Şimdi Ara

Telekom kabloyu çekti ancak devamını getirmedi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar müstakil evde yaşıyorum. Telekom bahçeye direk çekti, siyah bir kabloyu da bu direkten gecirdi ancak devamını getirmedi. Bunların tembelliği beni o kadar cildirtmaya basladi ki sinirden direği sokecek hale geldim. 1 aydır kablo orada duruyor, fotoğraflarını da asagiya koyacağım. Bu asamadan sonra bireysel inisiyatif alip internet cekebilir miyim yoksa bunlari beklemek zorunda miyim? Cevaplarınız icin teşekkür ederim.

    Telekom kabloyu çekti ancak devamını getirmedi!


    Telekom kabloyu çekti ancak devamını getirmedi!







  • Aynısı bana da oldu, kablolar 2022 de çekildi, kutu takılması 2023 ortasını buldu. 1 yıla kadar yolu var.

    Şu an o kablolarda sinyal yok uçları bağlı bile değil. Ekipler gelip o kabloların ucuna kutular takacaklar, sonra diğer uçları santrale bağlanacak ve aktifleşme süreci başlayacak. Aktif olduktan sonra adresinde Fiber internet gözüktüğü zaman başvuracaksın ve kurulum için gelecekler. Eğer şansın varsa bölgedende bu işlemler hızlı olur, ama dediğim gibi benim tanıdığım bir yerde bu işlem 8 ay sürdü. Hatta bir üst sokakta 10 ay olmasına rağmen daha kutuları bile takmadılar. Sen kendini 1 yıla hazırla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 6 Ağustos 2023; 20:27:5 >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Yanıtınız için çok teşekkür ederim hocam.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Böyle bir rezillik nasıl olabilir aklım almıyor şuan gerçekten...

  • Mnsr6 kullanıcısına yanıt

    Bu olayı yaşadığım yer benim sürekli yaşadığım bir yer değil. Geçici olarak kaldığım arkadaşımın evi, bu yüzden ben çok takılmadım ama gerçekten rezillik.

    Kablolama buraya 2022 Ekim'de yapıldı. Ben Temmuz'da geldim halen kutular yoktu. Başvurular falan yaptık, en sonunda gelip kutuları taktılar, aktif ettiler. Halen kurulmasını bekliyoruz

  • rutin şöyle oluyor kablo çekimi ardından kutu takımı sonrasında gelip ekibin ev için bağlantı yapmasıyla bitiyor. sorunsuz çalışan sadece eve iç bağlantı yapmaya gelen ekipler hariç hepsinde sorun var, kutuyu bağlamak için 3 ay bekledim kutuya bağladılar sinyal olmadığı için 2 haftadır tekrar kutuya bakmalarını bekliyorum bakalım kaç ay sürecek sizinde böyle olacaktır büyük ihtimal aylarca bekletiyorlar 1 işlem yapmak için üstüne beklettikleri işide düzgün yapmıyolar yazık ya. İşin tek bir ekibin yapıp bitirmesi gerekiyor sadece iç bağlantı ayrı olsa yeterli adamlar kutu bağlamaya ayrı kablo çekmeye ayrı adam geliyo saçma sapan bir olay tamamen. sizi çok iyi anlıyorum oturduğumuz 2 binayada fiber çektirdim 2side çok ayrı olay 2side sorunsuz çekilmedi 7-8 ay sürdü çekilmeleri takılmaları

  • Ben beklentiyim kestim vallaha yoksa akli meliklerimi yitireceğim. Süreç hızlansın diye internet başvurusu yaptım onda da tarihi sürekli erteleyip duruyor hırtolar. Online oyun oynuyorum, uydunetle oyun oynamakta tam işkence ben de mecbur oyunu bıraktım Telekom kabloyu çekti ancak devamını getirmedi! . 2 aya okumaya yurtdışına gideceğim tek tesellim orada adam akıllı internet görecek olmam.

  • bu kablo fibere benziyor, gpon gelebilir.

  • power-pc P kullanıcısına yanıt

    kablo fiber zaten daireye kadar fiber çekicekler ama süresi belirsiz insanın canını sıkıyor

  • CENGaver. C kullanıcısına yanıt

    valla bende ümidi kesmiştim 6 ay boyunca kutu takmamışlardı adamlar, 5 kez gittim üstelik türk telekom müdürlüğüne direkt planlamada duran müdür ile konuşmuştum 5.kez gidişimin ardından gelmişlerdi zar zor. Şimdide kablonun sinyal sorunuyla uğraşıyoruz geleceklerde bakacaklarda sorunu çözücekler kablo çekmesi 4 ay kutu takması 2 ay sürdü bide 2-3 ay sinyale bakmak için süre bekletirler 9 ayda bağlantı sağlamış olurlar çok yazık ya herkesi böyle bekletiyolar

  • Bağlı olduğunuz müdürlüğün erişim planlama birimi ile görüşürseniz size bir süre verecektir kutu takılması ve aktivasyon ile ilgili.


    Bu arada


    Yerinizde olsam direği bahçeye koydurmazdım. Zaten normalde sizin onayınız vs olmadan parseliniz (şahsi) içerisine direk koyamazlar ne elektrik ne de internet. Ancak vatandaşımız "hizmet geliyor" düşüncesi ile ses etmiyor, sonra tarlanın bahçenin ortasında elektrik direği oluyor. Ayrıca normalde kaldır dediğinizde kaldırması lazım o direği ama asla da kaldırmazlar mahkeme süreçleri vesaire uğraştırıyorlar.


    Velhasıl, normalde olması gereken imar planında yol olarak gözüken yere (kaldırım kot mesafesi belirlenmiş vb) koymaları. Bununla ilgili şöyle bir konu açmıştım.


    https://forum.donanimhaber.com/kazi-ruhsati-asfalt-kazi-yasagi-nedir-internet-altyapi-taleplerinde-imar-planinin-onemi-nedir--154095590


    İlerde direğin konulduğu yer ile ilgili bir sıkıntınız olursa, muhtemelen kaldırmamak için çok uğraşacaklar. Zira o direk güzergahı harita üzerinde (CBS) işaretleniyor sisteme ve yerinin değişmesi için DEPLASE gerekiyor. Bize göre kolay bir işlem ama onlar için öyle değil. Özellikle elektrik şirketleri bu konuda daha büyük sorun çıkarıyor.


    Ayrıca direkte oluşacak arızalar vesaire için o direğin olduğu yerin sürekli ulaşıma açık olması lazım. Yani kapımı kilitledim yirmi gün yokum Telekom da ne yaparsa yapsın diye bir şey yok. Mutlaka girerler oraya eğer kutu o direğin üzerinde olacaksa. Kutuyu başka yere koyabiliyorlarsa daha iyi olur sizin için.


    Yani aslında internette çok öyle sorunlar olmaz da, özellikle elektrik şirketleri ile hiç uğraşılmaz. Dikkat etmek lazım.


    Gözünüzü korkutmak değil de, aslında direğin yeri o telin dışında olsa daha iyiymiş gibi geldi bana.





  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Telin dışı tarla hocam bize ait değil. Adam akıllı internete o kadar hasret kaldık ki tüm site onay verdi buna.

  • Bizimkiler 2 ay önce vdsl kabini koydular gittiler. Bir daha da gelmediler. Her hafta TT müdürlüğüne gidiyorum sene sonuna kadar gelecek bir tek ondan eminiz diyorlar.


    Oraya gidecek ekip bulamıyorlarmış ama en başta bir ekip de gelmişti. Magnet de vermiyorlar. Kaldık böyle ortada.

  • CENGaver. C kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam hayırlısı olsun inşallah.

  • Merhaba hocam, başvuru süreci nasıl ilerliyor, inşaatı yeni biten müstakil ev için başvuru yaptım geçen pazartesi keşif için geleceklerini söylediler ne zaman gelirler bilmem, sizin başınızdan neler geçti, süreç nasıl işliyor bu aşamaya kadar neler yaptınız anlatabilir misiniz?

  • Entelektüel Ayı kullanıcısına yanıt

    Hocam 81 müstakil konuttan oluşan bir siteyiz. Civarda da buna benzer bircok site var. Telekom yaklasik 8 ay once sitelerin kapisina kadar fiberi çekip bıraktı. Biz de Mayıs ayında yapilan toplantida internetin direkler halinde cekilmesine onay verdik ve hane başı 1600 TL ödedik. Dün gördüğüm kadariyla kutulari da koymaya baslamislar ancak ben yukarida arkadaslarin yazdigi gibi fibere ancak seneye ulasabilecegimizi düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CENGaver. C kullanıcısına yanıt

    daha o kutuların hepsi takılacak, sinyal verilecek falan filan derken aylar sürer.

  • Lan kutular takildi islemler bitti adamlar kuruluma gelmiyor sürekli tarihi erteliyorlar. Yapacağıniz ise boydan gireyim aptal telekom.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.