Şimdi Ara

Tasarımıyla dikkat çeken Nokia Oro resmiyet kazandı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
11.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NOKIA Connection People



    bizim türkler bunu duydumu tama bitmeden alalım: D :D :D
  • sozunu ettiginiz benchmarklari gormek isterim.

    islemcinin guc acigini gpu ile kapatmaya calismak sag elinizi kafanizin arkasindan gecirip sol kulaginizi tutmak gibi bir sey.
    donanimin bu sekilde esnetilmesinin tek amaci olabilir minumum donanimla islevi yerine getirebilmek.
    zaten nokianin tum aciklamalarini bu donanimin yeterli oldugu seklinde.

    symbiandan edindigimde ayni izlenim. nokianin derdi maximum kullanici deneyiminden ziyade minumum donanimla sistemi yurutmek.

    tamda bir cep telefonu ureticisinden beklenecegi gibi. neticede bir cep telefonun icinde ne islemci olduguna bakilmaz. ancak ozelliklerine bakilir. tabi bu akilli telefon oncesindeydi. akilli telefonla piyasa bir anda bilgisayar dunyasina benziyerek bir donanim yarisinin icine girdi.

    nokia bu yeni dinamikleri algilayamadigi icin hala 680mhz islemciyi alllayip pullayip satmaya calisiyor. bir altin kaplamadigi kalmisti. onuda yapti. ama nafile.

    bu kadar islemci gucuyle yapcan uzaya mi cikcan diyenlerde var ama bir web browser acinca fark gorunuyor ki bana sorarsiniz bir akilli telefonun ana islevi budur. her an internetin el altinda bulunmasi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: prank31

    680 MHz saat hızında çalışan ARM11 işlemci ve 256 MB RAM desteğini arkasına alan telefon, Symbian^3 işletim sistemini kullanıyor; dört band GSM şebekesi (850, 900, 1800, 1900 MHz) - HSPA alt yapısı desteği, 3.5-inç boyutunda 360 x 640 piksel çözünürlüğünde dokunmatik kapasitif AMOLED ekran, 8 GB dahili flash bellek, microSD kart desteği, 8 megapiksel çözünürlüğünde çift led flaşlı kamera, 720p video kaydı, görüntülü konuşma için VGA kamera, Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 3.0, GPS


    NOKIA DAHA IYISINI YAPAMIYOMU DİYE ŞÜPHE ETTİM HEP AYNI İŞLEMCİ RAM BUNE YA



    nokya daha iyisini yapana kadar en iyisi bu yillardan 2013 nokya yok artik




  • akılsız nokia nın akılsız telefonları.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    sozunu ettiginiz benchmarklari gormek isterim. islemcinin guc acigini gpu ile kapatmaya calismak sag elinizi kafanizin arkasindan gecirip sol kulaginizi tutmak gibi bir sey. donanimin bu sekilde esnetilmesinin tek amaci olabilir minumum donanimla islevi yerine getirebilmek. zaten nokianin tum aciklamalarini bu donanimin yeterli oldugu seklinde. symbiandan edindigimde ayni izlenim. nokianin derdi maximum kullanici deneyiminden ziyade minumum donanimla sistemi yurutmek. tamda bir cep telefonu ureticisinden beklenecegi gibi. neticede bir cep telefonun icinde ne islemci olduguna bakilmaz. ancak ozelliklerine bakilir. tabi bu akilli telefon oncesindeydi. akilli telefonla piyasa bir anda bilgisayar dunyasina benziyerek bir donanim yarisinin icine girdi. nokia bu yeni dinamikleri algilayamadigi icin hala 680mhz islemciyi alllayip pullayip satmaya calisiyor. bir altin kaplamadigi kalmisti. onuda yapti. ama nafile. bu kadar islemci gucuyle yapcan uzaya mi cikcan diyenlerde var ama bir web browser acinca fark gorunuyor ki bana sorarsiniz bir akilli telefonun ana islevi budur. her an internetin el altinda bulunmasi.

    http://www.glbenchmark.com/compare.jsp?benchmark=glpro11&showhide=true&certified_only=1&D1=Apple%20iPhone%204&D2=Nokia%20N8&D3=HTC%20Desire%20(Bravo)

    Bana kalırsa görüntü ile ilgili işlemleri işlemci üzerinde yapmak bence kulağını tersten tutmak gibi bişey. Ayrıca android ve iOS Symbian'dan çok daha fazla işlemci gücü istediği de ayrı bir gerçek.




  • bilinçsiz kullanıcıların alabileceği bir ürün symbian son günlerini yaşıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miasmus

    Ayrıca android ve iOS Symbian'dan çok daha fazla işlemci gücü istediği de ayrı bir gerçek.


    bende ayni seyi tersden soyluyorum. symbian tamamen sistem kaynagindan tasarruf amacli tasarlanmis. kullanici deneyimi ikinci plana itilmis. bunu hangi kosesine baksam goruyorum. androiddeyse tam tersi oncelikler sozkonusu.

    benchmark sonuclarida tam tahmin ettigim gibi cok dengesiz. ekran karti kuvvetli ama islemcisi bunu destekliyecek nitelikde degil. ekran kartiyla islemcinin beraber kullanimina gelirsek, bir chipe yapilis amaci disinda isler yaptirmaya calisirsaniz optimize oldugu yerlerde iyi sonuclar versede gercek hayatta pek cok yerde tokezlemesi kacinilmazdir. ki bizzat kullanarak bu tokezlemelere sahit oldum. birbirinin ayni iki ekran kartini bile sli modunda birlikte kullanirken bahsettigim gercek hayat sorunlarini yasarken, 680mhz cpu + 200mhz gpu nokianin ucuz donanim icin uydurdugu bahaneden baska bir sey degildir.

    kaldiki ust seviye modeller artik cift cekirdeklere gecti. nokia hala top modellerini bu konfugrasyonla satmaya calisiyor. hemde rakiplerinden daha yuksek fiyatlardan.




  • Çok boş blr model.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dışı ferrari içi şahin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eeevrim
    dışı ferrari içi şahin

    Başka bir cümle ile özetlenemezdi bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura



    quote:

    Orijinalden alıntı: Miasmus Ayrıca android ve iOS Symbiandan çok daha fazla işlemci gücü istediği de ayrı bir gerçek.
    bende ayni seyi tersden soyluyorum. symbian tamamen sistem kaynagindan tasarruf amacli tasarlanmis. kullanici deneyimi ikinci plana itilmis. bunu hangi kosesine baksam goruyorum. androiddeyse tam tersi oncelikler sozkonusu. benchmark sonuclarida tam tahmin ettigim gibi cok dengesiz. ekran karti kuvvetli ama islemcisi bunu destekliyecek nitelikde degil. ekran kartiyla islemcinin beraber kullanimina gelirsek, bir chipe yapilis amaci disinda isler yaptirmaya calisirsaniz optimize oldugu yerlerde iyi sonuclar versede gercek hayatta pek cok yerde tokezlemesi kacinilmazdir. ki bizzat kullanarak bu tokezlemelere sahit oldum. birbirinin ayni iki ekran kartini bile sli modunda birlikte kullanirken bahsettigim gercek hayat sorunlarini yasarken, 680mhz cpu + 200mhz gpu nokianin ucuz donanim icin uydurdugu bahaneden baska bir sey degildir. kaldiki ust seviye modeller artik cift cekirdeklere gecti. nokia hala top modellerini bu konfugrasyonla satmaya calisiyor. hemde rakiplerinden daha yuksek fiyatlardan.




    680+300.



    Sistem kaynakları özellikle kırpılmıyor. Her zaman symbian en az kaynağa ihtiyaç duyan işletim sistemi idi. Yavaşlığı kodlamadan dolayı işlemciden değil yani galaxy S2 ye symbian yüklense, çok büyük bir farkı olacağını sanmıyorum. Kısacası donanım tercihleri konusunda nokia'nın doğru tercihler yaptığını düşünüyorum.





    Eğer ilerde nokia android veya WP 7 telefon çıkardığında gayet eminim ki 1ghz'den aşağı bir işlemci tercih etmeyecektir.




  • gene ayni seyi farkli acilardan soyluyoruz. symbianin tum tasarim onceligi minimum islemci gucu zaten. daha fazla islemcinin bende sonucu degistirmiyecegini dusunuyorum.
  • alınmaz
  • Sadece görüntü başka bi' şey değil. Düz c7 de öyle.
    İsim konusunda Nokia şaşırtmış durumda zaten. Anna güncellemesi, Oro... işte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura



    gene ayni seyi farkli acilardan soyluyoruz. symbianin tum tasarim onceligi minimum islemci gucu zaten. daha fazla islemcinin bende sonucu degistirmiyecegini dusunuyorum.






    hayır ben sürekli aynı şeyi söylüyorum. ancak siz son 2 entrydir sadece symbian'da problem olduğunu söylüyorsunuz. En başta donanımın yetersiz olduğunu söylüyordunuz. :)
  • ne demek istedigimi anlamadiginiz acik. ben symbianda sorun var demiyorum. tasarim onceligi kullanici deneyimi degil, minimum donanim optimizasyonu diyorum. symbian disinda kullanmazsaniz nokianin donanim yeter ama yuklu bir web sayfasi acarsaniz hemen su koyveriyor.

    nokianin olaya yaklasimi tuketici elektronigi mantiginda. talep edilen isi minimum donanimla halletmek.
    ama bilgisayar dunyasindaki felsefe daha farkli. yazilimdada donanimdada her zaman daha fazlasini ulasmaya calismak.

    akilli telefonlarin el bilgisayarina donusmeleriyle, bu yuzden piyasada bir anda apple, google gibi bilgisayar firmalari dominant hale geldi.
  • Nokia daha kötüsünü yapana kadar en kötüsü bu
  • nokia bu simba işletim sistemini bırakmayana kadar bir yere varamaz biter
  • klas bir telefon..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HCalifornia

    Nokia daha kötüsünü yapana kadar en kötüsü bu

    +1 :))
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.