Şimdi Ara

(Tavsiyeye İhtiyacım var) MSI GS60 Ghost Pro 2QE-248TR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar geçen yıl bu zamanlar yeni bir laptop alma konuları açmış.Ve sonunda Tulpar'a karar kılmıştım.Geçen 1 yıl sonunda laptoptan gerçekten çok memnun kaldığımı ifade etmeliyim.Ayrıca 256 gb ssd'de eklemiştim.

    Fakat bu yıl gelişen garip bir olaydan dolayı bu laptopu başka birine vereceğim.Belli bir yerden gelende bütçem var.Ve onu kullanacağım.

    Şimdi şöyle söyleyelim.Ben zaten şuanki laptobumla her şeyi rahatça oynuyorum.Yeni alacağım laptopta bir zahmet daha iyi görüntü sağlasın.Isınma problemlerinden çok yıprandım. Gtx870 çünkü bu.Isınma problemi az olsun.

    Ve en önemliside hafif olsun.Bu yıl okula gidip gelirken daha sık kullanacağım.Rahat olması benim için çok önemli.Gerçi bu kadar pahalı laptobu nasıl götürürürüm onuda bilmiyorum ama :)

    Benim geçen yıl eski versiyonuna kafayı takıp maddiyattan alamadığım laptobun üst versiyonu şu an birinci önceliğim : MSI GS60 Ghost Pro 2QE-248TR 6000 lira civarında ama değecekse ve daha iyi alternatifi yoksa almayı düşünüyorum.


    Şimdiden konuya yardımlarınız için teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yunus2008 -- 9 Ağustos 2015; 14:43:52 >







  • Hocam GS60 2QE size istediğinizi verebilecek bir cihazdır. Şahsen ocak-şubat'tan beri kullanıyorum. GTX 870'li olan modeline göre ısı mevzusunda daha iyi olduğu söyleniyor. Karşılaştırma fırsatım olmadı, amma velakin cihaz ısınıyor. Yani bir ultrabook ölçülerinde olmasından ötürü(küçük hacimdeki yüksek performans) kucakta kullanmak sıkıntı(masada değil) olabiliyor. Tabi bunu şuan Adana sıcağında söylüyorum. İstanbul'da kış mevsiminde işime bile yarayabiliyor.

    High Performance ve Sport Mode beraber açık iken oyun oynarsanız fanlar yüksek ses yapıyor. Bu durumu normal karşılıyorum. Ses yapmayan oyun dizüstüsü olmaz zaten.

    Onun dışında 2 kilodan hafif bir cihaz olması ve incecik olması muazzam. Ben şahsen okula götürüyorum, güzel oluyor.

    Mümkünse SSD takviyesi yapın. 256GB çok yetersiz. Aslında 2x 512GB SSD alıp HDD'yi de iptal etmeyi(ağırlıktan kazanç) düşündüm geçen. Ama masraf yapmaya kıyamadım. Şimdilik idare ediyorum.

    Cihazın ekranı kaliteli. Fakat çerçevesi çok geniş. Boyutlara baktığımız zaman hemen hemen 17" bir laptobun kasa ölçülerinde geniş çerçeveli bir 15" cihaz. Yine de insan hemen alışıyor. Pek sıkıntı çekmedim. Kaldı ki cihazı satın almadan önce 24" bir monitör kullanıyordum.

    Klavyesi başarılı, kaliteyi hissediyorsunuz. Ama enter tuşunun ters(L) şeklinde olmaması ve (_) şeklinde olmasına bir türlü alışamadım. Hala arada bir (enter) + (,) şeklinde basıyorum, bu güzel değil. Onun dışında yön tuşları klavye diziliminden bağımsız olmadığı için yerlerini hissetmek zor oluyor. Yani bakmadan yazarken sağ yön tuşuna basacağıma numpad'deki 0(sıfır) tuşuna basabiliyorum veya sol yön tuşuna basacağıma aşağı yön tuşuna basabiliyorum. Bundan da memnun değilim.

    Kasa çok şık dursa da parmak izi konusunda sıkıntılı. Hele ki cildi yağlı kimseler(ben) için biraz sıkıntı olabiliyor. Ayrıca incelikten ve yoğun fan hareketinden ötürü kasa hızlıca tozlanıyor. Haberiniz olsun.

    Başkaları böyle bir sorunla karşılaştı mı bilemiyorum, fakat benim makinanın alt kısmındaki kaymayı önleyen kauçuklar yerlerinden çıkmaya başladı. Yüksek sıcaklıktan meydana gelmiş olabileceğini düşünüyorum. Bunun için uygun bir zamanda cihazı garantiye yollayacağım.

    Şarj tuğlası çok büyük. Taşınabilirliği ön plana çıkaran bir makinanın şarj cihazı bu kadar kaba olmamalı. Şarj demişken High Performance kapalı ve Green Mode açık iken film izlerseniz yanlış hatırlamıyorsam 3 saat kadar batarya süresi sunabiliyor. Pek de emin değilim, ölçmedim.

    Başka da aklıma gelen bir şey yok hocam. Sizin aklınıza takılan bir mevzu varsa sorabilirsiniz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.