Şimdi Ara

TÜRKİYE HEM PATRİOT HEM AWACS İSTİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  TÜRKİYE HEM PATRİOT HEM AWACS İSTİYOR

    Türkiye, ABD envanterinde bulunan ve dünyanın en üstün hava savaşı kumanda-kontrol uçağı Awacsları kullanacak.


    Suriye'nin kimyasal silah tehdidine karşı sınıra yerleştirilecek Patriot füzeleri Türkiye'nin ihtiyaç planlamasına göre sayıca yetersiz kalınca entegre savunma sistemi gündeme geldi.

    AWACS ERKEN UYARI UÇAKLARI VE AMFİBİ GEMİ

    NATO'nun sağlayacağı Patriot bataryalarının yanısıra Türkiye hava savunma sisteminin takviyesi için ABD imkanlarından Awacs erken uyarı uçakları da temin edilecek. Ayrıca, Suriye'ye karşı caydırıcılık kapasitesinin artırılması amacıyla Akdeniz'de ABD'ye ait bir amfibi geminin konuşlandırılması da planlanıyor.

    Türkiye, NATO'ya yaptığı Patriot başvurusunda, korunması gereken bölgelerin listesini bildirmiş, bu çerçevede 20 Patriot füze bataryası talep etmişti. Ancak NATO, ittifak bünyesinde yalnızca 24 adet batarya olduğu için bu talebin tamamını karşılayamayacağını bildirdi. Türkiye'nin ihtiyacını karşılamak için yeni bir plan gündeme geldi. Buna göre, en riskli alanlar öncelik sırasına göre yeniden listelenecek. Bu risk analizi gözetilerek NATO'nun 8 adet Patriot füze bataryası Türkiye'de konuşlandırılacak. 877 kilometrelik Suriye sınırının etkili bir şekilde korunması için ek önlemler de devreye girecek. 2013 yılında kendi Awacslarına (erken uyarı uçağı) sahip olması hedeflenen Türkiye, bu süreye kadar ABD'nin envanterindeki uçaklardan yararlanacak. Benzer bir koruma sistemi 2003'deki Körfez Savaşı'nda da uygulanmıştı.

    AWACSLAR'IN ÖZELLİKLERİ

    Awacslar her türlü hava koşulunda denetleme, komuta, kontrol ve iletişimi sağlıyor. Awacslar, yerdeki radarların yaptığı görevleri havada gerçekleştiriyor. Hem hava hem de kara yüzeylerine tarama kabiliyetine sahip uçakların NATO, ABD ve koalisyon güçleri ile müşterek çalışabilirlik özelliğine sahip olacak. Uçaklar 9 saat havada kalabiliyor.

    2013'TE TSK ENVANTERİNE GİRECEK

    TSK'nın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik 2003'te alımına karar verilen hava radar uçakları Awacsların ilki önümüzdeki yıl teslim edilecek. Toplam 4 adet satın alınacak Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçağı Awacsların tamamı 2013 yılında TSK'nın envanterine girecek.

    Kaynak: Siyahgazete.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATM4CA -- 2 Aralık 2012; 16:58:05 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.