Şimdi Ara

ssh

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar benim problemim linux mand 9.1 kurulu bu makinede sshd kurulu. ssh vasıtasıyla serverın bulunduğu ağdaki makinalardan localhost aracılığıyla ssh bağlantısı yapabiliyorum ama yine ağ makinaları yada ağ dışından internet bağlantısı olan herhangi bir makinadan gerçek ip numarası ile ssh bağlantısı yapamıyorum sizce sorun nedir acaba..... ben çözemedim de??



  • öncelikle bağlanmak istediğiniz makinaya ping atın eğer yanıt geliyor ama bağlanamıyorsanız arada bunu engelleyen birşey vardır, yani firewall ;)
  • evet genesis dediğin gibi ping atabiliyorum ama serverdan firewall ları kapatıp güvenlik seviyesinide standart düzeye indirmiştim. server ın firewallaı ile ilgisi yok . modemin firewall büyük ihtimal açık birde ona bakmam lazım. modemdeki firewalı kapatırım ama bir arkadaş bana modemdeki firewallı kapatırsan internete bağlanamazsın demişti. bir denemek lazım. bu arada modem zoom x5. dmz'yi yada virtual server açayım diyorum ama bu ayarlarda modemde yok ne yapabiliriz ki başka..
  • ssh 22 nolu portu dinler, dışarıdan bağlantılarını bu porta napt ayarların ile oynayarak yapabilirsin, sanırım...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: genesis007

    ssh 22 nolu portu dinler, dışarıdan bağlantılarını bu porta napt ayarların ile oynayarak yapabilirsin, sanırım...



    Eger ssh kullanacagin cihazda herhangi bir firewall kisitlamasi yoksa modemdeki ssh portunu NAT ile linux makinesinin lokal ip sine yonlendirirsen disardan da baglanabilirsin. Standart ayarlar ile modem o porta disardan erisimi engeller.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.