Şimdi Ara

Tivibu Ev'in görüntü kalitesini Test Ettik! video ön inceleme (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
0
Favori
152.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mesut kardeşim,

    son on gün içinde 5-6 tane ttnet ile ilgili konu açıldı burada, bu sayı belkide daha fazladır emin değilim.

    ttnet firmasından midesi bulanan ve kusmak üzere olan birisi olarak haftada kaç tane ttnet ile ilgili haber, inceleme, reklam göreceğimizi bilmek istiyorum mümkünse.

    bunu sormak zorundayım, zira yapacağınız haber adedine göre bu siteye giriş sayımı azaltıp ttnet ile ilgili haber vermeyen ya da mümkün mertebe az sayıda haber veren alternatif sitelere yöneleceğim.

    diğer bir konu da yukarıda nike nickli arkadaşında üzerinde durduğu ve benim daha önce bahsetmiş olduğum ttnet'e ne zaman kullanıcıların sormanızı istediği soruları yönlendireceğiniz? gördüğüm kadarı ile ttnet ile alakalı olarak sadece onların istediği "doğrultuda" haberler yapılıyor. en ufak bir eleştiri, en ufak bir olumsuz yazınız yok ttnet haberleri ile ilgili. belki eskiden vardı ancak ne zaman ki bu sitede bu ttnet haberleri çoğaldı o zamandan beri göremiyorum ben olumsuz ya da eleştirisel bir yazı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless
    diğer bir konu da yukarıda nike nickli arkadaşında üzerinde durduğu ve benim daha önce bahsetmiş olduğum ttnet'e ne zaman kullanıcıların sormanızı istediği soruları yönlendireceğiniz? gördüğüm kadarı ile ttnet ile alakalı olarak sadece onların istediği "doğrultuda" haberler yapılıyor. en ufak bir eleştiri, en ufak bir olumsuz yazınız yok ttnet haberleri ile ilgili. belki eskiden vardı ancak ne zaman ki bu sitede bu ttnet haberleri çoğaldı o zamandan beri göremiyorum ben olumsuz ya da eleştirisel bir yazı.



    Benimde kızdığım noktalardan biri bu biraz şeffaf olun bir yere bağlı olmayın sadece onların sormasını istediğiniz soruları sormayı bırakın üyelerin şikayetlerini de dile getirin. Paranın kölesi olmayın. Dh eskiden böyle değildi.. Gerçi kapitalist dünya ne bekliyorsun ki..


    Edit:Ekleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 31 Mart 2011; 11:26:36 >




  • @ Nike

    Sorun yaşarsam neden yazmayayım ki? Bu mantıkla Donanimhaber.com olarak ne intel ne amd ne zotac ne gigabyte ve ne de asus hakkında hiç bir şey yazmıyor sürekli size övüyor olmamız gerekirdi. Zira TTNET'ten önce de şimdi de reklam veren firmalar bunlar :)

    Şu konuda Tivibu Ev hakkında kullanıp da sorunlarını yazan olmadığına ve ben de şu an için sorun üretemeyeceğime göre tabi ki sorunlar hakkında konuşmuyor oluşumuz normal. Olur da sorunlar başlarsa bu sorunları test eder paylaşırız.

    Arkadaşlar,

    Röportajlarda neden karşı tarafı sıkıştırmadın neden sorunları sormadın diye sürekli eleştiri geliyor. Biz röportaj öncesinde bunları yönetici ile konuşmuyoruz mu sanıyorsunuz. Yönetici benim bu konularda cevap verme yetkim yok dediği anda zaten olay bizim için bitiyor daha fazlasında ne yapabiliriz ki? Bizim en çok izlenen en övülen röportajlarımızda röportajı yaptığımız kişi en üst düzey yönetici oluyor bu yüzden tüm soruları sorabiliyor net yanıtlar alabiliyoruz. Tepe yöneticiler genelde hesap vermek zorunda olmadıkları için rahat rahat bütün soruları cevaplayabiliyorlar.

    TTNET'in oldukça karmaşık bir yapısı var. Bir sürü yönetici olması nedeniyle kişiler sadece sorumlu bulundukları kısıtlı alanlar üzerinde konuşma yetkisine sahipler. TTNET yeni ADSL tarifeleri hakkındaki röportajda yurtdışında aksaklıklar var son dönemde Youtube izlenemiyor nedendir dediğimizde bu benim yetkimde değil teknik kısım müdürünün gelip cevaplaması lazım diye cevap aldık. Şimdi bu soruyu röportajda sorup üzerine gitsek ne olacak :) sonuç alabilecek miyiz?

    Yani karşı tarafın cevaplamayacağı veya cevaplayamayacağı konularda elimizden bir şey gelmiyor?

    TTNET ile Donanimhaber.com üzerinden destek sayfaları ve projesi oluşturulurken bizim talebimiz bir yetkilinin forumda kullanıcılara resmi olarak vevap vermesiydi. Önce bu konuya olumlu yaklaştılar sonra bu konuda hangi birimin yetkilendirileceğine karar verilemediği için askıya alındı.

    Biz TTNET'e bir yetkili görevlendirin gelsin forumda sitede yer alan sorunlara bire bir resmi ağızdan cevap versin dedik. Kişi atayıp gönderemediler, yeni dönemde bu konu üzerinde çalışacaklar amacımız haftalık veya aylık bazda bire bir bir yetkilinin sizlere cevap verir hale gelmesi.

    Bu konuda hassas olduğumuz nokta bizi taraflılıkla suçlamanız. Sizden açık bir şekilde bütün yazı ve yorumları değerlendirip hangisi yanlı hangisi yanlış bilgi içeriyor burada paylaşmanızı istiyorum. Varsa yanlışımız söyleyin ama internet fiyatlalarının pahalı olması ya da kurumla yaşadığınız sıkıntılar nedeniyle lütfen bizi suçlamayın biz ne size internet alt yapısı sağlıyoruz, ne internet sevisi satıyoruz ne de sonrasında servis veriyoruz.

    Görevimiz soru, sorun ve deneyimlerinizi burada en kolay en açık şekilde paylaşmanızı sağlayarak tüketici bilincinin artmasına katkıda bulunmaktır.

    Bizi yanlılıkla suçlayanlardan son olarak TTNET haberlerine, videolarına yer veren diğer sitelerdeki yorumları da okumalarını rica edeceğim. Bakalım orada kaç tane olumsuz yorum var? Biz eğer TTNET ile aramızın bozulmasından korksak ve taraflı olsaydık yorumları onaylı hale getirir burada sadece gülen mutlu kullanıcıların yorumlarına yer verirdik.

    Böyle bir şey yapar mıyız? Tabi ki yapmayız çünkü biz gücümüzün kullanıcılarımızdan geldiğini onların da özgürce düşüncelerini paylaşma eğiliminde olduklarını biliyoruz. Bugün TTNET gider bir başka üretici ile ortak çalışmalar yürütür para kazanırız bizim derdimiz firmalar olmadı, olmaz. Amacımız kitlemizi tutmak memnun etmek oldu.

    Lütfen haber ve testlerimizi değerlendiriken kişisel sorunları ve firmaya karşı olan kötü düşünceleri bir kenara bırakıp öyle değerlendirin. Ben inanıyorum ki böyle yaptığınız taktirde yapılan yayınlar yanlı mı değil mi daha iyi karar verebileceksiniz. Burada yanlış anlaşılma olmasın kötü deneyimlerinizi aktarmayın demiyorum sadece yanlılık konusunda biraz daha iyi değerlendirme yapmanızı rica ediyorum.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • valla bende ttnetten memnunum kablonetten sonra ilaç gibi geldi resmen 6sene önce.

    ama tivibu webe gelirsek çamur görüntü bedava bile olsa kullanmam.

    ha ama tivibu ev farklıymış cihaz gerekiyo falan onu alıp denemek lazım.
  • @ murdocklawless

    Konu sayısı ile yanlı olunuyorsa son günlere bakın sitede bir çok Samsung haberi yer almakta. Samsung'la bir reklam anlaşmamız da yok ama tableti, 9 serisi dizüstübilgisayarları, telefonları daha girmediğimiz 3 video var elimizde. Bu bizi Samsung taraftarı mı yapar? Haber varsa, talep varsa elbet yazacağız yayınlayacağız bizim işimiz bu.

    Lütfen değerlendirme yaparken, firmaya olan ön yargıyı bir kenara bırakın bu yanlış yorumlara neden oluyor.
  • mesut kardeşim,

    ttnet'ten nefret ediyoruz. anlatabildim mi? bu konuda yanlız olmadığımı, hatta benimle aynı duyguları paylaşan milyonlar olduğunada adım gibi eminim. bak dikkat ettiysen üç, beş kişi demiyorum, milyonlar diyorum.

    aynı şekilde samsung'dan nefret etmiyoruz?

    neden acaba?
  • En yakın zamanda bu sorunlar ile ilgili bir röportaj bekliyoruz TT ile aranız iyi değil mi koparırsınız artık bir röportaj.
  • nefret ediyorum ttnet'ten.
  • @ murdocklawless

    Merhaba,

    İşte dediğim şey de bu firmaya olan nefretiniz ayrı bizi yanlı tutmak ayrı. Yarın öbür gün Samsung ürünleriyle ilgili sıkıntı yaşadığınızda da bu sefer neden bir dolu Samsung haberi var nefret ediyorum bu firmadan yanlısınız diyebilirsiniz. Zaten başından beri nefret ve ön yargı ile konu ve haberleri doğru yorumlayamazsınız demek istiyorum.

    TTNET'e olan nefretiniz konusunda ise TTNET'in hiç bir servisini kullanmayarak bunu firmaya hissettirebilirsiniz.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • @ Nike

    Sanırım uzun uzun yazıp bir çok konuya aynı anda cevap verdiğim için bir türlü frekansı tutturamadık, anlaşılma sorunu yaşıyoruz :)

    Röportajın firma ilişkilerinin iyiliği ve kötülüğüyle ne alakası var yukarıda da uzun uzun yazdığım gibi firma cevap vermedikten sonra sorsak ne olacak. Neden cevap vermediklerini tekrar yazmıyorum zira bir önceki mesajımda ayrıntıları ile yer verdim.

    TTNET'e her konuda açık cevaplar verebilecek birini atamaları konusunda sürekli talep iletiyoruz. Eğer bu gerçekleşirse ki beklentimiz bu yöndedir zaten her hafta veya ay düzenli olarak sorunlarınıza direkt cevap aldığınız bir programla karşınızda olacağız :) (şu an yazdığımla yukarıda yazan arasında fark yok umarım bu sefer çok daha açıklayıcı olabilmişimdir.)

    Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • @mesut çevik

    ttnet'e olan nefretimiz ile sizi yanlı tutmuyoruz.

    diyoruz ki neden ttnet'e buranın takipçilerinin istediği soruları sormuyorsunuz? siz sadece ttnet şöyle yapmış, böyle yapmış diyerek microfonu uzatıp röportaj yapıyorsunuz ya da haber geçiyorsunuz.

    veya şöyle sorayım.

    planlarınız içersinde ttnet'e üyelerinizin yönelttiği soruları sormak var mı?
  • @ murdocklawless

    Sanırım diğer arkadaşların sorularına yazdıklarımı okumuyorsunuz lütfen mesajınızın hemen üzerinde yer alan ve biraz yukarıdaki cevaplarımı okuyunuz. Sorunuzun tam olarak cevapları yazılarımda yer alıyor.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aeroow

    cahil cahil konuşmayın 30tl lik dandik modemlerden ve dandik bir onboard ethernet kartından herkezin net i kesilir

    ttnet 16mps vardı bende aynen en fazla 3mp felan cekiyodu o da ara sıra

    gittim dogru düzgün bir ethernet kartı aldım

    birde vatan pc de indirim vardı ordanda kaliteli bir adsl+2 modem aldım

    artık net im 6 7 mp aşagısı düşmüyo

    en fazla 12mp gördüm cogunlukla 8 9 arası

    1mp zar zor cekenler ttnet te bulmayın sucu smile vs vs hepsi aynı

    bi uydunet te böle sorunlar pek yaşanmıyo o kadar

    onun dışında smile ttnet hepsinin altyapısı aynı




    kardeşim öncelikle mesajına insanlara karşı kaba yaklaşımlarda bulunarak başlaman hoş bir davranış değildir.... sana şunu söylemek istiyorum... uzun yıllardır Bilgisayar teknisyenliği, güvenlik kamera sistemleri ve elektronik ile uğraşan biri olarak binlerce eve internet kurmuş binlerce internet problemi olan kişiye mudahale etmiş, Datateknik ile olan teknik servis anlaşmamızdan dolayı TTnetin server bakımlarını yapan biri olarak modem ve ethernet kartı faktorü bu bahsettiğimiz olay ile uzaktan yakından alakalı değildir... bugun en dandik bir usb modem bile 8 mbit interneti görür zaten ilk çıkan adsl modemler 8mbit i adsl2 modemler 12 mbit adsl2+ modemler 25 mbit e kadar problemsiz çalışıyor... zaten TTnet ilk 8 mbit lik hizmeti vermeye başladığında bir çok insana 30-40 TL lik Airties Adsl2 modem dağıttı santrallara yakın olan hiç kimsede problem yaşamazken 5 km ve daha uzak olan vatandaşlar kan ağlıyordu.... burada problem modem değildir... benim iş yerimde kullanılan 2003 yılında alınmış Adsl modem 8 mbit i onboard ethernet kartı ile sorunsuz ve mükemmel sinyal değerleriyle kullanırken santrala uzak olan yerde ise Adsl2+ bir modem 4 mbit i bile kullanamıyor.... komik olmayalım.... onboard ethernet kartı ile harici bir ethernetin arasındanki fark bilgisayarın işlemci ve Raminin üzerindeki yükü azaltması ve internet bağlantısının daha verimli kullanılmasını sağlar... bu farkı modem ile bilgisayar arasındaki haberleşmede görürsün... TTnet santrali ile bilgisayar ve ya modem arasında değil....oda çok üst düzey ethernet kartlarında mevcut olan kartın üzerine entegre edilen harici işlemci ve ram takviyesi ile yaşanır.... yoksa normal 20-30 Tl lik bir ethernet ile onboard ethernet arasında öyle bir performans farkı yoktur... modem olayına gelince senin elindeki modem adsl modemdir gidip vatandan aldığın adsl2+ olduğu için sorunun eskisine nazaran ortadan kalkmış ve ya azalmıştır doğal olarak... bunu bilmek için üstün zeka veya bir buda rahibesi olmak gerekmez.... vatandaş burada 8 mbit ( ilk çağdan kalma modemlerin bile gördüğü bir hız ) interneti doğru dürüst kullanamaması kah 1 mbit kah 3 kah 4 olarak kullandığı üzere yaşanılan bir problemi TTnet in alt yapı eksikliğinden oluşan bu teknik aksaklığı insanların cahilliği diye nitelendirirsen bu sistem hiç değişmez... neden hemen onuda söyleyim senin gibi bilgisiz ve bilinçsiz insanlar bu firmaların hatalarını ve eksikliklerini göremez... ( 16 mbit lik hizmet bedeli veripte 8 mbit kullandığı için sevinebilmek bu oluyor.... ) bilmediğini bile bilmeyen bir insan bu şekilde ilgisiz ve alakasız yorumlar yaparak durumu ancak bukadar dar bir çerçevede değerlendirebilir... bu tür anlayışlar değişmedikçe hiç birşey değişmez toplumumuzun eğtimli ve bilinçli insanlara ihtiyacı olduğunu düşünmekteyim... insanların bildiği kadarına yorum yapması, düşüncelerini paylaşması ama kimseye hakaret bari sözler ve aşağılayıcı cümleler kullanmaması dileyiğle herkese saygılar....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgedik06 -- 31 Mart 2011; 13:09:29 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    @ Suavi

    TTNET'in belirttiği 2 milyon abonenin bu hizmeti alabilecek durumda olduğu ileride hedef tabiki ADSL kullanıcılarının tümü olacaktır. Ben Tivibu Ev'i arkadaşında ya da yakınında görüp de almak istemeyecek kişi sayısının çok az olduğunu düşünüyorum. Dertlerini tam anlatırlarsa ne sattıklarını tüketici bilirse mutlaka talep olacaktır ama şu anki reklam kampanyası ile sistemin nasıl çalıştığımım kitlelere aktarılması bence zor...


    Yanlış hatırlamıyorsam eğer SD yayın için hattın minimum 7 Mbit, HD yayın içinse 12 Mbit hız verebilecek kalitede olması gerektiğini söylemişlerdi.
    TTNET'in 6 milyon abonesi var diyelim, 2 milyon abonesinin hem bu saha dolaplarına hem de stabil olarak 12 Mbit hızına erişebilecek kalitede internet altyapısına sahip olduğunu duymak gerçekten çok şaşırtıcı.

    İnsanın inanası gelmiyor ki ben de pek inanmadım.
    Uydu, çanak anten...vs gibi konularda daha fazla içeriğe sahip diğer malumunuz forumda üye olmak isteyen kişilerin bir çoğuna bu hizmetin bölgelerinde verilemediğinin söylenmesi de benim söylediklerimi kanıtlar nitelikte.

    Memleketimizde işin bir de saha dolabından çıkıp apartmana girişinden sonraki kısmı da var ki, kullanılan malzemeler olsun, işçilik olsun memleketimizde hiçbir standart olmadan yapılan bu altyapılarla söylenen kalitede hizmetin genele verilmesi imkansız gibi.
    Interneti pekala verebilirsiniz, 12 Mbit dersiniz fakat adam akşam evine gelip PC'nin başına geçtiğinde Youtube'dan 10 Kb ile içerik indirebilir çok dert değil zira içeriğe yavaş bir şekilde erişir.
    Ama sözkonusu HD yayın olunca, her daim o bant genişliğinde ve de kalitesinde yayın yapmak gerçekten kalteli bir çalışma gerektiriyor ki, TTNET her şeyi düzgün yapsa bu sefer bina, altyapı kısmında bir takım aksaklıklar çıkabilir.

    Kaldı ki örnek olarak konulan video'da bile hatalar direk göze batıyor.

    Tivibu Ev'in görüntü kalitesini Test Ettik! video ön inceleme
    Tivibu Ev'in görüntü kalitesini Test Ettik! video ön inceleme

    Tivibu Ev'in görüntü kalitesini Test Ettik! video ön inceleme
    Tivibu Ev'in görüntü kalitesini Test Ettik! video ön inceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUAVI -- 31 Mart 2011; 13:29:33 >




  • @SUAVI

    TT nin verdiği hizmet bu kadar olur hocam. Kim bilir ileride neler olacak.
  • @ Suavi

    Yayın hızları hakkında yanlış bilgi sahibisiniz HD için 7mbps ve üzeri yeterli. Geri kalan teknik alt yapı ve düzenleme ile ilgili planlar TTNET in bileceği işler şu an sorun yokken eksik bilgi ile yorum yanlış olacaktır.

    Düzeltme:

    HD yayın için 12mbps civarında bağlantı hızı gerekiyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    @ Suavi

    Yayın hızları hakkında yanlış bilgi sahibisiniz HD için 7mbps ve üzeri yeterli. Geri kalan teknik alt yapı ve düzenleme ile ilgili planlar TTNET in bileceği işler şu an sorun yokken eksik bilgi ile yorum yanlış olacaktır.


    @Mesut Hocam,
    Röportajı yapan da hatta sendin. O zaman mikrofonu tuttuğun görevli sana yanlış bilgi vermiş.
    Çok iyi hatırlıyorum SD için 7 Mbit, HD yayın için minimum 12 Mbit demişti.

    Eski videolardan bulabilirsem buraya koyarım linki.

    Ek: Buldum...

    http://www.donanimhaber.com/tm.asp?m=47041274

    IPTivibu (Tivibu Ev) İçerik sorumlusu Eşref Günaydın Bey öyle demiş.

    1:45 'den sonra senin sorun üzerine görevlinin cevabı geliyor.
    " ... SD yayın için en temel şartımız az 7 Mbit, HD yayın için 12 Mbit/s gerekiyor. "



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUAVI -- 31 Mart 2011; 13:47:29 >




  • Evet TT aradığımda bana da 12 hatta 16 mbit olması gerekiyor demişlerdi bu yüzden kullanamıyorum Tivibu EV.
  • Tivibu inceleme videosundan önce tivibu reklam videosunun çıkması, incelemenin objektifliği açısından insanın içine kuşku düşürmüyor değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MwaM

    valla herkez ttnetten şikayetçi olabilir ancak ben aşırı derecede memnunum ...

    şuanki evim 20 yıllık bir ev ve içine 6 sene önce girmeden evdeki tüm telefon ve elektrik tesisatını yeniden bağlatttım . ttnete başvurdum apartmanıma gelen kutuyu değişmini sağladım. çıkartılan kutu resmen pas tutmuştu.


    ilk olarak 1 mbit yada 256kbit ile başladım 6 sene önce. 2 sene öncede 8mbite geçtim gene sorunsuz olarak 8 de 8 aldım. ve bu sene başında 16 mbite geçtim ve genede 16da 16 alıyorum. aslında 24 mbite kadar alabiliyorum.


    oturduğum yer bursa osmangazi dikkaldırım.


    eğer siz 30 yıllık evin 30 yıllık telefo hatlarını kullanıyorsanız . hattınızın kaldırmaması normal ilk önce siz kendi hattınızın bakımını yapın sorada ttnete çamur atın :)

    amacım polemik yaratmak değil . amacım apartman girişinden başlayıp modeme kadar gelen kablonun kalitesinin ne kadar önemli olduğunu belirtmek istedim.


    dikkaldırımdaki yapılar hakkaten eski ama santralde dibinizde onun etkisi çok büyük




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.