Şimdi Ara

Tevzi bürosunun bölge idareye git demesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İstanbul'da bulunduğum ilçenin asliye hukuk mahkemesine gittim. Bana bölge idareye git dediler, halbuki ben iptal davası açmak istiyordum. Başlıkta nöbetçi idare mahkemesine gönderilmek üzere x asliye hukuk mahkemesine yazdığım için böyle demiş olabilirler mi? Kimde hata var?




  • Bulunduğun ilde İdare Mahkemesi olduğu için doğrudan İdare Mahkemesi'ne dilekçe vermen gerekir.

  • Doğru demişler
  • dilekçeyi almama suçundan şikayetçi olursam görürler doğru demeyi.

  • necatiozfatura kullanıcısına yanıt

    devlet hastanesine psikoloğa gittin o da çok hastam var sıra var deyip 5 dakika konuşup seni özele yönlendirdi, benzer işler

  • necatiozfatura kullanıcısına yanıt

    Öyle bir suç olmadığından herhangi bir sonuç çıkmaz.


    Sizin durumunuz, kardiyoloji polikliniği olmayan bir hastaneye gidip diş polikliniğinden kardiyoloji tedavisi talep etmeye benziyor.


    Bulunduğunuz ilde idare mahkemesi varsa oraya gitmeniz gerekir. Tevzi memuru işini doğru yapmış. Bayburt'ta yaşıyor olsanız, oranın asliye mahkemesine giderseniz başvurunuzu alırdı ama zaten İstanbul'da yaşıyorsunuz.

  • kanun, bulunduğu yer mahkemesi diyor. benim bulunduğum yer burası. senelerdir insanlar çağlayan'dan, anadolu'dan dilekçe verince sorun olmuyor da ben verince mi sorun oluyor?

  • necatiozfatura kullanıcısına yanıt

    Adli yargı kolu ile idari yargı kolları arasındaki fark orada zaten. Bulunduğun yerde idare mahkemesi varsa adli yargı kollarından başvuru yapamazsın

  • iyilik bile yapmışlar bence. iptal davası için idare mahkemesinde dava açılır. istanbuldaki idare mahkemeleri de bölge idare mahkemelerinin içinde

  • İdari Yargılama Usulü Kanunu Madde 4:


    " Dilekçelerin verileceği yerler: Madde 4 – Dilekçeler ve savunmalar ile davalara ilişkin her türlü evrak, Danıştay veya ait olduğu mahkeme başkanlıklarına veya bunlara gönderilmek üzere idare veya vergi mahkemesi başkanlıklarına, idare veya vergi mahkemesi bulunmayan yerlerde büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde kalıp kalmadığına bakılmaksızın asliye hukuk hakimliklerine veya yabancı memleketlerde Türk konsolosluklarına verilebilir. "


    Kanunun detaylı açıklaması için Kadim Hukuk Bürosu'na ait sitede yazılan yazı :


    https://kadimhukuk.com.tr/makale/idari-yargilama-usulu-kanunu-4-madde-iyuk/#:~:text=%C4%B0YUK'un%204.%20maddesine%20g%C3%B6re,dilek%C3%A7eleri%20asliye%20hukuk%20h%C3%A2kimliklerine%20verilebilmektedir.


    Yukarıdaki linkten ilgili yazı incelendiğinde, Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından dilekçenizin teslim alınmaması suç teşkil etmektedir. Bu suç ise TCK'da düzenlenen "Görevi Kötüye Kullanma" suçudur.


    Kanaatimce siz haklısınız. Hakkınızın engellendiğini düşünüyorum. Dilerseniz şikayet edebilirsiniz savcılığa.





  • Konu nedir? Yani hukuki uyuşmazlık nedir?

    Keşke size git diyenlerin dediklerini yapmadan önce buraya sorsaydınız. Umarım İdare Mahkemesi'ne yazdığınız dilekçe İYUK 3 ve 5'e uygundur.

  • "idare veya vergi mahkemesi bulunmayan yerlerde büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde kalıp kalmadığına bakılmaksızın asliye hukuk hakimliklerine"

    İstanbulda idare ve vergi mahkemeleri bulunduğundan, oraya vermeniz gerekir.

    önbürolara iş çıkarmayın  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.