Şimdi Ara

SONY MDR-V6 tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Impedance: 63 Ohms
    Sensitivity: 106 dB/mW
    Driver Unit: 40 mm
    Frequency Response: 5 – 30,000Hz
    Cord Length: 3m

    bilgisayardan mp3 çalardan müzik dinlemek için bu kulaklığı almayı düşünüyorum da müzik dinlemek için çok mu büyük frekans aralığı var.
    Mesela 120 ohm empedansı olsa ve frekans aralığı 20-20000 olsa daha mı iyi olur, frekansın yüksek olması düşük güçlerde düşük ses miktarına neden olur mu.



  • kulaklik frekans araligina bakarak secilmez,ne tarz muzik dinliyorsun
    bide kaynak nedir?ses karti?
  • frekans aralığı etken değil mi yani, kalitesiz kayıtlarda düşük frekanslarda distortion olmaz mı? tecrübem yok onun için soruyorum soksa bu kulaklığı kime sorsam 20 seneden fazla oldu alalı daha yeni süngerini değiştirdim gibi cevaplar veriyor.

    genelde rock dinlerim ses kartım da alelade bişey notebookumun üzerindeki yada ipod nanom var onunla kullanırım
  • sonly ler dogala yakin ses verir,buyuzden studyoda calisanlar kullanir genelde.bendede mdr-7506 var.kablolari kivircik oldugu icin laptoplarla kullanisli degil.kablosuda uzun,birazda agir.portatif degil pek.onun disinda cok saglam.grado sr60 a bi bak ama ondada bass yok gibi.
  • Bunların da sahtesi var dikkat et. Zamanında kullanmıştım bende orjinalini, güzeldir fakat rock için Grado sr60 varken Sony alınmaz. Sony daha basslı bi alet. Grado sr60 da bass var ve gayet de yeterli bi rock kullanıcısı için.

    Ayrıca ben Sony'nin doğala yakın ses verir sözünü bu fiyat ortalamasında ki aletlerde pek göremedim uzun bi süre sony kullanmış biri olarak ve şunu gözlemledim, Sony kaynayağa göre çok değişken bi alet. Hani bazı kulaklıklar olur nereye bağlarsan bağla aynı ses verir ama Sonylerde sürekli değişiyo.

    sr60'ın tek dezavantajından bahsetmek gerekirse haliyle dışarı çok ses verir. Eğer gece dinlersen yan oda ki arkadaşın veya ailenden biri gelip kıs şunun sesini diyebilir Ama değer cidden. O kulaklıktan aldığım distortion lu gitar tonunu açıkçası başka bi kulaklıktan alamadım desem yeridir.




  • kendin soylemissin
    kaynaga gore degisen kulakliktir sony diye.uncolored yani dogal ses yada dogala yakin ses icin gerekli bi ozelliktir o.ses kartinin yada sarkinin kalitesini ayirtedebiliyorsun boylelikle.
  • aslında ben de tam bunu sormak istemiştim kaynağa göre sesin değişmesi empedansından kaynaklanıyor diye tahmin ediyorum mdr v6 nın empedansı da pek düşük değil (sennheiser ın genelde 32ohm kullandığını düşünürsek, aynı şekilde grado sr60 ın da öyle )

    mesela şununla karşılaştıralım Sennheiser HD515

    Frequency Range 14 Hz - 26 kHz, -10 dB @ 1 kHz
    Impedance 120 Ohms
    Sensitivity 104 dB SPL/1 kHz, 1Vrms
    Connectors 1 x Detachable 1/4" Stereo Phone
    1 x 8" Stereo Mini Jack
    Cable Length 10' (3 m)
    Weight 9.0 oz (255 g)

    bu kulaklığın frekans aralığı daha dar ama empedansı çok yüksek, yani yüksek empedans düşük watt larda ses seviyesinde düşüş olurmu.
    of çok kafam karıştı şu anda
  • frekans aralığı sadece göstermeliktir , ne kaynak o kadar geniş aralıkta ses verebilir ne de insan duyabilir
    empedans genellikle kulaklığın sürülüşünü etkiler.ne kadar yüksekse amfiye ihtiyaç duyabilir.bu her zaman olmasa da genellikle doğru.yüksek empedans düşük frekanslarda kaynak yetersiz kaldığı için ses düşüşüne neden olabilir.
    32ohm ve aşağısı genellikle kolay sürülebilir , güç istemez.yukarısı telefon-bilgisayar ve dandik mp3playerları zorlar

    teknik verilere çok takılma , imkanın varsa dene ve sesini duy
  • teşekkürler cevaplarınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.