Şimdi Ara

Sprey Poliüretan Köpük ile Isı Yalıtımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
10
Favori
92.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Sprey poliüretan köpükle ısı yalıtımını araştırıyorum. Kayseri'de iki katlı müstakil toplam 250 metrekare, hiçbir yalıtımı olmayan (kombili ve oldukça yüksek doğalgaz faturaları gelen) evimize ısı yalıtımı yaptırmak istiyoruz. Tabii bütçemiz de sınırlı olduğu için çok pahalı olan ısı yalıtım sistemlerine de yanaşamıyoruz. Kayseri'de Sprey poliüretan köpükle ısı yalıtımı yapan firmalar var. Ancak bu şekilde ısı yalıtımı yaptıran kimseyi bulup ta memnun olup olmadığını soramadım, birinci elden deneyimleri de öğrenemedim. Aranızda bu şekilde ısı yalıtım yaptıran, yapan ya da bilgi sahibi olan var mı? Uygulamanın artıları eksileri, olumlu yanları olumsuz yanları nelerdir? Tavsiye eder misiniz? İnternette aşağıdaki türden bilgiler var ama ben uygulamış kişilerden bilgi almak istiyorum.
    quote:

    Sprey Poliüretan İle Yalıtım

    Yalıtım deyince ilk aklımıza gelen yapının dışarıdan straforlar ile kaplanması gelebilir. Ancak iyi bir yalıtım esas olarak en iyi korumayı sağlaması için ısı kayıplarının en aza indirilmesi demektir.

    * Sprey Poliüretan

    İyi bir ısı yalıtımı için; ek yersiz bir yalıtım yapmak en doğru seçimdir. Ek yersiz ısı yalıtımı, ısı köprülerinin kapanmasına neden olurken ısı kayıplarına kesin çözüm sunmuş olacaktır.

    Isı yalıtımında diğer dikkat edilmesi gereken nokta; ısı yalıtım malzemesinin lamda değeridir. Lamda değeri; ısı iletkenlik katsayısının düşük olmasıdır. Yani ısıyı en az geçirgenliktir.

    İyi bir ısı yaltımı için lamda değerinin düşük olması, yapı da ısı yalıtım ürünün kapladığı hacmin daralmasına neden olurken yapılar da daha güvenli bir yalıtım yapılamsını sağlayacaktır.

    Sprey poliüretan köpük, nerelerde ne avantajlar sağlar?

    Sprey poliüretan köpük, diğer yalıtım ürünlerine göre ek yersiz uygulaması, düşük lamda değerine sahip olması ile birlikte uygulandığı alana bire bir yapışarak yapıyı kaplaması sayesinde binalara yükü hafifleterek en iyi ısı yalıtımını sağlamaktadır.

    Sprey poliüretan köpük nerelerde kullanılır?

    Sprey poliüretan köpük evinizin ve yapınızın temelinden çatısına kadar kullanıla bilecek dünyadaki tek yalıtım malzemesidir.

    Sprey poliüretan köpükle yalıtımın diğer özellikleri :

    / Isı iletişim katsayısı en düşük izolasyon malzemesidir.
    / Bina veya duvarların nefes almasını sağlar.
    / Dayanıklı ve uzun ömürlüdür.
    / Kısmi de olsa ses izolasyonu sağlar.
    / Bakteri ve haşare barındırmaz.
    / Hava koşullarından etkilenmez.
    / Uygulama kolaylığı sayesinde kısa zamanda işin tamamlanması mümkün







  • bence maliyeti diğer yalıtım malzemelerine göre daha yüksek çıkacaktır neden poliüretan köpüğü plaka halinde alıp uygulamıyorsunuz acaba maliyeti daha ucuza gelir
  • Daha önce duymadığım bir yöntem açıkçası ama size şunu söyleyebilirim eğer ev sizin ise ve ömür boyu oturup satmayı düşünmüyorsanız emin olun yalıtıma harcadığınız parayı 5-10 sene içersinde çok çok daha az ısınma parası ödeyerek amorti edebilirsiniz üstelik önceye göre hem daha az para ödeyeceksiniz hemde daha çok ısınacaksınız bunu söyleyebilirim size
  • Ev bizim. Benim de istediğim yalıtıma harcayacağım paranın zaman içerisinde kendisini amorti etmesi, aksi halde yaptırmanın hiçbir anlamı yok. Fakat Expanded Polistiren(eps) ya da Extrude Polistiren(xps) levhalarla bir kaplama uygulanarak yapılan mantolamanın da maliyetinin yanında pek çok dezavantajlarından bahsedenler mevcut. Ağırlığıyla binaya ekstra yük bindirmesi, her 3-5 yılda bir tekrar sıva ve boya istemesi, bazı binalarda bu ısı yalıtım levhalarının uçuyor olması gibi... Sprey poliüretan uygulaması ile ilgili internette uygulama bilgileri ve videoları gördüm ve bir alternatif olabilir mi diye araştırıyorum. Ancak nette teknik ve uygulama bilgileri mevcutsa da kullananların, bilgi sahibi olanların yorumları mevcut değil. Maliyetinin de daha uygun olduğu yazılıyor, çiziliyor, ancak net bir m2 fiyatı veren de yok. Bunları öğrenmeye çalışıyorum açıkçası...




  • Arkadaşım en yeni en güvenilir ve sağlam yalıtım sistemi budur. Ancak yeni geldi, uygulayan firma sayısı çok az. Fiyatını tuzlu yapıyorlar. İnsanlar istesede ulaşamıyorlar...ABD. de Frigofirik kamyon dorselerinin çift duvarları arasına sprey poliüretan basılarak en güzel ısı yalıtımı yapılıyor..Bir çok sanayi kuruluşlarının çatılarında kullanılan çift yüzü alüminyum ortası poliüretan köpük yalıtımlı levhalarda böyle yapılıyor..Evimizdeki buz dolaplarının iç ve dış yüzeyleri arasında yine sprey poliüretan basılıyor..En güzel yalıtımı sağlıyor. Evlerimizde kullandığımız derin dondurucuların çift katlı duvarları yine böyle yalıtım yapılıyor.. Evlerde , binalarda yalıtım amaçlı kullanımı bizde yeni başladı....Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 1 Şubat 2011; 8:33:52 >




  • üsttekimesajımdaki resimleri bukadar ekleyebildim bu yolla foto işlemeyi bilyorsanız yardımcı olun öğreneyim. veya mailiniz iletin siz egöndereyim siz işleyin fark etmez. size pm yapmıştım ama sanırım ya görmediniz yada satıcı falan sandınız:)) problem değil her durumda foruma girmiyordum bi yanlışlık sonucu dün girdim siz aklıma gelince elimden geldiğince eklemeye çalıştım. kesinlikle spray poliüretanı öneriyorum.
    noktalı olan bölümehttp://****.com/files/445226911/Beykozdaki___arkada__ae_n_evi.doc rapid ekliyoruz photobucket sitesindeki fotolar annemlerin evinin üst katındaki tersa ait yağmurda bize zarar veriyordu.
    kendi oturduğum evin fotolarınıda eklemeye çalışacağım. sabah düzelmeye çalırken yazmaya çalıştım düzgün olmayabilir görüntüler baştan özrünü dilemiş olayım.

     Sprey Poliüretan Köpük ile Isı Yalıtımı


     Sprey Poliüretan Köpük ile Isı Yalıtımı


     Sprey Poliüretan Köpük ile Isı Yalıtımı




  • taşkafa arkadaşta açıklamış ben 2. mesajı yazarken.. elimden geldiğince bazı iletiler yaparım.
  • rapidshare yüklediğim resimler için bu linkeda bakabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=46416348
  • bir tanıdığımdan metrekare fiyatını öğrenme durumum var. Bana haber verecek,
    Mantolamaya göre avantajlarını aynen yukarıdaki gibi bahsetti. Yanıcı özelliğini ise B3 formatında üretildiğinde problem olmadığını belirtti. Açıkçası ben de araştırmaya başladım....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metehan_bera

    bir tanıdığımdan metrekare fiyatını öğrenme durumum var. Bana haber verecek,
    Mantolamaya göre avantajlarını aynen yukarıdaki gibi bahsetti. Yanıcı özelliğini ise B3 formatında üretildiğinde problem olmadığını belirtti. Açıkçası ben de araştırmaya başladım....


    mantolamada eps mi yoksa xps mi derken bi de bu çıktı karşımıza.
    sn. metehan, sprey poliüretanın m2 fiyatı, artı ve eksileri hakkında bilgi verirsen aydınlatıcı olur. apartman olarak önüzmüdeki kışa mantolama yaparak girmiyi düşünüyoruz. mavi kale, ode, izocam bunların m2 fiyatı 30-35 tl arasında.
  • Bilgiyi aldığımda paylaşacağım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9 köyden kovuldum

    üsttekimesajımdaki resimleri bukadar ekleyebildim bu yolla foto işlemeyi bilyorsanız yardımcı olun öğreneyim. veya mailiniz iletin siz egöndereyim siz işleyin fark etmez. size pm yapmıştım ama sanırım ya görmediniz yada satıcı falan sandınız:)) problem değil her durumda foruma girmiyordum bi yanlışlık sonucu dün girdim siz aklıma gelince elimden geldiğince eklemeye çalıştım. kesinlikle spray poliüretanı öneriyorum.
    noktalı olan bölümehttp://****.com/files/445226911/Beykozdaki___arkada__ae_n_evi.doc rapid ekliyoruz photobucket sitesindeki fotolar annemlerin evinin üst katındaki tersa ait yağmurda bize zarar veriyordu.
    kendi oturduğum evin fotolarınıda eklemeye çalışacağım. sabah düzelmeye çalırken yazmaya çalıştım düzgün olmayabilir görüntüler baştan özrünü dilemiş olayım.

    seyahatte olduğum için 6-7 gündür internete giremiyordum, o yüzden buradaki paylaşımları da mesajınızı da görmedim. Deneyimlerinizden, uygulamanın artı eksilerinden, yaklaşık maliyetlerden bilgi verirseniz çok sevinirim...




  • sayın poyraz en kısa süre içinde size foto ileticem. bu arada bu iş xps eps levhaların saf halinden daha ucuza çıkıyor. ama sıva meselesini bilmiyorum bana özelden ulaşan arkadaşlara firma telefonunu veririm. bu işte dikkat edilmesi gereken kurallardan biride. çin malı kimyasal kullananda var. benim yaptırdığım firma tamamen alman basf mamülü elastogran firmasının malını kullanıyordu. mamülü tekpol firmasından alıyordu sanırım basf ile aralarında ortaklık var tekpol firmasının.. çünkü iki firmada aynı yerde konumlu. yanmazlık oranı b-2 formu. kullandılar.. dikkat etsin herkez sözleşmesine b2-b3 formu yazdırmasın. ozaman b3 sınıfınada imza atmış oluyoruz.. çok önemli olmasada iyice sıvandıktan sonra... aradaki farkı firmalar önemsiyor. bu rakamı kaptırmamak gerekiyor.

    artı ve eksilerine gelince ısı köprüsü oluşturmadığı için tartışılmaz bile. yanlız yapılırken sağı solu çok pisliyor eksisi oda hiç sorun değil. ben daha önce içten uygulama olmaz demiştim yanıcılık açısından.. ama iyi bir sıvacının bu işi halledeceğine inanıyorum. 2 kat sıva çekildimi hiç sorun çıkmaz bence.. ama işin mantığı dıştan yaptırmak her yeri kaplatmak diğer topikteki resimlerdeki gibi. şurdaki uydum akıllarlar gibi kar ettiğini sanamamak. şimdi bu fotoda ne olacak. uyanıklar balkon kenarlarını boş diye yaptırmamışlar ordan alına soğuk daireye doğru 1m2 ilerleyecek.. bişe olmaz diyen ustalara kanmayınız. taşkafa yazmış yöneticilerin çoğu böyle olmasada iyi niyetli olsada birkaç şeytan onları ayarttımı aynen bu resimdeki işi yaptırırlar. savunmaya gelincede artık kendilerine şeytanlık öğretenden daha şeyatn olmuşlardır..


    quote:

    Orijinalden alıntı: poyraz30


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9 köyden kovuldum

    üsttekimesajımdaki resimleri bukadar ekleyebildim bu yolla foto işlemeyi bilyorsanız yardımcı olun öğreneyim. veya mailiniz iletin siz egöndereyim siz işleyin fark etmez. size pm yapmıştım ama sanırım ya görmediniz yada satıcı falan sandınız:)) problem değil her durumda foruma girmiyordum bi yanlışlık sonucu dün girdim siz aklıma gelince elimden geldiğince eklemeye çalıştım. kesinlikle spray poliüretanı öneriyorum.
    noktalı olan bölümehttp://****.com/files/445226911/Beykozdaki___arkada__ae_n_evi.doc rapid ekliyoruz photobucket sitesindeki fotolar annemlerin evinin üst katındaki tersa ait yağmurda bize zarar veriyordu.
    kendi oturduğum evin fotolarınıda eklemeye çalışacağım. sabah düzelmeye çalırken yazmaya çalıştım düzgün olmayabilir görüntüler baştan özrünü dilemiş olayım.

    seyahatte olduğum için 6-7 gündür internete giremiyordum, o yüzden buradaki paylaşımları da mesajınızı da görmedim. Deneyimlerinizden, uygulamanın artı eksilerinden, yaklaşık maliyetlerden bilgi verirseniz çok sevinirim...



     Sprey Poliüretan Köpük ile Isı Yalıtımı




  • Yalıtım yaptıran arkadaşlar herkes maliyetlerini burada paylaşsa da doğru değerleri öğrensek kimse de kazıklanmasa! Sprey Poliüretan Köpük yaptırdım diyen arkadaşta çok bilgi sahibiyim demesine karşın bilgileri ve maliyetlerini hala paylaşmadı, havada kalıyor herşey! Halbuki herkes yalıtımla ilgili bütün bildiklerini paylaşsa çok faydalı bir topik olacak burası...
  • sayın poyraz kardeşim. yazınızın içine cevapları yazıcam. keşke mailinize baksaydınız baya uğraşıp yazmıştım.

    quote:

    Orijinalden alıntı: poyraz30

    Yalıtım yaptıran arkadaşlar herkes maliyetlerini burada paylaşsa da doğru değerleri öğrensek kimse de kazıklanmasa! sayın kardeşim. ben sizlere fiyatlar güncel olmadığı için yazmadım. bilmiyordum çünkü. şimdi nete baktım. 15,00TL/M2/3 CM KALINLIK ( 34-38 kg/m3 Yoğunlukta ) bizim iş 50-55 yoğunlukla atıldı. burayada firma ismi vs belirtmek yasak reklama giriyor. ama bukadar yazacak olduktan sonra firma ismi izogüvenel.. daha başka yazamayacağım durumlar için affeyleyin.. praktikerden zamanında aldığım fiyattan oldukça uygun yaptırmıştım. zaten iş başlayınca dijital tartıyı görüyorsunuz bitince ne atılmış çarpılıyor. aratın nette bir dolu firma var.. Sprey Poliüretan Köpük yaptırdım diyen arkadaşta çok bilgi sahibiyim demesine karşın bakın burda kızdım size.. benim çok bilirim gibi bir halim olsa bu şekilde yazarmıyım...sonra dedim haklıdır bilmediği iştir biraz daha yazmam gerekir şeklinde düşündüm.. belkide attığım maili görmemiştir dedim. halbuki ben size mailden öncede birçok durumu üstteki mesajlardada açıkladım. pc kullanıcılığım iyi olmadığını söyledim. foto konusunda bile yardım istedim. bilgileri ve maliyetlerini hala paylaşmadı, havada kalıyor herşey! açıkladım üstte.. amacım yardımdan başka bir şey değil ama tıkanacağım durumlarıda açtım daha önceki mesajlarımda..hatta ilk pm attığımda gecikebilirm bile demiştim sizeHalbuki herkes yalıtımla ilgili bütün bildiklerini paylaşsa çok faydalı bir topik olacak burası... esasında yine faydalıda, keşke bir iki kişi daha olsa bu uygulamayı yaptırıpta bana destek olacak. ve daha hızlı yazacak. selamlar takıldıklarınızı sorunuz yine..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9 köyden kovuldum

    sayın poyraz kardeşim. yazınızın içine cevapları yazıcam. keşke mailinize baksaydınız baya uğraşıp yazmıştım.

    quote:

    Orijinalden alıntı: poyraz30

    Yalıtım yaptıran arkadaşlar herkes maliyetlerini burada paylaşsa da doğru değerleri öğrensek kimse de kazıklanmasa! sayın kardeşim. ben sizlere fiyatlar güncel olmadığı için yazmadım. bilmiyordum çünkü. şimdi nete baktım. 15,00TL/M2/3 CM KALINLIK ( 34-38 kg/m3 Yoğunlukta ) bizim iş 50-55 yoğunlukla atıldı. burayada firma ismi vs belirtmek yasak reklama giriyor. ama bukadar yazacak olduktan sonra firma ismi izogüvenel.. daha başka yazamayacağım durumlar için affeyleyin.. praktikerden zamanında aldığım fiyattan oldukça uygun yaptırmıştım. zaten iş başlayınca dijital tartıyı görüyorsunuz bitince ne atılmış çarpılıyor. aratın nette bir dolu firma var.. Sprey Poliüretan Köpük yaptırdım diyen arkadaşta çok bilgi sahibiyim demesine karşın bakın burda kızdım size.. benim çok bilirim gibi bir halim olsa bu şekilde yazarmıyım...sonra dedim haklıdır bilmediği iştir biraz daha yazmam gerekir şeklinde düşündüm.. belkide attığım maili görmemiştir dedim. halbuki ben size mailden öncede birçok durumu üstteki mesajlardada açıkladım. pc kullanıcılığım iyi olmadığını söyledim. foto konusunda bile yardım istedim. bilgileri ve maliyetlerini hala paylaşmadı, havada kalıyor herşey! açıkladım üstte.. amacım yardımdan başka bir şey değil ama tıkanacağım durumlarıda açtım daha önceki mesajlarımda..hatta ilk pm attığımda gecikebilirm bile demiştim sizeHalbuki herkes yalıtımla ilgili bütün bildiklerini paylaşsa çok faydalı bir topik olacak burası... esasında yine faydalıda, keşke bir iki kişi daha olsa bu uygulamayı yaptırıpta bana destek olacak. ve daha hızlı yazacak. selamlar takıldıklarınızı sorunuz yine..




    Mail adresimi çok sık kontrol etmiyorum, (burayı daha sık kontrol ediyorum açıkçası) mailime olduça detaylı açıklama göndermişsiniz teşekkür ederim. Bugüne kadar en detaylı aldığım bilgi diyebilirim. Maalesef nette pek fazla bilgi yok. Bilgilerinizi paylaşmakta neden bu kadar tedirginsiniz anlamadım, sonuçta burası bir paylaşım/forum sitesi. Ve bildiğim kadarıyla da bilgi paylaşım yasak değil, salt reklam yapmak yasak(buna rağmen siteye üye olup ilk mesajında kendi firmasının reklamını yapan bir dolu insan var, bu konuda bile !) Nette iyi değilim demişsiniz ancak gönderdiğiniz yazı fotoğraflar oldukça açıklayıcı, keşke burada da paylaşsaydınız. Duvarlarına uygulama yaptıran arkadaşınız köpük üzerine nasıl bir uygulama yaptırarak kapattırdı acaba? Bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Ben burada bu işi profesyonelce yaptığını iddia eden bir firmadan metrekaresi 55 YTL'den teklif aldım ve bana çok uçuk geldi açıkçası... Bu işin gerçek fiyatı nedir, ne kadara yaptırırsak kazıklanmayız hala araştırmaktayım, bir de dıştan duvara yaptırılacağı için üzerine yaptırılacak uygulamaları araştırıyorum. Bu konuda nette çok bilgi yok, umarım burası faydalı olur. Son olarak verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.




  • sayın poyraz kardeş, ben size ilk ulaştığımda pm den ulaşıp mailen yardımcı olabilirim foruma girmiyorum demiştm. gerçektende girmiyordum. birine yanlış pm attınca girmek zorunda kaldım. (girmişken sizede yardımcı olmak istedim demiştim) yanlışlıkla pm yazdığım arkadaşla yazıları sildik karşılıklı sildiğim yazıyıda kopyaladım aynen duruyor. siz ileteceğim mailden hatta bu konuyada yazmıştım üstlerde, ve zibro konusunda ayrıca mevcut .

    burdan konu paylaşmayı tabi daha çok isterim ama foruma foto vb yüklerken inanın bazen 5 dk sürecek işi 1-2 saat uzatıyorum. eklem romatizmam sebebiyle. Allah herkeze sağlık versin. bu duruma birazda pc bilgisizliği eklenince. iyice uzuyor tabi vakit bulmakta önemli.

    size göndermiş olduğum fotoları aşağı yukarı burda yayınladım sayılır rapidden link verdim ayrıca diğer bir sayfaya bastım burayada tekrar işliycem kısa zamanda. belki şimdide işleyebilirim çok gecikmezsem yazıyı yazarken.

    reklam konusuna gelince ben burada zaman zaman sert yazıları çok rahat yazıyorum. şimdi biri tutup bana reklammı yapıyorsun dedimi birde ona yazmak var. normal yazımı yazamazken.. bu yüzdende çekindim firma ismi ve telefonları için.. resim için açıklamamı üstte yaptım onun reklamla ilgisi yok.

    sıva meselesini. arkadaşıma sordum. hala sıva yaptırmamış para yok diyor. size verdiğim telefonu arayın sorun gerçekten iyi çocuklar. bendne iş yaptırmazsana cevap vermem gibi huyları yoktur.. onlar sıva işlerindede usta masrafını bilirler. ben çatıda şap yaptırmadım. teraslar içinse üstü fayans kaplandı bu nedenle sıva ücretlerini ne ben nede arkadaşım biliyoruz.. sizin aldığınız 55 tl fiyat tabiki çok fazla. bence sıva ile birlikte 35tl yi geçmemesi lazım. çünkü 3-4cm strafordada bu fiyat veriliyor. geçengün forumda okudum. şimdi ben bu işin burasında tıkandım çünkü gördüğünüz gibi siz mutlaka çevrenizede sorunuz sıva boya işini. bizim ustalarada. hep beraber paylaşalım. selamlarımla.



    quote:

    Orijinalden alıntı: poyraz30


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9 köyden kovuldum

    sayın poyraz kardeşim. yazınızın içine cevapları yazıcam. keşke mailinize baksaydınız baya uğraşıp yazmıştım.

    quote:

    Orijinalden alıntı: poyraz30

    Yalıtım yaptıran arkadaşlar herkes maliyetlerini burada paylaşsa da doğru değerleri öğrensek kimse de kazıklanmasa! sayın kardeşim. ben sizlere fiyatlar güncel olmadığı için yazmadım. bilmiyordum çünkü. şimdi nete baktım. 15,00TL/M2/3 CM KALINLIK ( 34-38 kg/m3 Yoğunlukta ) bizim iş 50-55 yoğunlukla atıldı. burayada firma ismi vs belirtmek yasak reklama giriyor. ama bukadar yazacak olduktan sonra firma ismi izogüvenel.. daha başka yazamayacağım durumlar için affeyleyin.. praktikerden zamanında aldığım fiyattan oldukça uygun yaptırmıştım. zaten iş başlayınca dijital tartıyı görüyorsunuz bitince ne atılmış çarpılıyor. aratın nette bir dolu firma var.. Sprey Poliüretan Köpük yaptırdım diyen arkadaşta çok bilgi sahibiyim demesine karşın bakın burda kızdım size.. benim çok bilirim gibi bir halim olsa bu şekilde yazarmıyım...sonra dedim haklıdır bilmediği iştir biraz daha yazmam gerekir şeklinde düşündüm.. belkide attığım maili görmemiştir dedim. halbuki ben size mailden öncede birçok durumu üstteki mesajlardada açıkladım. pc kullanıcılığım iyi olmadığını söyledim. foto konusunda bile yardım istedim. bilgileri ve maliyetlerini hala paylaşmadı, havada kalıyor herşey! açıkladım üstte.. amacım yardımdan başka bir şey değil ama tıkanacağım durumlarıda açtım daha önceki mesajlarımda..hatta ilk pm attığımda gecikebilirm bile demiştim sizeHalbuki herkes yalıtımla ilgili bütün bildiklerini paylaşsa çok faydalı bir topik olacak burası... esasında yine faydalıda, keşke bir iki kişi daha olsa bu uygulamayı yaptırıpta bana destek olacak. ve daha hızlı yazacak. selamlar takıldıklarınızı sorunuz yine..




    Mail adresimi çok sık kontrol etmiyorum, (burayı daha sık kontrol ediyorum açıkçası) mailime olduça detaylı açıklama göndermişsiniz teşekkür ederim. Bugüne kadar en detaylı aldığım bilgi diyebilirim. Maalesef nette pek fazla bilgi yok. Bilgilerinizi paylaşmakta neden bu kadar tedirginsiniz anlamadım, sonuçta burası bir paylaşım/forum sitesi. Ve bildiğim kadarıyla da bilgi paylaşım yasak değil, salt reklam yapmak yasak(buna rağmen siteye üye olup ilk mesajında kendi firmasının reklamını yapan bir dolu insan var, bu konuda bile !) Nette iyi değilim demişsiniz ancak gönderdiğiniz yazı fotoğraflar oldukça açıklayıcı, keşke burada da paylaşsaydınız. Duvarlarına uygulama yaptıran arkadaşınız köpük üzerine nasıl bir uygulama yaptırarak kapattırdı acaba? Bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Ben burada bu işi profesyonelce yaptığını iddia eden bir firmadan metrekaresi 55 YTL'den teklif aldım ve bana çok uçuk geldi açıkçası... Bu işin gerçek fiyatı nedir, ne kadara yaptırırsak kazıklanmayız hala araştırmaktayım, bir de dıştan duvara yaptırılacağı için üzerine yaptırılacak uygulamaları araştırıyorum. Bu konuda nette çok bilgi yok, umarım burası faydalı olur. Son olarak verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.





  • sayın poyraz, arkadaş. ve tüm arkadaşlar. bugün izolasyoncu arkadaşa ulaştım önemli bilgiler aldım fiyatları net öğrendim. Kendi uyguladığı ürünün m2 fiyatı 15+kdv. fiyatı anlaşmak kişiye kalmış artık. bu işin son teslim toplam fiayatına örnek olarak 30-35 tl rakam verdiler. aynen akşam yazdığım yazıdaki, tahmini söylediğim rakama denk. yanlız sıva ve boya işi için önerecekleri devamlı çalıştıkları ustaları yokmuş. çünkü devamlı türkiyenin dört bir yanını dolaşıyoruz diyorlar.

    önemli olarak şunu belirttiler dış işlem uygulamasını, bitmiş ve etrafında çok bina olan mekanlarda uygulamanın çok güç olduğunu ilettiler. çünkü sağa sola tozu yapıştımı etrafla mahkemelik olurlar diyorlar bunu önlemek içinse alanın geniş olup komple naylonla kaplanması gerekli diyorlar. buda fiyat arttırıcı bir etken oluyor diyorlar. benim arkadaşta resimlerini ilettiğim linktekihttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=46416348
    işlem sırasında arkadaş 270 tl komşuna para ödemiş.. komşusunun bahçesindeki ürüne kimyasal zarar vermiş bahçe sapsarı olmuş.

    bir diğer önemli nokta sizlere b-2 yanmazlık sınıfında ürün attırmanızı önermiştim. özellikle o konuyu açtı arkadaş. dış duvar sıvanacağı için b-2 atmaya gerek yok b-3 hem daha uygun rakam olarak.. hemde sertlik derecesi b-2 den yüksektir.. söz gelimi çok soğuk bölgelerde soğuk hava depolarında genel olarak yoğunluk yüksek olunca daha fazla yalıtım sağladığı için b-3 kullanılmasında fayda var. daha fazla detay öğrenmek içinse tekpol ve basf türkiye ye başvurulabilir şeklinde açık gönüllülükle not ilettiler.

    geniş fotoları yine akşam iletemedim. kısa sürede ekleyeceğim.




  • Konu komşuların bahçesine zarar vermemek ise çözümü çok zor değil..Ön cephenin tüm yüksekliği boyunca 3 mt eninde kesintisiz sera naylonları cephenin sağ ve sol kenarlarına enlemesine sallandırılıp ucuna ufak bir kaç ağırlık bağlanır..veya sabitlenir.. İşlem bitince aynı naylon diğer cepheye sağlı sollu dikey enlemesine perde gibi sallandırılır...İki boy naylon ile dört cephe bitirilir.Bütün cephelere naylon çekmeye gerek yok....3 mt eninde naylonun metresi 2 lira..Demokrasilerde çare tükenmez....saygılarımla..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.