Şimdi Ara

Sony : PS4 talebine Avrupa'da yetişemiyoruz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
1.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yetiştirmek için kim bilir hangi asya ülkesinde hangi insanların haklarını ihlal ederek fazla üretime zorlayacaklar. Hangi çoçukları çalışmaya zorlayacaklar.Yazık!

  • quote:


    Öncelikle adam gibi uslupla yaz yazacaksan.

    Ikincisi yukarıdaki oyunlar ps3 fiyatları. Hiçbiri 1080p değil.

    Xbox'ı değil sadece kendi paramı savunurum. Yukaridaki arkadaş gibi "xbox hiç rakip bile olmasın, sony tek başına bize yeter" diyerek kaziklanmaya meraklı değilim.

    Ben rekabet istiyorum sadece. Yoksa kimse bize sevdalı değil, kazığı en sivri şekilde atıyorlar.


    Üslubumda herhangi bir saygısızlık bulamadım sanırım yazacak birşeyler arıyordunuz

    Ayrıca siz sanırım teknolojiyi 5 yıl geriden takip ediyorsunuz isterseniz Xbox ONE ile PS4 oyunlarına bakın bir de şu oyunların fiyatına vergilerle sömüren ülkemizde değil de yurtdışında bakın.

    Watchdogs:

    Xbox One : 59$ PS4 59$ (+ ek süre)

    Battlefield 4:

    Xbox One : 59$ PS4 59 $

    Şimdi sadece bu ikisini yazdım ama daha fazla araştırmak isterseniz bakın oyunların fiyatları hemen hemen eşit çıkacaktır . Ayrıca ben de biliyorum kimsenin bize sevdalı olmayıp kazık atmaya çalıştığını ama şunu bilin ki MS Sony'den her anlamda 2 kat daha fazla kazık atıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polibot -- 22 Haziran 2014; 20:21:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Omer_Faruk.

    Böyle giderse rekabetsizk yüzünden olan bize olacak

    Bize birşey olmaz. MS ile Sony karıştırılmasın lütfen :) Sony sıkıntı yaşatmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: d3vstator

    Oyun fiyatlarinin artmadigini savunan arkadaslar atari 2600 zamanlarini gormemisler, duymamislar. Yillardir oyun fiyatlari 60 dolarlar seviyesinde.

    Aslinda bu konu ile ilgili konusacak sey var ki, sagolsun her karsi fikirde hemen toplanip saldiriya gecen xbox tayfasi yuzunden suraya bazen tek kelime yazmak icimden gelmiyor.

    Sen Xbox tayfası diyerek Ps tayfasindan oldugunu ifade ediyorsun bir nevi, sorun Xbox tayfası falan degil insanların bir seyin tayfası olması bunu bile anlayamiyorsunuz. Şurada Sony melek degil o da kar amaçlı bir firma demek bile eksilenme sebebi, herkes marka fani burada.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Krone


    quote:

    Orijinalden alıntı: Omer_Faruk.

    Böyle giderse rekabetsizk yüzünden olan bize olacak

    Bize birşey olmaz. MS ile Sony karıştırılmasın lütfen :) Sony sıkıntı yaşatmaz.

    Ondan onlineyi paralı yaptılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omer_Faruk. -- 22 Haziran 2014; 20:58:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony paralı köle mı tutmuş anlamıyorum ki. Ben de Sony hastasiyim fakat piyasada tekel olmasını istemem. Körü körüne markalara tutunmak anca bizlerin yapacagı iştir. Ha sony para veriyorsa savunmaya devam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basari=kalite
    Kalite=basari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80'li yılların başından beri oyun oynarım, okuldan arcade salonlara kaçtığımız günler aklımdadır hala. Yanlış anlaşılmasın dinazorluk yapıp, bugünün güzel oyunlarına çamur falan atıyor değilim, çok güzel oyunlar oynadık, bundan sonra da oynayacağız. Ama genel gidişat pek hoşuma gitmiyor.

    Hanginiz bir kitabı okuyup, tekrar tekrar aynı sayfaları ilk defa okuyormuşcasına çevirmediniz veya güzel bir şiiri yüzlerce defa okumadınız? Sevdiğiniz kitabın 100 sayfa olmasından veya şiirin çok kısa olmasından hiç şikayet ettiniz mi? Ama günümüz oyuncularının bir kısmı sırf multiplayer modu olmadığı için harika oyunları bile kullan kenara at mantığı ile değerlendiriyor, verdiği paranın karşılığını almadığını düşünüyor. Bu noktayı anlamakta cidden büyük güçlük çekiyorum, sırf multiplayer modu var diye bir oyun yüzlerce saat oynanabiliyor, tek kazanımları o yüzlerce saat boyunca aldığı headshot'ların onda yarattığı kişisel tatmin, daha ötesi değil. Maksat muhabbetse, bunu oyunu oynarken de arkadaşlarınızla gayette güzel yapabiliyorsunuz.

    Diğer taraftan konsolu açtıktan sonra ekranda görünen, arkadaşlarımızın profilimizi açtığı zaman ortaya çıkan avatarlarımıza sanal eşyalar alıyor, değişik özelleştirme seçeneklerine hatırı sayılır paralar ödüyoruz, hatta yetmiyor sanal ortamda kullandığımız adımızı değiştirmek için bile 10 dolar gibi bir parayı umarsızca ödeyebiliyoruz. Multiplayer modları meşhur olan oyunların çıktıktan kısa bir süre sonra gelen harita ek paketlerine de acımadan bu paraları verebiliyoruz.

    Yani mesele para da değil esasında, verdiğimiz paralarla sadece sanal ortamdaki itibarımızı, headshot yaparken değişik haritalarda oynama hazzımızı tatmin ediyoruz. Ama elimize geçen tek şey bunları yaparken delice artan oyun içi istatistiklerimizin, K/D oranlarımızın arkadaşlarımızla konuşurken bize verdiği gurur değil mi?

    Parayı sayıp aldığımız CD'ler içindeki DLC'lere bile sonradan acımadan paralar ödüyoruz, bunları sizler gibi ben de defalarca yaptım, yanlış anlaşılmasın. Bugün özellikle Battlefield, Call of Duty gibi meşhur oyunların ekstra içeriği olan "Elite, Premium" gibi sadece ilerde gelecek harita paketlerine oyunun fiyatı kadar bir daha paralar ödüyoruz.

    Cidden rahatsız oluyorum, yaklaşık bir yıldır bu tarz işlerden özellikle uzak duruyorum, multiplayer mod işlerine de zaten oldu bitti sıcak bakmadığımdan hep uzaktım. Bir kesim oyuncu kitlesi gerçek hardcore oyuncuların multiplayer'da zaman geçiren oyuncular olduğunu, benim tarzımdaki oyuncuların ise bu kesimden sayılmadığını iddia ediyor. Ben onlara sadece şu örneği veriyorum, Demon's Souls gibi bir oyunu single player kampanya olarak oynayan bir oyuncu hardcore oyuncu değil midir, değilse nedir diye?

    Bir oyuna 60 doları bastığımız zaman o oyunu yüzlerce saat oynamak zorunda mıyız, ne bileyim, suyunu çıkartmak deyimi var, olay bu mudur?

    Keza achievement/trophy sistemleri de aynı şekilde, sırf bunlar uğruna konsol tercihi yapabilen bir kitle var, cidden anlamıyorum, anlayamıyorum. Geçen nesil bir Mass Effect serisi geldi, sadece single player kampanyalarına 3 oyun için toplamda 300 saat harcamışımdır, tek oyuna bu kadar zaman harcayan, forumdan bildiğimiz tanıdığımız arkadaşlar var.

    Bakın dikkatle okuyun yazdıklarımı, bu söylediklerimin hepsini getiren, bunların yolunu açan firma MS olmuştur. İktisatta bir kanun vardır, okuyan arkadaşlar iyi bilir. "Kötü para, iyi parayı kovar" Sony'de piyasa şartları altında MS'nin getirdiği bu sözde yenilikleri ki bu yenilikler oyuncuyu yeni yolma yöntemleridir, kopyalamak, benzerini yapmak zorunda kalmıştır. Onlarda DLC getirdi, oyun içi sanal eşya sattı, onlar da online oyun deneyimi için para talep etti, gerçi daha insaflı davrandılar ama sonuçta getirdiler. İşte ben bu yüzden MS'nin oyun pazarından çekilmesini kişisel olarak arzu ediyorum, bu benim kişisel görüşüm, kimseyi de bağlamaz.

    Bir E3 2013 gördük ki, MS kalbinde yatan aslanı ortaya çıkardı, unutulacak gibi bir E3 değildi, resmen bildiğin karabasan. Allahtan oyuncuların verdiği tepki ile geri adım atmak zorunda kaldılar. Onlara kalsaydı, online'a verdiğimiz para, oyunlar için çıkan DLC'ler, sanal eşyalara dökülen paralar yetmeyecek, üstüne parasını saydığımız oyunun bile tüm haklarına sahip olamayacaktık. Bu gidip bir araba aldıktan sonra bunu yeni bir araba almak için satacağımız an üreticinin koyduğu engeli aşamamak gibi bir olay.

    Eğer DLC'lere, online oyun oynamak için para ödemeye, sanal eşyalara para dökmeye razıysanız, bunları ilk getiren firmayı tabi ki sevmeye devam edebilirsiniz. Sonuçta bunların fikir babası, diğer firmalara kötü örnek olarak sunan firmaya sevgi beslemeniz ancak bu şekilde mümkün olabilir.

    Bir nesil önce multiplatform oyunlarda yerdeki bir ot parçasını bile mesele eden, küçük kontrast farkları için diğer konsolu tukaka ilan eden kesimin bu nesilde "önemli olan eğlence" demesi de manidardır. Keza bir nesli 3 exc. oyunla bitiren konsolun fanlarının bu nesil biz de daha fazla exc oyun olacak demeleri de...

    Cidden daha söylenecek çok fazla şey var ama forumun günden güne düşen kalitesi bu tarz paylaşımların önündeki en büyük engel. Umarım bu şekilde düşünen insanlar azalmaz ve MS verdiği bunca zarardan sonra oyun pazarının konsol sektöründen çekilir. Emin olun ne PS1, ne de PS2 zamanı Sony'nin tek rakibi bile yoktu. Adamlar bana oyunculuğumun en zevkli anlarını o dönemlerde yaşattı. Evet online oyun yoktu, belkide online ile ilgili gelişmeler daha da gecikecekti ama eminim şu gördüğümüz, yaşadığımız ticari mantık pazarın hakimi olamayacaktı. Bu yüzden özellikle konsol pazarında ben iki firmanın rekabetinin bu sektörü sağlıklı olarak götüreceğine inanıyorum. Nintendo ve Sony bu hakkıyla yapacaktır, zaten her iki firma da MS ve Sony'nin birbirine ikame edildiği gibi edilemiyor. Benzer oyun sayıları çok az. Her iki firmanın konsolu ile yeterince farklı oyun oynama, deneyim etme şansına sahip olacağımıza inanıyorum.

    Söyleyeceklerim bundan ibaret diyeyim, daha fazla yazıp kafanızı şişirmek istemiyorum. Fırsat olur da bir gün bir muhabbet ortamında karşı karşıya gelirsek daha detaylı konuşabiliriz.

    Maksadım tartışma çıkartmak değil, bugüne kadar tüm oyun pazarına bir şekilde hakim olan bu gidişat hakkındaki fikirlerimi paylaşmaktı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 22 Haziran 2014; 22:05:38 >




  • Yalan sokemesinler abicim benim yasadigim yerde heryerde dag gibi ps4 stoku var, bu neyin abartmasi.
    Neyse bu sonyle aple nin stok skintisi hicbir zaman bitmez. Hepsi yapay olarak yapkilan haberler asli yok. Ps4 xbox tan iki kat fazla sattimi satti inkar eden yok . Bende ps4 sahibiyim xboxum yok ama abartmaninda anlami yok ps4 aldim sirketten hisse almadimki, her ps4 alana hissede veriyorlardida bizimkinimi unuttular eger boyle bir durum varsa soyleyin sikayet edelim. Isvicrede sinirda yasiyorum isvicredede almanyadada fransadada stok skintisi yok buna eminim. Bir ara zamanim olursa mediamarktaki ps4 daginin resmini ceker yollarim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: araknafobia

    Yetiştirmek için kim bilir hangi asya ülkesinde hangi insanların haklarını ihlal ederek fazla üretime zorlayacaklar. Hangi çoçukları çalışmaya zorlayacaklar.Yazık!

    Sony öyle bir şey yapmak isteseydi zaten yapardı ve stok sorunu yaşamazdı demekki çok zorlamıyor hem kendi fabrikasını hem Foxconu . Gerçi bu foxcon bir çok ürünü montajlıyor ve allah korkusu yok onlarda çok insani şartlarda çalıştırmıyorlar intiharlar oluyor ama bu çok firmadan kaynaklı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sisyphus


    quote:

    Orijinalden alıntı: addidas_85


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sisyphus


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles


    quote:

    Orijinalden alıntı: Omer_Faruk.

    Böyle giderse rekabetsizk yüzünden olan bize olacak

    Kan emici Microsoft'un rakip olacağı bi piyasada Sony'nin rakipsiz olmasını tercih ederim.

    TR PSN'deki 209 tl'lik oyun fiyatlarına bak da kim kan emici gör.

    Tr Live da oyun Fiyatları ne kadar? Bilgi vermeniz mümkün mü?

    Son çıkan oyunlar için

    Enemy Front psnde 120 tl, live'da 74 tl.

    Murdered psnde 160 tl, live'da 144 tl.

    Dark souls 2 psnde 130 tl, live'da 94 tl.

    Watch Dogs psnde 190 tl, live'da 144 tl.

    Rekabetin olmadığı yerde fatura bize patlar. Şu şirketleri babasının malı gibi savunanlara Allah akıl fikir versin.

    Uyanık olacaksın dostum,bak mesela ben geçende ps4 için tomb raider istiyordum,bakımdım bluray fiyatlarına 130-140 tl ve çıkıyor,2. eline bakındım 100 civarı online olayı zaten yok single takılacağım uğraşamam deyip psn kardeşliği ile gittim 25 liraya aldım oyunu,indirdim oynuyorum,kardeşimde ps4 aldı geçen watch dogs istiyordu amerikan psn'den aldım 120 liraya,bende primary onda secondary oldu,aynı oyunu aynı anda online bile oynayabiliyoruz farklı hesaplardan mis gibi ps3 zamanında da yapardım,en kötü kutulu oyun alırsamda 2. elde satabiliyorum neden satıyorum e ps3 ps4 türkiyede popüler,2. el sitelere bakıyorsun zilyon tane oyun çeşidi var satan satana piyasası oturmuş vs. xbox 360 da bile türkiyede şu 2. el oyun olayı oturmadı,yani öyle kafana göre oyunları bulamıyorsun hep sıkıntı hep sıkıntı,hem bu var hemde bazı sebepler var mesela nedir bunlar sony türkiyeye özel türkçe dili kalkıp exc. dediğimiz oyunlarda dublajıyla yoksada altyazı olarak vermesi rakibe bakıyorsun türkçe altyazı bile yok,yıllardırda zaten yoktu bir crysis ile patladı bu olay gerisi gelmedi,sony sağolsun bu noktaya parmak bastı ps3 de hala ps4 de bile bu gelenek sürüyor,oyun fiyatları içinde dediğim gibi uyanık olacaksın kardeşlikten 20 30 40 liraya oyunu alıp takılacaksın yada 2. el 100 küsüre alıp bitirip tekrar 10 20 lira zararına satacaksın vs. biz böyle yapıyoruz yani yapmayan varsada tavsiye ederim.




  • Yapılan yorumlara bak arkadaş. Okudukça Donanım Haber forumunda mıyım yoksa Sony Türkiye Fanboyları Facebook sayfasında mıyım diye düşündüm bir an. Gerçi son zamanlarda anasayfa haberlerine yapılan yorumlar düşünüldüğünde ikisi de aynı kapıya çıkıyor.

    Yok MS batsınmış. Yok bize Sony yetermiş. Sony'i melek sanıyorsunuz ya komik duruma düşüyorsunuz.

  • iyi olan kazansın denir, sizinki kuru gürültü mazlumculuk. Ayrıca haberde Sony kalesi Avrupa'dan bahsediyor, en olmayacak yerde Xbone demeyin. Yağmur duası edenler bile sizden daha mantıklı. Amerikalılar bile PS4 alırken Avrupa tartışması söz konusu bile olmaz....

  • Konsolun kralı herzaman Sony. PS1 PS2 hepsi müthişti. Sırf PS2'den az sattı diye PS3 ü yerden yere vurdunuz ama müthis exc oyunlara imza attı, Blu ray'i oyun dünyasına kazandırdı. HDDVD yi destekleyen Microsoft bile Blu ray kullanmak zorunda kaldı(!) kepaze oldular, bu nesilde de sürekli döneklik yapıp durdular. Evet PS4 rakipsiz çünkü şartlar bunu gerektiriyor. Aynı anda kötü çıkış yapan sürekli hata yapan güçsüz bir rakiple rekabet olamaz, sadece ayak bağı oluyor. Microsoft oyun dünyasına büyük zararlar verdi vermeyede devam edecekti E3 2013'de olanları unutmayın. Microsoft sömürmek istedi, Sony uymadı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: OnLiNe MaNaGeR

    Her şeyin fanı olur da bu kadar kalitesin bir konsolu hala fanı olabilmek gerçekten ama gerçekten iğrenç bir durum. Gelmiş belki 30 küsür yaşına ne bir sevgilisi olmuş, ne bir baltaya sap ne bir işe yarayabilmiş... Bir konsol alabilmiş ama onu da kendi yemeğinden keserek hatta kefen parasına kadar vermiş.
    Buradan devlete sesleniyorum; dokunmayın sokak hayvanlarına alın bu tipleri deneylerde kullanın kullanın atın işiniz bitince kireç dökersiniz üzerlerine...

    Son derece doğru bir yorum... katılıyorum...
  • microsofta kan emici yazanlar olmuş... eminim hepsi senelerdir orjinal windows kullanıyorlardır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: d3vstator

    80'li yılların başından beri oyun oynarım, okuldan arcade salonlara kaçtığımız günler aklımdadır hala. Yanlış anlaşılmasın dinazorluk yapıp, bugünün güzel oyunlarına çamur falan atıyor değilim, çok güzel oyunlar oynadık, bundan sonra da oynayacağız. Ama genel gidişat pek hoşuma gitmiyor.

    Hanginiz bir kitabı okuyup, tekrar tekrar aynı sayfaları ilk defa okuyormuşcasına çevirmediniz veya güzel bir şiiri yüzlerce defa okumadınız? Sevdiğiniz kitabın 100 sayfa olmasından veya şiirin çok kısa olmasından hiç şikayet ettiniz mi? Ama günümüz oyuncularının bir kısmı sırf multiplayer modu olmadığı için harika oyunları bile kullan kenara at mantığı ile değerlendiriyor, verdiği paranın karşılığını almadığını düşünüyor. Bu noktayı anlamakta cidden büyük güçlük çekiyorum, sırf multiplayer modu var diye bir oyun yüzlerce saat oynanabiliyor, tek kazanımları o yüzlerce saat boyunca aldığı headshot'ların onda yarattığı kişisel tatmin, daha ötesi değil. Maksat muhabbetse, bunu oyunu oynarken de arkadaşlarınızla gayette güzel yapabiliyorsunuz.

    Diğer taraftan konsolu açtıktan sonra ekranda görünen, arkadaşlarımızın profilimizi açtığı zaman ortaya çıkan avatarlarımıza sanal eşyalar alıyor, değişik özelleştirme seçeneklerine hatırı sayılır paralar ödüyoruz, hatta yetmiyor sanal ortamda kullandığımız adımızı değiştirmek için bile 10 dolar gibi bir parayı umarsızca ödeyebiliyoruz. Multiplayer modları meşhur olan oyunların çıktıktan kısa bir süre sonra gelen harita ek paketlerine de acımadan bu paraları verebiliyoruz.

    Yani mesele para da değil esasında, verdiğimiz paralarla sadece sanal ortamdaki itibarımızı, headshot yaparken değişik haritalarda oynama hazzımızı tatmin ediyoruz. Ama elimize geçen tek şey bunları yaparken delice artan oyun içi istatistiklerimizin, K/D oranlarımızın arkadaşlarımızla konuşurken bize verdiği gurur değil mi?

    Parayı sayıp aldığımız CD'ler içindeki DLC'lere bile sonradan acımadan paralar ödüyoruz, bunları sizler gibi ben de defalarca yaptım, yanlış anlaşılmasın. Bugün özellikle Battlefield, Call of Duty gibi meşhur oyunların ekstra içeriği olan "Elite, Premium" gibi sadece ilerde gelecek harita paketlerine oyunun fiyatı kadar bir daha paralar ödüyoruz.

    Cidden rahatsız oluyorum, yaklaşık bir yıldır bu tarz işlerden özellikle uzak duruyorum, multiplayer mod işlerine de zaten oldu bitti sıcak bakmadığımdan hep uzaktım. Bir kesim oyuncu kitlesi gerçek hardcore oyuncuların multiplayer'da zaman geçiren oyuncular olduğunu, benim tarzımdaki oyuncuların ise bu kesimden sayılmadığını iddia ediyor. Ben onlara sadece şu örneği veriyorum, Demon's Souls gibi bir oyunu single player kampanya olarak oynayan bir oyuncu hardcore oyuncu değil midir, değilse nedir diye?

    Bir oyuna 60 doları bastığımız zaman o oyunu yüzlerce saat oynamak zorunda mıyız, ne bileyim, suyunu çıkartmak deyimi var, olay bu mudur?

    Keza achievement/trophy sistemleri de aynı şekilde, sırf bunlar uğruna konsol tercihi yapabilen bir kitle var, cidden anlamıyorum, anlayamıyorum. Geçen nesil bir Mass Effect serisi geldi, sadece single player kampanyalarına 3 oyun için toplamda 300 saat harcamışımdır, tek oyuna bu kadar zaman harcayan, forumdan bildiğimiz tanıdığımız arkadaşlar var.

    Bakın dikkatle okuyun yazdıklarımı, bu söylediklerimin hepsini getiren, bunların yolunu açan firma MS olmuştur. İktisatta bir kanun vardır, okuyan arkadaşlar iyi bilir. "Kötü para, iyi parayı kovar" Sony'de piyasa şartları altında MS'nin getirdiği bu sözde yenilikleri ki bu yenilikler oyuncuyu yeni yolma yöntemleridir, kopyalamak, benzerini yapmak zorunda kalmıştır. Onlarda DLC getirdi, oyun içi sanal eşya sattı, onlar da online oyun deneyimi için para talep etti, gerçi daha insaflı davrandılar ama sonuçta getirdiler. İşte ben bu yüzden MS'nin oyun pazarından çekilmesini kişisel olarak arzu ediyorum, bu benim kişisel görüşüm, kimseyi de bağlamaz.

    Bir E3 2013 gördük ki, MS kalbinde yatan aslanı ortaya çıkardı, unutulacak gibi bir E3 değildi, resmen bildiğin karabasan. Allahtan oyuncuların verdiği tepki ile geri adım atmak zorunda kaldılar. Onlara kalsaydı, online'a verdiğimiz para, oyunlar için çıkan DLC'ler, sanal eşyalara dökülen paralar yetmeyecek, üstüne parasını saydığımız oyunun bile tüm haklarına sahip olamayacaktık. Bu gidip bir araba aldıktan sonra bunu yeni bir araba almak için satacağımız an üreticinin koyduğu engeli aşamamak gibi bir olay.

    Eğer DLC'lere, online oyun oynamak için para ödemeye, sanal eşyalara para dökmeye razıysanız, bunları ilk getiren firmayı tabi ki sevmeye devam edebilirsiniz. Sonuçta bunların fikir babası, diğer firmalara kötü örnek olarak sunan firmaya sevgi beslemeniz ancak bu şekilde mümkün olabilir.

    Bir nesil önce multiplatform oyunlarda yerdeki bir ot parçasını bile mesele eden, küçük kontrast farkları için diğer konsolu tukaka ilan eden kesimin bu nesilde "önemli olan eğlence" demesi de manidardır. Keza bir nesli 3 exc. oyunla bitiren konsolun fanlarının bu nesil biz de daha fazla exc oyun olacak demeleri de...

    Cidden daha söylenecek çok fazla şey var ama forumun günden güne düşen kalitesi bu tarz paylaşımların önündeki en büyük engel. Umarım bu şekilde düşünen insanlar azalmaz ve MS verdiği bunca zarardan sonra oyun pazarının konsol sektöründen çekilir. Emin olun ne PS1, ne de PS2 zamanı Sony'nin tek rakibi bile yoktu. Adamlar bana oyunculuğumun en zevkli anlarını o dönemlerde yaşattı. Evet online oyun yoktu, belkide online ile ilgili gelişmeler daha da gecikecekti ama eminim şu gördüğümüz, yaşadığımız ticari mantık pazarın hakimi olamayacaktı. Bu yüzden özellikle konsol pazarında ben iki firmanın rekabetinin bu sektörü sağlıklı olarak götüreceğine inanıyorum. Nintendo ve Sony bu hakkıyla yapacaktır, zaten her iki firma da MS ve Sony'nin birbirine ikame edildiği gibi edilemiyor. Benzer oyun sayıları çok az. Her iki firmanın konsolu ile yeterince farklı oyun oynama, deneyim etme şansına sahip olacağımıza inanıyorum.

    Söyleyeceklerim bundan ibaret diyeyim, daha fazla yazıp kafanızı şişirmek istemiyorum. Fırsat olur da bir gün bir muhabbet ortamında karşı karşıya gelirsek daha detaylı konuşabiliriz.

    Maksadım tartışma çıkartmak değil, bugüne kadar tüm oyun pazarına bir şekilde hakim olan bu gidişat hakkındaki fikirlerimi paylaşmaktı...

    + Verdim ama içim rahat etmedi. :) Ellerine sağlık hislerime tercüman olmuşsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • adamlar ps vitayı iteledi resmen hala herkes sony diyo ya. O zamanda yazmıştım eksi yenmiştim şimdi de yazıyorum sony nin konsolu Online altyapısı ve oyunlarının çoğu istedikleri parayı hak etmiyor. 3 yıl sonra yeni nesil dedikoduları da başlar bu cihazlar gerçekten berbat

  • tam alınacak zaman yeni yeni oturmaya başladı.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.