Şimdi Ara

SONYNİN HD KALİTESİ BU REZALET GÖRÜNTÜ MÜ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sony HD kamera MHS-CM5

    Arkadaşlar, Sony bloggie Full HD (MHS-CM5) kameraya kaydettiğim görüntüleri bilgisayara usb bağlantısıyla veya direk karttan atınca görüntü çok kalitesiz görünüyor bilgisayarda. Kullandığım hafıza kartı Sony nin 8 GB lık HD kameralar için ürettiği hafıza kartı. Kameranın üzerinde bir AV çıkışı (kırmızı beyaz sarı üç jaklı, tv ler için) bir HDMI çıkışı HD TV ler için ve bir de USB çıkışı şarj ve bilgisayar bağlantısı için var. Gerek usb den bağlayarak gerek hafıza kartını leptopa takarak kameranın yazılımıyla görüntüleri bilgisayara attığımda çok dandik bir görüntü kalitesi çıkıyor karşıma. Kameranın kendi ekranından izlediğimdeyse görüntü mükemmel. O kadar Hıgh definition dedikleri süper görüntü bu mu yoksa daha kaliteli aktarabileceğim bir yol var mı? Bir de görüntüleri MP4 olarak kaydediyor ve kameranın ayarlarında bunu değiştirmek için herhangi bir seçenek yok. Kitabında kayıt formatı tam olarak şöyle yazıyor MPEG_4 AVC/H.264 (.MP4) gom playerda oynatığımda çok dandik bir götüntü izliyorum, kameranın kendi yazılımıyla izlediğimde nispeten biraz daha iyi bir görüntü oluyor. Bir de en yüksek çekim kalitesinde çektiğimde 1 dakikalık çekim 78 Mb boyutunda oluyor. HDMI çıkışı HD tvlere bağlantı yapıldığında yüksek kaliteli görüntü izletiyormuş ancak bilgisayara kayıt etmek için HDMI çıkışını kullanamazmışım çünkü bir ucu hdmı diğer ucu dv kablo yokmuş.

    Uzun lafın kısası çekimleri bilgisayara kaliteli bir şekilde atmak için ne yapmam lazım? Bilgisayara kaliteli gidiyor da acaba oynatma programlarının cocedlerinden mi kaynaklanıyor bu kalitesizlik? Karta kaydedilen görüntüyü bilgisayara kaliteli atabilmek için Hdmı den alıp bir ara aparata veya özel bir programa sokup oradan kaliteli bir şekilde bilgisayara kaydetme imkânım var mı? Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.


     SONYNİN HD KALİTESİ BU REZALET GÖRÜNTÜ MÜ??


     SONYNİN HD KALİTESİ BU REZALET GÖRÜNTÜ MÜ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müverrih -- 13 Nisan 2010; 23:40:50 >







  • Ovvvv bu baya bi yanlış yer olmuş!
  • Şöyle düşün, bende ilk full hd aldığımda öyle zannettim ama durum şöyle, kameranın çekebildiği kaliteli görüntüyü full hd çözünürlüğü çektiği için FULL HD olmayan makinaların videolarını full hd cozunulurlugune getirinceki
    bozulan görüntü kalitesi bunda bozulmamış oluyor yani diğer makinalarla cektgının aynısını sadece full hd cekıyosun ama goruntuyu kuculttugunde işine yarıyor. Ayrıca makinayı çekerken çok az hareket etmeni öneririm.
    zaten full hd 3 MP ne demekti yanlış hatırlamıyosam.
    Kısacası sadece çözünürlükte işine yarar o makina.
  • Konunun yeri burası değil, ŞURAYA aç.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.