Şimdi Ara

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.910
Cevap
14
Favori
188.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nemesis-2-3-SVN094-r3-DM800se-ramiMAHER benim yüklediğim bu hocam Cccam kurulu gelmiyor yalnız ayrı olarak CCcam ı nerede bulabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Nemesis-2-3-SVN094-r3-DM800se-ramiMAHER benim yüklediğim bu hocam Cccam kurulu
    gelmiyor yalnız ayrı olarak CCcam ı nerede bulabilirim

Hocam TS panel kurabilirseniz, Tunisa addons'ta Nemesis için Cccam sürümleri var.

Bu arada sizin verdiğiniz link'teki Nemesis'i pazartesi indirebilirim ancak. Evden kotalı
    bağlanıyorumda...
  • Ts paneli nereden indireceğim hocam ?
  • quote:

Ts paneli nereden indireceğim hocam ?

Buyurun hocam;

Dosyayı klasör olarak FTP ile /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/ içine atıyoruz.

CHMOD u 775 yaparak kaydediyoruz.

Cihazı tekrar başlattığımızda TS panel kurulmuş oluyor.

Kurmak istenilen bir çok uygulama, plugins v.s.yi TS Panel'den indirip kurabilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Teşekkürler bu şekilde yaptım ama olmadı ?

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 23 Ekim 2011; 11:48:46 >
  • Olmadı mı?

Bende newnigma'da bu şekilde çalışıyor.

Birde bugün 2,5"lik harddisk almaya gittimde... sata ve sata 2'li harddiskler var.

Bu Dreambox 800HD "se" hangi sata tipini destekliyor? Sata 2'yi destekliyor mu?
    Desteklemiyorsa, sata 2'lere boşa fazladan ödeme yapmamayım !?

Saygılar, sevgiler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • olmadı valla , bu verdiğin dosyayı manuel olarak nasıl kuracağız peki

Sata ya da sata2 olması farketmez hocam sata1 alsanda yeter önemli olan sata olması girişi o şekilde çünki ... ben 320gb lık 16mb cache'li 7200rpm wd black scorpio taktım
  • quote:

olmadı valla , bu verdiğin dosyayı manuel olarak nasıl kuracağız peki

Sata ya da sata2 olması farketmez hocam sata1 alsanda yeter önemli olan sata olması
    girişi o şekilde çünki ... ben 320gb lık 16mb cache'li 7200rpm wd black scorpio taktım

Manuel kurulumu mesajımdaki açıklamalar göre yaptım. Tabi newnigma'dayım halen...

Yarın kısmetse, link verdiğiniz Nemesis'i indirip, TS panel tekrar denerim.

Harddisk için buradaki fiyatları, Türkiye Vatan computer'i baz alarak karşılaştırdım. Fiyatlar
    bire bir aynı seviyede... Bir hafta sonra dönüyorum. Kısmetse Türkiye'den alırım artık.

• ok hocam
  • quote:

Sata ya da sata2 olması farketmez hocam sata1 alsanda yeter önemli olan sata olması girişi o şekilde çünki ... ben 320gb lık 16mb cache'li 7200rpm wd black scorpio taktım

Manuel olarak kurulum için öncelikle cihazın tmp klasörüne gerekli dosyayı atman gerekiyor , daha sonra telnetten bağlanıp

o 192.168.... (dreambox'ın ipsi)
    kullanıcı adıyla giriş yapıldıktan sonra (değiştirilmediyse kullanıcı adı:root , şifre:dreambox)
    cd /tmp
    ipkg install enigma2-plugin-extensions-tspanel_3.8_mipsel.ipk (dosya adından emin değilim)
    reboot

• ntv spor u acamadım biraz önce maçta... Herşeyi denedim. constant dosyasının en gücelini buldum vs vs. bir sürü şey denedim olmadı....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quaker

quote:

Manuel olarak kurulum için öncelikle cihazın tmp klasörüne gerekli dosyayı atman gerekiyor , daha sonra telnetten bağlanıp

o 192.168.... (dreambox'ın ipsi)
    kullanıcı adıyla giriş yapıldıktan sonra (değiştirilmediyse kullanıcı adı:root , şifre:dreambox)
    cd /tmp
    ipkg install enigma2-plugin-extensions-tspanel_3.8_mipsel.ipk (dosya adından emin değilim)
    reboot

En son versiyon 3.9 çıktı, enigma2-plugin-extensions-tspanel_3.9_mipsel.ipk olarak aratırsanız kolayca bulursunuz.

Kurmak için ftp ile /tmp klasörüne atıp sonra aşağıdaki komutla kurabilirsiniz.

opkg install -force-overwrite /tmp/enigma2-plugin-extensions-tspanel_3.9_mipsel.ipk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msenoz -- 23 Ekim 2011; 23:20:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fagala

ntv spor u acamadım biraz önce maçta... Herşeyi denedim. constant dosyasının en gücelini buldum vs vs. bir sürü şey denedim olmadı....

Önce dha feed kanalını , ardından ntv sporu açman lazım hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Ustam bugün @coscos1222 ismi lazım değil forumda bir mesajında aşaıdaki bilgileri vermiş !
    Ama link vermemiş... Bir kontrol edermisin yüklediğini Nemesis image bu mu?

NEMESIS SVN 094r3 on-line, next step 095r5

Timeline 095r5

-Update to InitramFS 1.7, no 7020hd (thanks @gutemine)
    -Fix some italian translation
    -Update Lithuanian Language (Thanks @adga)
    -Update sqlite to 3.6.23.1 (dm7020hd)
    -Update CCID to 1.4.5
    -Update CrossEPG
    -Update CrossEPG (mpepg.conf) for Mediaset (Thanks @pappa)
    -Add MerlinEPGCenter plugin on Extension
    -Update enigma2
    -Update enigma2-plugins

svn 094... stabil...

• quote:

Orijinalden alıntı: amon35

quote:

Ustam bugün @coscos1222 ismi lazım değil forumda bir mesajında aşaıdaki bilgileri vermiş !
    Ama link vermemiş... Bir kontrol edermisin yüklediğini Nemesis image bu mu?

NEMESIS SVN 094r3 on-line, next step 095r5

Timeline 095r5

-Update to InitramFS 1.7, no 7020hd (thanks @gutemine)
    -Fix some italian translation
    -Update Lithuanian Language (Thanks @adga)
    -Update sqlite to 3.6.23.1 (dm7020hd)
    -Update CCID to 1.4.5
    -Update CrossEPG
    -Update CrossEPG (mpepg.conf) for Mediaset (Thanks @pappa)
    -Add MerlinEPGCenter plugin on Extension
    -Update enigma2
    -Update enigma2-plugins

svn 094... stabil...

Bilgilendirme için teşekkürler.

Peki bu 094 seri Nemesis'e bir backup hazırlayıp paylaşmanız mümkün mü?

* TS panel,

* BarryAllen

* Cccam

* Mgcamd

* Birde meşhur DTS ses veren ayar ile...

Saygılar, sevgiler.

• benim tv "samsun651 TV " normalde dts ses dosyalarını açmıyordu.Bu forumda bir arkadaşın yazdığı bir yama ile dts yi etkinleştirmem gerekiyor.Yani tv de etkinleştirdikten sonra dm deki dts etkinleşiyor.Yoksa çalışmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quaker

quote:

ntv spor u acamadım biraz önce maçta... Herşeyi denedim. constant dosyasının en gücelini buldum vs vs. bir sürü şey denedim olmadı....

Önce dha feed kanalını , ardından ntv sporu açman lazım hocam.

bu da çok saçma yahu koca Dreambox cihazlarin krali denilen alet aktarmalı olarak ntvsporu açıyor

• Dha feed kanalına gelip sonra ntv spor u açıyordum olmuyordu. Ama sonra bir yerde gördüm bir radyo kanalı var. Ona gelip sonra ntv gelince açıldı. yani dha feed bende işlemedi. Valla başka arkadaşlar olmasa hayata bileceğim şey değil. saolun....
  • quote:

Dha feed kanalına gelip sonra ntv spor u açıyordum olmuyordu. Ama sonra bir yerde gördüm bir radyo kanalı var. Ona gelip sonra ntv gelince açıldı. yani dha feed bende işlemedi. Valla başka arkadaşlar olmasa hayata bileceğim şey değil. saolun....

Nihat usta açıklama yapmış!

quote:

Orijinalden alıntı: nihat1551

DHA FEED DEĞİŞTİ

hotbirtde AL Aoula adında kanal ile aktifleşti

dha feed yerine AL Aoula adlı kanalı dene

ntv spor kanalı turksatta 2 adet bulunmaktadır..
    bir tanesi doğuş gurubunun ve diğeri doğan gurubunun yani Dsmartın barındırdığı kanaldır.. Siz d smartınkini açmaya çalışırsanız açılmaz.

açabileceğiniz ntv sporun frekansı : 11054 H 30000 FEC:4/5

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: msenoz

Buyrun arkadaşlar bugün kurup aldığım Sat4fun_ICVS-GP3.0.38-r4-dm800se-sim2(SSL84a) imajına ait backup'ı paylaşıyorum umarım işinize yarar.

Not: şifreyi değiştirmiştim ama backup kurduktan sonra sıfırlamak çok kolay;
    Menu / TSpanel / System Tools / Password Reset

- DTS çalışıyor
    - Youtube plugin çalışıyor
    - CCcam 2.2.1 kurulu
    - Altyazı plugin kurulu (Subtitle player DD)

Backup için teşekkürler.

Deneyip, sonuçlarını yazarım.

serkan hocanın yorumlarını bekliyoruz.

alıp almaycagım belli olmayan D-smart için gigablue almak yerine bunu mu alsam diye düşünüyorum.

Gigablue hd ile yapamayıp dm800hd se ile yapabilecegim ne var?

Backup'u yükledim. Cihaz açılmadı ! Sanırım sistemi çökerttim... Yüklerken hatalı bir işlem
    yaptım mı diye düşünüyorum ama hatalı bir işlem yapmadım sanırım.

Tekrar mini usb servis portu ile Newnigma image'a döndüm.

@frozen74 nick'li üye uyarmıştı. "se" sürümlülerde backup işlemleri sorunlu diye...

Dolayısı ile bu backup mevzusu rayına oturtulana kadar flash belleğe uygulamamak gerekir
    diye değerlendirmekteyim.

Yarın harddisk satın alıp, optimize ettiğim image'ın yedeğini harddisk'e alacacağım. Yani
    hazır backup yüklediğimde şimdilik harddisk üzerinden çalıştırırım diye düşünüyorum.

Saygılar, sevgiler.

Backup yüklemeden önce backup'a ait imaj yüklemek gerekiyor sanırım eski dm500s lerde öyleydi ama
    siz öyle mi yaptınız yoksa mesela newnigma yüklüyken onun üzerine mi benim verdiğim backup attınız.

bende daha önce newnigma imaj yüklüydü üzerine newnigma bir backup atmıştım sorunsuz çalışmıştı.

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.