Şimdi Ara

Şöyle bir şey düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İşlemci, ram ve anakart hariç tüm bileşenlerim var. Bu üçlü için 1000TL bütçe ayırdım (aklımıza uyarsa 1200'e kadar çıkabiliriz)


    İşlemci olarak 8350'de karar kıldım. İlk defa AMD sistem kuracağım. Power supply olarak Enermax 750w var yeteceğini düşünüyorum.

    Anakart konusunda kararsızım. Formula-Z ne kadar cezbetse de elimdeki ekran kartı (GTX 470) ve eski monitörümü vs. düşününce Formula-Z'ye o kadar para gömmek akıl karı gelmiyor. Öyle overclock peşinde koşan biri değilim sadece ufak bir ayarlama çekerim. Kasa olarak Thermaltake Armorlardan var eski seri alüminyum. Anakart olarak dediğim gibi kararsızım halen daha.

    Ram konusunda ise hazır bu kadar multithreading bir işlemci almışken 16gb'a çıksam mı diyorum. Çünkü WoW vs. oynayacağım, raidlerde kasmasın diye düşünüyorum. Bilgisayarda en önem verdiğim şey tepkime olayı. 2133mhz bıdıbıdı ramler yerine daha düşük tepkimeli hoş ramler cezbediyor ancak ne alacağımı bilmiyorum.

    Bir de işlemcinin üzerine iyi bir soğutma almak istiyorum çünkü benim oda sıcak. Ekran kartını gönderecek olan arkadaşım ZOTAC'ın da ısındığını söylüyor bu yüzden kasanın içi fırın olmamalı.

    1000TL'ye halledilir diye düşünüyorum. Ekran kartını vs. upgrade etmeyi ben de biliyorum ancak sistem çok uzun süreli bir sistem olmayacak, zira şu an elimde bir masaüstü pc yok ilk olarak ana amacım bir masaüstü kurmak sonra üzerine ekleme yaparız.

    Ne dersiniz? Hoş olmaz mı?







  • öncelikle kararsızsın bu bi gerçek sana şu tavsiyeleri veriyim ;

    anakartta - ASUS den kaçıınma
    ekrankartı - ASUS diyorum gene uyumlu olacaktir
    Ram 4-8 arası alsan yeterli çunku ram fazla etkılemez sistemını saglam yerlestırıp 4gb ram takarsan 16gb nin yapamayacagi işleri bile silip süpürür

    işlemci ise şöyle deyim : amd seçmekle çok iyi bir kara almışsın ama bunu zalmanın 200 tl lik kasalarına veya benzeri kasalara takman lazim cunku içlerinde 7-10 arası değişen fan sistemi vardir buda amd yi keyfine sokar ..
    ve işletim sisteminde amd fx serieslerden 6100 den 8300 arası modellerden biri seni tatmin edicektir.
  • Kusura bakma ama attığın mesajın sorduklarımla alakası yok. Öncelikle zaten ekran kartı aramıyorum, ötekisi ise işlemcide eminim. Kasa Armor, soğutma konusunda sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.