Şimdi Ara

Tamamen sessiz işlemci ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet ilerde download ve güvenlik için bir 2. bilgisayar yapmayı düşünüyorum . Ama bu bilgisayar tamamen sessiz olacak . Yani fan devirini düşürmekten kastedmiyorum , fansız olacak ( su soğutma istemiyorum ) . Yanılmıyorsam bazı PII yada PIII işlemciler fansız çalışabiliyordu . Ama benim kastım durmadan 25-30 gün açık kalma . Acaba Celeron alıp sağlam bi heatsink kurtarır mı ?

    -

    Birde XP yüklemeyi son olarak düşünüyorum , düşündüğüm Red Hat & Mandrake ikilisinden birisi download olarak kullanıcağım sabah akşam açık ADSL üzerinden , dediğim gibi pek uğraşmayacağım bu bilgisayarla onun için sorunsz olması için linux seçtim , linuxla beraber donanım gereksinimide azaldı , bu yüzden alıbileceğim fansız çalışan en iyi en az ısınan işlemciyi alacağım .



  • walla o zaman sen eskilerden bi p2 hatta p1 bulursan güzel olur
    sessizlik için p2 deki fan dursun
    kasadaki fanları iptal et al sana sessiz pc
    yalnız psu daki fanı değiştirip iyi birşey almalısın ki sessizliğe kavuşabilesin

    bi de amd64ler için fansız heatsinkler var bi sürü ama amd64 almadığın için onları geç
  • imzadaki işlemcim 1.3v 2250mhz'de tt big typhoon üzerindeki fan kapalıyken günlük 38 derece civarında geziyor..kasa yanı açık fakat kasa fanları çalışmıyor..sadece vga ve psu fanı aktif.
  • once amd mobile barton islemci bul, ve ortalama bir anakart al. ekran kartın fansızlardan olsun; nvidia 6200 veya ati x300. İslemciye buyuk bir heatsink al vede anakart nb ye fansız bir heatsink al(zalman). psu uyuda sessiz bisey buldunmu fansız kullanırsın bu sistemi, eger islemci cok ısınırsa kasadaa hava akısı olmadıgı icin onu downclock yaparsın carpanı ve voltajı dusurup ama mobile islemciler zaten soguk calısıyolar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silencer -- 13 Eylül 2005, 22:50:07 >
  • ekrankartı Ob olan ve kuzey köprüsünde fan olmayan bir anakart+++
    TT tower tarzında bir CPU heatsink++
    12CM fana sahip bir psu (cpudan yükselen havayı emsin ki towerın üstüne ekstradan fan takma)

    tabi az ısınanından bir işlemci..

    bu arada aldığın işlemciye düşük voltaj verirsin hiç bir sorunun kalmaz..(1,388 yerine 1,2 gibi yada 1,1 verebilirisin fsb yi azaltıp)
    hatta clock hızını bile azaltırsın

    cpudan yükselen sıcak havayı emecek bir psu şart derim ama
  • Çalışacak en ağır program virus programı olacağından o da aktif olarak kullanılmayacağından bence 64Bit'e gerek yok diye düşünüyorum Arkada p2p programı olur en fazla , elbette ekran kartı FX5200 fansız var . kuzey köprüleri zaten yeni boardlarda fan takılı sadece . PSU konusu kafamı karıştırıyor . Şimdi en çok parayı ona vericem fansız psu'lar çok para , gerek yok ve PII ile zaten kullanamam . 2.el fsp 250-300w alıp fan devirini azaltmak tek çözüm gibi . Yada psu'yu alıp balkana koymakda olur
  • zaten fansız alma psu yu
    sen onun yerine 12cmlik fanı olan kıytırık ibşey alsan da olur
    eğer bulamazsan psunun fanını değiştir sessiz bişeyler al
  • Fansız bir sistemi hiç bir zaman tavsiye etmem.Büyük Tower soğutucular ne kadar kaliteli de olsa fan hiç çalışmadığı zaman 80-85 dereceyi vurdurabiliyorlar.Ama üzerinde 1000 devirde bir fan çalıştığı zaman sesini duyman neredeyse imkansız ama 1000 devirlik bir fan bile 80 dereceyi vuran kuleye 60 dereceyi geçirmez.

    Aynı şey PSU için de geçerli.Fansız PSU'lar CPU kadar riskli değil ama onlarda çok pahalı.Şahsi görüşüm soğutma kalitesini düşürmeden çok düşük devirli fanlar kullanılması mantıklı.


  • Amd64 3000+ venice alıp kaliteli sessiz cpu soğutucularından da aldın mı sorun biter.Hattaa fansız çalışan devasal boyutlarda heatsink li soğutucular da var piyasada
  • tavsiyem;

    asus p4gd1 veya p4p800 anakart
    asus ct479 adaptör
    intel dothan 1.5 işlemci

    25 w ısı üretimi olan bir işlemciyi yelleyerek de ılık tutabilirsin
  • via nın bu tür işlemcileri ve anakart çözümleri vardı fiyatlarıda oldukça ucuzdu ama piyasadan nerden bulursun bilemicem.
  • Piyasada fansız calısan gercekten kalıtelı sogutucular war ama amd ıcn konusuorm orjınal fanın degerını yukseltmedıkce ses duyman cok zor gelırse psu dan gelebılır ben egılıp kulagımı yaklstırdıımda bıle cok az bı ses gelıo kı kasanın kapagını kapatınca sut dokmus kedı gıbı oluo hıc ses duymuorum herseyın orjınalı ııdır bnce
  • Via'nın default olarak pasif soğutucuyla gelen işlemcileri var. Multimedia performansları sıfır ama sırf DL olacaksa sorun yok..
  • yaw adam dl bilgisayarı diyo bazıları amd64 bit al diyo oyun onamıcak yada photoshop çalışcam demiyo.en ucuza en sessizini temin etmeye çalışıyo arkadaş..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dogukan_karabay

    Via'nın default olarak pasif soğutucuyla gelen işlemcileri var. Multimedia performansları sıfır ama sırf DL olacaksa sorun yok..
  • İsterseniz imzamdaki satılık sisteme bir göz atın. Fansız P3 866 işlemciyle underground dahi oynayabilirisiniz.
  • Fansız işlemci soğutucuları var(gerçekten kaliteli soğutuyo hayvan gibim bişi). Ammmaaa psu yu ne yaparsın onu bulamadım
    Pahalı olur gerçi ama 600w veya üstü bi psu al fanını durdur
  • 2.el veya sıfır bi laptop da alabilirsin bütçene göre.
  • Elimde amd athlon 3000+ venice cpu ve asus a8n sli anakart var cpu'nun orjinal fanı kafamı şişirdi müthiş ses çıkarıyor işlemciyi çok fazla yoracak işler yapan biri değilim çok ama çok sessiz cpu fanı önerebilecek biri var mı? Şimdiden teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.