Şimdi Ara

Stajyer bilgisayarında lisanssız solidworks?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
1
Favori
18.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Staj yaptığım yerdeki bir abi bilgisayarıma solidworks kurmuştu ve lisanssız olduğu ortaya çıktı bir kaç gün önce de avukatlar gelmiş. Staj yaptığım yer gidip onların haberi olmadan kurduğumu söylememi istiyorlar goya ceza falan almayacakmışız. Başıma bir şey gelir mi ne yapmak lazım ?




  • Firmayı dinleme çünkü suçlu olduğunu kabul etmiş oluyorsun. Firmanın seni dava etmeyeceğinin garantisini kimse veremez çünkü yasalara göre yaptığın suç. Ve soruşturma söz konusu. İnan bana eğer dava açarlarsa stajyerlik yaptığın firma bir dakika arkanda durmaz.

  • Gelir hatta senin başın yanar direkt. Bu tür baskınlarda özel bilgisayarına dokundurmama hakkın var. Ofis pclerini kontrol edebilirler ama laptopuna falan bakamazlar normalde. Karşı çıksaydın bir şey yapamazlardı ama şu an iş işten geçmiş.
  • Bi crack yapamamışmı
  • HardMuz kullanıcısına yanıt

    Mesele de o zaten,

    crack yapsan da lisans numarasını kontrol edecektir.

  • Şahsi bilgisayarın ise sıkıntı olacağını sanmıyorum

  • Heisenbergin asistanı H kullanıcısına yanıt

    Öncelikle merhaba,


    bilgisayarım incelenmedi ben staj yaptığım zaman ip üzerinden benim bilgisayarımın yakalandığını ve bir aha getirmememi söylediler. 4 ay sonra ise beni arayıp stajım çoktan bitmiş olmasına rağmen avukatların geldiğini ve buraya gelip onların bu işle bir bağlantısı olmadığımı öğrenci olarak bunu kendimin kurduğunu söylersem kimsenin ceza almayacağını söylediler. Bilgisayarım aranmadı yani.

  • Cem095 kullanıcısına yanıt

    şahsi bilgisayarım ama yalan beyaantta bulunmak istemiyorum. yalancı olmak istemiyorum yani. ben yapsaydım söylerdim benim suçum olsa beni bulurlardı 100 kere ben işin içine girmeyeceğimi söyleyeceğim.

  • ronidazlakkk R kullanıcısına yanıt
    Olayın senle bir ilgisi yok. Staj yaptığın yer senin başın belaya girsin biz uğraşmayalım derdinde. Sakın onların söylediğini yapma. Sen ceza zaten almazsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MANGUTAY -- 18 Şubat 2021; 1:7:56 >
  • Ofisten bana bi kız ayarlayın o şekilde yaparım de, bakarsın güzel bi kız ayarlarlar sana
  • İş yerine git önce patrona göz kırpıp iş vericen mi reyiz mezun olunca de. Evet derse adamların dediklerini yap.

    Benim bildiğim bunlar sadece şirketlere musallat oluyor o yüzden sen ben yaptım dersen problem olmaz.
  • "Evde korsan yazılım kullanmanın cezası nedir sorusu pek çok bilgisayar kullanıcısının kafasını kurcalamaktadır. Ülkemizde korsan yazılım kullanımı çok ciddi bir boyuttadır. Oldukça fazla olan korsan yazılım kullanımının evde gerçekleşmesi halinde yazılım firmaları çoğunlukla müdahale etmemektedir. Ancak bu söylem evde korsan yazılım kullanılması cezasız kalacaktır, kesinlikle ceza verilmeyecektir anlamına gelmemektedir. Şikayet veya ihbar halinde korsan yazılım kullanımının tespiti halinde yasada öngörülen cezalar uygulanmaktadır"


    https://www.topo.av.tr/lisanssiz-yazilim-kullanimi-korsan-yazilim.html//





  • scientia kullanıcısına yanıt

    sonuç ?

  • ronidazlakkk R kullanıcısına yanıt

    Firmayı dinleme çünkü suçlu olduğunu kabul etmiş oluyorsun. Firmanın seni dava etmeyeceğinin garantisini kimse veremez çünkü yasalara göre yaptığın suç. Ve soruşturma söz konusu. İnan bana eğer dava açarlarsa stajyerlik yaptığın firma bir dakika arkanda durmaz.

  • scientia kullanıcısına yanıt

    firmayı dinlemeyeceğim kesinlikle zaten yapmadığım suçu üstüme asla almam. bu konu başıma iş açmaz değil mi daha sonra hiç bulaşmasam onu soruyorum aslında

  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt

    şirkette benim dışımda sigortalı çalışan ve kaçak solid kullanan mühendis var kaçak yazılım kullanıyorlar yani ben yaptım demem de benim ahlaki değerlerimle örtüşmüyor. yalan söylemem. bana kuran kişi gitsin ben kurdum stajyerdi desin ben neden işin içine giriyorum çok saçma. o yüzden yalan ifade veremem avukata danıştım o da öyle dedi

  • Şirket ip lerine bağlı bilgisayarlara asla kaçak program kurulmaz kimse öğretmemiş mi bunu orda çalışanlara . Çok yüklü bir cezası var , suçu üstlen diyorlarsa mutlaka sözleşme yap senet al . Kişiye ceza daha az olacaktır şirkete çok yüksek çıkar .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ronidazlakkk

    Öncelikle merhaba,


    bilgisayarım incelenmedi ben staj yaptığım zaman ip üzerinden benim bilgisayarımın yakalandığını ve bir aha getirmememi söylediler. 4 ay sonra ise beni arayıp stajım çoktan bitmiş olmasına rağmen avukatların geldiğini ve buraya gelip onların bu işle bir bağlantısı olmadığımı öğrenci olarak bunu kendimin kurduğunu söylersem kimsenin ceza almayacağını söylediler. Bilgisayarım aranmadı yani.

    Bizim hocalardan birininde öğrencilik zamanında böyle bir şey başına gelmişti sağlam bir ceza kesmişler çalıştığı şirkete sende de bu şekilde olur muhtemelen. Suçu üzerine alırsanda bir şey olmayacağının garantisi yok. En mantıklısı hiç bulaşmamak. Valla nerede staj yaptın bilmiyorum da normalde Ankarada falan çok dikkat ediyorlar bu tür şeylere. Benim staj yaptığım yerde adamlar sırf autocadden ceza yemeyelim diye autocad çakması bir program kullanıyorlardı. Özelikleri birebir aynıydı ama daha uygun fiyata lisanslıyorlardı. Bir arkadaşın ofisini basmışlardı özellikle laptop almıştı o bu tür baskınlara karşın laptop olunca şahsi bilgisayar diyip yırtabiliyorsun ama masaüstünde falan zor yani.





  • Çok garip bir olay anladığım kadarıyla sizin bilgisayarınız crackli solid yüklü ve staj bittikten sonra sizin olduğu anlaşıldı

    Siz orda ağa mı bağlıydınız ipden bulunması için ya size özel ip verilmesi yada diğer bilgisayarların sabit olması değişen aha bu çocuk diyebilmeleri lazım sizi bulmaları bile şaibeli anlayacağınız birsürü laptop falan kullanan varsa bu stajer bunu diyelim demiş olabilirler sende yüklü olduğunu bildiklerinden


    crackli yazılım kullanmışsın ama orda yüklendiğini söylüyorsun ben olsam crackli kullandım benim pc derdim şirket ile alakalı bir şey söylemeden eğer detay isterlerse söyle ancak ama baştan köprüleri yakmanın anlamı yok


    Ben olsam derdim ceza almayacağım garanti mi maaşım yok ödiyemem haciz gelir vb.. diyip anlaşırdım sonra onların dediğini yapardım yada dğru da söyleyebilirsin de düşman edinmemin anlamı yok birde şirket sen doğru söylüyosun demen yükleyen kişi de yalan söyleyebilir sen istedinde yükledimde diyebilir işi uzatmamaya çalışmak her iki taraf içinde en iyisi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 18 Şubat 2021; 4:42:33 >




  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    yapmadığım bir suçu üstüme almayacağım. benim bilgisayarıma şu kişiler kurdu benim olayla bağlantım yok derim en fazla

  • berk70 kullanıcısına yanıt

    eylül ayında okulun onayladığı bir yerde staja başladım 3 aylık

    eylül ayında bilgisayarıma çalışan biri solidi kurdu

    ekim ayında bilgisayarın yakalandı dediler format attım ve daha götürmedim.

    geçen hafta arayıp avukatların geldiğini bende bilgisayarın fişinin olup olmadığını eğer varsa bilgisayarla gelirsem yırtacaklarını söylediler yok dedim

    bugünde 1 martta gelip şirketin değil kendi kurduğumu oraya gelip avukatlara söylememi istediler

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.