Şimdi Ara

Turknet'in Statik IP oyunu - Dinamik IP olanlar Dışarıdan erişemiyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık iki ay önce Turknet'e geçiş yaptık. Statik ip için aylık 9.90tl istedikleri için yaptırmıyor ddns kullanıyorduk yıllardır. Fakat Turknet dinamik ip kullanıcılarına sanal ip uygulaması (CGN - carrier-grade nat) yapmış ve bundan kimsenin haberi yok. Modemde ki görünen ip 100 lü havuzda, ipadresimne gibi sitelerin gördüğü ip farklı havuzda. Her ikisiyle de dışarıdan erişim mümkün değil. Ne bir port açma, ne de güvenlik kameralarına erişim yapamıyoruz.

    Müşteri hizmetlerinde ki takım kaptanı olan bir bey mümkün olmadığını tek çözümün statik ip almak olduğunu belirtti. Gerekli şikayetlerimi yaptıktan sonra genel müdürlükten bir bayan döndü aynılarını o da dedi ve zerre kadar yardım etmediler. Müşteri memnuniyeti vs yok maalesef. Peki o zaman geri dsmart nete donelim dedik iptal talep ettik ve 2 aylık sözleşme fesih bedeli 530 tl tuttu faturayla birlikte. Aylık faturamız 100tl.

    Statik ip ev kullanıcıları yada küçük işletmeler için bence lüks. 10tl x 24 ay neden 240tl fazladan ödensin ki o kadar zenginmiyiz? alternatif olaran ddns bir sürü hizmet var ücretsiz bu ip için.

    Sonuç: Türk.net kendini zeki sanıyor statik ip satmak için böyle saçmalamışlar. Nette fikir edinmek için araştırdığımda maliyet düşmek için de bunu yaptıklarını, aynı ip ile birçok kullanıcıyı nete çıkardıklarını okudum...







  • türknette taahhüt yok diye biliyordum?
  • CGN yi sadece Turk net değil tüm issler kullanıyor

    statik ip tüm isslerde 10 TL

    hatta Türk Telekom da 12 TL

    dsmart net e de geçsen aynı sorunla karşılaşacaksın
  • Türknet tarafında son kampanyadan sonra daha fazla kullanılmaya başlaması normal ellerindeki ipv4 sayısı ile müşteri sayısına göre NAT uygulamaları normal. Kurumsal müşteriler haricine çözüm statik IP almak. Santralden santrale değişim gösterdiği gibi daha önceden uygulanmayan santrallerde de geçiş yapabilirler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.