Şimdi Ara

TTNET DOLANDIRICIDIR! KULLANANLAR ÖNCE YAZIYI OKUSUN SONRA VİDEO'YU İZLESİN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başımdan geçen olayı sizlere anlatayım; "20 Şubat 2017 günü saat 15:07'de "(212) 444 0 375" numaralı telefon beni aradı. TTNET diye açtım telefonu. Gayet kendisini tanıtarak konuşmalarımızın kayıt altına alındığını söyleyerek benimle konuşmaya başladı. Dedi ki, "Yeni düzenlenen anayasa gereği Nisan'dan itibaren kota tamamen kalkacak, bu yüzden biz de müşterilerimize Nisan'dan önce kotasız bir kampanya sunuyoruz" dedi. Ben aylık 59 Lira ödüyorum 24 Mb fiber internet için. Kadın bana dedi aylık 65 lira ödeyeceksiniz, hem tivibu abonesi olacaksınız hem de internetiniz sınırsız olacak. Ben dedim nasıl olur? Ben şimdi bu pakete geçersem internetimin kotası tamamen kalkacak mı dedim. Evet Ceyhun bey kalkacak dedi. Sonra telefondan numaraya baktım, Gayet bildiğimiz TTNET numarası. Dedim internet annemin üzerine ben iş yerindeyim, onaylaması için annemin olması lazım değil mi? dedim. Hayır, interneti siz kullanıyorsanız siz onaylayabilirsiniz dedi. Ben şaşırdım yani haliyle. Ama TTNET numarası olduğu için aklımda soru işareti yok, kontrol ettim çünkü numarayı. Ben bunu onaylıyorum dedim onayladım. Ertesi gün evime Tivibu bağladılar. 24 ay taahhüt yapmışlar. Sonra internetimi ölçtüm 300 kb ölçüyor. Aradım TTNET'i bana sınırsız bir kampanya olmadığını ve benim kandırıldığımı söylediler. Tamam dedim ama beni arayan şu numara, kayıtların incelenmesini istiyorum dedim. Yaklaşık 2 gün sonra beni tekrar aradılar. Ceyhun bey sizi bayimiz aramış, bayi konuşmalarının kayıtlarını tutmuyoruz dediler. Yani elimde kanıt felan yok. Tivibu'yu bana kitlediler. Dava açacaktım ama zararım olmadığı için tazminat davası açamıyormuşum. Yani tek zararım bana tivibu kitlediler en fazla o iptal edilirmiş. Bunun içinde uğraşmaya değmez dedim. Olayı o gün kapattım aslında ben. Ancak aynı numara beni "1 Mart 2017" tarihinde aradı bu sefer tedbirimi aldım ve hiçbir şey olmamış gibi, sanki beni Tivibu abonesi yapmamış gibi konuştum ve bunu ses kaydı olarak aldım. Aynı şekilde beni tekrar kandırdılar :) Dedim ki akşam ailemle konuşacağım yarın ben sizi arayıp abone olup olmayacağımı söyleyeceğim dedim. O da dedi ki, "hayır Ceyhun bey yarın müsaitseniz ben sizi arayayım, ben kampanyalardan sorumlu kişiyim ondan" dedi. Tamam dedim yarın siz beni arayın. Aşağıda gördüğünüz fotoğrafta 2 numaralı aramada, beni 5 kere aynı numara aradı. En son 13:18'de aramış ben açmamışım. Ancak bu sefer genel merkezden aradı yani aşağıdaki fotoğrafta 3 numaralı arama. 13:19'da yani 1 dakika sonra beni genel merkezden aradı ve konuştum. Dedim müsait değilim akşam 18:30 gibi arayın beni dedim. İşte akşam 18:30'da bunlar beni aradı. Aradıktan sonraki konuşma ise video'da.

    Video'yu izleyip paylaşın ki, bu dolandırıcılarla karşılaşabilecek insanları bilinçlendirelim. Ben gerekli yerlere şikayetimi ve başvurumu yapacağım. Ancak en büyük güç her zamanki gibi sosyal medya. Bu videoyu kesinlikle paylaşın. Herkese teşekkürler...

    İLGİLİ VİDEO:https://www.facebook.com/ceyhun.koc/posts/10154992257504259



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhun999 -- 3 Mart 2017; 0:22:7 >







  • Kesinlikle Katılıyorum ve devlet bunlara destek veriyor yazıklar olsun
  • Donanımhaber kullanıcılarının bu konular ile ilgili daha duyarlı olduğunu düşünüyordum ama, hala konu ile ilgili elini taşın altına koyacak bir arkadaş çıkmadı. Beni şaşırtmayın lütfen :) Destek olan herkese teşekkürler...
  • Firmaların taşeronlar eliyle yaptıkları, her iki tarafın da kârlı çıkıp müşterinin mağdur olduğu bir olay bu. Voip hatlar kullanılarak "caller id spoofing" denilen bir yöntem ile arama ekranında istenilen numaranın gösterilebilmesi mümkün. Bu yöntemi kullandığını, "ben sizi ararım" dediğinizde gösterdiği tepki ile belli etmiş zaten.

    Ülkemizde internet, mobil, tv işletmecilerinin milyon tane merdivenaltı taşeronu var. Bunlar ana firmadan müşteri datalarını elde edip kendilerini "resmi müşteri hizmetleri" gibi tanıtarak paket kakalamaya çalışıyor. Prim hesabı çalıştıkları için söylediklerinin %99'u yalan oluyor. Ana firma taşeronlarla yapılan hiçbir işleme karışmıyor, hiçbir şekilde sorumluluk almıyor. Yani bu tür sahtekarlıkları taşeronlar eliyle yaptırıp yasal sorumluluktan kaçıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 3 Mart 2017; 9:36:7 >
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Yazdığın yazıyı okudum olay tam da bu şekilde gerçekleşiyor fakat şöyle bir sıkıntı var, ben TTNET'i arayıp senin bayin insanları dolandırıyor bir şeyler yapmalısınız dediğimde bayi ile ilgili bir uygulama yapamadıklarını belirtiyorlar. Ancak bu bayileri kendi bünyesi altına alan kendileri. Yani istemeseler o bayi ile çalışmazlar. Bu da demek oluyor ki yapılan bu dolandırıcılık işlemine "TÜRK TELEKOM" da çanak tutuyor. Bu dolandırıcılık işlemlerine onlar da destek veriyor demektir bu. Aksi halde konu ile ilgili işlem başlatılıp, o bayi ile olan ilişkilerini kesmeleri gerekmektedir. Konu ile ilgili hiçbir şekilde işlem başlatamadıklarını belirttiler bana. Eğer onlar işlem başlatamıyorsa, ben de hakkımı şuan belkide dünyanın en güçlü platformu olan "Sosyal Medya"dan hakkımı sonuna kadar ararım diye düşündüm. Bu sadece benim davam değil, bu internet kullanan herkesin davası. Çünkü bu dolandırıcılar sadece TTNET'te olmayabilir, diğer firmalarda da olabilir. Ve bunu yapan tek bir bayi olmayabilir, bir çok bayi de olabilir. Sadece beni kandırmamış olabilir, bir çok kişiyi kandırmış ve kandıracak olabilir. Bu yüzden bu davaya herkesin destek vermesini istiyorum. Bu bayilerin yaptıkları oyunu bozmamız gerekiyor. Bozmaz isek bu şekilde bütün internet kullanıcılarını mağdur edebilirler. Destek olursanız tekrardan sevinirim. Değer verip cevap yazdığın için ise ayrıyeten teşekkür ederim. Herkese iyi forumlar.




  • ceyhun999 kullanıcısına yanıt
    Bunu yaptıran bizzat tt zaten. Taşeron eliyle yaptırıp sorumluluktan kaçıyor. "Bayimiz yapmış, biz karışmayız" Parayı almasını biliyor ama. Türk Telekom denilen şirket, cumhuriyet tarihinin en büyük kişisel bilgi vurgununu yapmış bir şirket. Milyonlarca abonesinin isim, adres, tc no, ev/cep no bilgilerini dolandırıcılara kadar sattılar.
  • YENİ GELİŞME | Daha önce, ıslak imza atılmış olması sebebi ile bağlanan Tivibu'nun iptal edilemeyeceğini söyleyen "Türk Telekom", şuan beni aradı ve dilerseniz Tivibu aboneliğinizi iptal edebiliriz dedi.
  • ceyhun999 kullanıcısına yanıt
    btk üzerinden mi şikayet ettiniz?
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    BTK'nın şikayet kısmına giremiyorum, 20 Şubat'ta yaşadığım olay için Türk Telekom'u arayıp ses kayıtlarının incelenmesini istiyorum dediğimde bayi kayıtları tutulmuyor ve ıslak imza attıysanız bunun geri dönüşü olmaz cevabı almıştı. Şimdi yeni bir kayıt oluşturup 2 Mart tarihindeki yani video'ya çektiğim konuşmanın kayıdını istiyorum siz bayi konuşmalarını kaydetmiyorsunuz ama ben bu konuşmayı kaydettim eğer siz bu konuşmayı çıkartmazsanız sizi kaydettiğim konuşma ile beraber dava edeceğim dedim. Bugün yani 3 Mart'ta beni arayıp konunun değerlendirildiğini ve bana, kandırarak üye yaptıkları Tivibu için hiç bir ücret ödemeden iptal edebileceğimi söylediler. Bu arada Bimer'e de şikayette bulundum ancak daha şikayetim incelenmedi. Konu ile ilgili davamı sürdüreceğim sebebi ise, bu dolandırıcı bayilerin kökünü kurutmak. Kökünü kurutmaya belki gücüm yetmeyecek biliyorum ama elimden ne geliyorsa yapmak insanlık borcum. Konuyu burada kapatmayacağım. Ne kadar destek görürsem o kadar şevkim artar. Burası da bir gerçek...




  • ceyhun999 kullanıcısına yanıt
    Bu sahtekarların mağdur ettiği binlerce, belki de milyonlarca insan vardır. Ben de elimden geldiğince milleti bilinçlendirmeye, taşeronlarla iş yaptırmamaya çalışıyorum.
  • Benim de başıma neler geldi sülale boyu sövdüm boşa günaha girdim bu şerefsizler yüzünden. Allah belalarını versin!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu ile ilgili diğer bir gelişmeyi söyleyeyim. Türk Telekom'u aradım ve bana kakaladıkları Tivibu'yu ıslak imza olmasına rağmen iptal ettiler. Normalde ıslak imza olduğu zaman iptali kesinlikle gerçekleşmiyor. Bana ayrıcalıklı davrandılar(nedense). Diğer konu ise, Türk Telekom yetkilisine aynen böyle konuştum: "Benim itirazımı yerinde bulup islak imzalı Tivibu sözleşmemi iptal ettiğinize göre sizin bayinizin dolandırıcılık yaptığını kabul etmiş oldunuz. O bayi ile ilgili tüm bilgiler elimde mevcut. Bu bilgileri size vereceğim dedim ve verdim. Bu bayi ile ilgili yaptırım yapacaksınız ve yapacağınız yaptırımların takipçisi olacağım, konu ile ilgili bana geri dönüş yapacaksınız dedim. Eğer yaptırım uygulamazsanız elimde ses kayıtları var ve hem Türk Telekom'u hem de bayi'yi dava edeceğim dedim. Konu ile ilgili 48 saat içerisinde beni bilgilendireceklermiş. O bilgiyi de buradan paylaşacağım.
  • ceyhun999 kullanıcısına yanıt
    Helal olsun, dolandırıcı firmaları böyle suç üstü yapmanız takdire şayan.
  • ceyhun999 kullanıcısına yanıt
    Takipteyim, helal olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.