Şimdi Ara

Türk Halkının Hayalleri ve Gerçekler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hayal: Biz her türlü silahımızı kendimiz yapıyoruz.

    Gerçek: Türkiyede silahlar üretilebilir ancak aynı silahların üretimi çok pahalı olduğundan hazırını almak daha mantıklı görülüyor. Yüzde yüz yerli denilebilecek sadece mermi kovanları var. pirinç alaşım metalden üretiliyor. alaşım da yurt dışından ithal veya hurdadan temin ediliyor.

    Hayal: Türkiyenin uçak parçaları ürettiği
    Gerçek: Bir takım işçilikler ortaya ürün koyduğunuz anlamına gelmez. Pancar çapalayan işçi pancar üretiyor sayılmaz.

    Hayal: Atak helikopter türk yapımıdır
    Gerçek: Atak helikopter İtalyan Agusta Westland yapımıdır. Agusta westland versiyonu A129 Türkiye için üretileni T129. Bu helikopterlerin sadece görev bilgisayarını Aselsan italyan ortaklarıyla birlikte üretiyor.

    Hayal: fırtına Obüsleri türk yapımıdır
    Gerçek: Fırtına obüsleri toyota yapımıdır. Güney kore ve japonya işbirliği ile üretilmiştir.

    Hayal: S-400 hava savunma sistemi alınınca türkiyeyi koruyacak
    Gerçek: S-400 gibi, Patriot gibi hava savunma sistemleri sadece önemli yerleri korumakla görevlendirilip başka bir işe yaramayacaktır. füzeleri tatbikattan başka ateşlemeyecekler öyle çürüyüp gidecektir. Saldırı olduğunda ise Anti radyasyon füzeler ve radara yakalanmayan uçakların hedefi olacaklar. ödenen paralar boşa gidecektir.
    Araplar geçmişte çok sayıda hava savunma sistemi aldılar, israil her defasında bu hava savunma sistemlerini aşıp hava savunma sistemlerini kendi ülkesinde müzelere koydu.
    Hava savunma sitemleri çoklu nükleer başlık taşıyan(MIRV) kıtalar arası füzelere karşı etkisizler.

    Hayal: Türkler hiç yenilmemiştir, masada kaybetmiştir.
    Gerçek: Türkler çoğu savaşta yenilmiştir. Osmanlı devleti elindeki toprakların çok büyük kısmını kaybetmiştir. vatandaşlarını topraklarını sömürge olarak almışlardır. Selçuklu devleti birçok kez yenilmiştir. en son moğollara da yenilmişlerdir.

    Hayal: Amerika türkiyeye karşı ekonomik saldırı yapıyor
    Gerçek: Türkiyenin çerkez bankası ve maliyesi vergi ödeyemeyen halkı soymak için enflasyon ve devaluasyonu kendisi yapıyor.

    Hayal: Amerika türkiyeye karşı
    Gerçek: Amerika çıkarlarına ters olan her ülkeye hemen savaş açar. Oysa türkiye amerikanın adı konmamış bir sömürgesi gibi. Cumhurbaşkanı özal ankarada kuş uçsa baba busha telefonla haber verirmiş. Buş ta ben dah önce haber almıştım dermiş.

    Hayal: Amerika ile rusya düşmandır
    Gerçek: Amerika ile rusya hiç savaşmadı ve her zaman müttefik oldular. ikinci dünya savaşında almanları batıdan amerika doğudan rusya yendi. daha sonraki yıllarda ise daha çok silah satabilmek için danışıklı dövüşler çıkarıp silah sattıkları tarafı tutuyormuş gibi hile yaptılar. Mesela vietnamda ve korede halkın bir kısmına ruslar silah sattılar diğer kısmına amerikanlar. Suriyede ise ortaklıkları ortada. suriyede ruslar esatçılara silah veriyor, amerikalılar ise pkk ve esatla birlikte muhaliflerin hepsine birden silah satıyor.

    Hayal: Türkiye fırat kalkanı harekatıyla pkk terör koridorunu kesmiştir
    Gerçek: Türkiye fırat kalkanı harekatını yaparak amerikanın ve rusların istediğini yapmıştır. pkk esatla müttefik olduğundan pkk zaten lübnan üstünden denize açılıyor. ayrıca kuzey ıraktan suriyenin doğusundaki petrol bölgelerine kadar alanlar pkk denetimine bırakıldı. pkk denetiminde yıllarca kalan afrinde öldürülen hiç pkklı resmi yok.

    Hayal: türkiyedeki suriyeliler mültecidir
    Gerçek: Türkiyedeki suriyeliler çoğunlukla pkk yandaşı esat yandaşı işgalciler. türkiye yandaşları ülkelerini terk etmez, yada çadır kentlerde kalıyorlar.

    Hayal: Türkiyenin ordusu çok güçlüdür
    Gerçek: türkiyenin ordusu çok zayıftır. kargalarla tilkiler saldırsa ordumuz dağılır. Herhangi ufacık bir devleti yenecek teknolojimiz ve eğitimli askerimiz yok. yıllarca ermenistan orada türkiyeyi zehirliyor. sınırımıza nükleer santral kumuş. türkiye ermenistana hiçbirşey yapamadı. ermenistan yılardır bu santrallerde nükleer silah yapıyor. milleti uyutuyorlar. Türkiye savaşa girse halk aç kalır ordu yiyecek bulamaz ve hemen teslim olur. Subaylar maaş için askerlik yapıyor. amerika türkiyeyi işgal etse de onlar maaşları artırsa diye dua eden çok subay var. emeklilerin zam zam diye haykırdığı ülkemizde en büyük türk düşmanları maaşlara zam yapacağım dese emekliler hemen onun safına geçer.

    Hayal: Vestel venüs türk malıdır
    Gerçek: Vestel venüs,Turkcell t serisi vs çinlilere yaptırılıp üstüne logo işlenen bir telefonlardır.

    Hayal: türkiye çok büyük bir ülke
    Gerçek Türkiye ufacık bir ülke. türklerin yıllık ticareti amerikan ordusunun yıllık bütçesinin yarısı kadar.

    Hayal: Daha güzel günler göreceğiz
    Gerçek: Bu daha iyi günlerimiz. Daha kötü günlere hazırlıklı olun. Erzak stoklayın, sığınaklar yapın,

    Hayal: türkiyede her şey geliştirilebilir teknoloji geliştirileblir.
    Gerçek: Türkiyede hiçbir teknoloji geliştirilemez. Çünkü türkiyede hiçbir teknolojik altyapı bulunmuyor. en ufak komponenti bile türkiyede yapan yok. türkiyede 2000 sene önce romada geliştirilen demircilikten tuğlacılıktan başka bir teknoloji yok. kürek ve kazmayı sümerler bulmuş diye kendinizi sümer sanmayın.

    Liste uzayıp gidiyor.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.