Şimdi Ara

toyotanın teknik verileri neden farklı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar rav 4 2.0 AT ile avensis 2,0 AT AYNI MOTORA SAHİP OLMASINA RAGMEN ;

    YAKIT TÜKETİMLERİNİ İNCELEDİĞİMDE
    AVENSİS 2.0 AT ŞEHİR İÇİ 12,8 LT /100 KM DE YAKARKEN
    RAV 4 2,0 AT ŞEHİR İÇİ 11,6 LT / 100 KM DE YAKIYOR ?

    ÜSTELİK RAV 4 AVENSİSTEN YAKLAŞIK 150 KĞ DAHA AGIR OLMASINA RAGMEN NASIL OLUYORDA KENDİSİNDEN DAHA HAFİF OLAN AVENSİSTEN DAHA AZ YAKIYOR ? ACABA TEKNİK TABLOLAR HATALI MI ? YADA 4 ÇEKER ARAÇ DAHAMI AZ YAKAR ?

    http://www.toyotasa.com.tr/cars/new_cars/avensis/fullspecs.aspx

    http://www.toyotasa.com.tr/cars/new_cars/rav4/fullspecs.aspx







  • avensis 2,0 tiptronik şehir içinde kar lastik kullanmama ragmen ( manuel modda ) yol bilğisayarında 11,6 lt / 100 km gösteriyor.
  • Şanzıman oranları farklı olabilir diye düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla bu testler 90 km sabit hızlarla yapılıyor. Biri 90 km'de 2500 devirde giderken diğeri 2000 devirde gidebilir. Yakıt farkı bundan olabilir diye düşünüyorum. Siz neler düşünüyorsunuz?
  • 4*4 araç kesinlikle 2 çekerden fazla yakar. ama rav4 bildiğim kadarıyla sürekli 4 çeker bir araç değil. yoksa sürekli 4 çeker olmayan crv miydi karıştırıyorda olabilirim. sadece ağırlık değil etkiyen belki aerodinamik olarak daha iyidir rav4. lastik taban genişliğide etkir. şehir içi tüketimin 90 km ile alakası yok. araç çalıştırılır ve hızlanma yavaşlama yapılarak kullanılır ve ortalama hız 30 km civarında olacak şekilde ölçüm yapılır. şehir dışı içinse motor durdurulmadan(şehir içi testinde ısınmış olan motor) yine hızlanıp yavaşlayarak bir süre çalıştırılır onda ortalama hız değeri 90km civarındadır. ancak bu testlerin bir yerde dış ortamdan arındırılarak yapıldığını okumuştum ne derece doğrudur bilmem. yani fabrikanın labaratuar gibi bir kısmında yapılıdğı dyno üzerinde test yapıldığı bu yüzden o değerleri normal kullanımda yakalamanın olanaksız olduğuydu
  • şanzıman oranlarıda hemen hemen aynı ! tork da aynı !


    http://arabam.e-kolay.net/testArsiv.aspx?rowid=613
    http://arabam.e-kolay.net/testArsiv.aspx?rowid=467

    quote:

    Orjinalden alıntı: demir_mert

    Şanzıman oranları farklı olabilir diye düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla bu testler 90 km sabit hızlarla yapılıyor. Biri 90 km'de 2500 devirde giderken diğeri 2000 devirde gidebilir. Yakıt farkı bundan olabilir diye düşünüyorum. Siz neler düşünüyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunus2003 -- 6 Mart 2008; 22:33:32 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.