Şimdi Ara

Turk.Net periyodik kopma sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • kullandigim modem router hat degerlerim ayni olmasina ragmen birkac aydir duzelmeyen periyodik kopma sorunu yasiyorum. gunde en az bir defa genelde gece 12 den sonra. en son care statik ip aldim. gunde 3-4 defa olan kopma sorunu 1-2 ye dustu. hat degerleri normal gorunuyor zaten 35 mbit aliyorum. ama bu periyodik kopmalar bir turlu duzelmiyor. bazen komple kopuyor tekrar baglaniyor bazende baglanti gorunsede hicbiryere girmiyor ping dahi atilmiyor. o zaman elle reset atmak zorunda kaliyorum. modemi degistirdim son care gene ayni. hat degerlerim duzgun zaten saha kutusuda binanin icinde. aradaki kabloyuda cat5 le daha once degistirmistim evin icindeki tesisatda yeni. ayni sistemde daha onceleri 30 gun kopmadan online oldugu oluyordu elektirik gitmedigi surece. enaz 5-6 kez ariza kaydi actirdim ayni standart copy-paste cevaplari yazip geciyorlar. yani isine gelirse demeye getiriyorlar. teknik olarakta turk.net de zayif turk telekomda ya da ugrasmak istemiyorlar. neden kopuyor kimse bilmiyor ya da bunu teknik olarak bakacak cozecek adam yok. turk telekom zaten saha ekipleri ilgisiz hat degerlerine bakip gidiyorlar.

    merak ettigim husus internet kopma sorununun kaynagini tespit etmek cok mu zordur. mesela bir kullancinin interneti gitti niye gitti mesela, hat degerlerimi zayif yoksa portlarda mi sorun var?







  • Bu konuyu ben de aylardır gündeme getiriyorum. Sanki günde bir kopma normalmiş gibi davranıyrlar çok ilginç...
  • bunun normal olmamasi lazim. sinyal sorunu olsa kopsa neyse ya da nebileyim modemde sorun olur. sanki periyodik baglantiyi resetliyorlar gibime geliyor.
  • halix H kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten öyle :D Periyodik resetliyorlar 25,26,27 saat gibi reset atıyorlar bağlantıya. Bunu bildirince de uzaylı gibi davranıyorlar insana...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.