Şimdi Ara

Türkiye'de geliştirilen Mastercard Masterpass'e kayıtlı kart sayısı 70 milyonu aştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'de geliştirilen Mastercard Masterpass'e kayıtlı kart sayısı 70 milyonu aştı
    Global kartlı ödeme devi Mastercard’ın yaklaşık 9 yıl önce Türkiye’de geliştirdiği dijital ödeme ve kart saklama çözümü Masterpass’in kullanıcı sayısı ve işlem miktarı açıklandı.



    Türk mühendisler tarafından geliştirilen Masterpass, kart bilgilerini bir defa kaydettikten sonra tüm Masterpass’e üye platformlarda kart bilgilerinin otomatik olarak doldurulmasını sağlıyor. Kullanıcılara ödeme adımında kolaylık sağlıyor. Kart bilgileri, tokenizasyon teknolojisi ile Mastercard tarafından şifreleniyor ve hiçbir kart bilgisi dışarıya çıkmıyor. İlk olarak Türkiye’de kullanılan Masterpass teknolojisi, diğer ülkelere de ihraç edildi.



    70 milyon kart kaydedildi



    Masterpass, 9’uncu yılında 40 milyon kayıtlı tekil kullanıcı, 70 milyon kayıtlı kart sayısı ve 4 binden fazla üye iş yerine ulaştı. Şirketin açıklamasına göre Türkiye’de e-ticaret işlemlerinde her 3 ödemeden 1’i Masterpass üzerinden yapılıyor. Masterpass’e üye işletmeler Türkiye’deki toplam e-ticaret hacminin yüzde 65’ni oluşturuyor. Bugüne kadar Masterpass platformuna 40 milyon dolarlık yatırım yapıldı.



    Ödeme adımındaki onay sorunlarını azaltıyor



    Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Avşar Gürdal, “Masterpass tüketici ve işletme odaklı mükemmeliyetçi deneyimi sayesinde, üye işyerlerinde sepette terk oranında yüzde 30 iyileşme sağladı. Masterpass, otomatik kart güncelleme, dinamik POS yönetimi ve banka entegrasyonları ile alışveriş sırasındaki onay oranların ortalama yüzde 15-20 seviyesinde artırdı” dedi.









  • Bende 2 gün önce fibabanktan banka kartı sipariş geçtim mastercard kayıtlı. Garanti çakalı her para aktarımında(eft) gönderim ücreti kesiyor benden. Troyu bekledim ama troylu kart gelmeyince en sonunda yeni bir banka kartı aldım.

  • Bankaların masrafsız kartları var. Gidin onları alın. Hala daha yıllık 700 lira kartlara para ödüyorsunuz. Gerçi, asgari ücretli adam bunu zaten yapmaz. Memurlar falan alım gücü yüksek olanlara sölüom.

  • Ana kart sahipleri olsam (Master, visa vs) Türkiye'deki bu kart sınırlamalarını kaldırsınlar diye baskı yaparım. Bu kart işinin en iyi işlediği ülke Türkiye'dir, herkes kazanır çünkü





    Bizim devlet 1946'dan beri eline geçen parayı her zaman ithalatçıları semirtmek için kullanmıştır, her zaman Türk'e düşmandır yani

    O yüzden "kartları/kredileri/maaşları vs vs onu bunu kısıcaazz, enflaşyon düjcek düjcek" zırvaları tutmaz bizde :)



    Zaten yokluğun içinden gelip borç harç ile bir hayat kurmaya çalışanların batması,

    Bu batışı ana-baba varlığı içinde zararsız atlatanların alkışlaması ve çoğunluğu batan halkı aşağılaması,

    Buna tepki olarak 2002 akpsi vb partilerin yeniden hortlaması şeklinde bir yılanın kuyruğunu yediği halkadır bu :) :)

    Sistemin en tepesi fed bile bu şekilde döndürmez çarkı

    Bilir çünkü halka nefes aldırtmazsa kitlesel sürüklenmelerin olacağını :)



    Neyse

    Biz faizi tasarrufsuz yükseltip, bizim paramızı Merkez Bankasına koyan bankaların faizlerini bizim vergilerimizle ödeyerek enflasyonu düşürelim :) :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 20 Nisan 2024; 17:45:1 >




  • büyük bölümü istem dışı bilmeden kayıt edilmiş ve üşengeçlik ya da bilmemek nedeniyle sisteme girilip silinmeyen kartlar olduğuna yemin edebilirim ama kanıtlayamamTürkiye'de geliştirilen Mastercard Masterpass'e kayıtlı kart sayısı 70 milyonu aştı bi ara her köşeden kayıt ettirmeye çalışıldığını hatırlıyorum alışveriş sonrası, bende sanırım bir anlık boşlukta istemeden kaydetmiştim, kötü bir teknoloji değil bu arada sadece güvenlik endişesi vardı,son durum nedir bilmiyorumTürkiye'de geliştirilen Mastercard Masterpass'e kayıtlı kart sayısı 70 milyonu aştı 

  • Siyonist şebekesi bize 30 milyar kazandırmışmış peki ya kendi kazandığı 300 milyar veya fazlası nerede?

    Bunlar senden 10 lira almadan sana 10 kuruş vermez.

    Master visa tüm kartları terk ettim troy dışında hiçbir kartım yok.

    Siyoniste benden kuruş yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • "Kart bilgileri, tokenizasyon teknolojisi ile Mastercard tarafından şifreleniyor ve hiçbir kart bilgisi dışarıya çıkmıyor."


    Buna anca Kadir İnanır.

  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Aynen yersen kirşen demişler, şakası bir yana istihbarat söz konusu olduğunda hatta olmasa bile ticari zımbırtılardan sebep neler satıldığını gödüğümüz şu dünya'da hala böyle şeylere anca kadir inanır :))

  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt

    Burada insanların da suçu var. Tembellik etmeyip her defasında o kart numarasını girsen ne olacak yani? Sürekli birçok ödeme sayfasında masterpass karşıma çıkıp zoraki olarak kaydettirmeye yönlendiriyor, inadına pas geçiyorum. Ne gerek var? Zaten bir süre sonra kart numaranı ezberliyorsun, haydi ezberleyemedin diyelim, bak tekrar eline yapışmaz.

  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Güvenliğinizi düşünüyorsanız işe dijital dünya ile aranıza mesafe koyarak başlayabilirsiniz. Dijital dünyada ne yaparsanız yapın ürün sizsiniz. VPN şirketleri bile talep edilmesi halinde müşterilerinin internet trafiğini hükümetlerle paylaşmak zorunda. Her şeyden önce tüm kredi kartı alışverişleriniz geriye dönük olarak banka sistemlerinde tutuluyor. Zamamanında Apple, FBI'ya erkeklik yaptı, yerseniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Bu da tüketicinin tercihi. Ben de MasterPass gibi servisleri kullanmıyorum ama kullanana da bir şey diyemem. Cebimizde akıllı telefon diye bir şey varken MasterPass çok masum kalıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    Sionist çalışırken sen ne yaptın?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Muhammed Taha Türk M kullanıcısına yanıt

    Bizim ülkede "laiklik elden gidiyidi" 10 senede bir darbe yaptık!!!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: jubeii

    Bankaların masrafsız kartları var. Gidin onları alın. Hala daha yıllık 700 lira kartlara para ödüyorsunuz. Gerçi, asgari ücretli adam bunu zaten yapmaz. Memurlar falan alım gücü yüksek olanlara sölüom.
    Memurlara masrafsiz, üstüne özel avantajlara sahip yüksek limitli kartlar meslege baslarken maas kartınin yaninda veriliyor zaten.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Getir'de online ödeme için kart bilgilerinin Masterpass'e kayıtlı olma şartı var. Söz konusu kartların ciddi bir kısmı muhtemelen bu şekilde sisteme kaydedilmiştir.

  • Fulton F kullanıcısına yanıt

    Bende pas geçiyorum, nakit alışverişe 2013 civarı geçtim, yılda 1-2 kez doğrudan 2 taksit dışında bir şey almışlığım yok, bankaların zaten sistemsel kazancı olduğunu bildiğimden onlara işlem ücreti aldıracak bir hareketim olmamasına özen gösteriyorum bu önemli.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.