Şimdi Ara

Support_388945a0 hesabı gerçekte nedir? Başlık açmadan okuyun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
17.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son kez Support_388945a0 hesabını açıklıyorum belki başlık açmadan önce aratılır; yoksa da bu tanımı link veririz...

    Support_388945a0 hesabının amacı şudur:
    Yardım ve Destek sayfalarından "imzalanmış" bir script çağrıldığında, bu script bu hesabın haklarına sahip olur. Başka bir deyişle bu hesap yönetici hakları bulunmayan sıradan kullanıcıların Yardım ve Destek sayfalarından "imzalanmış" scriptleri çalıştırmalarına yarar.


    Kısaca bu hesap sayesinde Microsoft scriptlerinin bazı özel haklara sahip olduğu doğrudur. Ancak ben şahsen Microsoft'un bu hesabı bir backdoor olarak kullanmadığı ve silmeye gerek olmadığı, bunun bir şehir efsanesi olduğu görüşüne katılıyorum. (Hatta bir talep de söz konusu tanımdan anlaşılabileceği üzerine Destek sayfalarını çağırmak gerekiyor.)

    http://www.experts-exchange.com/Operating_Systems/Q_21578038.html
    http://www.daniweb.com/techtalkforums/thread31921.html

    Bunu da böylece açıklayıp kişisel fikrimi belirttiğime göre bir iki konuya daha deyinmek istiyorum. Bu iddianın daha çok Türkçe sayfalarda yer aldığını fark etmem, hatta forumlardan vaz geçtik; bu iddianın resmen bazı sitelerde; sanki kanıtlarıyla tek tek ispatlanmış gibi yayınlanması da beni dumura uğratan diğer bazı konular. Yine başka bir forumda bu konunun bilgisayarla ilgili bir bölümde*(bölümü tenzih ediyorum ismini yazmadım) okuyan birisi tarafından email ile geldiği yazıyordu, güya vatandaş uğraşmış açıklamış Support_388945a0 hesabının ne olduğunu, neden silinmesi gerektiğini, nasıl silineceğini. Böyle kişiler bile "nedir? ne değildir?" google'da 15 dakika araştırmadan bu maili çekebiliyorsa normal adam ne yapsın.

    Corporate lisansının ne olduğunu bilmeden bütün corporate XP'lerde trojan bulunduğunu söylemek gibi saçma iddialar da aynı şeyin diğer örnekleri. Veya diğer bir ihtimal de olayda kasıt olduğu.
    "Text Virüsü" nedir acaba kaç kişi biliyor? Text virüsü email yoluyla çoğalan, "bunu bilmemkaç kişiye iletmezseniz şöyle olur", "7 kişiye ilet şans perileri bilmemne yapsın", "hede hödö gerçeği" gibi herkesin arkadaşına göndermesiyle çoğalan forward maillerdir; sahibine geri dönerse insanların cahilliğine gülüyordur muhtemelen.
    Her neyse biz görevimizi yapalım açıklayalım, böylece Text virüsünü de açıklamış olduk. Herkes okusun öğrensin...


    (Anahtar kelimeleri forumda aratınca çıksın diye yazdım: Windows XP casusu casus spy account)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netdev -- 6 Haziran 2006; 11:02:14 >







  • Sonunda biri çıkıp support hesabının casus olmadığını ilan etti.
  • Bu tip konulara temkinli yaklaşmak lazım onu demek istiyorum. Bu tip iddiaların ispatları var mı onu araştırmak gerekir. Şahsi kanaatimi zaten yukarıda söyledim; böyle fazla göz önünde olan bu yönteme varana kadar spy için bir kernel dosyası dahi kullanılabilirdi.

    Ancak yine de niyetim kimseyi kırmak değil, hala bunun bir spy olduğunu düşüneler varsa ispatlarını yazarlar herkes öğrenmiş olur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netdev -- 6 Haziran 2006; 18:20:41 >
  • açıklama için teşekkürler. cehaletin bir duvarı daha yıkılmış oldu. bir de bunu net user ile silmeyi anlatıyorlar. hangi casus yönetimsel araçlar>bilgisayar yönetimi altındaki kullanıcı hesaplarında kendini gösterir? sanırım daha öğrenilmesi gereken çok şey var...
  • Bunu üst konu yapmazsak 1 ay içinde 1 tane daha açılır bu topicden...
  • peki ark.ben cok önceden silmiştim böle bir olay hatırladım forumu incelerken bu noktada blg de herhengi bir problem acarmı ve yeniden yüklenirmi bu support teşekkürler ilginize üstad arkadaşlardan cevp bekliyorum
  • ya bırakın allah aşkına ya. Microsoft sizi gözetlese ne olcak? Kendime bi bakıyorum donanımhaber şifremi öğrenip napıcaklar ya da maillerimi okuyup? En değerli şey kredi kartı... Onunlada alışveriş etseler yakalanırlar.
  • yani silinmiş olması cok önemli bir şey değil herhalde değilmi????problem cıkartmaz değilmi blg de???
    quote:

    Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

    ya bırakın allah aşkına ya. Microsoft sizi gözetlese ne olcak? Kendime bi bakıyorum donanımhaber şifremi öğrenip napıcaklar ya da maillerimi okuyup? En değerli şey kredi kartı... Onunlada alışveriş etseler yakalanırlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karal -- 29 Ekim 2007; 1:18:55 >
  • Abeeyyyy bu böyleyse HelpAssistant noluyo:D
  • önemli olan microsoftun falan gözetlemesi değil,gözetlemek isterse de böyle bir hesaba gereği yok,basit bir scriptle bu sonucu elde edabilir,sonuçta platform onun.
    Bizim rahatsız olduğumuz nasıl Guest hesabı istenmeyen kişiler için açık kapı bırakıyorsa bu hesapta aynı şekilde tehlikeli.

    Tabi bazıları microsoft casusu diye boş yere yaygırı kopartıyor o başka.Hatta haber sitelerinde haber diye bir çok kez karşıma çıktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spyae -- 16 Temmuz 2008; 19:51:41 >
  • bu iyi oldu teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.