Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (261. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.115
Cevap
124
Favori
727.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 259260261262263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar enteresan bir durum var yardim ederseniz sevinirim.
    TTNET,FİXNET ve SUPERONLINE sitelerinden sorguladigimda FIBERNET ve VDSL2 kullanabilecegim görünüyor,fakat TTNET musteri hizmetlerini aradigimda boyle birseyin sozkonusu olmadigi belirtildi.Bu konuda beni aydinlatirsaniz bu dogrultuda VDSL2 basvurusu yapacagim.

    Not:Apartmanimda kutu v.s yok,DSLAM'da yenileme yapildi ve fiber etiketi yapistirildi ve DSLAM kutularina cok yakinim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aramıza hoş geldin :D

    Sorgulama olarak aynı durumdayız..

    1- TTnet Sitesindeki Fiber sorgulama haritasında ki sonuç nedir?
    2- Türk Telekom Sitesindeki Fiber Sorgulama haritasındaki durum nedir?
    3- Modem arayüzündeki Hat zayıflama ve SNR değeriniz nedir?
  • Bahsettiğim gibi;ttnet,superonline ve fixnet sorgulamamda fiber ve vdsl'e uygun oldugum goruntuleniyor.

    Henuz internetim olmadigi icin hat degerlerini yazamiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kulube hosgeldin sampiyon

    O ttnet ole uzman kadroya sahipki ben fibernet kullnirken hizimi artirmak icin aradigimda sizde fiber altyapi yok dediler.

    Ttnet ile aranda olan bu azim savasinda Allah yar ve yardimcin olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle ttnet gibi bir kurum ve karakter abideleriyle savasa girmem,fixnet'e basvuruorm pasa pasa kullanicam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayirli olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kota ve hızlar artıyormuş bakalım bizlerede bişeyler varmı?

    http://www.haber7.com/internet/haber/1145142-internette-kota-ve-hiz-yukseliyor
  • Arkadaşlar merhabalar,
    TTNet fiber 24mbit'e kadar 75GB AKN internet alacağım. Size birşey danışmak istiyorum.
    Sabit tlf hattına hiç ama hiç ihtiyacım yok.
    Şu anda yalın istesem ilk faturaya 8TL ücret yansıtıyorlar, 24 ay taahhüt süresince ilave ücret yok, TTNet Alo istesem ilk faturaya 14TL, sonrası ücretsiz. (Konuşmayacağımı düşündüğüm için ücretsiz diyorum)
    Şimdi sorum şu; hiç ihtiyacım olmamasına rağmen sırf taahhüt sonunda yenileme esnasında işime yarar mı acaba diyerek TTNet Alo alayım mı, yoksa yalın internet mi alayım?

    Bir de modem konusunu sorayım size; Huwaei hg630a veya hg655d modemlerin ne farkı var, siz hangisini kullanıyorsunuz, ne tavsiye edersiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar;

    TTNET ile aramda geçen olaylardan bahsetmek istiyorum ve sizden yardım istiyorum.

    TTnet'ten bir sms geldi ve 2 gün boyunca modemimizi kapatmamamızı istediler ve hattın Fibernete geçirileceğini söyledir 6-7 ay önce. Geçti de. Fiber kablo binamızın bodrumuna kadar geliyor oradan standart telefon kablosu ile dağılıyor.

    Normalde TTNET'in vdsl modem vermesi gerekir. Gittim Telekom müdürlüğüne. Oradaki hanımfendi hat durumuma ve modemimin ADSL2+ (TP-LİNK TD-8950ND) gelen 24566 kbit (20Mbit) sinyali tam aldığını ve yeni modeme ihtiyaç olmadığını söyledi.

    Neyse herşey güllük gülüstanlık sıkıntısız kullanırken lanet olası TİVİBU'ya bulaştım. 1 aylık deneme aldım. Almaz olaydım.

    Onunla dandik bir airties asdl modem geldi. Herhalde en kötü modemidir airties'ın. Hiç kopmayan internet günde 5-6 kez kopmaya başladı. Neyse 1 ayı dolmadan iade ettim. Ve iptal sonrası (Tivibu için extradan 4-5 mit hız veriyorlar) hızımın eski değerlerine yükseltilmesini daha doğrusunu getirilmesini istedim. Telekomdaki haınefendide sağolsun yaptım dedi. Sonrasında verdikleri modeme baktı hattıma baktı. İnternetiniz tabiki kopar dedi ve çıkardı Huawei 630a VDSL2 modem verdi ücretsiz. Daha önce yaşadığım olayı anlattım. Olur mu öyle şey dedi ve verdi.

    Eve geldim. Taktım yeni modemi. Ne güzel otomatik kuruldu. Bir girdim arayüze. 20MBit'lik canım hızı 8 MBit'e çekmişler. Hat değerleri berbat. Sonra hemen ttnet'i aradım. En az 6-7 kez aramışımdır. Sonrasında lütfedip Resim-1'deki duruma getirdiler hattı. 18 Mbit hız verdiler. Bende sizin yapacağınız işi diyip gittim Telekom müdürlüğüne.

    Oradaki adam keşke direk bize gelseydiniz dedi. İlgilendiler. Hattın hızını yükselttiler. Kanal türünü falan Aralıklı'dan Hızlı'ya çektiler. Sonra telekom müdürlüğündeki adam aradı eve geldi hattın durumuna baktı. Kabloların eskimiş olduğunu bu yüzden hatta sıkıntı olduğunu söyledi. Tamam dedim kablo çekicem siz gelip bağlarsınız dedim. Tamam dedi. Onu daha çekmedim ama en kısa sürede onuda halledicem. Ş u aşamada modemin durumu ile ilgili resimi paylaşamıyorum. Akşam paylaşımı yapıcam. Aşağıda ilk yapılan işlem var.

    Sonra gelen Hat standartı nedir dedim. Bana VDSL2 dedi. Ama modem arayüzünde ADSL2plus gözüküyor dedim. Elindeki test aletini göstererek gelen hat standardınının VDSL2 olduğunu tekrarladı. Neyse modemi tekrar bağladım baktım hala Adsl2plus. Adamda şaşırdı. TTNET'i arayın dedi.

    Aradım. Bizden çıkan sinyal VDSL sinyali dedi. O zaman benim modemim niye Adsl2plus olarak görüyor diyorum. Modem servisi ile görüşün dedi. Neyse modem çağrı merkezini aradım. Adamlar da TTNET hangi sinyli gönderirse modem onu algılar dediler. Döndüm TTNET'e durumu belirttim. Arıza kaydı aldılar. Hala arıza kaydı var. Bu arada modem ayarlarından tek VDSL sinyali al olarak ayarladığımda hiç dsl sinyali gelmiyor. Splitter olarak modemle gelen XDSL Spiletter kullanıyorum.)

    -> Aşağıdaki son resim (daha eklemdim akşam ekleyeceğim.)'e göre şuanki hat durumum sizce nasıl ? Telekom yetkili kablo çektikten sonra daha iyi olacağını söylemişti. Bu arada modem ile fiber santral arasında max 60 mt mesafe var. VE bundan ötürü bu SNR değerleri canımı sıkmıyor değil.

    -> TTNET bana inatla VDSL2 sinyalin geldiğini söylemesine rağmen neden benim modemim ADSL2plus ile bağlanıyor olabilir ? Birkaç yerde bu modemin VDSL2 desteğinin olmadığını okudum ancak kutusunda VAR yazıyor. Ayarlarında da birtek VDSL gözüküyor. VDSL2 diye bir kavram yok). Bundan ötürü mü bu modem ADSL2plus'tan bağlanıyor diye düşünmüyor değilim ? Böyle bir şey mümkün mü ?

    -> Neden VDSL2 sinyali istiyorum diye sorarsanız eğer oda şundan: Anladığım kadarıyla bu hat durumu standart eğer VDSL2 olursa çok daha iyi duruma gelecek. Yani şu aşamada bana ŞAHİN ile FERRARİ hızı vermeye çalışılıyor. Ancak VDSL2 olursa Ferrari ile Ferrari hızı verilmiş olacak gibi bir anlam çıkarttım okuduklarımdan) Sonuçta 50 mt uzağımda Fiber kablo var.

    -> Birde santral ile modem(switch) arasına CAT5 kablo mu daha iyi olur yoksa CAT6'mı sizce ?

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

    Resim 1 : TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

    Son Hal : TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

    Hız Testi 1 : TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

    Hız Testi 2 : TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurdeniz1992 -- 8 Nisan 2014; 20:25:10 >




  • ugurdeniz1992 U kullanıcısına yanıt
    Hg630a da vdsl destekli bir modem ama vdsl sinyali verilmediğinden hat adsl de bence. Hızın 18 mbps de. cat6 daha iyi ama çok da fark yok aralarında. Yenileme yaptıktan sonra sinyal değerlerin yükselir.
  • Merhaba hocam o ttnetin eseri sonucu öyleydi. Şuanki durum alltaki resimdeki gibi. Buradaki durum nasıldır sence ?

    Birde bu ttnet ve telekom ısrarlar vdsl sinyal gönderdiklerini söylüyorlar. Ama seninde gördüğün üzere ADSL2plus. Acaba bunlar VDSL2 gönderiyor ama bu sinyali benim modemim algılamıyor ve ADSL2plus olarak sinyal alıyor olabilir mi ? Çünkü bildiğim kadarıyla VDSL sinyali gelse de aynı hatta adsl sinyali gelmeye devam ediyor.

    Birde Fiber santrale uzaklığım şimdi tekrar hesapladım max 30 metre falan. Bu SNR değerlerini ttnet veya telekom ayaralyabiliryor mu ? Yükseltebiliyor mu ?

    Resim : TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU


    Hız Testi - SpeedTest : TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

    Hız Testi - TTNET : TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU
    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONUTÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONUTÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurdeniz1992 -- 14 Nisan 2014; 16:07:22 >




  • ugurdeniz1992 U kullanıcısına yanıt
    bu değerler süper. Adsl için maks hızdasınız. Daha yüksek hızlar için vdsl şart. Kabloyu mu yenilediniz yoksa mh mi halletti ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası tivibudan önce daha iyiydi bu değerlerdeydi. Daha kablo çekmedim. En geç haftasonuna kadar yeni kablo çekicem. CAT6 kablo. Bu şekilde hem hat zayıflamaını sıfırlamayı hemde bu SNR değerlerinin yükselmesini sağlamayı hedefliyorum.

    Bunu bana söyleyende telekom yetkilisi. Yeni kablo çekildiğinde hem hat zayıflamasını hemde bu SNR değerlerinin iyileşeceğini söylemişti. Şuanki derdim FİBERNET kullanıyorum. VDSL sinyal diye VDSL modem verdiler ama VDSL2 sinyal gelmiyor. Sinyal türünün VDSL'e dönüşmesi bu değerleri arttırır diye düşünüyorum. hiç olmadı kablo çektikten sonra Teelkom'a gittiğimde bunu tekrar belirtirim. Sonuçta kablo ucundaki Jack'ları onlar çakacak.

    İşin özü Tivibu'dan önce bu değerler çok daha iyi durumdaydı. O değelere ulaşmak için çabalıyorum... Bu yüzden sıkıntı modemmi yoksa TTNET'mi diye anlamaya çalışıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurdeniz1992 -- 8 Nisan 2014; 21:23:13 >




  • Arkadaşlar binamıza T11B kabin taktılar. Benim modemim Huawei hg521v1. Şu anda 8 mbit hız alabiliyorum. 20 mbit hız varken sürekli hatta kopmalar yaşıyodum. O yüzden ttnet hızımı sabitledi. VDSL modem alsam 20 mbiti destekler mi?
  • Dün itibariyle FixNET "24MBİT'e kadar 25GB AKK Limitsiz" tarifesine başvurdum.

    12 ay sözleşme ile ilk 6 ay 35tl,devamında ise 55tl.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seksenbes

    Dün itibariyle FixNET "24MBİT'e kadar 25GB AKK Limitsiz" tarifesine başvurdum.

    12 ay sözleşme ile ilk 6 ay 35tl,devamında ise 55tl.

    Hayırlı olsunda AKK'nın 25 olduğuna emin misin ? 75 olabilir mi acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FAKAZLI

    quote:

    Orijinalden alıntı: seksenbes

    Dün itibariyle FixNET "24MBİT'e kadar 25GB AKK Limitsiz" tarifesine başvurdum.

    12 ay sözleşme ile ilk 6 ay 35tl,devamında ise 55tl.

    Hayırlı olsunda AKK'nın 25 olduğuna emin misin ? 75 olabilir mi acaba ?

    tesekkurler;75gb'da mevcut fakat 69tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar an itibariyle ''Fixnet 24mbit 25gb AKK Limitsiz'' VDSL2 tarifesini kullanmaya başladım.
    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU
    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU
    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU
    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoDuR -- 10 Nisan 2014; 22:40:06 >




  • Hayırlı olsun hocam, ekran görüntülerini almışken hat değerlerinide atsaydınız.
  • Buyrunuz hat değerleri;Teşekkürler :)
    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoDuR -- 10 Nisan 2014; 22:43:33 >
  • 
Sayfa: önceki 259260261262263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.