Şimdi Ara

Talon-The Blade's Shadow[Rehber]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle bu benim ilk rehberim her türlü eleştiriye açığım fakat çok sert gelmeyiniz :)

    Talon- The Blade's Shadow

     Talon-The Blade's Shadow[Rehber]


    Hikaye

    Aile, içtenlik ya da herhangi bir kibarlık hatırlamıyor. Bunların yerine, çalıntı paranın sesini ve sırtını yasladığı duvarın güvencesi onun yakınlık duyduğu tek istekti. Yalnızca pratik zekası ve marifetli hırsızlıklarıyla hayatta kaldı. Talon, Noxus'un gözden uzak yerlerinde belalı bir hayat mücadelesi verdi. Kılıçlar üzerindeki ustalığı onun hızlı bir şekilde tehdit olarak mimlenmesine sebep oldu, ve Noxia loncaları ona bir taleple beraber birçok suikastçı yolladı: Saflarında yer alacaktı ya da ölecekti. Talon, onu takip edenlerin cesedini Noxus'un çukurlarına bırakarak cevap verdi.

    Bir saldırgan Talon'la kılıç kılıca bir güç gösterinsinde karşılaşana kadar suikast girişimleri tehlikeli derecede artıyordu. Saldırgan kendini General Du Couteau olarak tanıtırken, Talon sürpriz bir şekilde silahsızdı ve bu adamın kılıcı karşısında çaresizdi. General ona kendi ellerinden bir ölümle, Noxia Yüksek Komutanlığında bir ajan olarak yaşama seçeneğini sundu. Talon, yalnızca Du Couteau'nun emrinde olmak üzere (sadece kendisinin alt edemediği birinden emir almaya başlayarak) yaşamayı seçti.Talon gölgelerde yaşamaya devam etti, Du Couteau'nun emirleriyle çıktığı gizli görevlerde , Freljordun donmuş diyarlarından, Bandle şehrinin en içlerine kadar gitti. General ortadan kaybolduğunda, Talon özgürlüğünü tekrar kazanmayı iyice düşündü, fakat General'e hizmetlerinden sonra kazandığı engin saygıdan dolayı, General'in nerelerde olduğunu bulmak konusunda takıntılı biri oldu. Talon'un şüpheleri onu Savaş Enstütüsü'nün kapılarına kadar getirdi, ve burada LoL'e katılarak General'in ortadan kayboluşunun sorumlularını aramayı amaç edindi.

    Takımdaki Rolü.
    Talon tam bir assasindir. Takımdaki görevi rakibin carrysini devre dışı bırakmaktır. Şunu söyleyebilirimki Talon ile oynarken kendinizi assasin gibi hissedeceksiniz. Ad kasıldığı için Talonu sağ tık kahramanı olarak düşünebilirsiniz. Fakat Talon siklllere dayalı kombo ile hasar verir ve bu yönüyle çoğu ad kahramanından ayrılır.

    Yetenekler

     Talon-The Blade's Shadow[Rehber]
    Pasif: Mercy
    Herhangi bir CC etkisi almış düşmana, %10 daha fazla vurursunuz. (Basit saldırılarının daha etkili olmasını sağlayan yeteneğimiz.Kırmızı buf yada frozen mallet alarak devamlı etkili olmasını sağlayabilirsiniz.)


     Talon-The Blade's Shadow[Rehber]
    Noxian Diplomacy
    Talon'ın sıradaki vuruşu 30/60/90/120/150 (+0.3 per bonus attack damage) kadar hasar verir. Eğer düşman, bir champion ise ekstra olarak her saniye 3/6/9/12/15 (+0.2 per bonus attack damage) hasar verir. Toplam 6 saniye sürer. 6 saniye boyunca rakibin arkasından kan izleri bırakır.(%30 cd ile sonlara doğru 2.4 saniye gibi bir bekleme süresi var. Shen ile birlikte daha yüksek hasar verebilir fakat ben tercih etmiyorum)

     Talon-The Blade's Shadow[Rehber]
    Rake
    Talon, önündeki koni biçimli alana bumerang bıçaklarını fırlatır. Bu bıçaklar gidiş-geliş 2 kez 30/55/80/105/130 (+0.6 per bonus attack damage) kadar vurur. Ayrıca çarptığı düşmanları 2 saniye için 20/25/30/35/40 % kadar yavaşlatır.(harras ve farm yapmak için kullanabilirsiniz fakat çok kullanırsanız mananız çabuk bitecektir)

     Talon-The Blade's Shadow[Rehber]
    Cutthroat
    Talon bir anda düşmanın arkasına ışınlanır ve 1 saniye için silence etkisi verir. Ayrıca Talon'ın ışınlandığı düşmana verdiği hasar 3 saniye boyunca 3/6/9/12/15 % artar.(1 saniye az olabilir fakat asıl önemli olan katarina nununun ultileri gibi skilleri bozmasıdır)

     Talon-The Blade's Shadow[Rehber]
    Shadow Assault
    Talon, etrafına hasar veren bıçaklar fırlatır ve 2.5 saniye için görünmez olur, %40 movement speed kazanır. 2.5 saniye sonra bıçaklar Talon'a geri döner ve tekrar hasar verir.
    Bıçakların verdiği hasar (tek gidiş veya tek geliş):120/190/260 (+0.9 per bonus attack damage)(Değişik bir o kadarda güzel olan bir ulti. Gerek adam yakalamak gerekse kaçmak için ideal. TAkım savaşlarında da önemli hasar veriyor.)

    Yetenek sıralaması ve Mastery Trees

    İlk önce w yi sonra da q yu tamamlıyoruz.

    21-9-0 olarak veriyorum Böylece kırılganlığımız azalıyor.

    Eşyalar

    İlk olarak
    alarak başlıyoruz. İsterseniz bot+3pot ilede olabilir. Sonra kombo ile hasar vereceğimizden bu botu alıyoruz
     Talon-The Blade's Shadow[Rehber]
    Sonra
    alıyoruz. Böylece dem Kritik şansı hem ad hemde cd kazanıyoruz. Pasif ile birlikte teke tek vslerde işimize yarayacak as de almış oluyoruz. Sonra
    alıp
    e tamamlıyoruz. Buraya kadar pasif için kırmızıyı almaya çalışın. Bundan sonra
    alarak hem takım savaşlarında erimiyoruz hemde pasifimiz sürekli aktif oluyor. Sonra
    bunu alarak hem kritik şansı hemde güzel ad kazanıyoruz. Karşı takımda tankda varsa
    satıp
    alarak bitiriyoruz.

    Summoner Spell:
     Talon-The Blade's Shadow[Rehber]
     Talon-The Blade's Shadow[Rehber]
    (Exhaust yerine ignite de alabilirsiniz)
    Oynayış.
    1-6 level arası

    Oyunun başlarında Talon pasif kalabilmektedir. Bu süre zarfında w ile karşı tarafı rağatsız edip farm yapmaya çalışın. Fazla aceleci davranmayın.

    6-18

    Ultimiz açıldıktan sonra kombo yapıp adam almaya çalışmalısınız.

    Lanede: Rakibin canını w ile azaltın. Canı azaltığında e,q,w,r şeklinde skillerinizi kullanarak adamı alabilirsiniz.(büyük ihtamal ile dayanamaz)

    1e1 de:
    Yapmanız gereken yukarıdaki komboyu ulgulayıp ghost bladenin pasifini çalıştırmak. Büyük ihtimal ölür. Ölmez ise Skilleriniz dolana kadar basit atak yapın. (q çabuk dolacaktır doldukça kullanmalısınız) zaten 30 cdrmiz olduğu için skiller çabuk dolacak. Sonra e,q,w yaparak bitirin

    Takım savaşında:
    Eğer takım savaşının patlak vereceğini anlarsanız girmek için acele etmeyin. Savaş başladıktan sonra rakibin carrysini gözümüze kestirip kombomuzu uyguluyoruz. Rakip ne olduğunu anlamayacak ve çabucak ölecektir. Eğer canımız az ise ortamdan uzayabilir,canınınız var ise kalıp skiller ile savaşa devam edebilirsiniz...

    Yanlız kuzu avında:
    Eğer farm yapmaya çalışan carryler görürsek acımıyoruz. Komboyu atıp ortamdan hemen tüyüyoruz.



    Rehberim burada bitti. Umarım yardımcı olmuşumdur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b.sen -- 31 Ocak 2012; 0:54:51 >







  • Trinity Force denemelisin kesinlikle inf edge yerine.Onun dışında gayet güzel başarılı buldum buildi
  • Çok ihtiyacım vardı 11 lvl acc ta talon oynuyorum(yakında flash açılcak az kaldı) tamam iyi oynuyorum ama 6-0 skorda yapsam uselessim umarım bu build işime yarar.Çok teşekkür ederim bide yapabilirsen bi maçını videoya çekermisin?
  • hoş ben ignite alırım exhaust yerine full burst oynadığım için birde frozen değilde trinity daha güzel duruyor talonda onun dışında güzel
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nyksgece

    Trinity Force denemelisin kesinlikle inf edge yerine.Onun dışında gayet güzel başarılı buldum buildi

    Öncelikle teşekkürler. Ben bir türlü alışamadım Trinity Force . O apler boşa gidiyormuş gibi geliyor. Ayrıca basit atak kullanmadığım için pek asde boşa gidiyormuş gibi oluyor. Ama bir kere deniyeceğim :)

    EndOfTheRoad:yardımcı olabildiysem ne mutlu. Yarın yaptığım maçı koyabilirim fakat video sitelerinde talonun oynanışı ile ilgili video bulabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b.sen -- 31 Ocak 2012; 1:04:05 >
  • Öncelikle sadece resimlere baktım , yazıları okumadım ve buna göre yorum yapacağım.Boots + 3 potla başlamanın kesinlikle daha iyi olduğunu düşünüyorum.Boots olarakta merc tread daha iyi bence çoğu takıma karşı.Ghostblade tamamlamak bana parayı boşa harcamak gibi geliyor biraz , talon o kadar çok auto attack yapan bir karakter değil sonuçta , brutalizer ardından hemen bloodthirster çıkmak daha mantıklı bence.Infinity edge de yine aynı sebebten bana mantıklı gelmedi , onun yerine trinity force kasılıp assasinate görevi daha iyi yerine getirilebilir.Frozen mallet yine yapılabilecek bir şey , ama her ne kadar teoride güzel dursada oyun içinde zaten takımınızla da birlikte , saldırdığınız adam saniyesinde ölüyor.Frozen mallet yerine guardian's angel tercih ederdim ben olsam , yada banshee's veil takıma göre değişir yine.
    Talon'ın mid gitmesi gerektiğini düşünürsek , flash+ignite daha iyi olur , öyle exhaust atıp başa baş savaşlarda duracak türden bir karakter değil.




  • youmuu'dan sonra trinity force çıkabilirsen daha iyi oluyor.
  • Trinity force lazım
  • Ellerine Sağlık. Skilleri açıklarken parantez içlerine kendi yorumlarını katman ve küçük ipuçları vermen de ayrı bir hava katmış .
  • Benim buildim şu şekilde; Bot+ 3 pot ile başlarım sonra şu samuray kulucının parçasını yaparım sonra mercury ayakkabı sonra BF sword ve direk bloodthirster ardından trinty force samuray ve frozen mallet.
  • Runelar yazılmamış ben mark quint arp seal armor ve mr per level glyph kullanıyorum gayet iyi.
    Lane gelince cloth armor ya da boots ile başlayacağız ki lanede kalabilelim dorans ile başlarsan karşındaki senin ağzına eder.
    Spell olarak ise flash mutlaka olması gerekiyor fakat exhaust~ignite~cleanse olarak değiştirilebilir.
    Frozen mallet gözümde gereksiz bunun yerine trinity force olması gerekiyor gerek slow gerek sheen ile q güçlendirmek gerek ms vs vs.Ya da frozen mallet sallarsın bi guardian angel alırsın doğduğumda 800 küsür hp ile triple kill atıp aceden oyunu almıştım lifesteal sağolsun üstüne atladım mfnin 1k gömdüm ie vardı tabi.Gerçi başka bir oyunda da aynı şey oldu ama exhaust attılar ve tekini kesebildim ve ölmüştüm.
    Ilk brutaliser arkasından youmuuya çevirmek yerine bt alınması yanındayım çünkü full stack 100 ad veriyor ki talon komple adye dayalı talonun en güzel itemlerinden bt.
    Botu mercury's treads olmalı çünkü heriflerin oracle varsa sana focuslanınca anında ineceksin ki kendini belli etmeden aralarına girmelisin oracle yoksa bile olsa bile öyle yani çalılardan çıkıp channel ulti atana ya da carrylerine anında girip işi bitirmelisin ve ister öl ister kaç yani.Bi stun atıyorlar ve tek stunda ölüyorsun.
    Masteriesler 21-0-9 da olabilir movement speed ile buff açılabilir mid gideceksen ki ranked oynuyorsan güzeldir.




  • frozen mallet'ın pasifi trinity force'ta da yok mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.