Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (1649. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39.775
Cevap
419
Favori
3.765.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16471648164916501651
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    2012 Otomatik Sport&Style Tiguan kullanıyorum. İlk uzun yolculuğumu geçtiğimiz hafta yaptım. Aracın yol bilgisayarına göre 7,1 lt ile geldim. Ancak aldığım benzine göre hesapladığımda 7,58 lt ile gelmişim. Doldurma miktarına göre değişiklik gösterebileceğini bilmekle beraber daha önce 1.2 tsi Jetta aracımda yaptığım bütün hesaplamalarda yol bilgisayarı ile aynı sonucu verdiğinden dolayı sizde nasıl olduğunu merak ettim.

    Saygılar
  • Merhaba,

    Aracım 2014 model 1.4 TSI 160BG DSG Chrome Edition, bir ay oldu alalı, genel olarak çok memnunum, araç gerçekten konforlu ve yola iyi oturuyor, uzun yolda sürüş oldukça keyifli. Sınıfında rakipsiz diyebiliriz, satış rakamları da bunu gösteriyor zaten.

    Benim sizlere sormak istediğim bazı sorular var, yardımcı olabilirseniz sevinirim;

    1. Geri vitese takınca aynanın otomatik olarak aşağıya dönmesi özelliğini menüde göremedim, bu özelliği nasıl etkinleştiriyoruz?
    2. Aynaların elektrikli katlanmıyor olması ciddi eksiklik, bunu sonradan taktırmak istersek maliyeti ne kadardır?
    3. Orjinal ön park sensörü ve geri vites kamerası taktırmak mümkün mü? mükünse maliyetleri ne civardadır?

    Teşekkürler.
  • Selamlar Tiguan ailesi Tiguan cup otomatik ile ilk şehirlerarası yolculuğumu bayram münasebetiyle yapmış oldum Ankara-Çorum arasında gidip geldim. Araçta 2 kişi ve biraz eşya vardı. Klima yolculuğun %10'u civarında açıktı. Gidiş ortalaması 7.1,geliş ortalaması 6.6 oldu.Trip depoyu fullediğimde sıfırlandı.Genelde sabitleyici ile 100-110 km arasında seyahat ettim. Tiguan konforu ile hiç yorulmadan molasız bitirdim yolculukları. Fotoğraf ekliyorum.
     ***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... ***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • CapriCornian C kullanıcısına yanıt
    İstediklerinizi İstanbulda Ender Elektronik halleder. Katlanır ayna olmaması gerçekten şaşırtıcı ayar düğmesinde ayna katlama işareti yok mu acaba
  • Bayramdan önce İzmir - Antalya git gel 280 tl ye 991 km, 100 km hızı hiç aşmadım klima % 60 açık, iki yetişkin iki çocuk + bagaj, ort. 5,9 lt. 1,4 TSİ 122 BG DSG
  • yaz geldiğinden uzun yol yakıt hesapları yine başladı.2012 s&s 160hp aracımı dört yıldır kullanıyorum çok şükür kronik bir sıkıntı yaşamadım

    yakıt mevzusu kullanıma ve yola göre değişir otobanda aracı habit hıza bağlayıp 100km hızı geçmeden gözümüz göstergede yolculuk yapar isek

    araç tabiki uzunyolda yakmaz.ben enson yolculuğumda ankara düzce akcakoça arası otoban gidiş geliş 7.2 tüketim gerçekleşti,hız 100-120 km.

    gelelim şehir içi trafiğe, ben sıkışık trafikte vitesi 3 veya 4 geçmeden (5 ve 6 vites araba uzun yolda görüyor) artı trafik lambası dur kalk yoğun kullanımda tüketim 11.5 litre.

    genellikle işe gidiş geliş trafik yoğun saatlerinde kullanıldığı için durum bu şekilde

    şunuda belirteyim aracın yakıtını kafama takmam zaten öyle olsa dört yıldır kullanmazdım,aractan aldığım konfor ve kalite, geniş iç mekan,diz mesafesi ve ferahlık benim için önemli olan tiguan'da bunlarda

    fazlasıyla var zaten. 4*4 olması 160hp güç,rampalarda üstün çekiş ve yol tutuş (kar,buzlu ve yağışlı yollarda) ve senelik vergi dilimi artı avantajları.

    tiguan alacak ve düşünen arkadaşlar bunları göz ardı etmeyin ben sadece kendi aracımdan örnek verdim.tiguanın farklı donanımlarda otomatik vites motor ve hp değeri araçları var

    daha iyidir kötüdür ben kullanmadığım için bilmiyorum.neticede marka WV TİGUAN.




  • Aynanın otomatik inmesi, elektrikli katlanır ayna paketinde olan bir özellik. Yani sizin araçta mevcut değil. Diğer tüm sorularınız için güncel fiyatları ender elektronik web sitesinde
  • bayramda istanbul balıkesir arasında 7,5 lt/100 km tüketim oldu...bence bu konfor ve rahatlık için gayet uygun...şehir içi 9 lt ben kullanırsam,eşim kullanırsa 10 lt yakıyor...ama eşime gazı köklememesini öğretebilirsem azalacak inşallah
  • Bende şu an bursadan hataya doğru yoldayım ortalama 100 km hızla gidiyorum 8.2 lt gösteriyor 2 kişiyiz klima açık eski aracım 3008 ile 120-130 km hızla 4 kişi bagaj dolu klima açık 5.5 lt yakıyordu baya fazla yaktı anlamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar merhaba,

    bugun izmir wosmer aradı lounch donanımlı aracın cuma veya pazartesı gunu teslım edılecegını soyledı.aracı aldıgımda sızınle fotoları paylasırım.
    aradı alırsan basamak takılmasını ıstedım,satıcı arkadas aracı teslım ederken takamadıklarını cunku devletın bu aksesuarlar ıcın farklı bır vergı oranı uyguladıgını soyledı.aracı aldıktan 1 hafta sonra gelın takalım dedı.dedımkı ben aksesuarın parasını odıyeyım aracı alırken takın bana faturasını 1 hafta sonra kesın dedım kabul etmedıler.bu durumu yasayan arkadaslar varmı acaba.ayrıca basamak ıcın 850 tl ucret talep edılmekte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: finlower35

    Arkadaslar merhaba,

    bugun izmir wosmer aradı lounch donanımlı aracın cuma veya pazartesı gunu teslım edılecegını soyledı.aracı aldıgımda sızınle fotoları paylasırım.
    aradı alırsan basamak takılmasını ıstedım,satıcı arkadas aracı teslım ederken takamadıklarını cunku devletın bu aksesuarlar ıcın farklı bır vergı oranı uyguladıgını soyledı.aracı aldıktan 1 hafta sonra gelın takalım dedı.dedımkı ben aksesuarın parasını odıyeyım aracı alırken takın bana faturasını 1 hafta sonra kesın dedım kabul etmedıler.bu durumu yasayan arkadaslar varmı acaba.ayrıca basamak ıcın 850 tl ucret talep edılmekte.

    merhabalar. ben 2 hafta önce adana wos. servisinde orjinal yan basamakları 620tl ye taktırdım. Bilginiz.e
  • Turati ye katılıyorum,

    2010 model 150HP (F&F 4X4) sıfır aldığım aracımla 5 yıl yolculuk ettim. Şehiriçi 10-11lt arası şehirler arası (yol durumu, trafik vb.etkenere göre değişir) 8-9 lt yakıyordu.
    1-1,5 ay önce 2015 model S&S 160HP 4X4 aldığım araçta da henüz 2000km civarı şehirler arası 7,5-8 lt arası yakmakta. (Tabii ki hız,rampa vb. etkiler).
    Hiçbirimizin benzinliği yok ancak 1.4 motor olup bu beygir , tork ve çift turbo için bu değerler normal.
    Kuga,qhaskai falan filan onları geçin. Bu arabadan sonra bineceğiniz araba X3, Q5 olur. WV Tiguan bunların arasında olan bir araç. Fiyatına göre yaterli Konfor ve güvenlik sunmakta.

    Mesele sadece yakıtsa o zaman bunları konuşmaya zaten gerek yok. Çek bi dacia logan gitsin..
  • Bu arada arkadaşlar 3000kmlik 4 adet goodyear efficientgrip SUV lastiklerim hala satılık. Faturası mevcut ve garantisi de devam etmekte.
  • Arkadaşlar yakıt tüketim paylaşımlarımız araba çok yaktığı için veya biz yakıtından şikayetçi olduğumuz için değil. Bazı forumlarda veya sohbetlerde insanlar yok 12 lt yakıyor yok 15 lt yakıyor diye konuşup tiguan alacak dostlarımızı yanıltıyor bende naçizane fotoğraf da ekleyerek reel tüketim verilerini paylaştım. Fiyat-performans-yakıt açısından 5 yıldızlı bir araç tiguan. Bende tiguan satıp yine tiguan alanlardanım,tiguandan sonra başka araç beğenemedim. Araçlarını yeni alan arkadaşlara kazasız belasız sürüşler diliyorum. Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4500 KM deki 160 hp tiguan cup aracımla 700 km otoban sürüşü sonrası evin önünde motoru kapattiğimda 8.3 l ortalama tüketim değerini gösteriyordu.120 km cruise ile seyrettim ve birkaç defa gaz pedali ile kendim kumanda ettim.Klima tüm yol boyu açıktı.Bunu da ben paylaşmış olayım kayıtlara geçsin :)
  • Arkadaslar yakittan sikintisi olanlar taktirsinlar lpg yi (ama sivi sistem olan)baksinlar keyiflerine.5 aydir kullaniyorum sifir benzin tuketimi ve sehir ici 21 sehir disi 18.5 kurus km.de tuketim.super valla arabadan inmez oldum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende sizlere katılıyorum yakıt araç alırken birçok parametreden birtanesi herşyden önce güvenlik zaten az yaksın diye alsaydık aynı fiyata qq vardı gider onu alırdık kaliteden uzak sağı solu oynayan bi arabaya binerdik eski dizel aracım 7 lt ortalaması vardı onlarda katalog değerlerinden uzak yılda 15bin km yapan bir kişi dizele göre 2bin lira civarı fazla yakıt yakar bu farkın da hiçbirimiz için önemi olduğunu düşünmüyorum. Tiguanda çok daha fazlası var keyifli sürüşler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne demişler aslan besliyosan yediğine içtiğine karışmayacaksın

    Kaldı ki bizim aslanlar o kadar obur da değil, sana verdiği preformansa ve konfora göre az bile yaktığı, helal olsun
  • Herkese merhabalar

    2. el bir tiguan almayı düşünüyorum aile arabası olarak, hedefim 4x4 (4motion), manuel, 150bg s&s paketli, mümkünse sunroof, cruise control içeren bir model olması, 2012 model araçlarda bunları bulabiliyorum.

    Bir sorum olacak, 2013 ve sonrasında Tiguan'ın 4x4 150 bg manuel modelleri üretilmedi mi? Şu an satışta örneğin 4motion sadece 2.0 dizel DSG modellerde gözüküyor. Sahibinden'de vs 2014 modeller görüyorum ama tek tük, emin olamadım.

    Bu konuda bilgi verebilecek birisi varsa sevinirim.

    Teşekkürler
  • maisto M kullanıcısına yanıt
    1.4 160 hp 4x4 manuel olarak tiguan hala satılıyor 2013-2014 yıllarında da satıldı. Malum siteye bende baktım 2013 sonrası 4 tane dediğiniz kriterde araç gördüm. Ya 4x4 işaretlemeyi unutuyorlar ya da herkes memnun kimse satmak istemiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 16471648164916501651
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.