Şimdi Ara

TM Seçen Arkadaşım ile İlgili

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 11. sınıfı da bitirdik sayılır ama bir kaç kişi iyi puan alsa bile meslek bulmakta zorlanacağını ve bulsa bile işsiz dolaşacağını söylemiş.(Sadece hukuk var diye düşünüyor.) son dönemlerde de umutsuzluğa kapıldı ve sayısala veya dile geçmeyi düşünüyor. Ben de pek bilgi sahibi değilim, yanlış yönlendirmek istemiyorum bu yüzden sizlere danışmak istedim. Acaba söylediklerinde ne kadar haklı, arkadaşıma ne tavsiyede bulunabilirim ve TM'de işsiz kalmayacağı ve avantajlı meslekler hangileridir?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ya bu tamamen tm seçen hedefsizdir algısından kaynaklanan yanlış düşüncelerden. Sayısaldaki çok seçenek de her şeyin mühendisliğinin olmasından kaynaklanıyor , hepsine mühendis dersen tm nin meslek alanı daha bile geniş. İşsiz dolaşır diye bir şey yok ister sayısal ister tm ister ts ister dil okusun önemli olan kendini ne kadar geliştirdiği ve aranan adam olup olmadığı. İşinde iyiyse her yer onu kapmaya çalışır , işinde kötüyse kapı kapı dolaşır. Ayrıca sayısalın iyisi olmak nasıl zor bir olaysa tm nin iyisi olmak da o kadar zor çünkü bunlar puan sınavları değil sıralama sınavları. İşsiz kalmayacağı meslek söyleyemem , aynı şekilde iş bulamayacağı meslek de yok bu tamamen ona bağlı.
  • Ireneo kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Bende bizim arkadaşa bunu anlatamıyorum saçma sapan örneklerle geliyor işsiz kalacağım bölüm değiştireceğim falan diye konuşuyor bilmiyor ki bu kararsızlıkla işler daha kötü olacak yönlendirmeye çalışırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.