Şimdi Ara

TÜRKLER VE VİKİNGLER ARASINDAKI İLİŞKİ(Sırlı bilgiler içerir!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
8
Favori
91.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayırlı Günler arkadaşlar, öncelikle geçen günlerde Oktan Keleş'in Deruni Devlet-Kutsal Halı kitabını okuduktan sonra büyük şeylerin olacağını bunun için artık büyük sırların açıklandığını düşünmeye başladım, öncelikle kitapta okuduğum bir kısımla ilgili birkaç araştırma yaptım ve kafamdan şu sonucu çıkardım:


    Vikingler, bilindiği gibi iskandinavyada bir zamanlar yaşamış topluluklardı ve genellikle tüccarlıkla ve korsancılıkla uğraşırlardı.



    vikinglerin genel giyim tarzı deyince aklımıza hemen bu resim gelir . boynuzlu veya kanatlı mığfer, zırh,balta,cekiç veya kılıc kalkan, ve uzun saç örgüleri...
    Neyse İskandinav Mitolojsinde en büyük tanrı Odin olarak bilinir,Savaş ve bilgelik tanrıçası...

    Şimdi atın bunu cebe, gelelim iskandinav ülkelerinde bulunan taş yazıtlarla Orhun ktabesinın yazıldığı alfabenin benzerliği, Ön-Türk harflerinin kökenlerine indiğimizde benzerlikler açıkça görülüyor

     TÜRKLER VE VİKİNGLER ARASINDAKI İLİŞKİ(Sırlı bilgiler içerir!)


     TÜRKLER VE VİKİNGLER ARASINDAKI İLİŞKİ(Sırlı bilgiler içerir!)


    Resimde Danimarka'da bulunmuş bir güğüm görülüyor. Gümüşten yapılmış olan bu kazan kutsal merasimlerde özel amaçlara yönelik kullanımı vardı. Kazanda kabartma olarak kollarını iki yana açıp baş hizasında yüksekte tutan bir insan görülüyor. Sağ tarafta ise aynı kazandan bir diğer kabartmayı görüyoruz. Bağdaş kurmuş vaziyette ve başında boynuzları olan, bir elinde bir yılan diğer elinde bir halka tutan yönetici kişi. Başındaki boynuzlar ve elinde tuttuğu yılan onun gücünü, sağ elindeki halka ise ON damgasını simgeliyor. Yani, /Ben, tanrısal güçlere sahip olan evren (güneş) ile bütünleşmiş Ön-Türk yöneticisiyim/ mesajını veriyor. Zaten, kuzey inancında bu şahıs /Boynuzlu tanrı/ (horned god) olarak tanınmaktadır.


    ayrıca haberlerde çıkan bir yazı;

    Prof Lagerbring yeni kitabında kendi atalarının Türk olduğunu tarihi bir gerçek olarak açıklıyor.

    Kitapta Profesör Lagerbring, “Bizim atalarımız Oden’in yoldaşları Türklerdir” diyor. Profesör, bu tezi bir varsayım olarak değil, tarihi gerçeklik olarak sunuyor. Bu tezi doğrulayan bir dizi belgeden alıntı yapıyor. Teorisini doğrulatıcı kanıtlar sunabilmek için gerilere, İskandinav ve İzlanda masallarına ve mitolojilerine gidiyor, tarihçilerle görüşüyor. Hatta İsveçlilerin Türk kökenleri üzerinde ısrarla dururken, Oden’in kabilesinin getirdiği dilin yani Türkçe’nin çok sayıda sözcükle İsveççeyi zenginleştirdiğini de söylüyor.

    Vardığı sonucun doğruluğunu kanıtlamak için de yaklaşık 200 civarında sözcüğü sayıyor. Lagerbring’in tezinin çıkışı olan Oden, İskandinav ülkelerini oluşturan ulusların babası olarak biliniyor.
    İskandinavya’ya ne zaman geldiği tartışmalıdır ancak tarihçiler arasında Asya’dan geldiğine dair mutabakat vardır. Oden, Herwarar masalında Tirkiar (Türkler) ve Asiemaen (Asyalılar, Asyalı adamlar) olarak tanıtılan büyük bir kitlenin önderiydi. Oden’in çok mülkünün bulunduğu Tyrkland’dan (Türkiye) yolculuğunu ayrıntılarıyla anlatır...

    18.yüzyıldaki okunuşlarına göre yazılmış Türkçe kelimelerle İsveççe’den birkaç örnek: Borg (Türkçe-borç), İsveççe borga, borg; kab (Türkçe-kap), İsveççe kappe; killar (türkçe-kiler), İsveççe Kallare; Emek (Türkçe), İsveççe Omak gibi..

    Sven Lagerbring 18.yüzyılda yaşamı bir İsveç Tarıhçi hatta ülkesinin tarih araştırmalarının kurucusu sayılır.

    http://kitap.antoloji.com/isveccenin-turkce-ile-benzerlikleri-prof-sven-lagerbring-kitabi/

    Kitabı buradadır.

    Şimdi gelelim sadede, Deruni Devlet kitabını okumayan varsa alsın okusun önce bunu söyleyeyim. Kitapta Odin'in aslında atamız Oğuz Kağan ın dezenforme edilmiş halı olduğu yazar.

    Yani Lagerbringin bahsettiği Türk Odin Oğuz Kağan,hatta Kur'an - ı Kerim de bahsedilen Zülkarneyn(as) dır. Ayetlere bakalım:

    83. (Resulüm!) Sana Zülkarneyn hakkında soru sorarlar. De ki: Size ondan bir hatıra okuyacağım.
    (Soranlar Yahudilerdir buna değineceğim)
    84. Gerçekten biz onu yeryüzünde iktidar ve kudret sahibi kıldık, ona (muhtaç olduğu) her şey için bir sebep (bir vasıta ve yol) verdik.
    85. O da bir yol tutup gitti.
    86. Nihayet güneşin battığı yere varınca, onu kara bir balçıkta batar buldu. Onun yanında (orada) bir kavme rastladı. Bunun üzerine biz: Ey Zülkarneyn! Onlara ya azap edecek veya haklarında iyilik etme yolunu seçeceksin, dedik.
    87. O, şöyle dedi: "Haksızlık edeni cezalandıracağız; sonra o, Rabbine gönderilecek; sonra Allah da ona korkunç bir azap uygulayacak."
    88. "İman edip de iyi davranan kimseye gelince, onun için de en güzel bir karşılık vardır. Ve buyruğumuzdan, ona kolay olanını söyleyeceğiz."
    89. Sonra yine bir yol tuttu.
    90. Nihayet güneşin doğduğu yere ulaşınca, onu öyle bir kavim üzerine doğar buldu ki, onlar için güneşe karşı bir örtü yapmamıştık.
    91. İşte böylece onunla ilgili her şeyden haberdardık.
    92. Sonra yine bir yol tuttu.
    93. Nihayet iki dağ arasına ulaştığında onların önünde, hemen hiçbir sözü anlamayan bir kavim buldu.
    94. Dediler ki: Ey Zülkarneyn! Bu memlekette Ye'cuc ve Me'cuc bozgunculuk yapmaktadırlar. Bizimle onlar arasında bir sed yapman için sana bir vergi verelim mi?
    95. Dedi ki: "Rabbimin beni içinde bulundurduğu nimet ve kudret daha hayırlıdır. Siz bana kuvvetinizle destek olun da, sizinle onlar arasına aşılmaz bir engel yapayım."
    96. "Bana, demir kütleleri getirin." Nihayet dağın iki yanı arasını aynı seviyeye getirince (vadiyi doldurunca): "Üfleyin (körükleyin)!" dedi. Artık onu kor haline sokunca: "Getirin bana, üzerine bir miktar erimiş bakır dökeyim" dedi.
    97. Bu sebeple onu ne aşmaya muktedir oldular ne de onu delebildiler.
    98. Zülkarneyn: Bu, Rabbimden bir rahmettir. Fakat Rabbimin vadi gelince, O, bunu yerle bir eder. Rabbimin vadi haktır, dedi.

    (KEHF Suresi 83-98. ayetler)

    Şimdi Orhun Kitabelerindeki kesitlere bakalım:

    Ben Türk Bilge Kağan; doğuda gün doğusuna, güneyde gün ortasına kadar, batıda gün batısına, kuzeyde gece ortasına kadar hep milletler bana bağlıdır. Bunca milleti hep düzene soktum, ilerlettim. Doğuya ordu sevk ettim. Bunca yerlere gittim.
    Tanrı (Tengri) yardım ettiği için milletime; gözle görülmeyen, kulakla işitilmeyen yerler kazandırdım. Tanrı buyruğu olduğu için, Devletli olduğum için size Kağan oldum. Tanrı yardım ettiği için dört yöndeki milleti derleyip topladım.
    Ey Türk Milleti; Üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe, ilini, töreni kim bozabilir? Ey Türk Milleti, titre ve kendine dön!"

    ilk cümle Kehf suresindeki ayetlere ne kadar benziyor :)

    Öncelikle şunu söyleyeyimki Orhun yazıtarında yazılanların hepsi aynı zaman içinde olan laylar değil, şöyle düşünün şuanki mesela shakespeare,tolstoy,.. gibi yazarların romanlarının günümüzde yeni baskıları yapılır, Orhun yazıtları da bunun gibi işte, her seferinde yenilenen olaylar ve bilgiler eklenir, ayrıca Kayıp Oğuznamenın birkaç parçasını içerir.

    Arapçada Zulkarneyn çift boynulu demektir. Oğuz ismi de öküzden gelir, öküzün de boynuzları vardır. Böyle denesinin bir nedeni de Oğuz Kağanın miğferınin de boynuzlu olmasıdır. Ayrıca Türk tarihinde Kurt ve Kaga,Şahin,Kartal gibi kuşların önemi büyüktür işte Odinin bir resmi

     TÜRKLER VE VİKİNGLER ARASINDAKI İLİŞKİ(Sırlı bilgiler içerir!)


    bakın Odinin yanında Kurtlar var, bir başka resimdede omuzunda kargalar...

    Sonuç: Oğuz Kağan zamanının Dünya Hükümdarıdır ve Dünyayı Hakk Yolunda adaletle yöneten bir komutandır, bu olaylar 2000-3000 yıllık süreçte değil 10000 ksürler öncesine aittir zamanında unutulmuş, unutturulmuş mitolojiye çevrilmiştir(Odin gibi). Türklerin soyu ya da İsraillilerin soyu Nuh(as)ın oğullarına değil daha eskiye dayanır, Şeytani güçler bunu bilerek yapıp eski tarihimizi unutturmaya çalışıyorlar, çünkü açığa çıksa Büyük İsraili gerçekleştiremezler, şöyle söyleyeyim atalarının şeytanın tarafında olduğunu bilse bir yahudi, İslama geçmek istemez mi? Bu adamlar kendi halklarına bile yalan uyduruyor. Neyse iste tezimde savunduğum olay
    TÜRKLER OĞUZ KAĞAN ÖNDERLİĞİNDE İSKANDİNAVYAYADA GİTMİŞTİR ORADAKİ KAVME DE DİLLERİNİ TÖRELERİNİ(iSLAM) ÖĞRETMİŞTİR, HATTA BU BENİM DÜŞÜNCEM, YECÜC MECÜC BUZULLARIN ALTINA HAPSEDİLMİŞTİR. BU İLİŞKİ BARİZ ORTADADIR. Bunu şimdi sizin düşünmenizi istiyorum :)







  • yok mu okuyan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Garozi

    yok mu okuyan

    Ben okudum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuRKKuRT

    yok mu okuyan
    Türk'lerin kökeninin Viking'lerle bir bağlantısı varmı araştırmadım ama ordaki neslin diğer Dünya insanlarından farklı olarak % 9-10 civarında neandertal geni taşıdıklarını biliyorum, kısaca genetik olarak bizden farklılar, ayrıca yazının amacı sanki Ortadoğu harici bölgelerdede peygamberler göründü, Türk'ler eskiden beri müslümandı ve avrupaya bunu yaydı gibi bir izlenim bırakıyorki, bu kısmın yanlış olduğunu bildiğim için gerisininde büyük ihtimal yanlış olabileceği kanısına vardım.

    Zira Göktürkler ortadoğuya geldiğinde Bilge Kağan burdaki dinler içerisinde budizmi Türk geleneklerine daha uygun bulmuştur, fakat çoğrafyadaki arap katliamları yüzünden generali Tonyukuk'un ısrarlarıyla varlıklarını sürdürebilmek için islam dinini seçmişlerdir, bir başka büyük Türk devleti Hazarlar yahudiliği seçmiş ve Osmanlıdan önce en kuvvetli Türk devletini kurmuşlardır, kısaca Türklerin semavi dinlerle tanışması 700 lü yıllardan sonra göçlerle olmuştur, şamanizim gibi eski inançlarımızdan vazgeçişte talkan ve curcan katliamları gibi etkenlerin rolü büyüktür, ayrıca Arapların Türk'lerden aldıkları kölelerin kurdukları devletlerde islamın Türkler arasında yayılmasını sağlamıştır ( bakınız Memlükler.).




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KanKoKan

    Türk'lerin kökeninin Viking'lerle bir bağlantısı varmı araştırmadım ama ordaki neslin diğer Dünya insanlarından farklı olarak % 9-10 civarında neandertal geni taşıdıklarını biliyorum, kısaca genetik olarak bizden farklılar, ayrıca yazının amacı sanki Ortadoğu harici bölgelerdede peygamberler göründü, Türk'ler eskiden beri müslümandı ve avrupaya bunu yaydı gibi bir izlenim bırakıyorki, bu kısmın yanlış olduğunu bildiğim için gerisininde büyük ihtimal yanlış olabileceği kanısına vardım.

    Zira Göktürkler ortadoğuya geldiğinde Bilge Kağan burdaki dinler içerisinde budizmi Türk geleneklerine daha uygun bulmuştur, fakat çoğrafyadaki arap katliamları yüzünden generali Tonyukuk'un ısrarlarıyla varlıklarını sürdürebilmek için islam dinini seçmişlerdir, bir başka büyük Türk devleti Hazarlar yahudiliği seçmiş ve Osmanlıdan önce en kuvvetli Türk devletini kurmuşlardır, kısaca Türklerin semavi dinlerle tanışması 700 lü yıllardan sonra göçlerle olmuştur, şamanizim gibi eski inançlarımızdan vazgeçişte talkan ve curcan katliamları gibi etkenlerin rolü büyüktür, ayrıca Arapların Türk'lerden aldıkları kölelerin kurdukları devletlerde islamın Türkler arasında yayılmasını sağlamıştır ( bakınız Memlükler.).

    Eski bilgileri unutun demeyi unuttum sanırım bu anlattıklarım bak yabancı kaynaklardan değil bizzat kaynağı Türklerden Unutmayın Atillanın sözünü:"Kavmimden kimse puta tapmaz"




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuRKKuRT

    quote:

    Orijinalden alıntı: KanKoKan

    Türk'lerin kökeninin Viking'lerle bir bağlantısı varmı araştırmadım ama ordaki neslin diğer Dünya insanlarından farklı olarak % 9-10 civarında neandertal geni taşıdıklarını biliyorum, kısaca genetik olarak bizden farklılar, ayrıca yazının amacı sanki Ortadoğu harici bölgelerdede peygamberler göründü, Türk'ler eskiden beri müslümandı ve avrupaya bunu yaydı gibi bir izlenim bırakıyorki, bu kısmın yanlış olduğunu bildiğim için gerisininde büyük ihtimal yanlış olabileceği kanısına vardım.

    Zira Göktürkler ortadoğuya geldiğinde Bilge Kağan burdaki dinler içerisinde budizmi Türk geleneklerine daha uygun bulmuştur, fakat çoğrafyadaki arap katliamları yüzünden generali Tonyukuk'un ısrarlarıyla varlıklarını sürdürebilmek için islam dinini seçmişlerdir, bir başka büyük Türk devleti Hazarlar yahudiliği seçmiş ve Osmanlıdan önce en kuvvetli Türk devletini kurmuşlardır, kısaca Türklerin semavi dinlerle tanışması 700 lü yıllardan sonra göçlerle olmuştur, şamanizim gibi eski inançlarımızdan vazgeçişte talkan ve curcan katliamları gibi etkenlerin rolü büyüktür, ayrıca Arapların Türk'lerden aldıkları kölelerin kurdukları devletlerde islamın Türkler arasında yayılmasını sağlamıştır ( bakınız Memlükler.).

    Eski bilgileri unutun demeyi unuttum sanırım bu anlattıklarım bak yabancı kaynaklardan değil bizzat kaynağı Türklerden Unutmayın Atillanın sözünü:"Kavmimden kimse puta tapmaz"

    Alıntıları Göster
    Zaten aslında puta tapma diye bir olay yoktur, paganizmde insanların elleriyle yaptıkları objeler tanrıları simgeler, kısaca tapılan put değil ptun simgelediği tanrıdır, kutsal sayılan objelerdir, bir nevi hacer ül esved gibi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KanKoKan

    Türk'lerin kökeninin Viking'lerle bir bağlantısı varmı araştırmadım ama ordaki neslin diğer Dünya insanlarından farklı olarak % 9-10 civarında neandertal geni taşıdıklarını biliyorum, kısaca genetik olarak bizden farklılar, ayrıca yazının amacı sanki Ortadoğu harici bölgelerdede peygamberler göründü, Türk'ler eskiden beri müslümandı ve avrupaya bunu yaydı gibi bir izlenim bırakıyorki, bu kısmın yanlış olduğunu bildiğim için gerisininde büyük ihtimal yanlış olabileceği kanısına vardım.

    Zira Göktürkler ortadoğuya geldiğinde Bilge Kağan burdaki dinler içerisinde budizmi Türk geleneklerine daha uygun bulmuştur, fakat çoğrafyadaki arap katliamları yüzünden generali Tonyukuk'un ısrarlarıyla varlıklarını sürdürebilmek için islam dinini seçmişlerdir, bir başka büyük Türk devleti Hazarlar yahudiliği seçmiş ve Osmanlıdan önce en kuvvetli Türk devletini kurmuşlardır, kısaca Türklerin semavi dinlerle tanışması 700 lü yıllardan sonra göçlerle olmuştur, şamanizim gibi eski inançlarımızdan vazgeçişte talkan ve curcan katliamları gibi etkenlerin rolü büyüktür, ayrıca Arapların Türk'lerden aldıkları kölelerin kurdukları devletlerde islamın Türkler arasında yayılmasını sağlamıştır ( bakınız Memlükler.).

    Oktan Keleş'in ortaya çıkarttığı bir teori değildir bu, 70li yıllardan beri en azından benim bildiğim kadarıyla bu konularda araştırma yapılmakta. Zaten bununla ilgili olarak diğer konuda paylaşım yapmıştım.
    Bu arada Türkler çok sonraları Allah ve din ile tanışmış birşey yok en eski yazıtlarda dahi Türklerin daima dinini bilen ve bağlı bir topluluk olduğu yazılıdır. Nitekim herşeyden önemlisi Kabe'nin koruyucusu yüzyıllardır gerek peygamberimiz zamanında gerekse daha önceki dönemlerde dahi Türkler olmuştur.
    Türklerin dinine bağlı bir toplum olduğunu ise gerek Orhun'dan gerekse daha eskiye ait taş yazıtlardan Allah'ını bilen tanıyan ve ona ibadet eden millet şeklinde birçok ifade içerir. Hatta bugün Midas diye bilinen metinlerde dahi bu geçer, evet Midas eksiksiz ve anlam kayması olmadan Türkçe olarak okunabiliyor.
    Bunun dışında İskandinavya'da sadece Türkçe ile soldan sağa doğru okunabilen yüzlerce taş yazıt mevcut. İsveç'in en önemli tarihçileri dönem dönem çıkıp Türklere dayandıklarını ve bununla gurur duymaları gerektiğini belirtmişler. Başka bir konuda daha yazdım ben bunu. 2 İsveçli arkadaşım ziyaret için buraya geldiklerinde kızdırmak için oğlum sizin kökleriniz bize dayanıyormuş lan aslında siz de Türk dedim daha cümlemi bitiremeden ee biz bunu senelerdir biliyoruz, bize öğretilen bu zaten yeni birşey değil diye cevap aldım şeklinde kaldım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KanKoKan

    Zaten aslında puta tapma diye bir olay yoktur, paganizmde insanların elleriyle yaptıkları objeler tanrıları simgeler, kısaca tapılan put değil ptun simgelediği tanrıdır, kutsal sayılan objelerdir, bir nevi hacer ül esved gibi.

    Alıntıları Göster
    Horned god dediği baphomet olmuyor mu? İlluminati komplosu gibi:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KanKoKan

    Zaten aslında puta tapma diye bir olay yoktur, paganizmde insanların elleriyle yaptıkları objeler tanrıları simgeler, kısaca tapılan put değil ptun simgelediği tanrıdır, kutsal sayılan objelerdir, bir nevi hacer ül esved gibi.

    Hacer ül Esved put değildir ama dediğin olayın mantığı şuan hristiyanlarda mevcut , putperestlik zaten heykele tapmak demek değildir sadece, hatta o putları gördükleri için yaptılar, ama gördükleri ya cinlerdi ya da peygamberlerdi(ama bilgileri dezenformasyona uğramış aynen hristiyanlıktaki gibi)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakutus

    Horned god dediği baphomet olmuyor mu? İlluminati komplosu gibi:)

    Aslında onu da bize karşı yapıyorlar hani kendileri şeytanı boynuzlu tasvir ediyorlar deccali 666 rakamına bagsaştırıyorlar. aslında bunlar hakla batılı karıştırıyor. Boynuz olayı Oguz kagandan geliyor, 666 peygamberimizim adının ebced sayısıdır ve 6 vav harfinin ebced değeridir. Vav harfinin önemi büyüktür dinimizce yan adamlar kendilerini bizim üstümüzden gizliyor sonra ilerde bizim milletimize deccalin ordusu diyecekler (haşa)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    quote:

    Orijinalden alıntı: KanKoKan

    Türk'lerin kökeninin Viking'lerle bir bağlantısı varmı araştırmadım ama ordaki neslin diğer Dünya insanlarından farklı olarak % 9-10 civarında neandertal geni taşıdıklarını biliyorum, kısaca genetik olarak bizden farklılar, ayrıca yazının amacı sanki Ortadoğu harici bölgelerdede peygamberler göründü, Türk'ler eskiden beri müslümandı ve avrupaya bunu yaydı gibi bir izlenim bırakıyorki, bu kısmın yanlış olduğunu bildiğim için gerisininde büyük ihtimal yanlış olabileceği kanısına vardım.

    Zira Göktürkler ortadoğuya geldiğinde Bilge Kağan burdaki dinler içerisinde budizmi Türk geleneklerine daha uygun bulmuştur, fakat çoğrafyadaki arap katliamları yüzünden generali Tonyukuk'un ısrarlarıyla varlıklarını sürdürebilmek için islam dinini seçmişlerdir, bir başka büyük Türk devleti Hazarlar yahudiliği seçmiş ve Osmanlıdan önce en kuvvetli Türk devletini kurmuşlardır, kısaca Türklerin semavi dinlerle tanışması 700 lü yıllardan sonra göçlerle olmuştur, şamanizim gibi eski inançlarımızdan vazgeçişte talkan ve curcan katliamları gibi etkenlerin rolü büyüktür, ayrıca Arapların Türk'lerden aldıkları kölelerin kurdukları devletlerde islamın Türkler arasında yayılmasını sağlamıştır ( bakınız Memlükler.).

    Oktan Keleş'in ortaya çıkarttığı bir teori değildir bu, 70li yıllardan beri en azından benim bildiğim kadarıyla bu konularda araştırma yapılmakta. Zaten bununla ilgili olarak diğer konuda paylaşım yapmıştım.
    Bu arada Türkler çok sonraları Allah ve din ile tanışmış birşey yok en eski yazıtlarda dahi Türklerin daima dinini bilen ve bağlı bir topluluk olduğu yazılıdır. Nitekim herşeyden önemlisi Kabe'nin koruyucusu yüzyıllardır gerek peygamberimiz zamanında gerekse daha önceki dönemlerde dahi Türkler olmuştur.
    Türklerin dinine bağlı bir toplum olduğunu ise gerek Orhun'dan gerekse daha eskiye ait taş yazıtlardan Allah'ını bilen tanıyan ve ona ibadet eden millet şeklinde birçok ifade içerir. Hatta bugün Midas diye bilinen metinlerde dahi bu geçer, evet Midas eksiksiz ve anlam kayması olmadan Türkçe olarak okunabiliyor.
    Bunun dışında İskandinavya'da sadece Türkçe ile soldan sağa doğru okunabilen yüzlerce taş yazıt mevcut. İsveç'in en önemli tarihçileri dönem dönem çıkıp Türklere dayandıklarını ve bununla gurur duymaları gerektiğini belirtmişler. Başka bir konuda daha yazdım ben bunu. 2 İsveçli arkadaşım ziyaret için buraya geldiklerinde kızdırmak için oğlum sizin kökleriniz bize dayanıyormuş lan aslında siz de Türk dedim daha cümlemi bitiremeden ee biz bunu senelerdir biliyoruz, bize öğretilen bu zaten yeni birşey değil diye cevap aldım şeklinde kaldım.


    Tabi canım yazdım işte adam 18.yüzyılda bunu söylüyor :D Gerçek tarihimizi bilme zamanı geldi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuRKKuRT

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    quote:

    Orijinalden alıntı: KanKoKan

    Türk'lerin kökeninin Viking'lerle bir bağlantısı varmı araştırmadım ama ordaki neslin diğer Dünya insanlarından farklı olarak % 9-10 civarında neandertal geni taşıdıklarını biliyorum, kısaca genetik olarak bizden farklılar, ayrıca yazının amacı sanki Ortadoğu harici bölgelerdede peygamberler göründü, Türk'ler eskiden beri müslümandı ve avrupaya bunu yaydı gibi bir izlenim bırakıyorki, bu kısmın yanlış olduğunu bildiğim için gerisininde büyük ihtimal yanlış olabileceği kanısına vardım.

    Zira Göktürkler ortadoğuya geldiğinde Bilge Kağan burdaki dinler içerisinde budizmi Türk geleneklerine daha uygun bulmuştur, fakat çoğrafyadaki arap katliamları yüzünden generali Tonyukuk'un ısrarlarıyla varlıklarını sürdürebilmek için islam dinini seçmişlerdir, bir başka büyük Türk devleti Hazarlar yahudiliği seçmiş ve Osmanlıdan önce en kuvvetli Türk devletini kurmuşlardır, kısaca Türklerin semavi dinlerle tanışması 700 lü yıllardan sonra göçlerle olmuştur, şamanizim gibi eski inançlarımızdan vazgeçişte talkan ve curcan katliamları gibi etkenlerin rolü büyüktür, ayrıca Arapların Türk'lerden aldıkları kölelerin kurdukları devletlerde islamın Türkler arasında yayılmasını sağlamıştır ( bakınız Memlükler.).

    Oktan Keleş'in ortaya çıkarttığı bir teori değildir bu, 70li yıllardan beri en azından benim bildiğim kadarıyla bu konularda araştırma yapılmakta. Zaten bununla ilgili olarak diğer konuda paylaşım yapmıştım.
    Bu arada Türkler çok sonraları Allah ve din ile tanışmış birşey yok en eski yazıtlarda dahi Türklerin daima dinini bilen ve bağlı bir topluluk olduğu yazılıdır. Nitekim herşeyden önemlisi Kabe'nin koruyucusu yüzyıllardır gerek peygamberimiz zamanında gerekse daha önceki dönemlerde dahi Türkler olmuştur.
    Türklerin dinine bağlı bir toplum olduğunu ise gerek Orhun'dan gerekse daha eskiye ait taş yazıtlardan Allah'ını bilen tanıyan ve ona ibadet eden millet şeklinde birçok ifade içerir. Hatta bugün Midas diye bilinen metinlerde dahi bu geçer, evet Midas eksiksiz ve anlam kayması olmadan Türkçe olarak okunabiliyor.
    Bunun dışında İskandinavya'da sadece Türkçe ile soldan sağa doğru okunabilen yüzlerce taş yazıt mevcut. İsveç'in en önemli tarihçileri dönem dönem çıkıp Türklere dayandıklarını ve bununla gurur duymaları gerektiğini belirtmişler. Başka bir konuda daha yazdım ben bunu. 2 İsveçli arkadaşım ziyaret için buraya geldiklerinde kızdırmak için oğlum sizin kökleriniz bize dayanıyormuş lan aslında siz de Türk dedim daha cümlemi bitiremeden ee biz bunu senelerdir biliyoruz, bize öğretilen bu zaten yeni birşey değil diye cevap aldım şeklinde kaldım.


    Tabi canım yazdım işte adam 18.yüzyılda bunu söylüyor :D Gerçek tarihimizi bilme zamanı geldi

    Alıntıları Göster
    Valla bu beni şaşırtmaz çünkü Türkler dünyadaki en eski milletlerden biridir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguz_19811981

    Valla bu beni şaşırtmaz çünkü Türkler dünyadaki en eski milletlerden biridir.

    Alıntıları Göster
    Olabilir.İkna edici geldi bana.Aslında zaten geç tunç devri zamanında oluşan efsanelerin,onların oluştuğu zamandaki milletler arasında genetiğine bakılmaksızın yayılması her yerde görülür birşey.Ortadoğu'daki iyi bilinenler gibi.Aslında bu benzerlik bize bir zamanlar İsveç,Fin vb. gibi milletlerin Orta Asya'da beraber yaşadığını gösterir,tabi ki o zamanki halleri şu anki milletlerin 'ön' haliydi.
    İnanç tarafından bakarsak,görünüşe göre Orta Asya'ya da peygamber indirilmiştir,oradaki halklara daha az şekilci ve tek-tanrılığa yakın bir miras bırakmıştır,ama Hz.İbrahim'den gelmediği için semavi değil.Öbür taraftan bakarsak ise birçok halkın efsanesi olmuş,bunlar o coğrafyada yayılmış ve ayrıca birbirlerinden ilham almışlar.Orta Asya'dan çıkan dalın diğer efsane tarafından pratikte son bulmasının başlangıcı 750'de başlamış.En son İskandinavya ve Suomi'nin semavi dinlere geçmesiyle son bulmuş.Bir kaç yerde günümüze kadar ulaşan kalıntıları kalmış.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    quote:

    Orijinalden alıntı: KanKoKan

    Türk'lerin kökeninin Viking'lerle bir bağlantısı varmı araştırmadım ama ordaki neslin diğer Dünya insanlarından farklı olarak % 9-10 civarında neandertal geni taşıdıklarını biliyorum, kısaca genetik olarak bizden farklılar, ayrıca yazının amacı sanki Ortadoğu harici bölgelerdede peygamberler göründü, Türk'ler eskiden beri müslümandı ve avrupaya bunu yaydı gibi bir izlenim bırakıyorki, bu kısmın yanlış olduğunu bildiğim için gerisininde büyük ihtimal yanlış olabileceği kanısına vardım.

    Zira Göktürkler ortadoğuya geldiğinde Bilge Kağan burdaki dinler içerisinde budizmi Türk geleneklerine daha uygun bulmuştur, fakat çoğrafyadaki arap katliamları yüzünden generali Tonyukuk'un ısrarlarıyla varlıklarını sürdürebilmek için islam dinini seçmişlerdir, bir başka büyük Türk devleti Hazarlar yahudiliği seçmiş ve Osmanlıdan önce en kuvvetli Türk devletini kurmuşlardır, kısaca Türklerin semavi dinlerle tanışması 700 lü yıllardan sonra göçlerle olmuştur, şamanizim gibi eski inançlarımızdan vazgeçişte talkan ve curcan katliamları gibi etkenlerin rolü büyüktür, ayrıca Arapların Türk'lerden aldıkları kölelerin kurdukları devletlerde islamın Türkler arasında yayılmasını sağlamıştır ( bakınız Memlükler.).

    Oktan Keleş'in ortaya çıkarttığı bir teori değildir bu, 70li yıllardan beri en azından benim bildiğim kadarıyla bu konularda araştırma yapılmakta. Zaten bununla ilgili olarak diğer konuda paylaşım yapmıştım.
    Bu arada Türkler çok sonraları Allah ve din ile tanışmış birşey yok en eski yazıtlarda dahi Türklerin daima dinini bilen ve bağlı bir topluluk olduğu yazılıdır. Nitekim herşeyden önemlisi Kabe'nin koruyucusu yüzyıllardır gerek peygamberimiz zamanında gerekse daha önceki dönemlerde dahi Türkler olmuştur.
    Türklerin dinine bağlı bir toplum olduğunu ise gerek Orhun'dan gerekse daha eskiye ait taş yazıtlardan Allah'ını bilen tanıyan ve ona ibadet eden millet şeklinde birçok ifade içerir. Hatta bugün Midas diye bilinen metinlerde dahi bu geçer, evet Midas eksiksiz ve anlam kayması olmadan Türkçe olarak okunabiliyor.
    Bunun dışında İskandinavya'da sadece Türkçe ile soldan sağa doğru okunabilen yüzlerce taş yazıt mevcut. İsveç'in en önemli tarihçileri dönem dönem çıkıp Türklere dayandıklarını ve bununla gurur duymaları gerektiğini belirtmişler. Başka bir konuda daha yazdım ben bunu. 2 İsveçli arkadaşım ziyaret için buraya geldiklerinde kızdırmak için oğlum sizin kökleriniz bize dayanıyormuş lan aslında siz de Türk dedim daha cümlemi bitiremeden ee biz bunu senelerdir biliyoruz, bize öğretilen bu zaten yeni birşey değil diye cevap aldım şeklinde kaldım.


    Sadece googleda Kuteybe Bin Müslim kimdir diye araştırmanız Arap katliamlarını görmek için yeterlidir, madem Türk'ler islama inanıyorlardıda neden Arapların katliamına uğradılar, erkekler köle olarak alındı, kadınlar cariye yapıldı, eski yazıtların hepsinde inanışlarımız şamanizm olarak geçer, islamla alakası yoktur, size çarpıtılıp öğretilen tarihi değil gerçek tarihi araştırın, Türk katliamları bugün Arap kaynaklarında bile vardır, gidin Arabistana ordaki tarihi araştırın, Talkan ve Curcan katliamları ve bunun gibi nicelerinden nasıl bahsediliyor görürsünüz, Türklerin müslümanlaştırılması 400 yıldan uzun bir sürede gerçekleşmiştir, bu sürede yaşanan katliamların boyutlarıyla ilgili aşağıya küçük bir yazı koyuyorum, daha uzununu okumak isterseniz linkine bakarsınız.

    "MS 716 Kuteybe’nin ölümünün ardından Yezit İbni Vehellep Horasana vali olarak atanmıştır. Arapların zulmünden kurtulmak isteyen Türkler isyan ederek Eset komutasındaki Arap birliğini imha etmişler. Bunu hazmedemeyen Yezit İbni Vehellep Allaha söz vererek yemin eder. Türk kanından değirmen döndürüp buğday öğütüp ekmek yapıp yiyeceğim der. 4 fersah (24 Km) uzunluğunda ağaçlı bir yola asılan Türk askerleri kurda kuşa yem edilir. Binlerce Türk erdeniz vadisinde bir su kenarında katledilerek akıtılan kanlarından dönen değirmenden un ve ekmek yaptırarak yer."

    Kaynak;http://www.milliyetciforum.com/araplastirilan-turk-milleti-39516.html

    Bırakın tarihi sadece mantığınızla hareket edin, bugün kapınızı bir Budist rahip çalsa ve kendi dininin ne kadar güzel olduğunu anlatsa, kaç kişi Budizmi seçer, tahminen yüzbinde bir, tabi rahip dayak yemeden sağ kalırsa, herhangi bir din belki doğru din olabilir ama kimse dogmatik bilgilerini aaa bu din çok güzelmiş diyerek değiştirmez, nasıl size çocukluğunuzda empoze edilen inançlarınızı kesin olarak doğru görüyorsanız bu diğer inanışlar içinde geçerlidir,




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KanKoKan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    quote:

    Orijinalden alıntı: KanKoKan

    Türk'lerin kökeninin Viking'lerle bir bağlantısı varmı araştırmadım ama ordaki neslin diğer Dünya insanlarından farklı olarak % 9-10 civarında neandertal geni taşıdıklarını biliyorum, kısaca genetik olarak bizden farklılar, ayrıca yazının amacı sanki Ortadoğu harici bölgelerdede peygamberler göründü, Türk'ler eskiden beri müslümandı ve avrupaya bunu yaydı gibi bir izlenim bırakıyorki, bu kısmın yanlış olduğunu bildiğim için gerisininde büyük ihtimal yanlış olabileceği kanısına vardım.

    Zira Göktürkler ortadoğuya geldiğinde Bilge Kağan burdaki dinler içerisinde budizmi Türk geleneklerine daha uygun bulmuştur, fakat çoğrafyadaki arap katliamları yüzünden generali Tonyukuk'un ısrarlarıyla varlıklarını sürdürebilmek için islam dinini seçmişlerdir, bir başka büyük Türk devleti Hazarlar yahudiliği seçmiş ve Osmanlıdan önce en kuvvetli Türk devletini kurmuşlardır, kısaca Türklerin semavi dinlerle tanışması 700 lü yıllardan sonra göçlerle olmuştur, şamanizim gibi eski inançlarımızdan vazgeçişte talkan ve curcan katliamları gibi etkenlerin rolü büyüktür, ayrıca Arapların Türk'lerden aldıkları kölelerin kurdukları devletlerde islamın Türkler arasında yayılmasını sağlamıştır ( bakınız Memlükler.).

    Oktan Keleş'in ortaya çıkarttığı bir teori değildir bu, 70li yıllardan beri en azından benim bildiğim kadarıyla bu konularda araştırma yapılmakta. Zaten bununla ilgili olarak diğer konuda paylaşım yapmıştım.
    Bu arada Türkler çok sonraları Allah ve din ile tanışmış birşey yok en eski yazıtlarda dahi Türklerin daima dinini bilen ve bağlı bir topluluk olduğu yazılıdır. Nitekim herşeyden önemlisi Kabe'nin koruyucusu yüzyıllardır gerek peygamberimiz zamanında gerekse daha önceki dönemlerde dahi Türkler olmuştur.
    Türklerin dinine bağlı bir toplum olduğunu ise gerek Orhun'dan gerekse daha eskiye ait taş yazıtlardan Allah'ını bilen tanıyan ve ona ibadet eden millet şeklinde birçok ifade içerir. Hatta bugün Midas diye bilinen metinlerde dahi bu geçer, evet Midas eksiksiz ve anlam kayması olmadan Türkçe olarak okunabiliyor.
    Bunun dışında İskandinavya'da sadece Türkçe ile soldan sağa doğru okunabilen yüzlerce taş yazıt mevcut. İsveç'in en önemli tarihçileri dönem dönem çıkıp Türklere dayandıklarını ve bununla gurur duymaları gerektiğini belirtmişler. Başka bir konuda daha yazdım ben bunu. 2 İsveçli arkadaşım ziyaret için buraya geldiklerinde kızdırmak için oğlum sizin kökleriniz bize dayanıyormuş lan aslında siz de Türk dedim daha cümlemi bitiremeden ee biz bunu senelerdir biliyoruz, bize öğretilen bu zaten yeni birşey değil diye cevap aldım şeklinde kaldım.


    Sadece googleda Kuteybe Bin Müslim kimdir diye araştırmanız Arap katliamlarını görmek için yeterlidir, madem Türk'ler islama inanıyorlardıda neden Arapların katliamına uğradılar, erkekler köle olarak alındı, kadınlar cariye yapıldı, eski yazıtların hepsinde inanışlarımız şamanizm olarak geçer, islamla alakası yoktur, size çarpıtılıp öğretilen tarihi değil gerçek tarihi araştırın, Türk katliamları bugün Arap kaynaklarında bile vardır, gidin Arabistana ordaki tarihi araştırın, Talkan ve Curcan katliamları ve bunun gibi nicelerinden nasıl bahsediliyor görürsünüz, Türklerin müslümanlaştırılması 400 yıldan uzun bir sürede gerçekleşmiştir, bu sürede yaşanan katliamların boyutlarıyla ilgili aşağıya küçük bir yazı koyuyorum, daha uzununu okumak isterseniz linkine bakarsınız.

    "MS 716 Kuteybe’nin ölümünün ardından Yezit İbni Vehellep Horasana vali olarak atanmıştır. Arapların zulmünden kurtulmak isteyen Türkler isyan ederek Eset komutasındaki Arap birliğini imha etmişler. Bunu hazmedemeyen Yezit İbni Vehellep Allaha söz vererek yemin eder. Türk kanından değirmen döndürüp buğday öğütüp ekmek yapıp yiyeceğim der. 4 fersah (24 Km) uzunluğunda ağaçlı bir yola asılan Türk askerleri kurda kuşa yem edilir. Binlerce Türk erdeniz vadisinde bir su kenarında katledilerek akıtılan kanlarından dönen değirmenden un ve ekmek yaptırarak yer."

    Kaynak;http://www.milliyetciforum.com/araplastirilan-turk-milleti-39516.html

    Bırakın tarihi sadece mantığınızla hareket edin, bugün kapınızı bir Budist rahip çalsa ve kendi dininin ne kadar güzel olduğunu anlatsa, kaç kişi Budizmi seçer, tahminen yüzbinde bir, tabi rahip dayak yemeden sağ kalırsa, herhangi bir din belki doğru din olabilir ama kimse dogmatik bilgilerini aaa bu din çok güzelmiş diyerek değiştirmez, nasıl size çocukluğunuzda empoze edilen inançlarınızı kesin olarak doğru görüyorsanız bu diğer inanışlar içinde geçerlidir,


    Arkadaşım bu forumda yazıtlar konusunda en çok paylaşım yapan ve yazı yazan benimdir biraz sakin ol. Hiçbir yazıtta Türkler şamandır diye geçmez, tam tersi tek tanrıya inanan millet anlatılır neyin çarpılılmış tarihinden bahsediyorsun ? Silah zoruyla falan da müslüman olmadık ayrıca. Yaşanan savaşlar ayrı Türklerin müslüman olması ayrıdır. Haliyle silah zoruyla müslüman olunduğu kadar büyük bir kısım kendiliğinden müslüman olmuştur çünkü kendi inanışları ile İslam büyük benzerlik taşımakta haliyle din değiştirmek gayet kolay olmuştur.
    Bu arada bana kimse inancım ile ilgili birşey empoze etmedi, neye inanıyorsam kendim seçtim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KanKoKan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    quote:

    Orijinalden alıntı: KanKoKan

    Türk'lerin kökeninin Viking'lerle bir bağlantısı varmı araştırmadım ama ordaki neslin diğer Dünya insanlarından farklı olarak % 9-10 civarında neandertal geni taşıdıklarını biliyorum, kısaca genetik olarak bizden farklılar, ayrıca yazının amacı sanki Ortadoğu harici bölgelerdede peygamberler göründü, Türk'ler eskiden beri müslümandı ve avrupaya bunu yaydı gibi bir izlenim bırakıyorki, bu kısmın yanlış olduğunu bildiğim için gerisininde büyük ihtimal yanlış olabileceği kanısına vardım.

    Zira Göktürkler ortadoğuya geldiğinde Bilge Kağan burdaki dinler içerisinde budizmi Türk geleneklerine daha uygun bulmuştur, fakat çoğrafyadaki arap katliamları yüzünden generali Tonyukuk'un ısrarlarıyla varlıklarını sürdürebilmek için islam dinini seçmişlerdir, bir başka büyük Türk devleti Hazarlar yahudiliği seçmiş ve Osmanlıdan önce en kuvvetli Türk devletini kurmuşlardır, kısaca Türklerin semavi dinlerle tanışması 700 lü yıllardan sonra göçlerle olmuştur, şamanizim gibi eski inançlarımızdan vazgeçişte talkan ve curcan katliamları gibi etkenlerin rolü büyüktür, ayrıca Arapların Türk'lerden aldıkları kölelerin kurdukları devletlerde islamın Türkler arasında yayılmasını sağlamıştır ( bakınız Memlükler.).

    Oktan Keleş'in ortaya çıkarttığı bir teori değildir bu, 70li yıllardan beri en azından benim bildiğim kadarıyla bu konularda araştırma yapılmakta. Zaten bununla ilgili olarak diğer konuda paylaşım yapmıştım.
    Bu arada Türkler çok sonraları Allah ve din ile tanışmış birşey yok en eski yazıtlarda dahi Türklerin daima dinini bilen ve bağlı bir topluluk olduğu yazılıdır. Nitekim herşeyden önemlisi Kabe'nin koruyucusu yüzyıllardır gerek peygamberimiz zamanında gerekse daha önceki dönemlerde dahi Türkler olmuştur.
    Türklerin dinine bağlı bir toplum olduğunu ise gerek Orhun'dan gerekse daha eskiye ait taş yazıtlardan Allah'ını bilen tanıyan ve ona ibadet eden millet şeklinde birçok ifade içerir. Hatta bugün Midas diye bilinen metinlerde dahi bu geçer, evet Midas eksiksiz ve anlam kayması olmadan Türkçe olarak okunabiliyor.
    Bunun dışında İskandinavya'da sadece Türkçe ile soldan sağa doğru okunabilen yüzlerce taş yazıt mevcut. İsveç'in en önemli tarihçileri dönem dönem çıkıp Türklere dayandıklarını ve bununla gurur duymaları gerektiğini belirtmişler. Başka bir konuda daha yazdım ben bunu. 2 İsveçli arkadaşım ziyaret için buraya geldiklerinde kızdırmak için oğlum sizin kökleriniz bize dayanıyormuş lan aslında siz de Türk dedim daha cümlemi bitiremeden ee biz bunu senelerdir biliyoruz, bize öğretilen bu zaten yeni birşey değil diye cevap aldım şeklinde kaldım.


    Sadece googleda Kuteybe Bin Müslim kimdir diye araştırmanız Arap katliamlarını görmek için yeterlidir, madem Türk'ler islama inanıyorlardıda neden Arapların katliamına uğradılar, erkekler köle olarak alındı, kadınlar cariye yapıldı, eski yazıtların hepsinde inanışlarımız şamanizm olarak geçer, islamla alakası yoktur, size çarpıtılıp öğretilen tarihi değil gerçek tarihi araştırın, Türk katliamları bugün Arap kaynaklarında bile vardır, gidin Arabistana ordaki tarihi araştırın, Talkan ve Curcan katliamları ve bunun gibi nicelerinden nasıl bahsediliyor görürsünüz, Türklerin müslümanlaştırılması 400 yıldan uzun bir sürede gerçekleşmiştir, bu sürede yaşanan katliamların boyutlarıyla ilgili aşağıya küçük bir yazı koyuyorum, daha uzununu okumak isterseniz linkine bakarsınız.

    "MS 716 Kuteybe’nin ölümünün ardından Yezit İbni Vehellep Horasana vali olarak atanmıştır. Arapların zulmünden kurtulmak isteyen Türkler isyan ederek Eset komutasındaki Arap birliğini imha etmişler. Bunu hazmedemeyen Yezit İbni Vehellep Allaha söz vererek yemin eder. Türk kanından değirmen döndürüp buğday öğütüp ekmek yapıp yiyeceğim der. 4 fersah (24 Km) uzunluğunda ağaçlı bir yola asılan Türk askerleri kurda kuşa yem edilir. Binlerce Türk erdeniz vadisinde bir su kenarında katledilerek akıtılan kanlarından dönen değirmenden un ve ekmek yaptırarak yer."

    Kaynak;http://www.milliyetciforum.com/araplastirilan-turk-milleti-39516.html

    Bırakın tarihi sadece mantığınızla hareket edin, bugün kapınızı bir Budist rahip çalsa ve kendi dininin ne kadar güzel olduğunu anlatsa, kaç kişi Budizmi seçer, tahminen yüzbinde bir, tabi rahip dayak yemeden sağ kalırsa, herhangi bir din belki doğru din olabilir ama kimse dogmatik bilgilerini aaa bu din çok güzelmiş diyerek değiştirmez, nasıl size çocukluğunuzda empoze edilen inançlarınızı kesin olarak doğru görüyorsanız bu diğer inanışlar içinde geçerlidir,

    Alıntıları Göster
    Türklerin İslam'la şereflenmesi kimseyi rahatsız etmemeli. İlle isteyen varsa, kendisi Şaman olsun, biz de saygı duyarız.

    Sanki Türklerin üzerine gözcü tayin edilmişler de, sürekli Türkler İslam'dan kopsun diye uğraşanlar var.

    Veya Türkler tarihlerini sözde yanlış öğrenmişler de, aman doğrusunu öğrensinler, diye canhıraş gayret ediyorlar.
    Gördüğünüz gibi iyiliğimizi isteyen, doğru yolu bulmamız için canla başla çalışan, ne çok insan varmış!

    Türkler dünya sahnesinde İslam'la yükselmişlerdir. Atlantik ötesinden ve Lut Gölü kıyılarından yürütülen,
    Türklerin İslam'dan uzaklaştırılması lobiciliğinin amacı da bunu tersine çevirmekti.

    10 yıldır yürütülen şaman propagandası işin boyalı kısmı. Şimdilik Türkiye'de %10 hıristiyan nüfus üretme planı sözkonusu.

    Bin küsür sene önce olmuş olayları, aynı şekilde ırkçılık yaparak günümüze mal etmeye çalışmaktansa,
    yakın tarihte ve hatta günümüzde yapılan Müslüman veya Türk katlıamlarına karşı aynı hassasiyetleri göremiyoruz.

    Acaba diyorum, dedeleri yüzünden bize Arapları kötülerken, Araplara bizi nasıl kötülüyorlar?



    Hay Allah! Nedense bu yazıyı birkaç yılda bir tekerrür ettirmek zorunda kalıyorum...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KanKoKan
    "...Bunu hazmedemeyen Yezit İbni Vehellep ... Türk kanından değirmen döndürüp buğday öğütüp ekmek yapıp yiyeceğim der. 24 Km uzunluğunda ağaçlı bir yola asılan Türk askerleri kurda kuşa yem edilir. Binlerce Türk erdeniz vadisinde bir su kenarında katledilerek akıtılan kanlarından dönen değirmenden un ve ekmek yaptırarak yer."

    Bu Yezit de maşallah Saruman gibi adammış!

    Neyse, alıntı yapılan yazının sahibine buradan naçizane "ufak at"masını tavsiye ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    Arkadaşım bu forumda yazıtlar konusunda en çok paylaşım yapan ve yazı yazan benimdir biraz sakin ol. Hiçbir yazıtta Türkler şamandır diye geçmez, tam tersi tek tanrıya inanan millet anlatılır neyin çarpılılmış tarihinden bahsediyorsun ? Silah zoruyla falan da müslüman olmadık ayrıca. Yaşanan savaşlar ayrı Türklerin müslüman olması ayrıdır. Haliyle silah zoruyla müslüman olunduğu kadar büyük bir kısım kendiliğinden müslüman olmuştur çünkü kendi inanışları ile İslam büyük benzerlik taşımakta haliyle din değiştirmek gayet kolay olmuştur
    Bu arada bana kimse inancım ile ilgili birşey empoze etmedi, neye inanıyorsam kendim seçtim.


    İslamla eski Türk inanışları arasında büyük farklılıklar vardı, sadece kadınlara verilen değerde bile dağlar kadar fark vardır, eski Türk geleneklerinde kadınların sözü kıymetliydi daha çok anaerkil bir yapı vardı ve tek eşlilik geçerliydi, islam coğrafyasında kadının durumu mağlum, bahsettikleriniz kalıplaşmış sözlerdir, herkez geleneklerimiz benziyomuş der ama ne Arap geleneklerini nede eski Türk geleneklerini bilirler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KanKoKan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    Arkadaşım bu forumda yazıtlar konusunda en çok paylaşım yapan ve yazı yazan benimdir biraz sakin ol. Hiçbir yazıtta Türkler şamandır diye geçmez, tam tersi tek tanrıya inanan millet anlatılır neyin çarpılılmış tarihinden bahsediyorsun ? Silah zoruyla falan da müslüman olmadık ayrıca. Yaşanan savaşlar ayrı Türklerin müslüman olması ayrıdır. Haliyle silah zoruyla müslüman olunduğu kadar büyük bir kısım kendiliğinden müslüman olmuştur çünkü kendi inanışları ile İslam büyük benzerlik taşımakta haliyle din değiştirmek gayet kolay olmuştur
    Bu arada bana kimse inancım ile ilgili birşey empoze etmedi, neye inanıyorsam kendim seçtim.


    İslamla eski Türk inanışları arasında büyük farklılıklar vardı, sadece kadınlara verilen değerde bile dağlar kadar fark vardır, eski Türk geleneklerinde kadınların sözü kıymetliydi daha çok anaerkil bir yapı vardı ve tek eşlilik geçerliydi, islam coğrafyasında kadının durumu mağlum, bahsettikleriniz kalıplaşmış sözlerdir, herkez geleneklerimiz benziyomuş der ama ne Arap geleneklerini nede eski Türk geleneklerini bilirler.

    Konu ile tartışılan şeyin hiçbir alakası yok fakat bilmiyorsan konuşma lütfen. İslamiyet kadınlara bir türlü göremediği değeri verdi o dönemlerde ayrıca çok eşliliğin ağır şartlarını yerine getirmedikçe bunun yapılmaması gerektiğinin tek eşliliğin tavsiye edildiğini bir türlü anlamak istemiyor bu kafa yapısı nedense. Tamam din konusunda bir özgürlüğün var inanıp inanmamak ama tarih konusunda öyle bir özgürlük yok ne yazıkki işine gelene inan yoksa inanma şeklinde.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven
    Hiçbir yazıtta Türkler şamandır diye geçmez, tam tersi tek tanrıya inanan millet anlatılır neyin çarpılılmış tarihinden bahsediyorsun ?

    Bal gibi de gecer. Acip biraz Turk mitolojilerini okuyun. Madem Saman degillerdi, kurtlarin kutsal sayilmasi, ergenekon destani falan ne oluyor?

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven
    Silah zoruyla falan da müslüman olmadık ayrıca. Yaşanan savaşlar ayrı Türklerin müslüman olması ayrıdır. Haliyle silah zoruyla müslüman olunduğu kadar büyük bir kısım kendiliğinden müslüman olmuştur çünkü kendi inanışları ile İslam büyük benzerlik taşımakta haliyle din değiştirmek gayet kolay olmuştur.
    Bu arada bana kimse inancım ile ilgili birşey empoze etmedi, neye inanıyorsam kendim seçtim.

    Siz elbette ki silah zoruyla olmadiniz, ancak kendiniz de secmediniz. Cok buyuk ihtimalle aileniz musluman oldugu icin muslumansiniz. Aileniz Hristiyan olsaydi, ayni seyi Hristiyanlik icin soyleyecektiniz.

    Ancak bundan 1300 yil once Turkler'in muslumanlastirilmasi Araplarin yapmis oldugu sayisiz seferler ve kanli baskilarin etkisiyledir. Turkler'in dini zaten Islam'a benziyordu vs. gibi seyler resmi tarih uydurmalaridir. Cunku, okulda ogrencilere bu katliamlardan bahsedip, Araplar'in yaptigi baskilar sonucu Islam'a gecislerin oldugundan bahsedildiginde, olusturulmaya calisilan "Turk-Islam sentezi" ideolojisi havada kalacak, aksine Araplar'a antipati besleyen bir nesil yetisecektir.

    Buna benzer seyleri Yeniceri seciminin resmi tarihte yumusak ve guzel bir sekilde anlatilmasinda gorebilirsiniz. Isin diger yuzunu ogrenmek icin, herhangi bir Balkan yerlisiyle konusmaniz yeterli olacaktir.

    Keza ayni sekilde Hacli Seferleri bizde nasil kotu anlatildiysa, Avrupa'da da o kadar iyi anlatilir. Bir Italyan ile sohbet ettiginizde, Haclilar'in canim Istanbul'u nasil talan ettiklerini anlatirsaniz gozleri faltasi gibi acilacaktir. Cunku hayatinda oyle bir sey duymamistir.

    Olay ne Turk dusmanligi, ne Islam karsitligi, ne Arap dusmanligi. Olay duygusalligi birakip, gercege bakmak. Bunlar oldu mu? Oldu. Duygusal davranip, resmi tarihin uydurdugu bahaneleri tekrar etmenin alemi yok.

    Not: Yukarida bahsettigim sohbetleri ettim.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.