Şimdi Ara

SONY XE9305 PS4 Pro HDR görüntü alamama sorunu (ÇÖZÜMÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar günlerdir uğraştığım ve pek çözümü görmediğim kendimce çözdüğümü düşündüğüm bir konuyu buraya taşımak istedim. Sonuçta çözüm için ilk baktığımız yerlerden biri DH forum.
    Geçen cumartesi günü uzun araştırmalar sonucu HDR tv konusunda samsung Q7F ve Sony XE9305 arasında kalıp sony'de karar kıldım. Gelen servise direk PS4 PRo yu bağlayacağımı söyledim HDMI 1 girişine bağladık. Çok büyük hevesle açtım. 4K oyun başlıyor sonra 1080p ye dönüyordu (Uncharted ve FIFA 18). Müşteri hizmetlerinden yardım aldım çözülmedi size çözüme giden bir kaç aşamayı anlatayım sanırım başka markalarda benzer şekilde çözülüyordur. Alırken panel bilgiler (8 bit 10 bit) HDR modu LG'nin Dolby almos modunun ps4 pro ile uyumsuz olduğunu söyleyen yerler var.(bilgisi olan varsa ya da kullanan yazabilir.) Sony HDR10 kullanıyor.

    1) İlk olarak kullanım klavuzundan hangi HDMI girişinin 4K desteklediğine bakın benimkinde 2 veya 3 tü (evet müşteri hizmetlerine sordum ısrarla 1 e takıcaksın dedi)
    2) HDMI kablosu 2 ve üzeri olması gerekiyor. Müşteri hizmetleri 2 ve üstü olsa da sadece içinden çıkan kabloyla uyumlu olduğu gibi garip bir çözüm getirdi. Evdeki bütün kablolarla deenedim ama yukardaki sorun tekrar başgösteriyordu.
    3)Sonra 1. maddede tespit ettiğiniz hdmi girişine(2 benim için) home ekranından (sonyler için) özelliklerine girip gelişmiş 4k seçeneğini seçiyoruz. Sanırım LG ya da Samsung da UHD deep color gibi birşey olabilir.
    4) Sonra ps4 video çıkış menüsünden HDR seçeneğini otomatik yapıyoruz.
    5) Şimdi uncharted ve fifa 18 i ayrı ayrı açtım 4k olarak başladı. Uncharted ayalar özelliğinden HDR açık yaptım. (Bu kısma gelince tamam dedim oldu HDR görüntü olıyorum. Ama bunun için teyit edebileceğim bir yer var mı. Oyun +k çalışıyor ve HDR seçeneğini açabiliyorum ama video çıkış bilgilerinde 2k/4k destekliyor gibi 4 satırlık ekran gelmiyor. Destekliyor kullanılmıyor diyor.
    6)Ama bende RGB formatından değil de Yuv420 olarak açılıyor RGB desteklemiyor diyor. Anlamadım. Yuv420 için 10 bit paneller için RGB için 8 bit paneller için diyor sanırım doğru.

    Eksik yaptığım bir şeyler var mı acaba. Şimdiden herkese Tşk ederim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamze_in38 -- 27 Şubat 2018; 11:58:56 >







  • Hocam son durum nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TV'yi aç PS yi açarken güç düğmesine 10 sn basılı tut ,,

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.