Şimdi Ara

Toprak Hatsız Panjur Motoru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evin pencerelerine panjur taktıkrmak için görüştüğüm firma elektrik hattını çekmek için sadece faz ve nötr hat çektirmeniz yeterli dedi ancak neden toprak hattı istemediler anlamadım. Evde topraklama ve kaçak akım rölesi var ama panjurlara toprak hat çekilmemesi olası bir panjur motorunda kaçak veya bir risk oluşturur mu?



  • Toprak olmaması her zaman için risktir.



    Ama risk %si kaç onu bilemem.



    Kiminin evinde hiç topraklama yok senelerce sorunsuz kullaniyor.



    Kimisi prizde topraklama yok diye milyarlık cihazı yakıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • panjurdaki bu toprk olayı biraz karışık . panjuru üreten eleman topraklama hattını da koymak zorunda belli lisansları almak için. adam onun için koyuyor motor kısmına. ancak ben motorla alakasız olarak panjur içinde direk plastiğe bağlanmış olanı dagördüm.bunu sadece olsun diye koymuşlar. hiçbir mantığı yok hani. tesisat çekilirken bizde panjur için de toprak çekilir. pankjurda da o hatta bağlanır.eğer toprak hattı motorun olması gereken kısımlarına bağlı şekilde ise zaten amacına ulaşmış olur işlem. ama yok dediğim gibi saçma sapan bir yere bağlı ise yapılan tüm o toprak bağlantısı aslında boşta duruyor olur. siz hattı çekerken toprağı da çekin. 3x2.5 mm2 kablo cektiniz mi zaten hepsine yeter. pajurda da bağlarlar zaten. artık içerde de uygun yere bağlı ise rahat rahat kullanırsınız
  • Esasen evin elektrik hattından pencereye doğru panjur motorlarının bağlanacağı ilave hat çekilecek , bu ilave hatta faz ve nötr çektirin dediler. Ben toprak çektirmeyecek miyiz dediğim zaman gerek yok, motorlarde termik var ama illa toprak kablosu çekilecekse de toprağı bağlamayıp boşta kalır diyor. Bu durum risk midir? Termikle kaçağın ne ilgisi var ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sportivo -- 17 Kasım 2017; 16:5:55 >
  • Görüşü olan var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.