Şimdi Ara

##SONY'den 1TB'lık Blu-Ray##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Günümüzde artık her ne kadar flash tabanlı alternatif depolama yöntemlerine geleneksel -ve neo-geleneksel :)- optik disk teknolojilerinden çok daha fazla bir mesai harcanıyor olsa da, yine de bu alandaki çalışmalar da sürdürülmeye devam ediyor.

     ##SONY'den 1TB'lık Blu-Ray##

    Sonyden Blu Ray Halefi: Tek disk üzerinde 1TB depolama alanı blue violet laser

    Örneğin Sony'nin bu haberimize konu olan Blu-Ray halefi bunlardan biri. Henüz geliştirilme aşamasında olan bu yeni optik disk teknolojisi uzun bir süredir gerilemekte olan bu pazarı canlandırır mı bilemiyoruz fakat şimdiki Blu-Ray teknolojisine kıyasla çok daha fazlasını vaat ettiği kesin.

    Şöyle ki, proje dahilinde Japon Üniversitelerinden Tohoku'da görevli bilim insanlarıyla birlikte çalışan Sony, mavi-mor ultra hızlı vuruma sahip yarı-iletken bir lazer geliştiriyor. Projenin başarıya ulaşması halinde, nihai itibarı ile karşımıza tek bir optik disk üzerinde 1TB veri depolayabilecek yeni bir optik medya çıkacak Japon devi.

    Bu yeni optik teknoloji projesindeki en önemli gelişim kullanılan yeni tip mavi-mor lazerin 3 piko-saniye (1 piko saniye= saniyenin trilyonda biri) ile ölçülen süre içerisinde vurumlar geliştirebiliyor olması. Yine bunun yanısıra, yenilenen yarı-iletken lazer ve yarı-iletken optik yükselteç (yani amplifikatör) dışa salınan gücün 100W'a erişmesine olanak sağlıyor. Bu değer yeni teknoloji ile birlikte sağlanılacak gücün geleneksel vurumlu yarı-iletken lazerlerin sağladığı güce oranla 100 kattan daha fazla olması demek. Bu yeni teknolojinin tekrarlama frekansı ise 1 gigahertz.

    Karşılaştırmak babında, bu yeni 1TB'lık disklerin 106 tane çift katmanlı DVD'ye veyahut 20 tane tek katmalı Blu-ray diskine eşit miktarda veri depolama kapasitesine sahip olacağını söylersek sanırız tablonun başarısı çok daha belirgin hale gelir. Ya da daha pratik bir örnekle şöyle diyelim: Günümüzde Blu-ray'ler ile yüksek kalitede çekilmiş 2 filmi depolayabilirken, bu sayı Blu-Violet ile birlikte 50'ye erişecek! Yani artık sadece filmleri değil, örneğin Lost'un tüm bir sezonunu depolayabileceğiz :)

    Ve geldik en önemli üç soruya:

    * Ne zaman çıkacak?
    * Ne kadar olacak?
    * Sürücüsünün fiyatı ne olacak?

    Evet; bu üç soruda henüz cevap bekliyor :)


    KAYNAK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zortul -- 30 Temmuz 2010; 23:02:34 >







  • belli olmaz tr ye gelmeyede bılır kardes ayrıca 1tb lık hardıskten baya pahalı olacagı kesın cunkı suanda mevcut olan 20 25 gb lık bluray dıskler 20 tl 25 tl degısıyor fıyatlar tabıkı o dıske gorede sürücü cıkarsa onunda fiyatı epeybi tuzlu olacaktır yanı bu 1tb lık bluray dısk yerıne 1tb lık harici disk daha ekonomık ve daha cazıp bence
  • kardes ayrıca bu tabi benım fıkrım snde kopyalama hızı disk hızından hardiskin hızı daha fazladır artı bilmiyorum ama 1 tb lık diskki yazdırmaya kalksan 1 gün sürer artık kac x le yazarsa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kalora

    kardes ayrıca bu tabi benım fıkrım snde kopyalama hızı disk hızından hardiskin hızı daha fazladır artı bilmiyorum ama 1 tb lık diskki yazdırmaya kalksan 1 gün sürer artık kac x le yazarsa

    Yok ya ne günü ona göre bir teknoji geliştirirler,heralde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zortul -- 30 Temmuz 2010; 23:09:42 >
  • ne zaman çıkar bilinmez ama Sharp 100GB lık disklerin satışına bugün Japonyada başlıyor . TDK nın ise ekimde satışa başlaması bekleniyor . Verbatim ise önümüzdeki sene satışlara başlayacakmış .

    kaynak:
    Blu-ray Reaches 100GB Capacity
    Friday, July 30, 2010

    http://hothardware.com/News/Bluray-Reaches-100GB-Capacity/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.