Şimdi Ara

Tchibo Cafissimo Classic Hot Red Kahve Makinesi(Soru Alabilirim) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
328
Cevap
45
Favori
35.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • En son 3 ay önce kiteç çözmüştüm, tekrardan denenebilir ama kiteçten olduğunu düşünmüyorum. Kapsul olarak orjinal kapsul kullaniyorum. Cafe crema ve espresso dugmelerinde bu sorun yok sadece filtre kahve dugmesi ile yapilan kahvelerfr oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhabalar bu konuda pek bilgim yok yardımcı olursanız çok sevinirim. Filtre kahve makinesi almak istiyorum. Sabahları filtre kahve içilir mi çay yerine? Ders çalışırken uykuyu kaçırması adına da içilir mi? Birkaç kez filtre kahveyi denedim çok ağır geldi. Kahve dünyasından bardakta almıştım. Bunun tadını yumuşatma yolu var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WISDOM kullanıcısına yanıt
    Gözümde canlanır koskoca mazi...



    Adam ne yazsa eksiliyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • horttttttt
  • Makineyi 3 yıldır kullanıyorum ve artık emekli edeceğim. Günde 2-3 bardak kahve içen biri olarak detaylı incelememi yapayım.

    İlk olarak makineyi 2019 mart itibaren satın almayı düşünen varsa uzak dursun. 1200TL bu makineye HAYATTA verilmez ve değmez. Ben amazon.de den almıştım Cafessimo makinesini 37euroya aslında siparişimi iptal etmiştim son saniye kargolanmadan ama adamlar yine de bana kargolayıp ürünü para iadesi yapmalarına rağmen hediye ettiler ki Amazon'un farkını bir kez daha gördüm.(christmas hediyemiz olsun içtikçe bizi hatırlayın dediler)

    Kapsül Fiyatları:
    Yıllık ortalama 500-700 arası kapsül tüketmişimdir. Başlangıçta kapsüller çok pahalıya gelmiyordu ama artık 25-27TL yi bulan kapsül fiyatlarından dolayı haftalık 50TL sadece kapsüle vermek bana pek mantıklı gelmiyor. Eskiden 3 alana bir bedava olsun, belli kampanyalar olsun, toptan alınca ucuza getirebiliyorduk bir şekilde fakat bu artık hayal olmaya başladı. Kapsül çeşitliliği zaten komedi. Bu yıl karamelli ve vanilya aromalı kahveler ürettiler ve inanın birer tane denedikten sonra bir daha kullanmadım. Yakın bir arkadaşımdaki Nespresso makinesinden vanilyalı espresso içtikten sonra Tchibo bana nescafenin 3ü1 arada gibi geldi. Kısacası kapsül fiyatları yurt dışında 5euro iken burada bu fiyatlara olması bana tamamen manasız geldi.

    Espresso kalitesi:
    Ben çoğunluk espresso ve cappuccino tüketen biriyim. Filtre kahve seçeneğini belki toplasan 20 kere kullanmışımdır o da misafirler için. Bir kapsülü filtre kahveye heba etmek bana mantıklı gelmedi hiç, sonuçta sinbo'dan aldığım dandik 60 liralık filtre makinesi bile daha kaliteli filtre kahve yapabiliyor (çok küçümsedim ama inanılmaz ucuz ve kaliteli bir makinedir tavsiye ederim). Espresso kalitesini en çok brazil tüketen biri olarak çok sevemedim. Tüm kapsülleri döndüre döndüre kullanıyorum ve hepsinin tadı hemen hemen aynı geliyor. Dışarda bir kahvecide içtiğim espresso gibi olmuyor hiç bir zaman. Espresso'nun üsttündeki o kreması yeterince koyu ve aromalı olmuyor. Makine zaten her defasında aynı kremayı vermiyor. Bazen 2milim bazen 5milim krema veriyor. Yani istikrarlı değil bu konuda. Özet olarak espresso kalitesi kesinlikle iyi değildir. Bardağı ısıtsanız da önceden su pompalasanız da hem yeterince sıcak olmuyor hem o kaliteli kahvecide içtiğin kahve kokusunu almıyorsun. Belki tercihtir sevenleriniz var ama bana göre kaliteli değil.

    Amerikano (cafe crema) kalitesi:
    Espresso gibi çok değişken bir krema veriyor. Bazen çok bazen az bazen de sıfıra yakın. Aynı kapsülleri kullansam da arka arkaya kullanımda özellikle başıma çok geldi. Misafire kahve yapıyorsunuz biri kremalı biri kremasız ki bu çok mantıksız. Keyif kahvesi yapacağımda kullandığım tuştur bu ve keyif alıyorum almasına ama o kahve kokusu beni benden almıyor. Hani bazıları sırf kahve olsun diye Nescafe 3ü bir arada içiyor işte benim için de kapsülün tadı kalitesi bu oldu.

    Filtre kahve kalitesi:
    Çok çok çok ender bastığım bir özelliktir kendisi. 3 tane misafir geliyorsa sizi ve 3ü de filtre kahve istiyorsa yandınız demettir. 10 dakika sonra kahveleri servis edersiniz ve ilk çıkan kahve emin olun ki buz gibi olacaktır. BU özelliğinden uzak durun derim. Cafe creme ile arasında aslında tat olarak çok aşırı bir fark yoktur yine de tercih.

    Süt Köpüğü ve Latte art:
    Süt ısıtma özelliği aynı fiyat performans tabanındaki rakip firmalara göre bir tık önde. bir kahve finacı süt ile resmen bir bardak köpük elde edebilirsiniz etmesine de, latte art falan yapıcam diyorsanız bu konuda pek başarılı bir makine değil. İlk başlarda cezveden diye düşünmüştüm sonra kendime barista süt potu aldım yine aynı sonuç. İnternetten alman forumlarından okuduğum kadarıyla o metal zımbırtıyı çıkartıp biraz daha iyi yapanlar var ama kısacası misafirleri etkilemek için latte art yapmak istiyorsanız bence hiç bulaşmayın. Ne tavsiye ediyorum bilmiyorum ama breville'in makinesini arkadaşımda kullanmıştım ilk denememde çok başarılı latte art yapmıştım. Arada uçurum fark var. Süt krema gibi olmuyor resmen köpükleştiriyor ne yaparsanız yapın.

    Sıcak su özelliği:
    Cattle'ım bozulmuştu bir aralar ve çay içmek istediğimde bu sıcak su özelliğini kullanmıştım. Yarım bardak sıcak su alabileceğiniz maksimum sıcak sudur. Makineye bir kere bile çay kapsülü koymadım. Zaten istediğiniz kadar temiz tutun makineyi o kahve aroması artık bir zamandan sonra yapışıyor. Çay tadını bozacağını düşündüğüm için ve kapsül fiyatları ortadayken hiç bulaşmadım.

    Bakımı:
    Bakımı dünyanın en kolay makinesidir. Ben her zaman erikli su kullandım başka hiç bir su girmedi makineye o yüzden nedense hiç kireçlenme olmamıştı yıllardır ta ki geçen hafta ilk defa kireç ışığının yanıp sönmesi başlayana kadar. İlk kullanımda bana nasıl kahve veriyorsa bu güne kadar halen aynı kahveyi verdi. Sıcaklığı, köpüğü, kreması hep aynı olmuştur. Aynı derken berbatsa berbat olmaya devam etti :)

    Kapsül doldurma:
    Bir süre denemiştim. Her yöntemi denedim. Taze çekilmiş kahvelerden kendim kapsülleri yararak bişeyler yaptım ama hiç bir zaman başarılı bir kahve kaymağı çıkmadı. Bu makine kapsülleri belli bir basınçla üretildikleri için istediğiniz kadar uğraşın aynı performansı elde edebileceğinizi hiç düşünmüyorum. Zaten yeni alacak olanınız varsa bu saatten sonra 1200TL ona vermektense breville alırsınız resmen.

    En sevdiğim özelliği:
    Çok pratik. Kahve öğütüp uğraşmak istememiştim eskiden. Ben gözümü ilk açtığımda yüzümü yıkmadan önce makineyi çalıştırıp ısınmasını bekleyip sonra kahvemi içenlerdenim. Bu yüzden bana inanılmaz pratik gelmişti. Ortalama 3-4 dakikada sıcak sütlü bir kahvem hazır oluyor. Tak çıkar at olduğu için de ardından temizlemekle uğraşmak pek gerekmiyor. Gerçi diğer makinelerin de pek farklı olduğunu düşünmüyorum.

    En sevmediğim özellikleri:
    Burada çoğul kullanıyorum çünkü ben hiç memnun değilim. Ürünü ücretsiz almış olsam da yıllardır harcadığım kapsül parasının yerine adam akıllı bir makine alabilirdim.
    1- Kapsüllerin tadı bayıyor. Bir yerden sonra hep aynı kahveyi içtiğiniz için ve elinizde pek seçenek olmadığı için resmen yeter diyorsunuz. Daha önceden belirttiğim gibi sırf kahve içmek için içiyorsunuz. Bir süre amerikada bulundum ve inanırmışsınız piyasada onlarca kapsül üreten belki de 1000 adet farklı makine var. ve Nespresso çeşit kapsüller hepsinin ortak tasarımıdır. Bu yüzden kahve seçeceğiniz sonsuza yakın. Üstelik sadece Nespresso makinesini kullanmak zorunda değilsiniz. Alternatif sonsuz diyorum ama bizim Tchibo gitmiş kendine göre bir kapsül tasarımı yapmış sonra 10 tane kapsül çeşiti koymuş her biri AYNI tadı veriyor. Al sana tekel olmaya çalışmak.

    2- ÇOOOOOOK yavaş. 2 kişi neyse de 3 kişi evinize misafir olarak gelirse yandınız demektir. Biri latte biri filtre kahve biri amerikano istesin sizin 10 dakikanız gitti demekttir. Arka arkaya kullanımlarda 2. sinde hızlı olsa da 3. kişi geldi mi denkleme 1 dakika ekstra suyun ısınmasını bekleyeceksiniz ve üstüne de ilk yaptığınız kahveleri soğuk servis edeceksiniz. Ben bir keresinde 6 kişiye servis etmeye kalktım. İnsanlar artık bana boşver ya çay koy demişlerdi. O kadar uzun sürüyor. Yani çoklu kullanım için vasat bir makinedir. ki bana bolca misafir geldiği için sinbo filtre kahve makinem resmen hayat kurtarıyor.

    3- Bir kapsülün sadece bir espresso çıkarması. Bileniniz bilir delonghinin giriş seviyesindeki makine bile bir kullanımda 2 espresso aynı anda çıkartabiliyor. Bunu kesinlikle cafissimo'da yapamazsınız.

    4- Sıcak kahve vermiyor. Kahveyi koydum telefon çaldı, 3 dakika sonra kahve resmen buzlu kahve oluyor. O kadar erken soğuyor ki bu da kahvenin yeterince sıcak olmadığının ıspatı. Ben starbucksda bir fincan kahveyi 10 dakika boyunca sıcak içtiğimi bilirim ama burada böyle bir dünya yok. Makine yeterince sıcak su vermiyor ki bunu da çayı yapmaya çalıştığınızda görebilirsiniz. Tamam kahve 100 derece olmaz 90ı geçmemeli de bu resmen 60 derece mi ne ya. Kahvemi resmen termosa koyuyorum sıcak kalsın diye.

    5- Fiyat performansı artık zayıf. Her bardak bana 2.5TL ye mal oluyor, süt su elektrik hadi 3TL de. Değmez. Cidden değmez. Kahveyi 2 dakika sonra soğuk olduğu için hem içemeyeceğim. Hem farklı kahve tatlarını keşfedemeyeceğim (kapsül doldur demeyin lütfen, gerekli açıklamayı yukarda yaptım). Olmaz arkadaş. Delonghi ve Breville markalarını bir süredir araştırıyorum. Kesinlikle geçiş yapacağım en yakın zamanda. 30TL ye kral gibi kahve çekirdeği alıp bundan 30-40 tane espresso içebilecekken (500gram kahve çekirdeği) niye bununla devam edeyim?

    Sorularınız varsa cevaplamaya çalışırım ama özetle, tavsiye etmiyorum. Hele ki 1200TL fiyat bulmuşken sakın alayım demeyin.




  • french press denemeyen varsa denesin, uzun yıllar önyargılıydım ama deneyince bu aletin boş olmadığını gördüm, altı üstü 50 lira
  • Kapsül doldurmak isteyenler için;

    https://www.youtube.com/watch?v=fySzrsxGy1A&feature=emb_title

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TinyAngel kullanıcısına yanıt
    Bu kadar uğraşmak yerine ben üst ambalajı söküyordum, içine doldurup üst filtre kapağını kapatıp kullanıyordum ama yine de uğraştırıyor.Artık toplu alıyorum kapsülleri...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.