Şimdi Ara

## Sony PlayStation 3'ün Grafik İşlemcisi 65nm Üretim Sürecine Dahil Oluyor ## (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
99
Cevap
0
Favori
7.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Valla sana göre iyi grafikli bir oyun olmayabilir.Saygı duyarım.Ama bana göre iyi grafikli oyun.Evet efekt olarak biraz zayıf olabilir.Ona katılırım.Ama toz çıkdığında en ufak yavaşlama olmuyor.Işıklandırma bence çok süper yapılmış.Tıpkı gerçek gibi duruyor.Yani griddeki gibi gerçekdışı sarımtırak renk kullanılmamış.Motion blur ile gran turismo hiç bir zaman bir araya gelmez.Çünkü motion blur grafik hatalarını kapatmak için hız hissini daha fazla belirtmek için yapılmış tamamiyle gerçek dışı bir efektir.

    Hızlanma hissi yok demişsiniz.Hatırladığım kadarı ile gt5p yi bir cafede denemiştiniz.Ordada herhalde full araçlar açık değildir.Zaten ilk aldığımız arabalar yavaş arabalar.Mesala bir f430 kullansaydınız hız hissi yok diyemezdeniz belkide.O sitelerin çoğu grafiğe 9 dan aşağı not vermemişitr.Daha çok grafiklerine 10 verilmiştir.Kırdıkları puanlar genelde oyunun geneline verilmiştir.Bu da prologue olmasındandır.

    200 bin poligon nasıl ölçüldü demişsiniz.Kendi sitesine bakarsanız hatta linkinide veriyim görürsünüz...
    http://us.playstation.com/granturismo/products_carlist_pro.asp

    Evet full hd değil.Ama 1080 p.Yani 1280x1080p

    Valla ben daha önceden gt5 ana konusu ve video incelemesinde en ufak fark olmadığını oyun içi ve replaydan çekdiğim resimler ile göstermiştim.Zaten bu kazu da mal.Arabanın kamera açısını uzak tutmuş.Halbuki ilk yayınlanan japon demoda yakındı.O yüzden de araçların detayları daha iyi görünüyordu.Zaten milleti yanılgıya düşüren o kamera açısıdır.Halbuki yapsana aracın stoplarına kadar gösteren yakın plan kamera açısını o zaman kimse diyemezdi yok replay farklı yok oyun içi farklı diye.Aslında bu poligonu oyun içinde görmenin bir yolu var o da şu..Ferrari f430 u alacaksın kokpit açısına getireceksin optionsdan yana bakma açılarını da açacaksın.Sonrada sol aynaya bakacaksın ve kusursuz aynanın cgi modellemesini gördükden sonra oyun içi ile replay farklı muhabbetlerinin yanına dahi yaklaşmayacaksın...

    Bide bu geow ne alaka ben onu çözemedim.Yer texturesi, taş ,kaya ve binalardaki kaplamalar çok kötüydü.Sadece karakterlerdeki detaylar kaliteliydi.O da zaten o kadar abartılacak kadar değil.Bir mgs4 deki karakter modellemesini gördükden sonra o modellemeler bile bana iğrenç geliyor.Ama baba oyundur geow ona laf yok.Ayrıca uncharted ide unutma




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sdurust

    quote:

    Orjinalden alıntı: SONY_55

    Bende şunu söylüyorum.7800 asla 200 bin poligonlu 16 aracı aynı karede 1080p 60 fps de gösteremezdi.Önceden sorduğum gibi tekrar soruyorum.Bu 9-8 çekirdekli Cell işlemcisi babamızın hayrına mı koyuldu bu konsolun içine.O da koyardı xbox gibi 3 çekirdekli pc mimarisi özellikli bir cpu olurdu biterdi.
    Soru açık ve net
    Cell işlemcisi ne için koyuldu bu konsolun içine?...




    Her zaman yazarım GT5 o kadar güzel grafikli bir oyun değildir. Süper araba modellemeleri var zaten güzel kısmı o. Ama bir tane efekt yok oyunda.Toz veya duman göremiyorsun oyunda ama az toz çıktığında da rezil görünüyor ve oyunu yavaşlatıyor. Işıklandırma bence iyi değil. Motion Blurda hiç kullanılmamış.


    Hızlanma hissi falan yok, odun gibi bir oyun olmuş. Zaten Oyun siteleri de grafik anlamında çokda yüksek puan vermediler. Sitemizde yapılan video incelemelerde de bunu görürsünüz.

    200.000 poligon nasıl ölçülmüş onu çok merak ettim. Ayrıca diğer oyunlar kaç poligonda bu o kadar yüksek bunları bir açıklayın.


    Bu arada 1080P çözünürlüğü gerçekten vermiyor sende söylüyordun bunu.


    Şimdi siz Replaylardan alınmış hiç tırtık görünmeyen resimleri alır getirirsiniz koyarsınız. Oyunda aynen böyle diye iddia edersiniz.



    Not: GT5 söylediklerime rağmen yine de PC deki bütün yarış oyunlarından kaliteli bir grafiğe sahiptir. Ama bu oyunu yapan programcıların becerisi. Bir Crysis kadar güzel göründüğünü söylemeyin. Bence GEOW bile çok daha kaliteli kaplamalara sahip.


    Not: KPSS ye gireceğim yarın arkadaşlar bu arada. Dualarınızı esirgemeyin.

    gridte dosyalarla oynayarak elde ettiğimiz ultra high ve lanett bloom efektinden kurtularak gt5 e yakın(arabalar hariç) grafikler elde edilebiliyor (en azından o gt5 teki gerçekçilik hissi aynen geliyor zaten gt5 in asıl espirisi gerçekçi renkler kullanması)
    cell ilk çıktığında p4 lerin yanında çok iyi duruyordu 7 çekirdekli(aslında 6) işlemci diyince vay anam demekten kendimi alamıyordum hatta o killzone videosu ile iyice gaza gelmiştim ama mantıklı düşününce o videonun gayet sahte olduğunu tahmin etmiştim zaten bi ara neredeyse trgamer kapanıyordu bizim yüzümüzden (adam topla gel diyen oldu valla 2 grafik yüzünden) konsol cularla(bitişik yazılmıyo ne iş) ne tartıştık neyse artık ps3 sadece optimizayyona kaldı açıkcası artık şu ankinden daha iyi grafiklere sahip olabilirmi bilemiyorum ati-nvidia çitayı manyak yükseklere çıkardı amd 6 çekirdekli işlemci basacak falan filan durum öyle bi haldeki 130 dolara alacağım kartlar bile crysis hariç her oyunda aa+af gayet güzzel oynanabilir durumdalar

    bu arada ekrankartı bölümden yazıyoruz ama ps3 kısmındada görüntülenebiliyor anladığım kadarıyla ortama gelif laf atmış gibi olmasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hastrombol -- 28 Haziran 2008; 1:36:27 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: SONY_55

    ....

    Bide bu geow ne alaka ben onu çözemedim.Yer texturesi, taş ,kaya ve binalardaki kaplamalar çok kötüydü.Sadece karakterlerdeki detaylar kaliteliydi.O da zaten o kadar abartılacak kadar değil.Bir mgs4 deki karakter modellemesini gördükden sonra o modellemeler bile bana iğrenç geliyor.Ama baba oyundur geow ona laf yok.Ayrıca uncharted ide unutma



    evet zaten ust kisma katılıyorum. burayı ozellikle alıntıladım, bende geow ne alaka cozemedim. oyunun kendine has atmosferine benimde lafım yok ama grafikler zamani icin cok iyiydi ama su anda mgs 4 gibi oyunlarla asılmıs durumda.

    ki yakın bir zamanda resistance 2 geliyor, kz2 obur yıl basında. konsol oyunculugu -ozellikle ps3 icin- su anda en optimal oyun secenegi. gran turismo nun asıl surumunde bahsedilen sorunlarında iyilestirilecegine inanıyorum. sony cephesinde hersey yolunda.




  • Şu konsolları küçümsüyen pcciler yok mu?Ne adamlar ya...
    İlk önce şu videoyu izleyin.Ps2 ilk çıktığında böyle bir grafikde oyun oynuyacağımız aklImıza dahi gelmezdi.Ama işte bu oyun yani BLACK O gpusu bile belli olmayan ps2 de bu grafiklerde akıcı bir şekilde çalışıyordu.Zaten oyunu ilk kez ps2 ime taktığımda şaşırıp kalmıştım.Bilmeyen birine ps3 diye yuttururdun..
    Korkmayın mulaka izleyin bu videoyu.Sonrada düşünün ps3 den neler çıkacak neler..
    http://ktunnel.com/index.php/1010110A/67d741cfb9da87f4be823fc00a49c890d9ce376fcbad685362ae75645ed64d9d067fec103de079f118204




  • Eminim 7800 bunuda yapardı...


  • quote:

    Orjinalden alıntı: SONY_55

    Eminim 7800 bunuda yapardı...
    />


    />



    heh heh, sony yine costun, kz2 yi dayamıssın. boyle yapmamak lazım. bunu oynatabilecek bir pc yi toplamak hala epey kastırır. makinanın stabil calısıp calısmayacagı da ayrı bir muamma.

    isin komik tarafı, bu oyun bile ps3 u tam kapasite calıstırmıyor. yani demek oluyorki, ps3 te kz2 den daha iyi oyunları gorebilecegiz. sony yıllarca gelistirdi bu konsolu, ps2 den gelen tecrubesini, herseyini koydu. gecen yıl hatırlarsın, millet ps3 öldü diyordu. bu yıl bu sesler kesilmis durumda, mgs 4 ü gören , oynayan kendinden geciyor. gran turismo 5'in demosu keza oyle ama sadece baslangıcın sonu bu. resistance 2'nin nerelere geldigini gorduk. sadece zaman vermek gerekiyordu ps3'e o kadar. bu konsolu 4-5 yıl evimizde kullanıcaz, masrafsız, sorunsuz, üstelik orjinal oyunla. keyfini sürmek lazım.




  • rsx i normal bir gpu gibi görme hatasına neden düşüyorsunuz bunu anlamıyorum ben.
    rsx cell işlemci ile ortaklaşa render için üretildi.hatta bir oyunda rsx grafikleri çizerken cell AA yapabiliyor.
    ve ps3 ün toplam işlem gücü 2 teraflops bunun yaklaşık 1.8 teraflopsunu rsx tek başına üretiyor...
    hangi gpu var şu an için bildiğiniz 1.8 teraflops "basabilen"?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yc#1

    Sony'nin Mart ayından bu yana sattığı her PS3'ten kar etmeye başladığını düşünürsek bir indirim yapmaları beklenebilir. Tabi esas indirim 45 nm üretim teknolojisine sahip olacak Slim PS3'le gelecektir.


    Haklısınız fakat Sony PS2'yi çıkarttıktan sonra uzun bir süre bekledi ve bence çıkarttığı PS2 Slimde geç kaldı demek istediğim çıktıktan kısa süre sonra PS3 piyasaya girdi. Birçok kişi slim almayayım zaten PS4 gelir diye düşünecek.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: moffaka


    quote:

    Orjinalden alıntı: yc#1

    Sony'nin Mart ayından bu yana sattığı her PS3'ten kar etmeye başladığını düşünürsek bir indirim yapmaları beklenebilir. Tabi esas indirim 45 nm üretim teknolojisine sahip olacak Slim PS3'le gelecektir.


    Haklısınız fakat Sony PS2'yi çıkarttıktan sonra uzun bir süre bekledi ve bence çıkarttığı PS2 Slimde geç kaldı demek istediğim çıktıktan kısa süre sonra PS3 piyasaya girdi. Birçok kişi slim almayayım zaten PS4 gelir diye düşünecek.


    ps4 e daha cok var. grafik şovu olan kz2 bile cell'in yarısını kullanıyor. o yuzden ps3 daha yolun basında. 100gblık blurayler cıktıgında dahada cosacak merak etmeyin.




  • Crysis in yapımcılarından biriyle röportajında Ps3 için çıkacak mı diye sorulduğunda ''ps3 ün o kadar kuvvetli grafik kartı olduğunu sanmıyorum'' gibi bir cümle sarf etmişti..

    AA siz oyun oynamak için bir konsola 800 küsür ytl para vermek ne kadar akıllıca? 15 fps lerden bahsedenler olmus ve bunun yanıda Ps3 u zorlayan oyunun olmadığını söyleyenler var..Pc de 15 fps demek oyunun 'mayıştığı' anlamına gelmiyor mu?

    Elbette ki konsol ile oyun oynamak bambaşka bir zevk ama 15fps ve Ps3 u zorlayan oyun yok ironisini açıklığa kavuşturmak lazım
  • Xbox360 ve PS3 Çatışması yetmedi Şimdide PC vs PS3 Çüler Girdi Devreye Cümbüşe Bak

    Hadi Hayırlısı
  • ps3 hala hikayeki nasıl kimin sesi kesilmiş? şimdi 2 aylık 3-4 oyun alsan orj. 450-600 milyon lira , 8800gt düşmüş 170ytl ye 2. elde , hala hikaye ötesi ps3 , ben asla o oyun fiyatları oldukca almıyor ve aldırmıyorum da çevreme ps3 ü
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ahmetozturk

    ps3 hala hikayeki nasıl kimin sesi kesilmiş? şimdi 2 aylık 3-4 oyun alsan orj. 450-600 milyon lira , 8800gt düşmüş 170ytl ye 2. elde , hala hikaye ötesi ps3 , ben asla o oyun fiyatları oldukca almıyor ve aldırmıyorum da çevreme ps3 ü


    gt5'in kutudan cıktıgını dusunursek 3 adet oyun aldım
    nba2k8 60ytl
    uncharted ve asassin creed o ikisinede 90ytl verdim...
    Suan kargoda beklediğim mgs4 ve dualshock toplamıda 145ytl fln
    EEEE 600YTL nerde?
  • IBM-SONY-AMD 45 nm çalışmaları yapıyorlardı. 65 nm es bile geçebilirler aslında. Onu herhalde PS4'e saklıyorlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: helaxes


    quote:

    Orjinalden alıntı: ahmetozturk

    ps3 hala hikayeki nasıl kimin sesi kesilmiş? şimdi 2 aylık 3-4 oyun alsan orj. 450-600 milyon lira , 8800gt düşmüş 170ytl ye 2. elde , hala hikaye ötesi ps3 , ben asla o oyun fiyatları oldukca almıyor ve aldırmıyorum da çevreme ps3 ü


    gt5'in kutudan cıktıgını dusunursek 3 adet oyun aldım
    nba2k8 60ytl
    uncharted ve asassin creed o ikisinede 90ytl verdim...
    Suan kargoda beklediğim mgs4 ve dualshock toplamıda 145ytl fln
    EEEE 600YTL nerde?



    herkez istanbulda değil, herkez yurtdışındanda almıyor, yada herkez aradığı oyunu takastada bulamıyor, ucuzda da , sen şimdi kı*ı kırık 3-4 oyun almayı ucuza başardın diye kaslıyorsun birde gecmiş hsp soruosun ,

    sen ister 5 milyona al ister 500 acaba tüm dünyada yada tüm tr de öğlemi sanıyorsun oyun fiyatları 100-150 ytl olay budur 2. eldede aradığın bulabilirsen 60-100ytl civarlarında 1 cd




  • 3-4 oyun 600 liraymış de get işine çok bilmiş şu anda en son çıkan oyun 80-90 ytl arasında çok rahat bulunuyor. elimde 5 oyun var şöle sayayım;
    uncharted: 50 ytl
    formula one championship edition: 50 ytl
    resistance: 20 ytl
    gta4: 84 ytl
    ridge racer 7: 30ytl
    daha da oyun almıcam çünkü bunları takas yapıcam bitirdikçe

    toplam 5 oyunun fiyatı 234 ytl. hani 600 ytl nerde?
    6 adet yeni oyunun fiyatı aşağı yukarı 550 ytl yapıyor eee yine tutmadı hesabın sen diyorsun 3 ben diyorum 6

    bu sefer de pc ciler saldırıya geçti iyi olanı kimse çekemez kıskanırlar siz beliniz büküle büküle pc nin karşısında oynayın ekran kartı ve işlemcilere döktüğünüz paralara ve oynayamadığınız oyunlara yanın. ah şu gta4 çıksa da oynasak diyin crysis le ömür geçse keşke

    nba2k8
    uncharted
    asassin creed
    mgs4
    bu oyunlara da kıçı kırık diyorsan sen oyundan zerre kadar analmıyorsun yada hayatında oyun oynamamışsın demektir. git ataride mario oyna sen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetozkan83 -- 28 Haziran 2008; 11:28:50 >




  • helaxes ve mehmetozkan83
    Niye bu oyunlara bu kadar çok para verdiniz.Bir gt5p yi unchartedi gta4 ü resistancei pcde oynayabilirdiniz.Neden bu kadar masraf yapıyorsunuz oyunlara...
  • hiç sorma ya çok para vermişiz valla keşke 8800gtxxxxxx bilmem ne ekran kartım olsaydı da bu kadar para vermeyeydim bu oyunlara
  • Herşey iyi güzel haklısınız teknik olarak ps3 ucuyor herkes kabul ediyor ama bilgisayarın yeri herzaman başka üstelik donanım parcaları gittikçe ucuzluyor + bilgisayar kadar cok fonksiyonu yok online tabanlı yada single fps oyunları malesef konsolda oynanmıyor bizzat denedim gercekten rezaletti kill zone yide heba edicekler (oyun çok güzel) konsolda game pad ile fps oyunu oynanmıyor eğer bir ağda konsol ve pc yi birleştirilebiliyorsa cod 4 te bi maç yapalım teke tekte idda edilir bir kere bile karşındakini vuramassın kendi fikrim fps oyunları söz konusu olunca pc ağır basıyor hadi bunu gecelim yanlız neden ps3 oyunları konusunda objektif değilsiniz o verdiğiniz oyun fiyatları nerde arkadaşlar izmir içinde bütün mağazalarda verdiğiniz fiyatların en az 2 yada 3 katı fiyatlar aynı şekilde internette aynı bazı insanların yurtdışında tanıdıkları olabilir cevresi olabilir siz belki o fiyatlara bulabilirsiniz belki diyorum yada yalan söylüyorsunuz ama sonuç olarak o fiyatları standart hale getiremessiniz arkadaşın dediği gibi 4 tane ps3 oyunu 600 ytl üstelik ps3 bir handikapıda lcd tv istemesi bu 2 sebepten ben soğuk bakıyorum özellikle oyun fiyatları konusunda hiç kıvırmayın ps3 üstelik şuana kadar videogame dünyasının tek nextgen oyunu tartışmasız crysis tir ne xbox ta ne ps3 te şu ana kadar next gen oyun göremedik xbox a zaten cıkmazda ps3 için biraz daha beklicez sanırım.




  • sataşmak, hatta kıskanmak falan demişsiniz , kardeşim paranın satın alamadığı neyi buldunuzki siz ?

    kafa basmıyo galiba bazılarının tekrar kackere yazıcaz bakalım oyun 50ye 2. eldede bulunur ok her oyun varmı? o fiyata?

    sonra 50ye oyun olur 100ede 150yede

    "ps3 oyun 150ytl" yazın google a ps3 oyun 150ytl için yaklaşık 38.400 sonuçtan

    bakın 3800 küsür sonuc var

    http://www.google.com/search?hl=tr&q=ps3+oyun+150ytl&btnG=Ara&lr=

    2 -3 adam 20 milyona oyun almış yok pc de varmıymış muhabetini tatışırsınız bulunan o sitelerde




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.