Şimdi Ara

TTNET görünümlü mesaj

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bana az önce bir mesaj geldi. Daha önce sizlere de aynı mesaj geldi mi diye merak ettim. Doğru mu değil mi ? Fake bir mesaj mı yoksa yeni bir dolandırıcılık mı ?

    Mesajı gönderen numara : +905397930055
    Mesajın içeriği ;

    TTNET Sayin xxxxx internetinizi limitsiz tarifeye gecirerek ayda 33,90TL odeyip 8mbps hizla internette serbestce dolasabilir, muzik dinleyebilir, film izleyebilirsiniz. Tarifeden yararlanmak icin EVET yazarak bu mesaji cevaplayiniz. Musteri temsilcimiz sizi arayacaktir

    Bu mesajı daha önce alan var mı ? Ben EVET deyip cevapladım ama şimdilik bir dolandırıcılık olmaz diye düşünüyorum.



  • Hey Allah'ım! Sazan gibi atlamış adam ya.
  • TTnet neden telefona mesaj göndersin ki?Direk evi arardı.
  • Sazan diye yazmaktansa işe yarar birşey biliyorsan onu yaz.
  • geçmiş olsun, kontörlere evleda de Yerinde olsam hattımı değiştirirdim böyle düzenbazlık yapanlar her kontör yüklediğinde bütün yüklediğin kontörü emiyorlar.
    Tekrar geçmiş olsun
  • arkadaşlar, yapmayın, etmeyin.

    kontör dolandırıcılığı sen ararsan, kontör, kredi kartı bilgilerini verirsen olmuyor mu ? Adam zaten benim telefonumu bilerek mesaj atıyor. Bu mesaja benim yazacağım cevap sonrası nasıl bir dolandırıcılık yapacak ? Bu ilk aşaması olabilir doğrudur ama bir mesajla nasıl olacak bu iş ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trcommon

    arkadaşlar, yapmayın, etmeyin.

    kontör dolandırıcılığı sen ararsan, kontör, kredi kartı bilgilerini verirsen olmuyor mu ? Adam zaten benim telefonumu bilerek mesaj atıyor. Bu mesaja benim yazacağım cevap sonrası nasıl bir dolandırıcılık yapacak ? Bu ilk aşaması olabilir doğrudur ama bir mesajla nasıl olacak bu iş ?

    Mesajla nasıl yaparlar tam olarak bilmiyorum ama ararlarsa açma telefonu
  • TTNET cep telefonuna mesaj atmaz arkadaşım. Senin TTNET e bağlı olduğun telefonu arar. sesli bir onaylama mesajı ister. Ki TTNET in şuanki kampanya değiştirme sistemi imzalı oluyor. imza atmazsan işlem yapamıyorlar. Geçmiş olsun iyiki sormuşsun bize. en azından numarayı teşhir etmiş oldun. başkalarına bilgi olur bu inşallah...
  • call center ile görüştüm. Bu tip bir mesajı bayilerinin gönderebileceğini söylüyorlar. Bu şekilde bir kampanyaları da varmış. Evet benim de bir boş anıma geldiği için cevap yazdım ama önemli olan forumda bu bilgileri paylaşmak ve insanları bilgilendirmek öyle değil mi. Benim hattım faturalı. Olabilecek senaryolar neler olabilir diye baktım biraz nete ve genellikle bundan sonra aranıp asıl bilgilerin istenmesi lazım, dolandırıcılık için.

    Bakalım, eğer bir gelişme olursa buradan paylaşırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trcommon

    call center ile görüştüm. Bu tip bir mesajı bayilerinin gönderebileceğini söylüyorlar. Bu şekilde bir kampanyaları da varmış. Evet benim de bir boş anıma geldiği için cevap yazdım ama önemli olan forumda bu bilgileri paylaşmak ve insanları bilgilendirmek öyle değil mi. Benim hattım faturalı. Olabilecek senaryolar neler olabilir diye baktım biraz nete ve genellikle bundan sonra aranıp asıl bilgilerin istenmesi lazım, dolandırıcılık için.

    Bakalım, eğer bir gelişme olursa buradan paylaşırım.


    o bilgileri de vermeyeceğin tahmininde bulunup söylüyorum.eğer görüşmede böyle bir bilgi isterlerse de adres iste ben gelirim de :)
  • Arkadaşlar son durum şöyle.

    Salı günü TTNET call center aradı. (4440375) Bu bizim bir kampanyamızdır, merak etmeyin. İsterseniz şu anda bile bu kampanyadan faydalandırabiliriz. Dedim ki telefonda bilgi vermek istemiyorum. Peki sadece bilgileri teyid ettirerek bu işlemi yapabiliriz dediler. Neden bu şekilde bir telefonla teklif yapıyorsunuz diye sorduğumda da sadece mesaj göndermek için bu şekilde telefon numarası kullandıklarını ilettiler.

    Neyse sonuç olarak dolandırıcılık değilmiş. Ama benim dalgınlığıma geldi de cevap yazdım. Benden de tavsiye kimse bu şekilde gelen mesajlara doğru da olsa cevap vermesin.

    Hepinizin bilgisi olsun.
  • ttnet başlı başına dolandırıcı zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.