Şimdi Ara

Tıp mı? Hukuk mu? Mühendislik mi? [Riskli, +18]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • "Tıp olmazsa mühendislik", "Hukuk olmazsa mühendislik" gibi yazılar var. Arkadaş, mühendis demek canavar demektir. Üretim, iletişim araçlarını bu adamlar tasarlar. Bina dikerler, elektronik cihazlar tasarlarlar, yazılımcıdırlar, üretirler, fark yaratırlar. Hangi üniversiteyi bitirirlerse bitirsinler, aldıkları eğitimden midir nedir hepsi de zehir gibidir la bunların.
    Tm'ciyim ama bizim sülale hep mühendis. Cumhuriyet'ten de İzmit'ten de Boğaziçi'den de, Odtü'den de mühendis var. Hiçbiri de işsiz değil.

    " Tıp olmazsa işsizsin" neyin kafası la. Mühendislerin işsiz kaldığı bir yerde üretim yoktur, hazırcıdılar, yiyicidirler. Mühendis la, boru mu? Yaz arkadaş mühendisliği, üret, tasarla, patent al, Avrupa'ya Amerika'ya git master yap. Tıp da iyi, sağlık, tamam. "Aç poponu bakim neyin varmış" güzel. Güzel de arkadaş mühendis dediğin adam tarihin akışını değiştirir la

    Ben de Tm'de 800 küsürüncü oldum. Mf1, Mf4 filan 12.000'le 15.000 arası. Hukuk olmazsa tıp, olmazsa mühendislik o da olmazsa kanatlı eşek yetiştiriciliği okuycam. Evet, bildiğin kaşar oldum, boncuk dağıtıyorum bölümlere

    (not: Forumda mimarlık, elektronik, bilg., makine müh. tercih edecek kızlara sesleniyorum. Ben hep sizi savundum mesajlarıma da bakabilirsiniz. Ösel mesaşlarını beqliyorums. Kıps )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dipolar -- 1 Temmuz 2015; 12:26:05 >







  • İşte tıpcılar yüzünden türkiyede teknoloji gelişmiyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asu34

    İşte tıpcılar yüzünden türkiyede teknoloji gelişmiyor...


    Bilemem lakin bir ülkede mühendislik ikinci, üçüncü planda tutuluyorsa orada çok ciddi bir sorun var demektir. Sistemin iskeleti, kilit taşı mühendistir. Ekonomi-üretim denilen olgunun beyni bunlardır.
    Asu dikkat ettim, ne kadar aynı düşünüyoruz. Sen mühendislik yazacaksın değil mi? Yanlış anlama, kız olduğun demiyorum. Sankim birçok ortak noktamız var senle
  • dipolar D kullanıcısına yanıt
    Mühendislik insan yapısı ile ilgili Türkiye de Tıp revaçta diye diyorlar en iyisi tıp

    Kız değilim ki nerden çıkarıyorsunuz asu ismim değil nickim...
  • Asu deyince demek ki. tamam zaten birçok konuda sizden farklı düşünüyorum. Pek ortak noktamız da yok
    @asu34
  • Lan ben yazarken gaza geldim ama forumda tık yok. Kimse de gelip "Haklısın lan. tıp yazmaktan vazgeçtim. Çevre mühendisi olacam" demedi.
    Derdiniz ne anlamadım ki.
  • Haklısın lan. tıp yazmaktan vazgeçtim. Çevre mühendisi olacam
  • Abartma istersen tarihin akışını değiştiren toplasan kaç Türk mühendis var? Duyan gören de her gün yeni buluşlar yapıyosunuz sanacak. Iyi üniversite bölüm bitiren mühendislere lafım yok ama bence istanbul ankara izmirde üniversite kazanamamış mühendisler hiç de tarihin akışını değiştirmiyor

    Nedense tıp yazmayan herkes tıbbı kötüleme derdinde çevre mühendisliğini övenlerin tıbbı kötülemesi bana komik geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm hayatın boyunca aynı işi yapıp ortalama para almak istiyorsan hukuk oku. Gençliğini çürütmek ama hayatının geri kalanı boyunca bolca para kazanmak ve aynı zamanda kutsal mesleği yapmak istiyorsan tıp oku. Zekana ve yaratıcılığına güvenip yeni şeyler denemek ve belki de insanoğlunun hayatını kolaylaştırmak için ise mühendisilik okumalısın. '' Hukuk olmazsa mühendsilik'' değil de ''İlk 50k'da mühendislik olmazsa hukuk'' diyelim. Çünkü mühendisin yapabileceklerinin potansiyeli hukukuçuyu katlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.