Şimdi Ara

Türkiye interneti elden gidiyor : Türkiye için ölüm tarihi 22 Ağustos 2011 (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
656
Cevap
1
Favori
29.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @Netrex2
    Selam,
    Bence tahmininizde haklısınız. Hala resmi belgeyi bir kenara bırakıp 3-5 memurun lafına inananlar var. Hep miş-muş. O değil de yarın öbür gün bunlara şeker verip böbreklerini de ellerinden alırlar. :P
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nacar08

    şu anda pc kullanmayı bilen herkes farklı dns kullanıyor. 22 Ağustostan sonrada dns kullanımında herhangi bir değişiklik olmayacakmış. Yani isteyen bu metadla istediği siteye girebilecekmiş... Ölen kalan yok yani.....


    Bekle yok. Dün açılan site bugün açılmıyor. Ard arda yasaklar biniyor.

    Yargı kararı olmaksızın bir yayın organı yasaklanamaz. Hukuk devletinin iflasıdır bu yapılan. Yürütme kendini yargının yerine koyarak yargı adına karar verip uygulamaktadır. Fikir ve ifade özgürlüğüne, adalet hakkına yapılan bir saldırıdır. Kişi hak ve özgürlüklerine aykırıdır. Yasakları savunanları insan olarak kabul etmiyorum. Onlar eğer insansa, insan olmanın gereği egemene boyun eğmek, koyun gibi güdülmekse ben insanlıktan istifa ediyorum. Onlar insansa ben insan değilim, ben insansam onlar insan olamazlar. Hayvan olurlar mı? Hayvanı bir yere bağlasanız o bağı koparmaya çalışacaktır. Hayvanlar bile yasak destekçisi insanlardan daha insandır, hayvanlar bile özgürlükleri için bir şeyler yapar.




  • Konunun yeniden açılması yerinde olmuş. Teşekkürler.
    Yüzbinlerin tepkisini alan İnternet Filtreleme ve Sansürleme konusu ve buna karşı demokratik protestolara dair bir başlığın DH gibi popüler bir forumda tartışmaya kapatılması uygun ve şık olmazdı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PePo -- 22 Mayıs 2011; 14:57:04 >
  • Evet bu topiğin kapatılması hiç uygun değildi neticede tepkilerimizi koyabileceğimiz başka bir platform pek az...
  • Topik açık kalsa ne olacak.Adam hiçbir şey olmayacak diyor,anlatmaya çalışıyoruz uzun dönemde bunun zararını çekeceğiz.Pat diye olmasa bile uzun dönemde İran,Irak yapmaya çalışıyorlar diyoruz.Mesajımız siliniyor,üstüne ceza veriyorlar.Fakat koca koca puntolarla hakaret edercesine milletle dalga geçersine yazı yazanlara hiçbir şey olmuyor.Ne diyelim buranın da adaleti değişmiş.Size iyi forumlar.
  • hala btk'yı savunanları görmek hayvana insandan daha fazla değer vermeme sebep oluyor..
  • BTK'ya ikinci kez gönderdiğim bilgi edinme isteğinde cevabımı aldım. Kendilerine paket aşımı yaparsam yaptırımının ne olacağını sordum. Onlar da o maddeyi gönderdi. Maddede yazana göre paket aşımı yapanları engelleme görevi ISP'lere, yani ttnet, superonline vs ye veriliyor. Ve deniyor ki ISP paket aşımını engelleyemezse BTK'nın ISP'ye ceza kesme yetkisi vardır!

    O zaman bunun kontrolünü btk ciddiyetle yaparsa ISP'ler ceza yememek için paket aşımı yapma yollarını engellemek için k.çlarını yırtacaklar. O zaman sansüre karşı olan insanların biraraya gelip hem BTK'yı, hem ISP'lerini (ki benim için bir taşla iki kuş, nefret ediyorum ttnet'ten) zor durumda bırakabilecekler. Daha önce de dediğim itiraf sitesi... İtiraf sitesine herkes ISP'sini, içinde olduğu paketi yazacak ve paket aşımı yaptığını itiraf edecek (bu yasayla paket aşımı yapmak suç değil), birisi bu 50.000 itifarı BTK'ya götürecek, "Git ISP'lere ceza yaz." diyecek. Yazarsa dert yazmazsa dert.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dj_Hutnu!
    O zaman sansüre karşı olan insanların biraraya gelip hem BTK'yı, hem ISP'lerini (ki benim için bir taşla iki kuş, nefret ediyorum ttnet'ten) zor durumda bırakabilecekler. Daha önce de dediğim itiraf sitesi... İtiraf sitesine herkes ISP'sini, içinde olduğu paketi yazacak ve paket aşımı yaptığını itiraf edecek (bu yasayla paket aşımı yapmak suç değil), birisi bu 50.000 itifarı BTK'ya götürecek, "Git ISP'lere ceza yaz." diyecek. Yazarsa dert yazmazsa dert.


    Yazdığınız şekilde "kaşınmak" birey özgürlük ve haklarınının mutlak önemsendiği ve hakim olduğu, tam demokratik bir ülkede yapılsa mutlaka bir ışık yakar, yerini bulur. Ancak burası Türkiye, karşıdaki zihniyet te pek normal değil, o yüzden bu tür bir çıkış aleyte bir karşılık görebilir, asıl niyetleri olan ve şimdilik biraz ötelemiş bulundukları, "bireyleri cezalandıracak internet suçları yaratma aşaması"na daha hızlı geçmelerini sağlayabilir.

    Bazılarımız kafasını kuma gömse de, şu an yürürlükte olan sansür uygulamasının yanısıra, örneğin, Bush döneminden beri süregelen ABD baskısıyla, internetten yapılan downloadların (film, müzik vs) denetlenmesi ve bireysel suç sayılması çalışması var, teknik ve hukuki altyapı hazırlıkları tamam, yürürlüğe geçmek için zamanlama bekleniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PePo -- 23 Mayıs 2011; 15:52:08 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PePo

    http://www.milliyet.com.tr/internette-sansur-yok-ama-1-milyon-site-yasakli/serhat-ayan/teknoloji/yazardetay/23.05.2011/1393586/default.htm

    Bu da ilginç ve aydınlatıcı bir yazı.


    "TİB veritabanında çok sayıda “Adrianne” içeren siteyeye rastlandı. Bu sitelerden Adrianne’ın 29 yaşındaki ünlü model Adrianne Curry olduğu tahmin ediliyor. Twitter’da 212.000 takipçisi olan Adrianne Curry’nin İnternette buluna resimleri arasında Türk Ceza Kanunu’nun müstehcenlik ile ilgili 226’ıncı maddesinde değerlendirilebilecek tipten içeriğe en azından yasaklanan siteler içinde rastlanmadı."


    Yani söylenecek hiç birşey yok. Yazık, çok yazık güzel ülkeme..




  • Cok Sayıda Tatmin Olan Arkadaş Var Arkadaşlar Sanırım, SANSÜRÜ destekleyen zihniyetle Hanımları kilit altında yada zorla kara carsafa sokup kendi kisa kolla dolaşan mantıkla aynı !
    BKZ; İran ,,,

    S A N S Ü R
    HAYALDİ GERCEK OLDU
  • İNTERNETİN BU DURUMA DÜŞMESİ ÇOK YAZIK YA. DAHA NE GİBİ PARLAK FİKİRLER ÇIKACAK BAKALIM....
  • Güvenli internet için 60 kişi toplanacak

    Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın önerisiyle “Güvenli İnternet” uygulamasında ortak karar alınması için yarın İnternet Kurulu, BTK, TİB ve sektördeki sivil toplum kuruluşlarının katılacağı bir toplantı gerçekleştirilecek. Ulaştırma Bakanlığı İnternet Kurulu Başkanı Serhat Özeren, yarın Bilgi Üniversitesinde yapılacak toplantıda, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarından yaklaşık 60 kişinin bir araya geleceğini anlattı.

    Toplantıya ortak bir kamuoyu oluşturulabilmesi için her kesimden temsilcileri davet ettiklerini ifade eden Özeren, “Geniş katılımlı bir toplantı olacak. BTK'nın aldığı 22 Şubat 2011 tarihli kararıyla Ağustosta devreye girecek 'Güvenli İnternet' uygulamasının akıbetini konuşacağız. Sivil toplum kuruluşlarını ve özellikle basında bu uygulamaya olumsuz görüş bildiren akademisyenleri davet ettik” diye konuştu.

    Özeren, toplantıya başta BTK, TİB, Adalet ve İçişleri bakanlıkları, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği yetkilileri olmak üzere Türkiye Bilişim Derneği, YASAD, MOBİSAD, TÜBİDER, Alternatif Bilişimciler Derneği, Elektrik Mühendisleri Odası, İnsan Hakları Vakfı'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları temsilcileri,www.ekşisözlük.com, Facebook ve Google'ın avukatlarının katılacağını bildirdi. Toplantıda, gazetelerin teknoloji editörleri ve internet medyasından davetlilerin de yer alacağını belirten Özeren, şunları kaydetti:

    “Güvenli İnternet uygulaması nasıl olmalı tartışılacak ve bu rapor haline getirilerek BTK'ya ulaştırılacak. Yarın süre yetmezse tekrar toplantı yaparız. Amacımız kamunun hassasiyetini, duyarlılığını ve aynı zamanda mevcut düzenleme için herkesin asgaride uzlaşmasını sağlamak. Ben, toplantıya sivil toplum kuruluşu başkanı sıfatımla katılacağım. Herkesin açık ve net bir şekilde söylemlerini dile getirebileceği bir görüşme olacak. Bu iş için bütün zamanımı ayırmaya hazırım.”

    Toplantı konusunda genel olarak olumlu tepkiler aldıklarını ancak önyargıların da bulunduğunu ifade eden Özeren, “Sivil toplum kuruluşlarının bu tür konularda devrede olması ülkemizin demokratikleşmesi için gerekli. Bu toplantı eski Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'ın talebiyle oluştu. Bu uygulamada hassas denge olmalı. Bir tarafta özgürlük, bir tarafta suç ile mücadele... Her ülkenin kendine göre bazı dinamikleri, değerleri var. Bütün bu parametreler ışığında çözüm bulacağız. Uygulamayı toplumun büyük kesiminin desteğiyle hayata geçireceğiz” diye konuştu.




  • Tepki ve protestoların olumlu bir meyvesi olduğunu düşünebiliriz.

    Öte yandan, bu zihniyetin insanları yanıltmadaki, kendi suçlandığı aynı şeylerle karşısındakileri suçlamadaki maharetleri çok iyi bilinmektedir. 1 adım geri - 1,5 adım ileri manevralarına ve kurnazlıklarına da çok tanık olundu. Bu şekilde, bakın işte biz sivil topluma da herkese de sorduk, görüşünü aldık, öyle uyguladık, daha ne yapalım diyebileceklerini sanıyor olabilirler.

    Zaman her şeyi gösterecektir. Görelim...

    Tüm bu olanlardan bu ülke için olumlu ve hayırlı sonuçlar çıkması en büyük dileğimdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PePo

    Tepki ve protestoların olumlu bir meyvesi olduğunu düşünebiliriz.

    Öte yandan, bu zihniyetin insanları yanıltmadaki, kendi suçlandığı aynı şeylerle karşısındakileri suçlamadaki maharetleri çok iyi bilinmektedir. 1 adım geri - 1,5 adım ileri manevralarına ve kurnazlıklarına da çok tanık olundu. Bu şekilde, bakın işte biz sivil topluma da herkese de sorduk, görüşünü aldık, öyle uyguladık, daha ne yapalım diyebileceklerini sanıyor olabilirler.

    Zaman her şeyi gösterecektir. Görelim...

    Tüm bu olanlardan bu ülke için olumlu ve hayırlı sonuçlar çıkması en büyük dileğimdir.

    Selam,
    Asıl davetli olan STKların kimliği önemli. İHH, Deniz Feneri gibi dernekler davetli ise çok gülerim ben bu işe...
    Oy birliği olur o zaman...




  • aldığı kararı basın toplantısında yalan beyan vererek örtmeye çalışan kurumu savunanlardan ne beklersiniz zaten. o da yalan bu da yalan.
  • bunun hala tartışılıyor olması bile çok yanlış.

    Özgürlüğü kısıtlayıcı her hareket insan haklarını yaşam hakkını resmen baltalamaktan başka birşey değil daha ne kararı bekleniyor bu olay bukadar açıktır.
  • Ben milyonlarca sitenin filtrelendiği, sansürlü bir "standard" paket kepazeliği istemiyorum!

    İsteyenler için çocuk aile filtreleri olabilir, olsun zaten, buna kimse karşı çıkmadı, çıkmıyor!

    Ancak, el değmemiş ve "özgür internet"i, tıpkı "özgür medya", "özgür sanat", "özgür birey", "özgür halk", "özgür ulus" ve "özgür ülke" istediğim gibi, kendim ve herkes için istiyorum. Elimizden birer birer sökülüp alınmakta olan bu kavramları tartışılmaz haklarıım olarak görüyorum. Bu bağlamda hiç bir yalana, kandırmacalara da inanmam, sonuna kadar da talep ederim, savunurum...
  • Çocuğu olan,Websense gibi ticari filtreleme programı kullanır.Ya da servis sağlayıcıdan güvenli internet için -ne paketiyse artık- o paketi kullanmak için başvurur.Olur biter.Ama sen benim özgür irademi kısıtlamak suretiyle yok bu filtreye geçeceksin gibi emri vaki bir tutumla, neti istediğin gibi kontrol edeceksen (ki bunu yapmaya çalışıyorlar) o zaman orda dur kardeşim derim.Burası ne İran ne de Irak ne de demir perde ülkesi.Gitsinler orada yapsınlar ne yapacaklarsa.
  • Daha önce birçok defa uygulamaya geçirilen sitelere erişim engeli, başta Blog’lar olmak üzere çok sayıda internet kullanıcısını mağdur etmişti. Bu mağduriyetin nedeni de, sadece yasaklı içeriği yayınlanan blog’un değil, tüm alan adının yasaklamasıydı.

    Ülkemizdeki siyaset gündemini sarsan kaset skandallarından sonra ilgili videoların yayınlandığı blog’lar, gelen şikâyetler üzerine izlenmeye alındı ve jet hızıyla erişimlerin engellenmesi kararı çıktı. Bu aşamada blog sahipleri de endişe ile beklemeye başladı.

    Çünkü Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), daha öncesinde olduğu gibi tek bir blog’a değil, tüm alana erişim engeli koyuyordu.

    Ve beklenen bu sefer olmadı.

    Sadece söz konusu blog erişime kapatıldı ve diğer blog’larda herhangi bir iletişim sıkıntısı olmadı. Bu gelişme, gösterilen tepkiler ve yapılan eleştirilerden sonra TİB’in önemli bir adım attığını gösteriyor.


    Yukarıdaki ekran görüntüsünü aynı bilgisayarda aldım.
    Yasaklanan blog da Wordpress.

    TİB İnternet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen ile kurduğum diyalogda da toplumun her kesiminden gelen önerilerin değerlendirildiğine olan inancımın arttığını söyleyebilirim.

    Farklı görüşlerin zenginlik olarak kayda geçtiği güzel günler için yeni adımları bekliyor olacağız.

    Hakkı Alkan - twitter.com/hakki_alkan




  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.