Şimdi Ara

Trafikte Alkol Kontrolü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
54.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar

    Bir problem cıkmazsa eğer ayın 7'sinde sabah 05-06 gibi Ankara'ya yol alacağim ve Ukrayna'dan gelen ve takip ettigim yabanci bir DJ sahne alacak ve o nedenle Ankara'da kalacağim.. Arkadaş ortamı ve müzik etkisi ile hafif içki sayılan biradan alınacaktir elbette ve sabaha karşı biten eğlenceden sonra benim Adana'ya doğru yol almam gerekiyor..

    Aklıma takılan soru ise bu;

    Sabah 5e kadar biralar içilse ve 3-4 saat sonra (gündüz 8-9 gibi) Adana'ya doğru yola cıksam.. Kandaki alkol miktari normal seviyeye ne zaman iner yada bir kontrolde kaç promil cıkarabilir? Yada alkol miktarini kanda bastirabiliecek birşeyler önerebilir misiniz?

    Saygılarımla,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johonwayni -- 4 Mayıs 2011; 16:38:42 >



  • Trafikteki kontrol kandaki alkol miktarına göre yapılmıyor. Nefesteki alkol oranını ölçüyor. Sen şişelerce içki devirsen bile 3-4 saat sonra nefesinde hiç alkol kalmaz merak etme.

    Ancak tutarsız davranışlar karşısında polisin hastaneye sevkedip, kan tahlili istemesi hakkı da var.


    Not: Şimdi biri gelip alkollü araç kullanmaktan bahsedip nasihat verir ona şimdiden cevap vereyim. 4 saat sonra adamda alkol etkisi kalmaz zaten merak etmeyin.
  • okadar saatde biranın etkisi kalmaz.bol bol su iç bu arada işine karışmayayım ama uykusuzluk daha tehlikeli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doobly
    Trafikteki kontrol kandaki alkol miktarına göre yapılmıyor. Nefesteki alkol oranını ölçüyor. Sen şişelerce içki devirsen bile 3-4 saat sonra nefesinde hiç alkol kalmaz merak etme.
    Ancak tutarsız davranışlar karşısında polisin hastaneye sevkedip, kan tahlili istemesi hakkı da var.
    Not: Şimdi biri gelip alkollü araç kullanmaktan bahsedip nasihat verir ona şimdiden cevap vereyim. 4 saat sonra adamda alkol etkisi kalmaz zaten merak etmeyin.


    İnsan uzun yol ve tek başına olunca "Acaba" sorusu akıldan cıkmıyor.. Tutarsızlık konusunda pek birşey olmaz ama vucut içindeki alkol miktari ve polis kontrol noktalarinda ortaya cıkmamasi önemli.. 6 Saat süreceginden dolayi ve her 40 dakikada bir tane extra tükense, biraz tehlike sınırına geliyor olabilir diye düşündüm..Tek düşüncem polisler..


    quote:

    Orijinalden alıntı: EXTREMETE
    okadar saatde biranın etkisi kalmaz.bol bol su iç bu arada işine karışmayayım ama uykusuzluk daha tehlikeli


    Uyku dediginiz gibi çok önemli ama zaman olmuyor.. Yada Adana'ya giderken bir uykusuzluk durumu oldugu an dinlenme tesisine cekerim diye düşünüyorum.




  • Alkolmetre nefesteki alkol miktarına göre ölçüyor. yani şöyle düşün 1 bira içtin ve o anda alkolmetreye üflesen ehliyetini kaptıracak derecede alkol miktarı çıkar. ama 4-5 tane bira içip 2-2.5 saat sonra alkolmetreye üflesen çok daha az miktarda çıkacaktır sorun teşkil etmeyecek şekilde çıkar yani..
  • Çıkışda limonlu çorba içerseniz birşey çıkmaz.
  • Dostum polisin durduracağını pek sanmam, sen uykusuzluğa dikkat et
    bu arada kimin konseri bu?
  • Biradan o kadar büyük problemler çıkacağını zannetmem bünyen zayıf değilse.
    Fakat 4 saat sonra adamda alkol etkisi kalmaz lafına pek güldüm. Vücudun alkol atma hızı ortalama olarak saatte 20ml'dir. Güzel alkol içilen bir gecede bir 70'lik rakının iyimser bir yaklaşımla yarısı rahatça içilebilir. Bu da yaklaşık 140ml alkol eder. Yani 7 saat sonra bile alkolün etkilerini yaşayacağınız anlamına geliyor.

    Sarhoş olduğum gecelerin eve dönüp yattıktan 3-4 saat sonrasında susuzluktan uyandığımda halen deli gibi başımın döndüğünü hatırlarım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.