Şimdi Ara

TRT 4K HDR Yayına başladı. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
4
Favori
17.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaan__

    OLED in farkı karanlık sahnelerde, maç için OLED in sunacağı farkın ne olduğu tartışılır. Futbolda karanlık sahne olmadığına göre elinizdeki TV ler LCD diye üzülmeyin. Buradaki çok bilmişleri dinlemek yerine, Rtings ve benzeri gibi sitelerde hdr incelemelerine bakın. OLED kontrastta fark atıyor o kadar.

    Ha maksat karanlıkta film izlemekse tabii ki OLED ama futbol konusundaki tartışmanın saçmalığı haddini aştı.

    "Çok bilmişler"den rahatsız isen, onların yazdıklarını sevmiyorsan, okumayıver, hatta engel at, gayet basit.  


    Netflix modifiye uygulamadan bile haberi olmayan, bilgi dağarcığı düşük bir üyesin, biliyorum. Hangi hakla birilerini "çok bilmişlik" ile suçluyorsun ki?  


    Kontrastın tek faydası, karanlık sahneler için miymiş? Bunu kimse duymasın.


    "Kontrastta fark atıyor" gerçeğini inkar edemeyerek, kendi tezini kökünden çürütüyorsun. Farkında değilsin.


    65 inç OLED ile 65 inç LED LCD'yi bir tutabilmek için, ya bilgisiz olmak gerekir, ya da troll.


    Yabancı ana kaynaklardan bir şeyler öğrenmek için burnumuz sürtülüyor, işin mutfağında pişmeye çalışıyoruz. Forumda da meraklısına aktarıyoruz. Karşılığı "çok bilmişlik" mi oluyor?  


    Türk forumlarında Dolby Vision hakkında benim yazdıklarımı başka kim yazmış? Övünmek için yazmadım, kimseden teşekkür veya saygı bekleyen yok, sadece şunu diyorum: Ben bu foruma ne katıyorum, sen ne katıyorsun, beni eleştirmeden önce bunu sorgulayacaksın. Senin gibi kahvehane muhabbetlerine gelmedim buraya...


    Alıntı

    metni:
    dünya kupasında da renkler soluktu, bunların yapacakları işin...




    "Çok bilmiş" görmek istiyorsanız, forumlarda ve alışveriş sitelerinde kalitesiz TV'lere övgüler dizenlere bakacaksınız. "Şu marka oov vav" diyenlere bakacaksınız. Milleti yanlış yönlendirenlere, beyin yıkayanlara, marka hastalarına bakacaksınız.


    Yabancı sitelerdeki incelemelere de kutsal kitap muamelesi yapmamayı öğrenin bir zahmet. Her test güvenilir değil. Oradaki incelemelerde yüksek puan alıp gerçekte fiyasko olan TV'ler biliyorum. Bazı siteler doğrudan marka şakşakçılığı yapıyor.


    Biz "çok bilmişler" olarak, doğru bilgi paylaşımları için varız.


    Senin gibiler ise gölge etmesin, başka ihsan istemez.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    Altı boş bir özgüven patlaması ile dolaşan Z kuşağı böyle maalesef (özgüven denmez aslında ya neyse, onlara göre özgüven).


    65 inç OLED TV, 12 nm üretim ve 6 çekirdekli güçlü işlemcisi olan bir 4K alıcı, bir 4K yayın için muhteşem bir düzenek. Siz neyin iyi, neyin kötü olduğunu biliyorsunuz elbette. Tereciye tere satmıyorum. 


    Ama şu polemikçiler bilmiyor... Bunlar 12 nm nedir bilmez. Niye 65 inç panelin ideal olduğunu bilmez, 4K nedir, HDR nedir, HLG nedir, bilmezler ama hiçbir şey bilmeden, kendilerinden aşırı emin şekilde konuşurlar. Eleştiriye de hiç gelemezler. Altı boş bir özgüven patlaması işte. Klasik Z kuşağı.


    Öğrensinler diye bilgi yazarsın, o zaman da "çok bilmişler" derler.


    Bir şeyler öğrenmek için GitHub'larda resmen burnum sürtülüyor. GitHub, dünya çapında yüzbinlerce yazılımcının toplandığı bir ortam. Öğrenmek zorlu ama keyifli. Ben homurdanmıyorum da hazır bilgiyi sunduğum kişi homurdanıyor   Forumda bir şeyler paylaşıyorsam teşekkür için yapmıyorum, hobi niyetine. Ama niye sürekli bir homurdanma, bir memnuniyetsizlik, bir polemik çıkarma çabaları oluyor ve niye her başlığa ille bir troll gelip saçmalıyor ki?


    Kendi TRT 4K tecrübeme gelirsem... Bütçem sınırlı olunca Philips 4K LED aldım, panel kalitesi dışında çok iyi, bu fiyata bu özellikler başka TV'de yoktu. Paneli yetersiz (internetteki yorumlara göre ise "muhteşem"!). İnternetteki kullanıcı yorumlarının %90'ı tırışkadan, bunu bir kez daha anladım.


    Panel kalitesi yetersiz olduğu için TRT 4K tecrübeme dair çok şikayetçi olamam. İyi değildi ama bu TRT'nin HLG'sinden değil, panelden kaynaklıydı. TV'de bütün HDR formatlarına destek var. Panel kontrastı iyi olmadığı için, TRT 4K'nin HLG'si de SDR'si de diğer tüm yayınlardaki gibi, az biraz karanlık, dumanımsı.


    HDR desteği bile olmayan düzeneklerden, mesela HD TV'lerden izleyenler hiç homurdanmasın.





  • Gorizia G kullanıcısına yanıt

    Maç yine düne göre gayet iyiydi bence. Bir de maçtan sonraki yayını izliyor musunuz? Trt 4K'da, Trt Sporun yayınını veriyor. Yüzler falan aşırı kırmızı. Trt 4K'ya geçtiğim zaman tv'de "Hlg Hdr" yayın uyarısı geliyor ama sanırım yayın sanki Hd/Full hd yayına "Hdr Efekti" basılmış gibi duruyor. Gerçi bu değerlendirmek için doğru olmaz. Son olarak düne nazaran daha iyi bir yayın vardı, belki giderek daha da iyileşir, umarım yani.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maçı izlemedim ama hdr çok güzel olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan maç başlıyor biraz izleyeyim yorum yaparım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maç başladı trt4k da sıkıntı yok. Topta gayet iyi görünüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende dün ilk yarıyı trtde izledim, 2.yarı 4k'ya geçtim 3 gol yedik. :(
    Televizyonum QLED panel tcl c715 bana da biraz soluk gelmişti maç yayını

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim tv LG B7 Oled 65 inc . Biraz eski model sayilir, deneyimim su, dunku maci izleyemedik,top yolda sanki hizli sekilde silinip geri geliyor gibiydi ve goruntu cok karanlikti

    Karanligi farkli resim modlari ile duzeltmek mumkun ama top izlenecek gibi degildi

    Cozucu olarak ekstra bir kutu olmadigindan tv nin kendi uydu alicisi vasitasi ile izlemistim ama 10 dakika dayanabilip digiturkr gectim trt 1 e

    Bugunkuler daha iyi diyorsaniz devre arasinda tekrar gerekli baglantiyi dener 4K yi bir kontrol ederim, belki duzelmistir. Ama kesin kez yayinla alakali bir sorun oldugu belliydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dan-Fin maç yayını da düne nazaran gayet güzel bende de. Tv Lg 55c9, bu maç yayını Trt1'e göre bir önceki yayından biraz daha ayrıştırılabilir derecede iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dahili alicisi ile mi ? Yoksa baska bir 4k destekli receiver mi bagli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana sorduysanız, evet dahili alıcısı ile.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.