Şimdi Ara

SSD ile BluRay Rip?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, günde en az 5 bluray film ripliyorum. Günde 200 gb veri ile uğraşıyorum.
    Yaptığım işlem, bluray diskimi takıyorum sürücüye. Sonra bilgisayarıma, ripliyorum. Bu işlemler şimdilik HDD üzerinde gerçekleşiyor..
    Ben bu işlemleri SSD ile yaparsam bana hız kazandırır mı? Birde ömrü çabuk biter mi? (Günde 200 gb veri işlenecek).
    Teşekkürler.



  • serguzest3x S kullanıcısına yanıt
    200gb bilgiyi SSD'ye yazarsanız elbette ömrü tükenir bluray zaten yavaş bir medyadır.Yani SSD'ye atmanın pek bir faydası olmaz hız bakımından sadece şöyle birşey olabilir kodlama işlemi için SSD'ye atıp burada yeniden kodlama yapıyorsanız kodlamayı biraz hızlandırabilir tabi bunun içinde hızlı bir bilgisayar lazım yoksa yine pek bir espirisi olmaz.
  • hocam ben rip ile ilgili sormak istedim bende dvd9 indirdim pc ye de bunun içinden filmi tek parça halinde en iyi ses ve görüntü kalitesiyle birlikte nasıl ripleyebilirim kullandığınız program, yol, yöntemle ilgili önerebileceğiniz birşey varsa çok sevinirim uzun süredir aradığım bir filmi buldum ancak dvd9 şeklinde içinden nasıl izleyebilcek hale getireceğimi bilmiyorum klasör şeklinde duruyor elimde maalesef :(
  • handbrake programını indirin. programı açın ve source kısmına tıklayıp folder deyin. Gelen ekrandan dvd9 klasörünüzü seçin. Bu işlemden sonra alt tarafta sıkıştırma ayarları var. Varsayılan olarak kalsın isterseniz, dokunmayın. Destination kısmından dosyanın nereye kaydedeileceğini, File kısmından da mkv formatını seçin ve START deyin. Ripleme işlemini gerçekleştirecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serguzest3x

    handbrake programını indirin. programı açın ve source kısmına tıklayıp folder deyin. Gelen ekrandan dvd9 klasörünüzü seçin. Bu işlemden sonra alt tarafta sıkıştırma ayarları var. Varsayılan olarak kalsın isterseniz, dokunmayın. Destination kısmından dosyanın nereye kaydedeileceğini, File kısmından da mkv formatını seçin ve START deyin. Ripleme işlemini gerçekleştirecektir.

    çok teşekkür ederim yardımınız için araştırırken karşılaştığı birkaç farklı yönteme görede çok daha kolay tamda böyle bir program arıyordum bi yerden klasör giriyor bir yerden direk film çıkıyor şeklinde tekrar çok sağolun iyi günler iyi forumlar




  • Bildiğim kadarı ile günde 35 gb yazma ile 8-10 yıl arasında bir ömür biçiliyor. Yanlış biliyor da olabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.ED

    Bildiğim kadarı ile günde 35 gb yazma ile 8-10 yıl arasında bir ömür biçiliyor. Yanlış biliyor da olabilirim.

    Ssd'sine göre değişir. Bazılarıda günde 10 gb ile 4 yıl gider diyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.