Şimdi Ara

Tepsi Bitirenler El Kaldırsın: Midye Dolma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Midye dolma, mavi veya siyah midyenin pişirilerek içerisine iç pilavın doldurulması ile oluşan bir yiyecektir. Meze olarak da kabul görmektedir. Türkiye’de yoğun olarak Marmara ve Ege Bölgesinde rastlamak mümkündür.

    Midye dolma, Türk sokak yemekleri kültürünün bir mihenk taşı olduğu gibi aynı zamanda lüks restoranlara da girebilmeyi başarmış yegane bir deniz ürünüdür. Midye dendiğinde akla gelen ilk yiyecek olan midye dolmanın Türk mutfağına geçişi ise Osmanlı döneminde olmuştur. Ülkemiz haricinde de Ege ülkeleri ve Ermenistan’da midye dolmanın sıkça tüketildiğini görmek mümkün oluyor. Midye dolmanın İstanbul’a gelişi ise Mardinlilere dayanmaktadır ki bu durum günümüzde de hala devam etmektedir.

    Midye Dolmanın Yeri Bir Başka

    Midye dolmayı tek bir atışta yemenin damaklara yaşattığı zevk oldukça keyifli. Midye dolmayı henüz tatmamış olanlar ise “Bunu nasıl yiyebiliyorsunuz?” gibi ön yargılara sahipler. Bu ön yargıların yersiz olduğunu belirterek bir adet midye dolma yemenin keyfini yaşamanızı öneriyoruz. Zira bir kez yedikten sonra kabukları bir sanatla açarak, içerisine de bolca limon sıkarak tüketebilir hale gelebilirsiniz.

    Midye Dolma Hangi İçecekle Birlikte Tüketilebilir?

    Midye dolma, yanında bira ile hafif bir tat oluşturabileceği gibi rakıya bir meze olarak da tüketebilmektedir. Damak tadınıza göre midye dolmanın yanında tuzu bol veya ekşimsi tatlara sahip olan (kornişon turşu gibi) yiyecekleri de tercih edebilir ve damaklarınızı şenlendirebilirsiniz.

    Kaynak: www.sokakyemekleri.com
     Tepsi Bitirenler El Kaldırsın: Midye Dolma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnMantıklısı -- 15 Ekim 2015; 16:03:02 >







  • Midye yeme imkanı olup da yememiş adama adam demem. Rakı değil de birayla iyi gider.
  • Büyük midye mi daha güzeldir, küçük midye mi
  • MonsterKill88 kullanıcısına yanıt
    Ben kaya midyesini seviyorum, iri olanlardan...
  • Ķüçük midyelere bayiliyorum pirinç bol olunca et küçük kaliyor gibi geliyor bana ve o limonun midye ile güzelliği paha bicilemez ;) Gece gece canım cekti vallaaa

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.