Şimdi Ara

astra 1.3 cdti ile uzun yol izlenimleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
13.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracım 2006 model ve 15 bın bakımından yenı cıktı..Ankara şehir içi yol bilgisayarını gösterdiği rakam 100 km de 6.1 ..KArma kullanımda 5.5 e kadar düşüyor.Oldukça hesaplı oldugunu düşünüyorum.
    Araç ile geçtiğimiz haftalarda Ankara -Adana arası gittim geldim.Yol yaklaşık 450 km.Yolun büyük kısmı bölünmüş yol.Asfalt kalitesi çokta iyi olmasada bölünmüş yolda karşıdan akan trafiğe bakmak zorunda değilsiniz.Araçta cruise kontrol var.Ancak cruise kontrolun sürüş zevkini sıfıra indiren bir unsur.Ayağınızın altında gazı hissetmeniz sürüş zevkini arttırdığına inanıyorum..O yüzden kullanmadım..Araç rampalarda 100 km nin üstünde oldukça başarılı..Özellikle rampalarda dizel motorun verdiği tork benzinli 1.6 lara nal toplatıcak cinsten.
    Ancak aracı biraz sıkıştırıp yüksek devirde zorlayınca yakıt tüketimi inanılmaz oranda arttı..8.0 lt/100 km ye dayanan yakıt tuketımı,hiçte hesaplı değil.Yani motoru biraz zorlayınca işler tersine dönüyor.Hele de Ulukışla dan çıkıp otobana girince (Toros Dağlarını tırmanıyorsunuz) yakıt tüketimi 8.5 lt/100 km ye geldı.
    Sonuç olarak aracı fazla sıkıştırmadan memur kullanımlı giderseniz oldukça hesaplı,ama sıkıştırdığımızda tam bir mazot canavarı.Ayrıca bu yüksek tüketim ile de araç yaktığı yakıtın performanısını veremiyor.Bu araçtan önce kullandığım Albea dizel 1.3 bile astra ya rahatlıkla nal toplatabilir.İddialı konuşuyorum çünkü Albea yı 80 bin km kullanmış bir sürücü olarak motor/yakıt/performans ile astra CDTI'ın ,Albea multıjetın performansını yakalaması çok güç.
    Toplamda ortalama 7.1 ile Adana'ya vardığımda 35 litre ile yarım depodan fazla yaktıgım görüldü.Lakin depo 50 litre..Görüldüğü üzere hiçte ekonomik değil.Sizce de öyle değilmi?Yanlış mı düşünüyorum..?

• yanlış düşünüosun biz astra ile 1000 i geçtik kaç kere uzun yolda şuanda ortalama 5.6 gösterio bilgisayar. ayrıca albea da kullandım motorlar aynı aslında astra da biraz değişmiş hali ancak albea daha hafif oldugundan sana daha performanslı gelmiş olabilir. astra nın tek dezavantajı kalkışlarda ağır o kadar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: happycar

Çok doğru ancak biraz basınca işler değişiyor demek istiyorum..90 -100 le gidersen ekonomık..ama daha ilerisi çok yakıyor..

Denizli* İzmir yolunu 248km yaklaşık olarak 1saat 50 dakikada aldım.
    (Babam trafik kazası geçirmiş , benı aradıktan sonrada komaya girmiş , telefonu elınden dusurup polis alınca " suan bayıldı" acile kaldırıyoruz deyınce boyle hızlı kullandım) Allah o gunlerı bırdaha yaşatmasın...

Normal yol 140-160 otoban sürekli 180-190km hızlarla kullandım ve araba ortalama olarak 7.4lt tüketmişti.

Gayette makul bir tüketim bence... O kadar performanslı kullanacaksın ve arabadan 5-6lt yakmasını bekleyeceksin.

Yok artık canım daha neler...

Ne kadar ekmek o kadar köfte... Ekonomıyle performansı aynı kefeye koyamayız bence...

Saglıcakla kalın

• Arkadasım sen benzınlı bır arac kullanmamıssın galıba.Sen benzınlı bır aracda yuksek devırlerde gıdersen senın suan yaktıgın mazotun en az 3 katı malıyet odemen demekdır.Insanların gozu doyuyor valla sukredın dızel bır aracınız var.Bu arada aklıma takıldı.Asra 1.3 cdti 90 beygırlık bır arac nasıl 190 yaptı hayret.Amacımpolemık değil kesınlıkle ama o arac o hızlara cıkamaz....

23 bin km deyken çok uzun bir düzlükte 200 km/h yaptım, 1 dk süre ile de o hızla gittim....

YER: Bursa çevre yolu, yeni yapılan bir yol...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 14 Nisan 2007; 16:53:45 >
    f/4 IS USM
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yakıt tüketimi hız değişimlerinde çok farkeder. Otobanda sürekli 150 km hızla gitmekle, 90 ila 120-130 km hız aralığında sürekli yavaşlayıp, hızlanarak kamyon yada otobüs sollarken araça gaz basmalarda, otobanda 150 km sabit hıza göre daha fazla benzin yakabilirsiniz.
  • benim albea mj ile istanbul ankara otobanında ortalama hızım 145 km(bilgisayara göre) yakıtım 7,5 lt. dönerken ortalama 105 km ile 6,5 lt oldu.145 ortalamayı yapmak için uzun süreler 160-170 ile gittim.astranın tüketimi gayet normal bence.sormak istediğim albea dan sonra astra nasıl bir araç? ben albeanın sadece rüzgardan etkilenmesinden şikayetçiyim.
  • Motor hacmi yetersiz araçları zorlarsanız motor hacmi daha büyük ve gücü yüksek araçlardan daha fazla yakar,O dağları Focus 5-6 lt ile zorlanmadan tamamlar,Küçük hacimli ,güçsüz motorlar zorlandığında çokk yakar

Ama sabit hızla gidersen devamlı ivmelenme ve yavaşlamaya göre daha az yakıyor.

Bilmem bilir misin?

İstanbul-antalya arasını... 1.3 cdti ile

Bilecik-bozüyük den geçerken devamlı arada hızlanmak zorundasın, yollar kamyon dolu ve tek gidiş-geliş..
    Ve dağların arasından....
    Antalyaya 5 L/100km ile gittim...

3 kişi ile arada nadiren 150-160 çıkarak( tem ve çift gidiş gelişli yolda) ama genelde 120 -130 la...( bozüyükde ise genelde 80 le)

Daha ne olsun?

quote:

Orjinalden alıntı: Gökberg_ß

Motor hacmi yetersiz araçları zorlarsanız motor hacmi daha büyük ve gücü yüksek araçlardan daha fazla yakar,O dağları Focus 5-6 lt ile zorlanmadan tamamlar,Küçük hacimli ,güçsüz motorlar zorlandığında çokk yakar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 14 Nisan 2007; 17:53:34 >
    f/4 IS USM

• Hayır abi anlatamadım,Mesele örnek verelim bir yokuş tırmanıyoruz,1.3 cdti ve 1.6 tdci var elimizde 90 km ile çıkmaya çalışacağız,1.3 de daha yüksek devirde kullanmamız gerekli ve motoru zorlamamız gerekli ,o zmn 1.6 tdci ın tüketimini geçer bence,Bunu demek istedim
    quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

Abim attın be!
    Ben vectra 1.9 cdti kullandım, 150 ps, basarsan öyle bir yakıyor ki..

Bilmem bilir misin?

Bilecik-bozüyük den geçerken devamlı arada hızlanmak zorundasın, yollar kamyon dolu ve tek gidiş-geliş..

3 kişi ile arada nadiren 150-160 çıkarak( tem ve çift gidiş gelişli yolda) ama genelde 120 -130 la...( bozüyükde ise genelde 80 le)

Daha ne olsun?

quote:

Motor hacmi yetersiz araçları zorlarsanız motor hacmi daha büyük ve gücü yüksek araçlardan daha fazla yakar,O dağları Focus 5-6 lt ile zorlanmadan tamamlar,Küçük hacimli ,güçsüz motorlar zorlandığında çokk yakar

• 90 la yokuş mu çıkıyorsun?
    Sabit hızla çıkıyorsan 5. vitesde devrin tam 2000, yani max torkunda, rahat çıkarsın...
    Ama 90 dan 140 a yokuşta çıkmaya kalkarsan ve 6. vitesdeysen (devir 1600) araba yakar, 5 e alırsan daha az yakar ama 4 e alıp çıkarsan devir 2500 e yakın olduğu için daha da az yakarak rahat ivmelenirsin.

Ben bu araçları biliyorum...

1.5 dci, d4d ve cdti 90 ps şehir içinde aynı yakar, uzun yolda cdti sabit hızda 6 . vitesle beraber biraz daha az yakar...

Ne yazık 1.6 tdci şehir içinde çok yakıyor, focus topiğini oku istersen, cmax ile istanbul şehir içi 9-10 L/100 km yakıyor......İzmir şehir içi ise normal focusla 7 yakan var..

quote:

Hayır abi anlatamadım,Mesele örnek verelim bir yokuş tırmanıyoruz,1.3 cdti ve 1.6 tdci var elimizde 90 km ile çıkmaya çalışacağız,1.3 de daha yüksek devirde kullanmamız gerekli ve motoru zorlamamız gerekli ,o zmn 1.6 tdci ın tüketimini geçer bence,Bunu demek istedim
    quote:

Abim attın be!
    Ben vectra 1.9 cdti kullandım, 150 ps, basarsan öyle bir yakıyor ki..

Bilmem bilir misin?

Daha ne olsun?

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 14 Nisan 2007; 18:24:52 >
    f/4 IS USM

• Arkadaş cdti ile 8 lt görüyosa C-max için 9 lt çokk normal

quote:

Arkadaş cdti ile 8 lt görüyosa C-max için 9 lt çokk normal
    f/4 IS USM
  • quote:

... Sonuç olarak aracı fazla sıkıştırmadan memur kullanımlı giderseniz oldukça hesaplı,.....

bu arada yeni bir deyimimiz oldu. Memur kullanımlı

Sanırım arkadaşın ne yaktığını karıştırdın, arkadaş şehir içi 6.1 L/100 km yaktığını söylüyor...

quote:

Arkadaş cdti ile 8 lt görüyosa C-max için 9 lt çokk normal

Aracım 2006 model ve 15 bın bakımından yenı cıktı..Ankara şehir içi yol bilgisayarını gösterdiği rakam 100 km de 6.1 ..KArma kullanımda 5.5 e kadar düşüyor.Oldukça hesaplı oldugunu düşünüyorum.
    Araç ile geçtiğimiz haftalarda Ankara -Adana arası gittim geldim.Yol yaklaşık 450 km.Yolun büyük kısmı bölünmüş yol.Asfalt kalitesi çokta iyi olmasada bölünmüş yolda karşıdan akan trafiğe bakmak zorunda değilsiniz.Araçta cruise kontrol var.Ancak cruise kontrolun sürüş zevkini sıfıra indiren bir unsur.Ayağınızın altında gazı hissetmeniz sürüş zevkini arttırdığına inanıyorum..O yüzden kullanmadım..Araç rampalarda 100 km nin üstünde oldukça başarılı..Özellikle rampalarda dizel motorun verdiği tork benzinli 1.6 lara nal toplatıcak cinsten.
    Ancak aracı biraz sıkıştırıp yüksek devirde zorlayınca yakıt tüketimi inanılmaz oranda arttı..8.0 lt/100 km ye dayanan yakıt tuketımı,hiçte hesaplı değil.Yani motoru biraz zorlayınca işler tersine dönüyor.Hele de Ulukışla dan çıkıp otobana girince (Toros Dağlarını tırmanıyorsunuz) yakıt tüketimi 8.5 lt/100 km ye geldı. Sonuç olarak aracı fazla sıkıştırmadan memur kullanımlı giderseniz oldukça hesaplı,ama sıkıştırdığımızda tam bir mazot canavarı.Ayrıca bu yüksek tüketim ile de araç yaktığı yakıtın performanısını veremiyor.Bu araçtan önce kullandığım Albea dizel 1.3 bile astra ya rahatlıkla nal toplatabilir.İddialı konuşuyorum çünkü Albea yı 80 bin km kullanmış bir sürücü olarak motor/yakıt/performans ile astra CDTI'ın ,Albea multıjetın performansını yakalaması çok güç.
    Toplamda ortalama 7.1 ile Adana'ya vardığımda 35 litre ile yarım depodan fazla yaktıgım görüldü.Lakin depo 50 litre..Görüldüğü üzere hiçte ekonomik değil.Sizce de öyle değilmi?Yanlış mı düşünüyorum..?
    f/4 IS USM

• Bir arkadas Albea'dan sonra astra nasıl diye sormuş..Yan rüzgarlardan Albea çok etkilenir.Bilirim.Astra da bu konuda bir adım önde..Yüksek süratde viraj alma kabiliyeti aynı diyebilirim.Hele birde rampada iseniz ne tarafa dönüyorsanız ,o tarafın ön tekerleği havaya kalkıyor ve direksiyon çok hafifliyor.Oturaklı bir araç değil demiyorum ancak Albea ile arasında fazla fark yok gibi..

Aracın kilogramı ile ilgili birkaç şey söylenmiş.Astra 1250 kilo ,Albea da heralde en az 1000 kg dur.Ancak buna karşılık sıkıştırma oranları arttırlmış ki Albea 75 ,Astra ise 90 beygir gücünde.Ancak bu beygir farkına rağmen ne kalkışta ne de yüksek süratte Albea ya fark atabileceğini sanmıyorum.Yanlış anlamayın,Astra kötü bir araç demiyorum sadece Albea ile kıyaslıyorum..Zaten insan onca para sayıp aldığı ,sahibi olduğu bir araca kötü demez..

Daha önceleri bir konu açıp Astra CDTI ile ne kadar hız yaptınız diye sormuştum.Ancak konu kilitlenmişti..Neyse şunu söyleyebilirim ki Albea Multijette düz yolda 200 ü defalarca gördüm.Astra ile bu rakama ulaşmak yokuş aşağı bile imkansız....(Bu konuda yorum yapmayalım,lakin kimseyi ben şu kadar yaptım,sen şu kadar diye yarıştırmak istemiyorum)... Sadece tecrübemi paylaşıyorum.

Zorlanan,yüksek devire çıkan bir aracın yakışı,zorlanmayan normal devirdeki bir araçtan daha fazla olur.Yani ben 4500 devirde giderken,2000 cc motolu bir araç 2000 devirde benden daha az yakacağını düşünüyorum.Yanlış mı?
    Bukonuda yorumlarınız nedir?

• astra yol tutuşta rayda giden tren gibidir heralde diye düşünüyordum biraz hayal kırıklığına uğradım.Belkide vectra passat dibi d sınıfı araçlar daha tatmin edici olabilir.ben albea ile ibrede 185 gördüm ancak motor baya zorlanıyordu.yokuş aşağı biraz daha artabilir tabi.
    ancak devir düştüğü için aracın tüketimi de azalacaktır diye biliyorum.şehirdışı sabit hızlı sürüşte aynı hızda 1,6 vectra 2,0 vectradan fazla yakar düye düşünüyorum.çünkü daha fazla zorlanır fazla devir çevirir.
    aynı şey sembol ve albea için de geçerli.sembol 1,5 motor olduğu için tüketimi albeadan biraz daha iyi diye duyuyorum.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.