Şimdi Ara

Türkiye, hızlı trenin en ucuz olduğu ülke konumunda (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
1
Favori
6.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yav arkadaslar yazmazsam olmaz. epeydir moralim bozuktu ve isteksiz bir ruh halim vardi.fakat memleketteki ucuzlugun farkina varinca gozlerime bir isik dogdu.hayata daha pozitif bakmaya basladim.nedendir bilinmez icimde bir heyecan ama nasil bir heyecan var anlatamam.aldigim asgari ucretin aslinda zannedildigi kadar asgari olmadigini farkettim.dunyanin en ucuz hizmetlerinin ulkemde oldugunu saygideger editor abilerimin yogun cabalari sayesinde anladim..ben niye daha once farketmedim diye kendime kizar oldum.bu icsel maceramda bana yol gosteren ve gozumun acilmasini saglayan degerli editor abilerime ne kadar tesekkur etsem azdir.buradan yola cikarak benim gibi ic huzura ihtiyaci olan arkadaslara 2 tavsiyem olacak nacizane..



    1-dh ucuzluk reyonu (mutlaka ziyaret edin.cunku kendinizdeki degisimi aninda hissetmenize yariyor.)



    2-sali gunleri davutoglu masallari



    Bu iki olaydan sonra kus gibi oluyorsunuz yemin ederim.

  • Tabii gozlerim acilinca dunyayi ve ulkemi daha iyi anlar oldum.bircok seyi yeniden kesfettim.hep dh ekibi yapacak degil ya ben de ucuzluk haberi yapacam dedim .aha da yaptim.simdi haberimizde neler var bir goz atalim



    1- dunyanin en ucuz elektrigi kimde? Bunu bilemiyecek kadar cahil olamazsiniz tabiki de bizde



    2-dunyanin en ucuz benzini kimde ? Yav gidin itiraz etmeyin o da bizde



    3-dunyanin en ucuz eti kimde ? Asiri et tuketmek sizi hantallastiirmis anlasilan o da bizde



    4-dunyadaki gelire gore en dusuk vergi kimde ? Artik buna da muhalefet ederseniz sizi paranoyak ilan ederim. O da bizde.



    5-dunyadaki en ucuz konut fiyatlari kimde ? Akp dusmanligi gozlerinizi kor etmis kor olasicalar sizi ama ben pes etmem en ucuz yine biziz lan



    6-dunyanin en ucuz pirlantasi kimde ? Eeee o da bizde



    7-dunyanin en ucuz ulasim ucretleri kimde ? Cevap veremiyosun de mi seni gidi seni benden kacmaz. o da bizde



    8-dunyanin en ucuz saglik harcamalari kimde? Sene de 2 kez cekup yaptiran ben miyim anten tabiki bizde



    Sukurler olsun yarabbim .bize bugunleride gosterdin.simdilik bu kadar arkadaslar. Takdir edersiniz ki gozlerim yeni acildigindan ilk aklima gelenleri yazabildim.surc-i lisan ettiysek affola



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkn_s -- 14 Nisan 2016; 7:05:29 >




  • Ya bırakın bu gençlik hazıra kondu o yüzden hiçbir şeyin farkına varamaz onlar toplama çıkarma yapabilirler anca biri yazmış yukarıda İspanya 36000 tl Türkiye 12000 tl asgari ücret bunlar takılı kalmış 1000 tl asgari ücrete 1400 tl den aşağı alan görmüyorum artık etrafımda kaç tane arkadaşım 1400 tl alan 1 2 kişi diğerleri 2000 1800 3250 2700 1650 1900 tl kaç tane arkadaşım var ama bunlar 1000 tl ciler işte.. Böyle yazmaya devam ederler başka da bir şey gelmez ellerinden.. yavv hee he diyin şimdi onların anladıkları dil bu..

    Onlar önce geçmişte ülkeler tren ağları örer iken senin partilerin ne iş yapıyorlardı neredeydiler neden yapmadılar onlara gitsinler hesap sorsunlar bak AKP yaptı siz niye yapmadınız diye hesap sorsunlar sonra kalksınlar bugünkü hükemete sorsunlar.. O yüzden biz hesabı oy atarken sorduk o yıllarca bir şey yapamayan partilere ve artık hiç birini başa getirmiyoruz eskiye geri dönmeyelim diye, anlayana..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 14 Nisan 2016; 6:07:09 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Ya bırakın bu gençlik hazıra kondu o yüzden hiçbir şeyin farkına varamaz onlar toplama çıkarma yapabilirler anca biri yazmış yukarıda İspanya 36000 tl Türkiye 12000 tl asgari ücret bunlar takılı kalmış 1000 tl asgari ücrete 1400 tl den aşağı alan görmüyorum artık etrafımda kaç tane arkadaşım 1400 tl alan 1 2 kişi diğerleri 2000 1800 3250 2700 1650 1900 tl kaç tane arkadaşım var ama bunlar 1000 tl ciler işte.. Böyle yazmaya devam ederler başka da bir şey gelmez ellerinden.. yavv hee he diyin şimdi onların anladıkları dil bu..

    Onlar önce geçmişte ülkeler tren ağları örer iken senin partilerin ne iş yapıyorlardı neredeydiler neden yapmadılar onlara gitsinler hesap sorsunlar bak AKP yaptı siz niye yapmadınız diye hesap sorsunlar sonra kalksınlar bugünkü hükemete sorsunlar.. O yüzden biz hesabı oy atarken sorduk o yıllarca bir şey yapamayan partilere ve artık hiç birini başa getirmiyoruz eskiye geri dönmeyelim diye, anlayana..

    Yav bu gencligin ..... kalkmis agam.aynen katilyorum sana. Maaslardan bahsetmissinde dahasi var hocam gecenlerde ogrendim devlet universitelerinden olan turk hava kurumu unv rektoru 110bin tl maas aliyomus gurur duydum gercekten.sonra saraydaki danismanlarin maaslari ne alemde dedim merak etme o da helal olsun dedirtecek cinsten.sonra dedim ki kendi kendime kiskanma oglum calis sende o makamlara gel sende al. Eger gelemiyorsan uzulme bir yol daha var dedim.kiskanma ne olur calarsan seninde olur atasozu geldi aklima..oyle dusununce ferahladim tabii.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkn_s -- 14 Nisan 2016; 7:01:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İyi hoş diğer ülkelere göre ucuz olabilir ancak sonuçta göründüğü üzere hızlı tren maliyetli bir ulaşım aracı.

    Peki daha yavaş ama ucuz ulaşım sağlamak isteyen insanlar ne yapacak?Bunu neden mi soruyorum?

    Çünkü örnek vermek gerekirse adapazarı-istanbul banliyo hattı 3-4 sene önce bu hızlı tren çalışmaları yüzünden kapandı,ve hızlı tren bitince açılacağı söylendi.

    Ne mi oldu? Tekrardan hat döşenecek alan bulmak zor olduğundan banliyo rayları yerine hızlı tren rayları döşendi ve bizim 5 liraya 3 saatte istanbula gittiğimiz hat günde 2-3 seferle sınırlı hale geldi.


    Şimdi sen hızlı gitmek için pahalı bilet alacak kişilere hizmet sağlarken, yavaş gitmeyi kabul edip ucuza bilet arayan insanların trenini kaldırırsan bu sosyal devlet anlayışına ters olur.

    Özetle hiçbir zaman hiçbirşeye körü körüne kabul edercesine bakmayın,ne sırf muhalefet yapmak için itiraz edin,ne de destek olmak için savunun.Kendinizin ve milletin çıkarları doğrultusunda konuları irdeleyin biraz.




  • Neye göre ucuz, Kişi başına düşen gelire oranladığın zaman en pahalı ülkelerden biri oluyoruz, Kazancının yuzde kaçını yola ödüyorsun şeklinde hesaplanırsa, çok da ucuz olmadığı çıkacaktır. Örnek 30000 dolar kişi başı geliri olan bir ülkede hiçbirşey iken, Güya 10000 dolar seviyelerindeki türkiye için durum pek parlak değil sanki ,,

  • fth-bsky F kullanıcısına yanıt
    Fransa'da da başka ülkelerde de şehir içinden geçerken gerek ses, gerek güvenlik nedeni ile son hıza çıkamıyorlar ki bizim yapılanma heryerde var.

    Birde arazi şartları nedeniyle sınırlamalar mevcut Japon'yada da o hızlara her virajda, her köprüde çıkmıyorlar orasıda dağlık ama onlardaki para gücü nedeni ile daha çok tünel, daha çok viyadük vs yapıyorlar daha düz oluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eskişehir üzerinden İstanbul'a gitmeyen otoban güzergahını takip eden başka bir hat yapılacak galiba. Onla beraber düşecek deniliyordu. İlk olduğu için Eskişehir'i bağlamak istediler diye biliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiyede ucuz birşey arıyorsanız trene değil insan canına bakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozkn_s kullanıcısına yanıt
    Peki bundan sonra Türkiye'nin yaptığı, başardığı diğer ülkelerden üstün olduğu hiç birşeyi yayınlamayız.

    İsterseniz sadece kötü olanları yayınlarız. Mümkün olduğunca bu güzel vatanımızdan tiksinir ve iğreniriz. Sevgili milletimizden utanır sıkılırız.

    Geçmişizi her zaman dev imparatorluklar kuran tarihimizi siler 200 yıllık tarihi olan Ülkelerin tarihine hayran kalırız bunuda sadece ve sadece belli bir partinin yandaşı olarak gözükmemek için yaparız.

    Bu mudur yani artık belli bir parti yüzünden ne mutlu bana bu ülkenin milletin vatandaşıyım demeyeyim mi ?

    Siyaset ayrı kanla sulanmış bu ülkenin dünyanın medeniyetinin doğduğu yerlerin vatandaşı olarak gurur duymak ayrı.

    Lütfen ona göre konuşun ve yorum yapın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Donanımhaber=Havuz medyası.
    Dh nin ve forumun haline bakılırsa yolun sonuna geliyorlar galiba.
    Bir yerlere yağlama yıkama yapma peşindeler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadirirdem kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de tek hattın İstanbul-Ankara hattı olmadığını hatırlatıp farklı bir bakış açısı sunduğunuz için teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    Peki bundan sonra Türkiyenin yaptığı, başardığı diğer ülkelerden üstün olduğu hiç birşeyi yayınlamayız.İsterseniz sadece kötü olanları yayınlarız. Mümkün olduğunca bu güzel vatanımızdan tiksinir ve iğreniriz. Sevgili milletimizden utanır sıkılırız. Geçmişizi her zaman dev imparatorluklar kuran tarihimizi siler 200 yıllık tarihi olan Ülkelerin tarihine hayran kalırız bunuda sadece ve sadece belli bir partinin yandaşı olarak gözükmemek için yaparız.Bu mudur yani artık belli bir parti yüzünden ne mutlu bana bu ülkenin milletin vatandaşıyım demeyeyim mi ?Siyaset ayrı kanla sulanmış bu ülkenin dünyanın medeniyetinin doğduğu yerlerin vatandaşı olarak gurur duymak ayrı.Lütfen ona göre konuşun ve yorum yapın.


    Bizim problemimiz bu zaten. 10.000 yillik tarihimizle ovunuyoruz ( hakliyiz, ben de ovunuyorum ) ama uzerine birsey eklemiyoruz. 200 yillik dedigin devlet Mars'ta koloni kurmaya calisirken biz hala 70.000 caminin kiblesi dogru uyu tartisiyoruz. Tubitak okunmus fasulyeye destek cikarken projesini begenmedigi kizimizi NASA kapiyor. Bakan koltuguna nasil oturtuldugu bile anlasilaman biri de cikmis "NASA'da kimmis" deyip dunyayi gulduruyor kendine. Tek ovundugumuz sey ama biz yol yaptik. Evet, deprem parasi diye toplanilan paralardan yol yapip onunla ovunmek de bir is tabii deprem olunca niye bu kadar bina coktu deriz. Cubbelinin biri de cikip orada zina coktu deyip beynimizin ayari ile oynar. 1.5 kilometrelik Marmaray'i 10.000.000.000 (evet, yanlis okumadiniz 10 MILYAR ) a maletis ulkeyiz. Ingiltere - Fransa arasinadki Mans Tuneli'nin km maliyeti 250 milyon iken bizde 3 milyar. Bİr dusunun. Caliyor ama yapiyor u desteklemek nereye kadar.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: huso

    Neresi Hızlı?
    İzmit Pendik arası 60 km?Komple yenihat olmasına ragmen Bozuyuk Arifiye arası genelde 120-160 km sadece Arifiye İzmit te 250 gorduk.
    Onu da gec.Pendik Bozuyuk 2saat 10 dakikadan 2.5 saate cıktı.Hızlanacagına yavasladı.


    hızlı tren bu demek, eskisi 250 iken bu 200 le gitse yine hızlı tren denir buna...
    kaynak: wikipedia
    "A high-speed train is one intended for regular operations at speeds of over 200 km/h (125 mph), with a high level of service, and generally comprising multi-powered elements. Standard locomotive-hauled trains, often able to reach 200 km/h, such as French Corail or German IC trains, unconventional trains, such as maglev and transrapid, and prototypes are excluded."
  • Ankara-Konya arası 250 ile gidiyor.130 vs. sallamayın. Ankara- İstanbul arasını bilmiyorum.Söylenildiği gibi 130km ise bu zamanla işletme hızına çıkarılacaktır.Hız konusunda farklı prosedürler işliyor yanlış bilmiyorsam.Bir anda 250-300 ile gitmiyorsun.Ank-Konya hattıda direk 250den başlamadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayseri merkezde de 100 yıl öncesinin teknolojisi var, 20km/s ile gidiyor, trafiğin anasını belledi, 4 şeritli yollar tek şeride düştü, toplu taşımaya katkısı yok, dünyada otogara gitmeyen tek şehiriçi raylı sistem Kayseri'de.!

    Ben şehirler arasını geçtim daha şehir içi ulaşımda sürünüyoruz ne şehirler arası ne ülkeler arasından bahsediyorsunuz!

  • heyt be bir kere trene binmemis adamlar yorum yapmislar. 2005-2010 arasi ankarada okudum. pendikten trenle gittim hep. 150 -250 km hizlari begenmeyenler o trenlere laf ettimi acaba. Gebzeden binip Ankara'ya 12 saatte gittigimi bilirim. bilet uzerinde 9saat yazardi ama zamaninda pek varmazdi. Hukumeti elestirin ama iyi seyleri de gorun.

    Ahh Anadolu ekspresi ah... Sigara icen kizlarla muhabbet cok iyiydi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hükümete yalakalık yapıcam gibi kasım kasım kasılanlar.hala ulaşım için yapılan inşaatlar tek dayanaklarınız,maddi şeyler.şikayetçi olanlarsa manevi değerleri kaybetmekten şikayetçi.ama olsun çalışıyor di mi?
  • Zaman zaman pendik ankara seyahati yapiyorum, tren 60 km hizla yaklasik 15-20 dk gidiyor,

    90-160 arasi 2-3 saat gidiyor, 250 km ile ise 1 saat ya gidiyor ya gitmiyor...

    Anlamadigim, Ankara istanbul 2,5 saat olacak diye hizmete girdi yht, fakat 4 saatten once zor variyor.. Yalan soylemenin bi alemi yok.. Acildigindan bu yanada hzilanacak falan dendi

  • Hızlı internet fiyatları ile ilgili neden haber yapmıyorsunuz sayın haber müdürü?

    Hızlı vergiler?

    Hızlı otomobil fiyatları?

    Hızlı ÖTV?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.