Şimdi Ara

Superonline Fiber Kullanan Arkadaşlar Acil Bakabilir Mi? (Acil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hali hazırda Turknet kullanıcısıyım, VDSL ile modemde 85mbit ama reelde aktif kullanımda 30-40 mbit hız alıyorum. Bugün binaya bir kutu takılmış, heyecanlanmalı mıyım sizce? Binaya fiber mi geliyor?

    Herhangi bir kazı vs. yok, normal sokak içi 8 daireli düz bina, sokakta superonline altyapısı da yok, telekom alt yapısı olarakta fiber yok, kısa sokakta fiber yok. Telekom santraline yaklaşık mesafemiz 80metre civarı, bu santralden yer altından geliyor altyapılar, bizim binanın önünde de bir telekom logar girişi var.

    Bu kutu acaba yanlışlıkla mı takıldı yoksa yakında superonline fiber mi geliyor binaya anlam veremedim, aktif kullanan arkadaşlar, alt yapının çekilmesine şahit olanlar deneyimi olanlar bir şu durumu bilen varsa söylerse çok memnun olurum.

    Boşa mı heyecan yapıyorum yoksa 10-15 güne sanki fibere mi geçeceğim.

    Bu arada ben oturduğum ilçede altyapıya baktım hep sitelere verilmiş superonline fiber altyapısı ama kutu fiber kutu.


    Takılan kutu bu:


    Superonline Fiber Kullanan Arkadaşlar Acil Bakabilir Mi? (Acil)
    Superonline Fiber Kullanan Arkadaşlar Acil Bakabilir Mi? (Acil)



    Normalde bina içi bakır telefon ankastre kutumuz da bu:

    Superonline Fiber Kullanan Arkadaşlar Acil Bakabilir Mi? (Acil)



    Bina girişi de bu şekilde (Solda yeni takılan Superonline kutusu, sağda dışarıdan gelen telekom telefon hatlarının olduğu kutu):

    Superonline Fiber Kullanan Arkadaşlar Acil Bakabilir Mi? (Acil)







  • Hocam hayırlı olsun binanıza Turkcell Superonline fiber hizmeti geliyor ama sakın öyle bir hata yapıp Superonline almayın. Turknet devam edin, eğer ben illa geçicem derseniz sonra çok şikayet konusu açarsınız, 24 ay taahhütte cabası. Burda kime sorsanız almayın der, superonline çok kötü, çok sansürlü. Akşamları çok sıkıntı çekersiniz, pinglerde rezalet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 20 Şubat 2022; 3:12:28 >
  • Kankam gelsin, belki sol altyapısı üstünden turknetten alabilme şansım olur ama şöyle bir durum var.

    Sokak fiber yok, bir çalışma yok, çekilmiş kablo yok, superonline bir kenara dursun telekomun bile altyapısı yok.

    Daha evvel altyapı çalışmasını görmüştüm sol'ın, önce kazıyor, kabloları falan çektikten sonra binalara / sitelere kutu koyup hizmet veriyorlardı.

    Ulan biri bizi mi trollüyor anlamadım ki. Şakaysa komik değil, gerçekte zaten hiç komik değil.


    Cidden alt yapı (kablo çekmek, kazı yapmak, alt yapı sonlandırmak) eğer sol tarafından veriliyorsa çok uzun süren bir iş, en kötü gördüğüm 20-30 gün sürüyor ki bizim sokak değmez. Kutu ne alaka, çünkü telekomunda sadece santrale kadar fiberi var, orada sonlanıyor fiber bize bakır ile maksimum vdsl verebiliyorlar. Önden kutu takılmasına anlam veremedim cidden.

    Kesin bir yanlışlık var gibi, yoksa önce kutuları takıp sonra mı yolu falan kazıp fiber veriyorlar.


    Çünkü yineliyorum eğer tt altyapısı kullanacaksa önce tt nin kutu koyması gerekiyor ama sol direk kendi kutusunu koymuş.





  • fowell-one kullanıcısına yanıt
    Kanka kutuyu koydularsa o fiber gelir rahat ol, herifler enayi mi kutu koyup getirmesin, istisnalar olur, sana öyle denk gelmiş. Eğer diyelim geldiyse superonline fiber, o kutu üzerinden alabileceğin sağlayıcılar, vodafone net, milleni.com, bir de yanlış hatırlamıyorsam kablonetti. Ben senin yerinde olsam taahhutsuz abonelik başlatırım milleni.com da, sana kod'da veririm ilk ayın bedava olur, ilk ay bakarsın eğer milleni.com güzel gelirse kalırsın, turkneti iptal edersin, ama milleni.comu aldın diye turkneti hemen iptal etme ortada kalırsın
  • Taahhütsüz SOL alt yapıda millenicom 105tl den 100mbit veriyor, gelsin ben direk bunu alayım bir deneyeyim. Taahhütlü de baktım saçma şekilde 114 TL 24 ay diyor. Acaba taahhütlü olunca fiyat mı sabitliyorlar (yani zam gelse bile paso 114 tl) tam anlamadım. Heyecanla beklemedeyim, bakalım ne zaman gelecek tam olarak ne zaman geçeceğiz.

    Benim daha evvel ofiste turktelekom fiber deneyimim oldu, 100mbit paket almıştım (tek kullanıyordum işim gereği) hiç 110mbit altını görmedim, download olsun, stream olsun efsane şekilde bu hızı hep kullandım.

    Neyse tez zamanda gelsin de direk fibere geçerim millenicom da.


    Acayip heyecan yaptım ki bildiğin gibi değil, kutu koymuşlar acaba ne zaman gelir onun telaşına düştüm. Bir kaç yerde okudum ettim falan, bir sokağa alt yapı vermesi 25-30 gün civarı sürüyormuş, çok yakınsa kendi santrallerine süre 15 gün oluyormuş. Herhalde bir yanlışlık yoksa koyulan bu kutuda bizde 1 aya fiberi görürüz gibime geliyor. Yarın çaktırmadan yan binalara da bir bakayım belki oraya da koymuşlarsa kesin alt yapı gelecek demektir.





  • fowell-one kullanıcısına yanıt
    Bu kadar telaş yapma heyecanlanma knk 😃


    Taahhütlü derken 114 tl 24 ay demişler yani 24 ay sabit fiyat ve 24 ay 114 tl, ne zam ne indirim olur ama taahhütsüz dedikleri 105 tl olan sabit fiyat değil isterlerse arttırırlar isterlerse azaltırlar millenicoma kalmış. Turktelekom fiberde ONT kaynaklı fazla hız alıyosun o normal, bunda da alırsın bence sorunsuz 100mbps ama denemeden olmaz
  • Öncelikle hangi il veya bölgede oturduğun önemli. İzmir ve çevresi veya ege, akdeniz bölgesindeyseniz SoL'a hiç bulaşmayın.

  • fowell-one kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    belki sol altyapısı üstünden turknetten alabilme şansım olur


    öyle bir şey yok.


    tt altyapısını falan da kullanmayacak. direkt olarak turkcell kendi fiberini getiriyor. adresinizde tt altyapısı olup olmamasıyla turkcell'in getirip getir(e)meyeceğinin pek bir alakası yok.


    kutu koyulduysa yakında aktifleşir, hayırlı olsun.

  • Trollemek amacıyla daire girişine fiber kutu koymak

    Ya turknet gigafiber kutusu konsaydı?
  • Turkcell superonline fiber bu denemeni tavsiye derim
    Yanlız bizim sokak önce kızıldı sonra kapatıldı en son fiber kutu koyuldu . Ama.kutu koyuldu ise fiber gelir diye düşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 20 Şubat 2022; 13:16:37 >
  • Ben Ankarada SOL fiber altyapısından gayet memnunum.4 ya da 5 senedir kullanıyorum.Tek sorun verdikleri router dı onu da değiştirdim sıkıntı kalmadı.

  • İzmir'de isen hiç heyecanlanmana gerek yok. Ping değerleri çok çok yüksek - TTelekom hatlı cep telefonu tethering üzerinden aldığım ping daha düşük. Çoğu VPN bloklu. Sınır/kanun dinlemez & vurdumduymaz bir yapı. Sansürü de yanında hediye geliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seckinim -- 20 Şubat 2022; 14:42:13 >
  • Sokağın yada mahallende Superonline yazan Rögar kapakları var mı ?


    Kazık yapıldı mı turuncu veya siyah hortumlar döşendi mi ?


    Bina önünde beyaz superonline yazılı küçük kutu var mı ? Çevrende.


    Son olarak fiber altyapı sorgulama da çevrende fiber var mı ?


    m.superonline.net
    Fiber İnternet - TURKCELL SUPERONLINE
    https://m.superonline.net/internet/fiber/nerede
  • asertyu kullanıcısına yanıt
    Bende turknetten memnunum
  • Arkadaşlar yan binalara baktım bugün, sadece bizim binada kutu varml. Diğer baktığım 4 binada kutu yok.
    Bende önce kazı sonra kutu diye biliyorum ama nasıl bu şekilde oldu anlamadim.
    İnşallah trol değildir :)
  • Önce kazı yapıyorlar sonra bina yöneticisinden izin alınarak içeriye çekiliyor yöneticinize sorun o proje ekibi ile iletişim halindedir. Ayrica şu sıralar dalgalanma var onun dışında bi sorun yasamadim bazıları sansur vs diyor ama benim yaptığım testlerde ne geliyorsa o ( Netflix YouTube vs) altyapim benimde yeni.
  • Artık Superonline sitelere öncelik vermiyor. Eger sana geldiyse tüm mahallene gelecektir zamanla tum mahalleyi kaziyorlar ( ben ankaradayim burada ilçeye çekti adamlar :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf683 -- 20 Şubat 2022; 16:53:50 >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt

    Hocam ilk mesajda belirttim. SOL alt yapı sürecine hakimim. Kesinlikle sokakta kazı yapılmadan, kendi çıkış kapaklarını koymadan, fiber döşemeden bina içi kutu konulmuyor. Ne hikmetse sokakta 130-140 bina var sadece bizim binaya konmuş.

    Sokakta ne bir kazı, ne çalışma, ne alt yapı döşemeye dair bir işlem vs yok.

    Enteresan şekilde sadece kutu var, kutuya baktım bu arada fiber sonlandırma da bu kutuda, yani bir yerde toplayıp bize tek uç fiber değil direk bina içi ayrı ayrı hatlar olarak sonlandırma kutusu konmuş.

    Anlam veremiyorum halen, binada 8 daireyiz bugün herkesle konuştum kimsenin bilgisi yok, herkes ben koydurdum sanmış.

    10 gündür Türknet ile uğraşıyoruz, telekom ekipleri gelip gidiyor hız problemi için, bende bilgisayar mühendisi olduğum için fiber görünce kesin özgür koyduruyordur hızlı internet almak için diye düşünmüşler.

    Superonline'ı aradım onların da bilgisi yok.

    Cidden merakla bekliyorum akibeti...





  • fowell-one kullanıcısına yanıt

    Gerekli kablolama alanları yeraltında önceden yapıldıysa firmalar artık ayrıca kazı yapmıyorlar diye biliyorum. Zira her hangi bir operatörün, firmanın fiberinin geçtiği yerde farklı bir firmanın fiber için kazım yapması, hem verimsizlik hem çeşitli kaza, arıza gibi ihtimallere karşı anlamsız bir girişim olur. Bu sebeple kazı, Sol'e özel kapak olmadan kazı yapmadan da size fiber getirebilmeleri mümkündür diye düşünüyorum.

  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Hocam sol kendi alt yapısı dışında (kendi direk çekmeden) tt üzerinden fiber sağlamıyor, sokakta kesinlikle fiber yok, ne sol ne başka bir operatöre ait.

    Yalnız bugün öylesine bir Millenicom u aradım, fiber bağlatmak istiyorum dedim, kontrol ettiler fiber yok sizde dediler, kutu konuldu dedim, bir yerden daha kontrol edeyim dedi, sonrasında evet fiber var ama henüz abone sisteminde aktif değil o yüzden biz başvuru alabiliriz fiber için hatta açılırda çünkü sistemde fiber var görünüyor binanızda ama bağlantınız sağlanmaz dedi. Anladığım kadarıyla sol fiber 10-15 güne gelecek herhalde, yada talep topladılar sokaktan önce kutuları koydular (yeterli talep geldi diye düşünüyorum) uygunluk oluştu kablolama bu 1 ay içinde falan yapılacak büyük ihtimalle.

    Her halükarda anladığım kadarıyla son 1 fatura daha ödeyeceğim turknete sonrasında ver elini 100mbit.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.