Şimdi Ara

Trafik Sigortası yaptırmama (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
4
Favori
11.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kasko yaptırmayabılırsın ama sıgorta yaptırmazsan hapı yuttun arkadas boşuna para öder faiz ödersın aylık yüzde 5 yıllık yüzde 60 cezası var sonra ödemeye yada arabayı muayene yada satısa gıderken çıkar kat ve kat fazlasını ödersın yaptırmadın sigortalar için
    unutmakı yüksek sigorta bedelının cezasıda yüksek olur...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyer_mig


    quote:

    Orijinalden alıntı: Paul Klee

    Hadi arabaları bi dereceye kadar anladık da, motosikletler için de aynı fiyat çıkıyormuş. Bu ülkeden iyice tiksinmeye başladım ben şahsen. Arabayı sattım motosiklet mi alsam diye düşünürken bunu öğrendim ve hemen soğudum. Bu ülkede hiçbir şeyi keyifle yapamıyoruz. Lanet olsun.

    Motorsikletler icin duzenleme geldi,yari fiyat cikiyor diye biliyorum.Eskiden pahaliydi,motorun avantaji arabadan daha cok.Tek kisin kullanamiyon ve bagaj sorunu var.

    800-900 liraya yaptıranlar var. Bu düzenleme ne zaman yapılmış? Adamda üç bin liralık motor var 800 lira sigorta ödetiyorlar valla pes

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yazik valla bu millete bu kadarda kazik olmamali zorunlu trafik sogortasi uygun fiyat yapsalar bari millette rahatlasa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cok kazık yazık malın var derdin var
  • ayrıca yaptırmama şansın yok aim trafik sıkıstırdı mı arabanı depolardan koştura koştura alırsın
  • celil4334 kullanıcısına yanıt
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    polise yakalanmazsın umarım
  • Trafik Sigortası Olmadan Yakalanırsanız Ne Olur?
    Trafik sigortasında fiyatların aşırı yükselmesi, hatta katlaması sebebiyle trafikte sigortasız dolaşan araç sayısı da arttı. Fiyat skandalıyla birlikte sigorta yaptırmayan araç sayısı bir anda 700 bin daha arttı. Böylece toplam rakam 3 milyon 800 bine ulaştı.
    Öte yandan kaza sonrasında sürücünün ağır kusurlu bulunması halinde, sigorta şirketleri karşı tarafa ödediği parayı, bu sürücüden tazmin ediyor. Üstelik yeni düzenlemeye göre, sürücünün kendisi kazada ölse bile, şirketler varisin kapısına dayanabiliyor.

    Otoparkın kapısında yakalansanız bile çekici geliyor
    Trafik sigortası sürücüleri bu şekilde zorlarken, sigorta yükünden kaçanlar, polisler tarafından yapılan çevirmelerde yakalanabiliyor. Sigortasız yakalandığınızda, polisler önce aracın plakasını sisteme giriyor. Eğer bu işlemi yapan bir asayiş polisiyse, trafik ekiplerine haber veriyor.
    Olay yerine gelen trafik polisleri ilk başta sürücüye ceza kesiyor. Ardından çekici çağrılıp araç otoparka taşınıyor. Bu arada, aracın bulunduğu yerin otoparka mesafesi bir anlam ifade etmiyor. Çevirmeye otoparkın kapısında girmiş olsanız bile, yine de çekici çağrılıyor. Yani aracınızı otoparka kendi götürmek isterseniz, buna izin verilmiyor. Ancak yakalandığınız anda polisle konuşup plakanızı sisteme girmeden önce sigortanızı yaptırabilirseniz, aracı bağlatmaktan kurtarabilirsiniz.
    Araç bağlandıktan sonra...
    Araç bağlandıktan sonra ilk iş, bir sigorta acentası bulup sigorta yaptırmak. Fiyatlar şirketten şirkete değişiyor. Hatta arada çok uçuk farklar çıkıyor. Bu yüzden fiyat araştırması iyi yapılmalı.
    Emniyetteki işlemler
    Sigortanızı yaptırdıktan sonra ilçe emniyet müdürlüğüne gidip, trafikle ilgilenen bölümden bir belge almanız gerekiyor.Bu işlemi ruhsat sahibinin yapması gerekiyor. Ruhsat sahibinin ehliyeti yoksa, buraya ehliyeti olan biriyle gitmeli. Çünkü belgeyi vermeden önce, ruhsat ve ehliyet fotokopisi isteniyor. Her şey tamamlandıktan sonra, aracınızı teslim alabileceğinize dair bir belge veriliyor.
    Otoparkta pazarlık yapın!
    Belgenizi aldıktan sonra otoparkın yolu açılıyor. Otoparkın işletmecisine kağıdı verip aracınızı almadan önce, çekici ve park ücreti ödemeniz gerekiyor. Şunu da belirtelim, otopark işletmecisiyle pazarlık yapabilirsiniz.Ücreti ödedikten sonra anahtarı alabilirsiniz.
    Peki, bu işlemler kaça mal oluyor?
    Sigortasız araç kullanmanın cezası 92 TL. Bunu da 15 gün içerisinde öderseniz yüzde 25 indirim yapılıyor. Çekici fiyatları 100 - 150 TL arasında değişirken, otoparkın günlük ücreti ise yerine göre 10 - 20 TL arasında. Yani sigortasız araç yakalattığınızda, trafik sigortasından hariç ortalama 200 lira civarında para ödemeniz gerekiyor.

    http://www.otohaber.com.tr/Haberler/Piyasa/2016/03/22/trafik-sigortasi-olmadan-yakalanirsaniz-ne-olur




  • atrix1212 kullanıcısına yanıt
    O plaka ile kırmızıda geç. HGS, OGS'den de geç. Gerçek plaka sahibine sorun çıkart.
  • bence sigorta olayında "zorunlu" ibaresinin kalkması lazım. burası özgürlükler ülkesi olmalı. dayatmaların, zorlamaların olduğu bir ülke değil. isteyen sigorta yaptırsın istemeyen yaptırmasın. bazısı da "sigorta olmazsa efendim kavga olur" diyorlar.. iyi de bu ülkede hukuk, mahkeme, emniyet birimleri niye var? insanlar anlaşmazlığa düşerse gider yasal yollara hakkını arar veya kendi aralarında mutabık olurlar anlaşırlar. serbest piyasa yerine devlet güdümünde vatandaşların sigorta şirketleri ve bankacıların kucağına itildiği totaliter bir rejim var. Valla, Firavun bizimkilerden daha demokrattı...
  • Trafik polisleri eskisi gibi kazalara gelip rapor tutmalı, bence yanlışın başlangıcı orada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sigorta şirketlerini tanımıyorum ve saygı duymuyrum deme hakkımız olsaydı keşke
  • 2016 Torba yasasi meclise sevk edilmiş.

    Tasarıda gençlerin genel sağlık sigortası ile ilgili prim borçlarının silinmesi öngörülüyor.

    *Zorunlu trafik sigortasına yönelik düzenlemeler de yer alıyor.

    *Kanal İstanbul ile ilgili proje de yer alıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mayısın 3 ne kadar çıkarmı?
    sigortam bıtıyorda

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkın dişinizi fiyatlar normale dönene kadar araç almayın. Ölmezsiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 nisanda trafik sigortamı yenilemem gerekiyor, meclisden ne karar çıkar bilmiyorum ama devletin sigorta firmalarına serbest fiyat politikası uygularken vatandaşa zorunlu sigorta yaptırmayı dayatması hakka ve hukuka aykırı bir uygulama. Önce bu saçmalığa müsade eden kanunu yapıp sonra nasıl düzeltir, yumuşatırız diye uğraşıyorlar. Bu gibi kanunların kamu zararına sonuçlar doğurması durumunda kanun yapıcıların sorumlu tutulması gerekir, bile bile lades diyorlar onlara dokunan yok nasıl olsa.
  • en iyi sigorta sizce hangisi şuanda araba alıyorum ?
  • warrior35 W kullanıcısına yanıt
    en iyi sigorta en ucuz sigorta. En ucuzunu bulup öyle yaptırın.
  • axa sigortanın fiyatı cok yüksekti onu yaptırmayın
  • sigorta pahalı, kasko pahalı ama sigortasız olmak çok daha pahalı bir bedel...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.