Şimdi Ara

SSD bölümleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 250 gb ssd alacaktım fakat bulunduğum yerde 500 GB vardı onu aldım. Bunun haricinde 2TB harddiskimde var. SSD'de programlar vs yüklü olduğu halde bir sürü boş yer.
    HDD de oyunların olduğu bölüm 150 gb falan. Bu durumda SSD deki boş yeri değerlendirmek adına 2 ye bölsem oyunları hdd yerine SSD'de oluşturduğum bölüme atsam yani kısaca SSD'yi 2 bölüme ayırsam bir sıkıntı olur mu?

    Çünki çocuklar olduğundan sistem bazan çöküyor imaj alıp geri yüklüyorum. Oyunları bölümlendirmeden direk SSD'ye atsam böyle bir durumda sıkıntı olur. Bölmeden SSD ye de atmak istemiyorum.

    Sistem Windows 10
    SSD; evo 850 500GB
    Diğer hdd 2TB wd20ears



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi böke -- 22 Eylül 2016; 18:04:11 >



  • Ssd bölümlendirilmez diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun olmaz . HDD yi nasil bölüyorsan , ssd yi de ayni sekilde bölebilirsin . Herhangi bir problem olmaz . Tek emin olamadigim konu , bölünmüs sürücüde Trim otomatik calisip caliamadigidir . En kötü ihtimalde manuel trim yapman gerekir 1-2 ayda bir .

    Aktive etmwk icin , cmd yi admin olarak acman ve böldüğün sürücü harfine gitmen gerek .

    Aktive komutu :

    fsutil behavior set disabledeletenotify 0

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu TRIM olayını bilmiyordum. İlk defa SSD kullanıyorum. Zaten direk takıp uefi olarak windows 10 yükledim. SSD ile ilgili birşey de yüklemedim o şekilde kullanıyorum. Dediğinizi biraz araştırayım, teşekkürler.
  • Ssdyi bölme

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam denemek için bölmüş bulundum. 250 GB ayırdım ona sadece SteamLibrary klasörünü attım. başka bir şey yüklemeyeceğim.
    Kullandığım pc masüstü pc. SSD'yi takınca 750 gb HDD boşa çıktı, şuan 2 TB da var. Ona bile gerek yok çünkü sürekli açık dosya sunucusu olarak kullandığım bir pc var.
    Onda sistem 250 gb 2.5 wd üzerine kurulu 2 tane 2TB 1 tane 3 TB disk var. Bütün dosyaları (film, müzik, belgeler v.s) oradan kullanıyorum. Böyle olunca aslında masaüstü bilgisayara sadece SSD bile yeter diye düşündüm. Dosya sunucusu olan bilgisayarda 4 disk takılı başka takamıyorum takılsa hiç durmayacağım söküp ona takacağım.
    Ama illa bölme öyle kullan diyorsanız bir zararı falan varsa tekrar diski siler eski haline getiririm
  • SSD üreticilerinin disklerin bölünmemesi gerektiğini söylediklerini duymuştum. Hoş şu anda olmayabilir ancak 1 tb, 1,5 tb ssdler çıktığında illa ki bölünebilen diskler üretmek zorunda kalacaklar.
  • SSD Bölünmez diye bir şey yok. Zaten Windows 10 kurarken sistem otomatik olarak kendi bölümlerini oluşturuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.