Şimdi Ara

Sony A-80K 65 inch TV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi haftasonları dilerim. Geçen Cuma akşamı Media Markt ta TV’lerde indirim vardı. Sony A-80K 65 inch olanını 45,899 TL idi. Birde media markt club üyesi iseniz bir 3,000 TL daha indirim yaptılar ve bende 42,899 TL ye satın aldım. 2023 TV lerini beklemek istedim. Fakat iyi bir indirim görünce de Tv yi aldım. Burada bu TV yi kullananlar varsa yorumlarını öğrenmek isterim. Birde aklım hep LG C2 de idi. İnternette bu iki TV karşılaştırmalarına baktığımda TV de flim, spor, içerik izleyecek kişiler vs. sony alsınlar, odaları aydınlık olanlar ve oyun oynayanlarda LG alsınlar gibi yorumlar vardı. Her iki TV nin birbirlerine karşı belli konularda üstünlüğü vardı deniliyordu. Benim gibi iki arada bir derede kalmış veya her iki TV yi görmüş deneyimlemiş arkadaşların fikirlerini öğrenmek isterim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hiçmi Kullanan yok Bu tv yi forumdaşlarımın arasında:)



    Alıntı

    metni:
  • Tekrardan herkese selamlar, henüz konuya kimse yazmadı ama gün içinde gelen haberlere göre Sony TR üzerinde ses sistemleri ve TV'lerden çekiliyormuş. Bende başlıkta yazdığım gibi 65 inch lik bir Sony TV aldım. Acaba bu haber üzerine olası bir sıkıntıda TV'me herhangi bir teknik destek vs sağlanmayacak mı. Eğer teknik servis olmayacaksa bu TV'yi geri iademi etmeliyim. Varsa fikirleri olan arkadaşlarım yazarlarsa çok memnun olurum.

  • astay87 A kullanıcısına yanıt

    10 yıl süre ile destek verirler, ama kısıtlı olur. 2011 yılında panasonic plazma tv almıştım, iki yıl sonra türkiyeden çekildi panasonic. İstanbul ve ankarada birer özel servise yönlendirdi. Destek alırsınız, ama aktif durumdaki gibi olmaz, parça gerekirse bekler, hep yurtdışından onay beklerler v.s. Belki hiç ihtiyaç duymazsınız servise. Kimse önceden birşey söyleyemez. Ama sony türkiyede 2011 panasonicten daha yaygın, en azından iki yıl daha servis hizmetleri şimdiki kaliteye yakın devam eder diye düşünüyorum.


    A80 K ise güzel tv, 90 serisi daha iyi olurdu tabi, ama sony kalitesi belli. Amazon gibi kolay iade edebileceğiniz bir yerden aldıysanız kurdurun, beğenmezseniz iade edersiniz. Ya da iptal edip samsung veya lg bakın.


    Not : Panasonic plazmam sapasağlam, halen kullanıyorum, Servislik işim olmadı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hibo -- 31 Ocak 2023; 1:3:18 >
  • Sony Türkiye pazarından ana şirket olarak çekilecek ancak distribütorler vasıtası ile TV ve ses sistemleri satışına devam edecekmiş. Ayrıca Sony Türkiye'nin oyun ve Playstation ekipleri Türkiye'de kalmaya devam edecek. Dolayısıyla endişlenmenizi gerektirecek bir durum yok. Hatta tersine farklı pazarlama kampanyaları uygulanıp Sony daha fazla gündemde de olabilir.


    Aldığınız TV'ye gelince güle güle kazasız kullanın. Ben geçen sene A80J almıştım. Hemen hemen aynı TV ler pek bir fark yok. Kurulumunu Üsküdar servisine yaptırmıştım. Çok bilgili ve pratik bir teknisyen hemen kurmuştu.


    Sony TV'ler genel olarak görüntü işlemcisi (Bravia XR), Görüntü işleme, Contrast dağılımı, Arka aydınlatma, Upscaling, Renk Gamutu (Trilimonius Panel ) vb. nedenlerle çok iyi bir görüntüye sahiptir. Ayrıca işletim sistemleri Google TV olması sebebi ile de uçsuz bucaksız imkanlara sahiptir. TV'deki ekrana entegre olan hoparlorler için bile bu TV alınabilir. Alırken farkettiniz mi bilmiyorum bu TV lerde (A80J, A90J, A80K, A90K) hoparlör yok, ekran titreşip rezonansa girerek sesleri oluşturuyor. TV kurulumunu yaparken kumandayı belirli bir yerde tutup TV sizten 3D ses için kurulum yapmanızı istiyor. Eşim TV sesini ilk duyunca TV seyretmeyen biri olarak müthiş bir ses konser salonu gibi demişti.


    Yaklaşık 4 TV'dir sony TV kullanıyorum. Başka TV verseler satıp yine Sony alırdım.


    TV ile daha da coşmanız için önerilerim aşağıdaki gibi ;


    Youtube'da 4K HDR demo yazan videoları oynatıp özellikle HDR olan videolarda ve "Canlı" resim modunda TV nin neler yaptığını görebilirsiniz. 8K Earh Kanalının youtube videoları müthiş. Cinematic 12K HDR İstanbul videosunu tavsiye ederim.


    Kodi programının kendisini kurup akabinde malum eklentileri kurarak 4K çözünürlüğünde hatta internetiniz yeterse 4K HDR film ve dizileri seyredebilirsiniz.


    USB diske mp4 formatında Dolby Vision formatında filmleri atıp izleyebilirsiniz.


    Bravia Core uygulaması ile bazı filmleri IMAX 4K UHDR Dolby Vision ve HDR kalitesinde bedava, bazılarını da hediye edilen kredileri kullanarak (benim tv için 5 film idi) izleyebilirsiniz.


    TV izlemek için TV+ uygulaması kullanıp internetten izliyorum. Uydu vs uğraşmıyorum.


    İnternet bağlantınız kesintisiz 4K hatta 4K HDR olması için 200mbps veya mümkünse 500 mbps olursa iyi olur. Mümkünse wifi 6 modem olmasını isteyin.


    Bir VPN kullanarak Ana ekranın amerika ve avrupadaki gibi olmasını sağlayabilirsiniz. Ben bilgisayarda kullandığım avast VPN kullanarak new york konumunu ayarlıyorum. Ana ekran yurtdışında gördüğünüz gibi daha bol seçenekli ve animasyonlu hale geliyor. Youtube siz amerikadasınız diye ücretsiz film ve TV şovları kısmı açılıyor.


    Türkiyede reklam olmaması için ana sayfayı kırpmışlar. VPN ile amerikaya geçtikten sonra Tubi TV uygulaması ile de bedava film ve dizi hatta dünya kupası maçları seyredebilirsiniz.


    En doğru seçimi yapmışsınız, güle güle kullanın.





  • Güle güle kullanın.En önemlisi upscale i çok iyi.Normal kanallarda düşük kalitedeki yayınlardada sırıtmıyr.Yan yana diğer markalarla olduğu vakit fark anlaşılıyor.

  • astay87 A kullanıcısına yanıt

    Ben de bir ay önce 55A80J almıştım hemen hemen aynı bildiğim kadarıyla rtings karşılaştırmalarında benzer veriler mevcut.


    Servis kurulumu yapıp uyduyu açınca beklemediğim derecede kaliteli görüntü aldım normal uydu yayınları bile 4K gibi gösteriyordu. Bunu tv nasıl yapıyor bilemedim ama her yayın kaynağı on numara.

    Hatta TV. sesinin bile mükemmel ben bu kadarını da beklemiyordum bass sesleri bile evde titreme yapıyor o derece yüksek ve doygun ses veriyor.


    Benim bütçem yetmediğinden 55 inç aldım keşke 65 inç alsaydım diyorum ama ekonomik durumlar işte.


    Çok çok iyi bir seçim yapmışsınız bunu kullanınca daha iyi anlayacaksınız bence.

  • İş yoğunluğumdan dolayı cevap veren arkadaşlara teşekkür edemedim. Verdiğiniz tüm bilgiler için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Evime henüz taşınmadım o yüzden TV Kapalı kutu olarak annemin evinde duracak. Bu arada TV kutusu üzerinde A80K değilde A8K yazıyor. Farklı bir TV vereceklerini sanmıyorum ama sizlerin kutusunda damı 8K yazıyor. Sahibi olan arkadaşlarım cevap verirlerse çok memnun olurum.

  • astay87 A kullanıcısına yanıt
    Anto beeld en geluidyoutube
    De Sony BRAVIA XR™-tv XR65A84K tilt beeld en geluid naar een hoger niveau met de Cognitive Processor XR™. De BRAVIA XR processor verwerkt kennis en creëert oplossingen zoals het menselijk brein dat doet. Het heeft het vermogen om dingen te leren, te onthouden en continu te verbeteren wat resulteert in levensechte diepte, buitengewoon contrast en prachtige, levendige kleuren. Deze tv combineert een OLED-scherm met XR OLED Contrast Pro. Dit versterkt kleur en contrast in heldere gebieden zodat u van diepere zwarttinten en geweldige helderheid kunt genieten. Gecombineerd met de Cognitive Processor XR™ wordt het beeld verbeterd net zoals uw ogen zich aanpassen zodat u geen detail mist door overbelichting en schaduwen. Het scherm is de speaker, beeld en geluid zijn in harmonie Acoustic Surface Audio+™ gebruikt speciale actuatoren om van het scherm een meerkanaalsspeaker te maken. U hoort geluid dat exact overeenkomt met wat er gebeurt op het scherm. Beeld en geluid in perfecte harmonie voor een meeslepende beleving. Je kunt hem hier bestellen www.antobeeldengeluid.nl Volg ons op: https://www.instagram.com/antobeeldengeluid/ #stolwijk #schoonhoven #bergambacht #gouda #reeuwijk #lekkerkerk #electroworld #review #Krimpenerwaard #gouderak #haastrecht #vlist #lopik #oudewater #moordrecht #ouderkerkaanddenijssel #ouderkerkaandelek #vlog #dondejong #Dutchperformante #berkenwoude #ammerstol #sony #oled #unboxing #65inch #sonyoled 4548736138247
    https://www.youtube.com/watch?v=ExmfKVNX0qk

    Bu inceleme videosundaki gibi bana gelen kutu. Ama incelemedeki TV Sony A84K modeline ait. Sony A80 K incelemelerinde ise kutuda her zaman A80 K yazıyordu.


    Sony nin kendi sayfasında bulduğuma göre TV Sony A80K ile birebir aynı ama ek olarak 2 özellik eklenmiş.


    1-Rich Color Enhancer Yazılım

    2-switch built in mic


    2. nin bana göre bir önemi yok ama 1. özellik anladığım kadarıyla, daha canlı tonlar getirmek ve görüntüye ek canlılık katmak için nötr renkleri geliştiren yazılımsal bir destek. Belki faydası olabilir.

  • Bu arada ben sadece film ve dizi için A80J TV kullanıyorum ama oyun için özelden soran arkadaşlar olmuş. PS5 veya Xbox kullanacak arkadaşlar için yazayım onlar içinde açıklayıcı olur. Düşük gecikme (input lag) ve 120 Hz gerçek hızda oyun oynamak için 4K 120 Hz Desteği + HDMI 2.1 girişi + VRR (Variable refresh rate - değişken görüntü yenileme oranı) + ALM vb. gerekiyor. Sony ürün gamındaki OLED TV'lerden


    A95K

    A90K

    A90J

    A80J


    modelleri bu desteğe sahip (Dolby Vision formatında). Ayrıca A90K'da özellikle PS5 spesifik Auto HDR Tone Mapping and Auto Genre Picture Mode gibi özellikler mevcut.


    2022 yılında ürün konumlandırma stratejisi değiştiği için A80K modelinde bu özellikler bulunmuyor. Keza 2021 de A80J ve A90J varken 2022 de A75K, A80K, A90K, A95K gibi 4 adet oled bulunuyor. A75K giriş seviyesi oled, A80K giriş üstü-orta arası oled, A90K orta-ortaüstü oled, A95K ise üst seviye OLED gibi konumlandırılmış durumda. 2021 modellerde A80J orta oled, A90J üst oled idi





  • sezerc kullanıcısına yanıt

    Sezerc merhabalar,


    Saymış olduğun tüm özellikler Sony A80K Tv serilerinde mevcuttur. Aşağıda linkini paylaştığım adreste bilgilerini bulabilirsin. Bilgilendirmek istedim.


    Fakat oyunlarda dediğiniz gibi 120 Hz de Dolby Vision Formatı desteklemiyor. 120 Hz de HDR10 formatında oynanabilir. Dolby Vision formatında 4k 60 Hz desteği mevcuttur.


    https://www.sony.co.uk/electronics/televisions/a80k-a83k-a84k-series/specifications#features




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astay87 -- 3 Şubat 2023; 11:22:8 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.