Şimdi Ara

Ttnet Internet Basvurum Hakkinda Ilginc Olay

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Onceki hafta yeni tasindigimiz ev icin internet basvurusu yapayim dedim. Gerci oncesinde apartmandaki yoneticiyle yaptigim gorusmede henuz telefon hattinin cekilmemis oldugunu soylemisti fakat ben yine de emin olmak icin aradim Ttnet'i. Konustuk, kontrol ettiler sistemden, altyapiniz var hipernet verebiliriz dediler 24 mbit. Tamam dedim o zaman baglatayim yalin internet. Demek ki yonetici yanlis biliyor dedim kendi kendime. Sozlesmeyi kargoladilar imzaladim geri gonderdim, modem de geldi bana sozlesmeyle birlikte tabii. 3-4 gun sonra gelmis teknik elemanlar, bakmislar telefon hatti yok, baglayamiyoruz interneti demisler esime. Ayrica Turk Telekom'a dilekce vermeniz lazim demisler.
    Anladigim kadariyla tahminimce aradigim zaman telefonda adresimi kontrol ederken bu adreste eskiden bulunan mustakil evin adresini gorup o evin altyapisinin oldugunu gorduler. O ev yikildi su an oturdugumuz apartman yapildi. Simdi adamlarin modemi de bende kaldi, sozlesmeyi de imzalamis olduk ne yapmamiz gerekir, nasil bir dilekce yazmali?
    Bu arada ilk telefonda konustugum personel internetiniz aktif hale gelmedikce sozlesme baslamaz demisti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Binada ki ankastreye iki tel bırakıp giderler. Elektrikci cagirirsiniz telefon kablosu cektirirsiniz elektrikçi kabloyu baglar tamamdır. İnternete baglanirsiniz ama dilekce anlayamadım. Telefon kutusu varmi binada?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telekom müdürlüğe gidip altyapı için başvuracaksın yönetici başvursun işte fakat 6 ay 1 yıl filan sürer gelmesi.
  • bcaksk kullanıcısına yanıt
    Bina iskanı alınmışsa, binayı yaptıran kişinin telekoma başvurup binaya hat çektirmesi gerekmektedir. Aksi taktirde hizmet alamazsınız.
  • Sen yine iyisin kapini calip tesisat cekyirin demisler

    Ben basvuru yaptin modem geldi. Sozlesme onaylandi 3 gun sonunda ne oldu diye aradim. Sozlesmem iptal edilmis. Sebep bile soylemwdiler. Tekrar basvurdu. 2 gun sonra oda iptal. Zor bela ankastre ye kablo cekmeniz lazim cevabini aldim. Kablo cektirdim. Kablonun ucuna bilgi notu yazdim. gelip taktilar.
    Bilgi vermeden calidiyorlar.

    konus ttnetle. Ayni modemi kullanmayacaksan en yakin müdür luge teslim et. Sonradan ekstra fatura kesmesinler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bcaksk kullanıcısına yanıt
    Eğer telekom a başvurur da uzun vadede adsl veremeyiz sizin oraya fiber gelecek falan fistan derseler ki çoğu yeni binaya size fiber gelecek deyip eski tip ankastre koymuyorlar.

    Gidin bulunduğunuz yerin telekom müdürlüğüne ttnet iptal bölümü var oradaki görevliye binamda hat olmamasına rağmen sözleşme yapıldı ben iptal etmek istiyorum deyin onlar sizin adresinizi alıp hat olmadığınız onaylıyor hiç bir bedel ödemeden iptal oluyor.
  • Gerçekten öyle 1 yıl sürer mi altyapının gelmesi? Öyleyse yandık. Bizim işimiz gücümüz internetle. Çoğu zaman eve geldikten sonra da işe bağlanıp evrakları kontrol etmem gerekebiliyor.
    Bina iskanı var, yaptıran kişiyle konuştuğumuzda başvurup başvurmadığını sormadım fakat "henüz telefon hattı çekilmedi" diye bilgi aldım sadece.
    Zaten hemen yanımdaki sokaklarda fiber dolapları var Telekom'un birkaç tane gördüm yanımızdaki sokaklarda farklı yerlerde. Tahminimce fiber altyapısı zor değil ama telefon hattının çekilmesi uzun süre alır mı bilemiyorum. İşten dolayı da bir türlü mesai saatlerinde çıkıp Telekom müdürlüğüne gidemedim 10 gündür, modem de kaldı elimde, nolacak bakalım.
  • bcaksk kullanıcısına yanıt
    Çok uzun sürmüyor. siz telekom müdürlüğüne telefon hattı için basvurun. En geç 15 gün içerisinde telefon hattı çekilir (nerede ikamet ediyorsunuz bilmiyorum ancak istanbulda hemen ertesi gün hallediyorlar ) Öncelikle telefon hattını halledebilirseniz gerisi kolay oluyor. Fiber altyapı gelmişse fibere geçersiniz yoksa mecbur adsl kullanacaksınız.
  • italiany kullanıcısına yanıt
    İlla bağlı bulunduğumuz ilçenin Telekom müdürlüğüne mi başvurmamız gerekiyor yoksa herhangi bir yerde başvursak işleme alınır mı?
  • bcaksk kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi hocam, binayı yapanın halletmesi gereken bir sorun zaten siz uğraşmayın tek başınıza.
  • bcaksk kullanıcısına yanıt
    Baglı bulundugunuz ilçeye gerek yok en yakın bayiye gidip basvurabilirsiniz onlar yonlendiriyor. hatta bayiye bile gitmeye gerek yok sanırım arayın telekom cagrı merkezini basvurun gitsin.
  • italiany kullanıcısına yanıt
    Çağrı merkezini aradım, telefonla başvuru alınmıyor, müdürlüklerden birine gidip dilekçe vermeniz gerekir dedi. Hatta bağlı bulunduğunuz müdürlüğe gitmeniz daha doğru olacaktır dedi.
    Bulunduğunuz mevkideki apartman/konut sayısına göre altyapı işlemleri sıraya alınır gibisinden bir şey söyledi, belli bir süresi yok ama başvurduktan sonra işleminiz yapılır dedi bir de. Nasıl olcak bu iş anlamadım valla.
  • bcaksk kullanıcısına yanıt
    Ben nakil için basvurmustum bulundugum bina yeni oldugundan altyapısı yapılmamıstı ertesi gün nakil işleminiz tamamlandı dediler. nakil işleminin tamamlanması sonrasında 3 gün kadar da kapıdan içeri aldırma işlemleri sürdü . içeri aldık telefon çalışmadı ankastre sorunlu dediler yeniden cagrı merkezini aradım ertesi gün tamamlandı tüm işlemler . 1 haftada kullanabilir duruma geldim. ben üsküdar da ikamet ediyorum.
  • italiany kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani? Sizin başvurunuzla hemen önce altyapıyı binaya getirip 3 gün içinde de kapıdan içeri mi aldılar? Öyleyse bireysel başvurunuza çok hızlı çözüm getirmişler. Telefon hattı için tek başınıza başvurdunuz değil mi? Binaya getirmek veya kapıdan içeri almak için herhangi ekstra bir ücret talep ediliyor mu?
  • bcaksk kullanıcısına yanıt
    Evet aynen böyle oldu bence hızlı değil yavaş bile oldu . Fiber internet nakil için ttnet e basvurdum. Altyapı olmadıgından Fiber hizmeti alamazsınız ultranet hizmetinden yararlanacaksınız binada telefon yok altyapı kurulumu için turk telekom a basvurun diye dönüş yaptılar. Turk telekoma eski adresim burası yeni adresim burası telefonumu nakil yaptırmak istiyorum dedim ve bitti. Hiçbir ücret ödemedim. Ev içerisinde zaten tadilat oldugundan telefon hattını kapıdan tüm odalara kendi elektrikçim taşıdı.
  • bcaksk kullanıcısına yanıt
    modemi bekletmeden iade edin, + fatura gelmesin...

    telekoma basvuru yapın. 1 yılda sürmez. 1ay bile sürmeye bilir. telekomla konuşmak lazım...
  • Tabii, düşündüğümüz zaman hızlı değil yavaş bile diyebiliriz ama ülkemiz koşullarında böyle bir başvuru için bana göre hızlı bir süreç gerçekleşmiş :)
    Bugün Türk Telekom'a gidip dilekçeyi verdim bakalım ne olacak durum. Telekom'daki adam hiç belli olmuyor, 1 hafta 1 ay 1 yıl bile olabilir dedi. İzmir İl Müdürlüğü'nden onay geliyormuş, ondan sonra altyapı çalışmalarını yapıyorlarmış dediğine göre. Bizim çevrede de hala çok yenilenen ev/apartman var. İnşallah bunu göz önünde bulundurup onların hepsinin yenilenmesini beklemeyi düşünmezler. Öyle olursa 2-3 sene gelmez herhalde altyapı. Bu olayı binayı yaparken zorunlu hale getirmek lazım. Nasıl su döşeniyor, mecburen hat oluyor, telefon da bu şekilde olmalı.
    Yarın da modemi göndereceğim geriye bakalım.
  • Ben istanbulda defalarca şikayet ederek 8 ayda bağlatabildim.belediyeden kazı izni bekliyoruz dediler hep.Şans işi bu kimine daha kısa sürüyor kimine daha uzun.Kendi kendilerine gelip bağlıyorlar sonrada haber veriyorlar bağladık diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bcaksk kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle madem iskan veriyorsun ozaman elektrik su telefon doğalgaz gibi altyapıları en bastan hazırlaman gerekli. Benim şansım muhtemelen bulundugum bolgede zaten bir altyapı olmasıydı çok fazla kazı işine girmeden kolayca getirmiş olabilirler. Şehir dışında yol su elektrik olmayan bir bölgede yasıyor olsaydım tabiki uzun süreçler alabilirdi. Bu arada evi kim yaptıysa onunda burada payı var. Arkadas madem ev yapıyorsun neden elektriğini suyunu telefonunu doğalgazını hazırlamıyorsun. Ev yapıp boş mu teslim ediyorlar ? bunun bir standart prosedürü yok mu belediye denetlemiyor mu bu binaları ? derken memleket meselelerine doğru uzanacağız anlaşılan
  • İl müdürlüğüne gidip iş emri çıkartın. Bak nasıl 2 günde seve seve bağlıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.