Şimdi Ara

STSL 2015/2016 SEZONU ŞAMPİYONU BEŞİKTAŞ [ANAKONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  STSL 2015/2016 SEZONU ŞAMPİYONU BEŞİKTAŞ [ANAKONU]



    Beşiktaş Jimnastik Kulübü ya da kısaca Beşiktaş, 1903 yılı Mart ayında İstanbul'da kurulan spor kulübü. Bereket Jimnastik Kulübü adıyla kurulan kulüp, 26 Ocak 1911 tarihinde Beyoğlu Mutasarrıfı Muhittin Bey'in teşvikiyle Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü, adıyla tescil edilen ilk Türk spor kulübü oldu. Daha çok futbol şubesiyle tanınan kulüp, Türkiye'de futbolun profesyonelleşmesinden sonra şampiyon olma başarısı gösteren 5 kulüpten birisidir. Kulübün genel başkanı Fikret Orman'dır.

    1902 sonbaharında Beşiktaş Serencebey Mahallesi'nde, o zamanın Medine Muhafızı olan Osman Paşa'nın konağının bahçesinde, 22 kişilik genç grup, haftanın bazı günlerinde toplanıp jimnastik hareketleri yapmaktaydı. Başta Osman Paşa'nın oğulları Mehmet Şamil ve Hüseyin Bereket ile mahellenin gençlerinden Ahmet Fetgeri, Mehmet Ali Fetgeri, Nazımnazif, Cemil Feti ve Şevket Beyler’in aralarında bulunduğu gençlerin ilk ilgilendikleri spor branşları, özellikle barfiks, paralel, güreş, halter, aletli ve aletsiz jimnastikti. O sıralarda siyasi hareketler dolayısıyla her türlü toplanmadan ürkerek hafiyeler dolaştıran 2. Abdülhamit'in adamları Serencebey'deki bu toplanmaları haber alınca, spor yapan gençler bir baskınla karakola götürüldü. Bu sporcu gençlerin bir kısmının saray erkanına yakın olması, ayrıca o dönemlerde kötü gözle bakılan futbol oynamadıkları ve sadece beden hareketleri yaptıklarını belirtmeleriyle gergin durum yumuşadı. Hatta saray çevresinden Şeyhzade Abdülhalim bu sporcuları destekledi ve sık sık antrenmanları seyretmeye başladı. Ünlü boksör ve güreşçi Kenan Bey de antrenmanlara gelerek güreş ve boks hareketleri göstermeye başladı.

    1903 Mart'ında ise özel bir izinle Bereket Jimnastik Kulübü kuruldu. 1908'de Meşrutiyet'in ilanıyla sportif hareketler biraz daha serbestlik kazandı. 31 Mart 1909'daki siyasi olaylardan sonra Edirne'de bulunan Fuat Balkan ve Mazhar Kazancı, Hareket Ordusu ile İstanbul'a geldi. Siyasi olaylar yatıştıktan sonra iyi bir eskrim hocası olan Fuat Balkan ile başta güreş ve halter sporlarını yapan Mazhar Kazancı, Serencebey'de jimnastik yapan gençleri bularak birlikte spor yapma fikrini kabul ettirdi. Fuat Balkan, Ihlamur'daki evinin altındaki yeri, kulüp merkezi yaptı ve Bereket Jimnastik Kulübü'nün adı Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü olarak değiştirildi. Böylece jimnastik, güreş, boks, eskrim ve atletizmin ön planda tutulduğu güçlü bir spor kulübü meydana geldi. Fuat Bey'in arkadaşları Refik ve Şerafettin Beyler de iyi birer eskrimciydi.

    Bu arada Beyoğlu Mutasarrıfı Muhittin Bey'in teşvikiyle Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü, 26 Ocak 1911 tarihinde tescil edilen ilk Türk spor kulübü oldu. Semtin gençlerinin bu spor kulübüne ilgisi büyüdü ve spor yapan üyelerin sayısı bir anda 150'ye yükseldi. Kulübün merkezi de Ihlamur'dan Akaretler'de 49 numaralı binaya taşındı. Bir süre sonra bu bina da küçük gelince, yine Akaretler'de 84 numaralı binaya geçildi. Bu binanın arkasındaki bahçe de bir spor sahası haline getirildi.


    Şampiyonluk Hikayesi;

    2012 Yılında görevi devralan Fikret Orman ekonomik anlamda kötü durumda olan takımı tekrar düzlüğe çıkarmak için büyük çabalar sarfetmiş, bir çok planlar üretmiş ve bu planlarıda adım adım gerçekleştirmişti. Ekonomik olarak durumlar kötü olsa da takımın kurtuluşunu tesisleşmede ve kurumsallaşmada olduğunu çok iyi bilmekteydi.

    2013 Yılında takımın mabedi, evi herşeyi olan "İnönü Stadyumu" yıkılıyordu. Yerine daha modern ve daha fazla seyirci kapastesi olan stad yapılacaktı. İlk zaferini yaptığı sponsorluk anlaşmasıyla alan Fikret Orman gün geçtikçe takıma ve yönetim ekibine güveniyordu. Yaşanan talihsizlikler nedeni ile bitmek bilmeyen stad en çokta takıma zarar veriyordu. Süreç içerisinde FEDA başlığıyla bir çok oyuncusu ile yollarını ayıran takım yeniden yapılanmış her maçını deplasmanda oynuyordu. Sportif başarının açlığı ile daha çok balışan başkan Fikret Orman mutlu sonra ulaşmak için gecesini gündüzüne, gündüzünü de gecesine katmaktaydı. Uygulamış olduğu transfer politikası ile rakipleriyle yarışmaya devam ederken mali anlamda da kazanımlar elde etmekteydi.

    2015-2016 Sezonu başına Slaven Bilic'den boşalan Teknik Direktör koltuğuna; Trabzonspor, Milli Takım ve Bursaspor ile büyük başarılar elde eden Şenol GÜNEŞ'i getirdi. Önceki sezonlar büyük sıkıntı yaşadığımız sağbek sorununu Andreas BECK'i transfer ederek çözmek istemiştir. Bir sezonda 27 gol atarak taraflı tarafsız herkesin gönlünde taht kuran, Adına şarkılar bestelenen Demba Ba'nın Çin'e transferi sonrası boşalan forvet mevkine yine Demba Ba kadar kariyerli. Onun kadar çalışkan ve becerili bir isim olan Mario Gomez transfer edilmişti. Beşiktaşın hırçın çocuğu diye bilinen Q7 nam-ı değer QUARESMA tekrar yuvasına dönmüştü, Binlerce KM uzaktan gelen Rodolfo artış Beşiktaşın başarısı için ter dökecekti. Yapılan transferler ile takım şekilleniyordu.

     STSL 2015/2016 SEZONU ŞAMPİYONU BEŞİKTAŞ [ANAKONU]


    Sezon başladı Beşiktaş ilk haftalar flaş diye tabir edilen etkileyici bir giriş ile oynadığı futbol taraflı tarafsız herkesin beğenisini topluyordu. Haftalar ilerledikçe yarış dahada kızışıyor, kıran kırana bir mücadele sergileniyordu. Lige erken havlu atan güçlü rakibimiz Galatasaray yarıştan kopmuş, artık şampiyoluk mücadelesi 2 ezeli rakip ebedi dost arasında geçiyordu. Sürekli sistem ve oyuncu arayışında olan Fenerbahçede işler bazen yolunda gitmiyordu ama yine de kazanıyordu. Beşiktaş yoğun kış şartları vs. derken maçları ertelenmiş maç eksiği nedeni ile liderlik koltuğunu Fanerbahçeye kaybetmişti. Tamamlanan eksik maçlar ile tekrar liderlik koltuğunu alan Beşiktaş şampiyonluk için her maçı kazanmak istesede düşüş içerisine girmişti. İşler yolunda gitmese de takım kazanmaya devam ediyordu. Taraftar inanmıştı #BuseneOsene #SeneMetinAliFeyyaz pankartları ile şampiyonluğa kenetlenmişti.

     STSL 2015/2016 SEZONU ŞAMPİYONU BEŞİKTAŞ [ANAKONU]


    Beşiktaş için Milat olarak kabul edilmesi gereken Vodafone Arena açılışı gerçekleşmişti. Kurumsallaşan Beşiktaş artık Tesisleşme olarak da vizyonunu yükseltmişti. Şampiyonluk gelecekti! Kıyasıya yarışta art arda hatalar yapan Fenerbahçe bitime 2 hafta kala Başakşehire yenilerek, Lider Beşiktaş'ın 6 puan gerisine düşerek Beşiktaş'ın 2015-2016 sezonu şampiyonluğunu ilan etmesine kaykıda bulundu.

    Yapılan yatırımlar izlenen stratejiler göz önüne alındığında bu takımın önümüzde 5-10 yıla ambargo koyacağı kesin gözüyle bakılmaktadır.

     STSL 2015/2016 SEZONU ŞAMPİYONU BEŞİKTAŞ [ANAKONU]



    #ŞampiyonBeşiktaş'ın şampiyonluğu tüm Beşiktaşlılara kutlu olsun..


    Süper Lig Şampiyonluğu: 14

    1956-1957, 1957-1958, 1959-60, 1965-66, 1966-67, 1981-82, 1985-86, 1989-90, 1990-91, 1991-92, 1994-95, 2002-03, 2008-09,
    2015-16


    Hayatın her alanında olduğu gibi Futbolda da kaybeden ve kazanan olacaktır. Önemli olan erdem ve saygıdır. Tebrik eden arkadaşlara teşekkür eder. Bu güzel oyunun eğlence, mutluluk, dostluk ve kardeşlik getirmesini temenni ederim.







  • Konu kilit pls

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlığı 12412321. ana konu diye değiştir zira ana konu yazayım da benimki birinci olsun diye düşünen tek sen değilsin.
  • Farketmez istenilen mesaj yerlerine ulaşsın yeterli :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.