Şimdi Ara

SONUNDA DDTS-100 DECODERİ ALDIK.(inceleme sonuçlandı) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
1
Favori
23.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • wolverine boşver artık bu saatten sonra z-680 i falan al bi bose acoustimass serisi bide şöyle güzel bi 5.1 amfi ondan sonra alete hayran kalmaktan ve film izlemekten test yapacak zaman bulamazsın tabi en az 3milyarın üstünde bi parayı gözden çıkarmak gerekebilir
  • Ben DDTS yi Megaworks e şu şekilde bağladım,

    1-Analog dönüştürücü'yü Audigy2zs in analog girişlerine bağladım (rear,front,sub), ve analog dönüştürücüyü de aynı şekilde DDTS nin analog girişine bağladım.
    2- Audigy2ZS in arkasındaki digital çıkışı direk olarak DDTS ye bağladım
    3- Megaworks ü de Analog dönüştürücüye bağladım
    4- DDTS nin arkasındaki 5.1 seçeneği seçili

    Analog dönüştürücü üzerindeki digital ya da analog seçeneğini seçerekten sesin ses kartının digital çıkışından mı yoksa analog çıkışından mı geleceğini seçebiliyorum, tabii bir de windows tan digital çıkış seçeneğini açmak ya da kapamak gerekiyor uygun şekilde. Sesin analog gelmesi seçildiğinde DDTS nin hiç bir fonksiyonu kalmıyor, kapatabilirsiniz de..

    Digital çıkışı kullanarak DVD izlediğinizde Windowstaki CReative in mixer seçeneklerinin hiçbir fonksiyonu kalmıyor, ses işlenmeden direk olarak DDTS ye geliyor, ve oldukça başarılı

    DVD izlerken NEO seçenekleri seçilemiyor 5.1 bağlantı olduğu için. Ama dolby digital ya da dts olmayan seslerde (mp3 vb.) bu seçenekleri yapabiliyorsunuz. Özellikle 2 kanal sese sahip DivX leri Neo:6 Cinema seçeneği seçiliyken izlemenizi tavsiye ederim, sesi 5 hoparlöre frekansa göre öyle bir yayıyorki sanki sesin orjinalde 5.1 olduğunu sanıyorsunuz

    Wolverine in de yazdığı gibi mp3 dinlerken ses digital olarak geliyorsa DDTS rear speakerlara CMSS gibi ses gönderiyor (Belli frekans aralığındaki sesler çıkıyor). Bu bazı mp3 lerde sesin kalitesini çok bozuyor, rear speakerları dinlediğinizde bozuk plak çalıyormuş gibi ses geliyor.

    Analog seçeneğini seçtiğinizde ise bütün speakerlardan düzgün ses gelmesini sağlayabiliyorsunuz.

    Başlarda çok kararsızlık çekiyordum acaba MP3 leri analog mu yoksa digital mi dinlesem diye, ama artık analog dönüştürücü her zaman digitalde duruyor
    MP3 te ses digital gelince baslar özellikle daha net geliyor, bu tabi tercih konusu (speakerlardan gelen ses vs. sesin kalitesi)

    Bu arada Wolverine e tavsiyem S750 nin sesini maximum da tutup DDTS üzerinden sesi ayarlamaması. DDTS nin 1-2 problemi var bunlardan birincisi ses ayarlarının bazen uçması,
    böyle bir durumda S750 nin speakerları ani yüksek sese maruz kalabilir.

    2. problem de DDTS her ilk açılışında, müzik çalarken bir cızırtı sesi çıkartabiliyor, bunun yok olması için de kapayıp açmanız ya da ddts üzerinden önce analog sonra da digital tuşuna basmanız gerekiyor. Bu DDTS lerin bazılarında bulunan, Creative in forum sitesinde çok bahsi geçen bir durum. Yeni çıkan DDTS lerde düzeltmişler bunu.

    DDTS yi televizyona? Büyük televizyon alırsam speakerları TV ye bağlamayı düşünüyorum da...




  • xenophe, senin bahsettiğin gibi bağlantı yapınca sorun çıkıyor. Dönüştürücünün kablosunu doğrudan decodere bağlayınca woofer'dan rahatsız edici bir ses geliyor. Ayrıca tiz seslerde de hafif boğuk bir ses geliyor. Ben dönüştürücüyü decodere hiç bağlamıyorum. Yani dönüştürücüye bağlanması gereken 3lü hoparlör kablosunu doğrudan decodere bağlayıp pc seçeneğini seçiyorum. Böylece wooferdan gelen rahatsız edici ses kayboluyor. Belki de senin bahsettiğin şu decoderde olan sorunlar sen de böyle yapınca ortadan kalkar. Bir dene istersen.
  • slm ya aranıza yeni katıldım.bende ddts-100 decoder ve megaworks 550 aldım.dijitalde ses mükemmel .benim bi sorunum var?
    speakerla birlikte gelen dvd player orjinal dvd de wrong region hatası veriyor.kopyalarda sorun yok.bu bölge kodlarını nasıl değiştirebilirim?
  • DVD player ın regional settings i sende büyük ihtimal America olarak ayarlı, onu Europe yapmalısın. Ama bu regioal settings i birkaç defa değiştirme hakkın var firmware olarak. DVD Region vb. gibi programlar var onları kullanırsan bu problem ortadan kalkar hiçbirşey değiştirmene gerek kalmaz, ama bu mesajını ayrı bir topic olarak açmalısın önce daha fazla yardım için
  • xenophe, bir soru daha sormak istiyorum. Kullandığın megaworks serisini analog olarak bağlayıp hiç thx destekli bir dvd izleme şansın oldu mu? Olduysa aynı filmi ddts decoderle de denedin mi? Yani seste fark oldu mu? Şimdi ben bu soruyu sana sormak durumundayım çünkü ddts decoder gelmeden önce thx destekli tekrar izlediğim pearl harbor filminden diğer dvdlere göre müthiş keyif almıştım. Çünkü bileceğin gibi megaworks ve gigaworks'un thx desteği var. Yani ddts decoderle aynı filmi izlediğimde, analog değil dijital olacağı için aynı ses kalitesinin gelmeyeceğinden çekiniyorum. Sen hiç denedin mi? Benim yapmadığım tek deneme o kaldı, yapmadan önce senin de fikrini almak istedim. Yani analog bir ses sisteminde thx destekli bir dvd izlerken aldığımız sesi ayni seti dijitale dönüştürdüğümüzde de alabilir miyiz? Teorik olarak decoder devreye girdiğinde ses kartının tüm fonksiyonları devre dışı kaldığı için bu bana mümkün değil gibi geliyor. Bu konuda jazz'ın de005 ve creative'in ddts-100 decoderlerin işlev görmeyeceğini düşünüyorum. Oysa logitech z-680'in decoderi üzerinde thx sertifikası desteklediğine dair bilgi var. Sen ne dersin?

    Yani bana öyle geliyor ki thx desteğini dijital ortamda verebilen tek decoder logitech'in z-680 serisindeki decoder, yanlışsam düzeltin lütfen...




  • Ben DDTS yi ve megaworks ü birlikte aldığım için hiç DDTS siz DVD izlemedim. DVD leri de kiraladığım için ve şu an elimdeki Truva filminin THX i olmadığı için de deneyemeyeceğim. Ama bence gene de DDTS decoder lı daha iyi ses vermesi lazım. Ama denemek lazım..
  • O.K. Deneme fırsatın olursa ve eline thx destekli bir dvd geçerse sonuçları deneyip yazarsın. Kolay gelsin.
  • Bu arada ufak bir ekleme yapmak istiyorum. Jazz decoderle gelen coaxial kablo ile ddts-100 decoderle gelen coaxial kablonun görüntü ve tipi birbirinden farklı. Ama her iki kabloyu ddts decoderde dönüştürücü ara kablo ile denedim, hiçbir aksilik çıkmadı. Her iki coaxial kablo da aynı kalitede ses almamızı sağlıyor.
  • Selamlar bende paylaşayım dedim. Audigy2 NX'e bağladığım DDTS-100 açıkcası beni pek memnun etmedi. Wolverine'nin dediği gibi boşa para harcama resmen Exa bilgisayardan aldığım bu cihazı adam öve öve bitiremedi ben de aldım sonunda orda da bağlamış zaten. Yalnız adamın dediği gibi mp3 dinlerken ben açıkcası bir fark göremedim. Yalnız bir dvd de de henüz denemedim. Artı sizin dediğiniz gibi ben dolby digital seçeneğini seçemiyorum mesela. Bir dvd koyuyorum decoder otomatik görmüyor filmin formatını. Bu arada ben optik olarak bağladım ses kartını decodere.

    Bir de bu dönüştürücüyü hiç kullanmasak olmaz mı?
  • selamlar bende bu kervana katildim ve decoderi aldim fakat ben cok yabanci oldugum icin boyle aletlere 4 gündür baglayamadim :D gigaworks s750 var bende auidgy 2 zs notebook ses karti birde decoderi aliyim dedim ama yok nafille baglayamadim subwoofer arkasindna cikisi bulamiyorum ne olur yardimci olun kurudum burdan onu denemekten yalama ettik uclari sök cikar sök cikar wolverine abi bi el at be sana zahmet olicak ama?
  • ölü konuyu dirilttin valla, wolverine uğramıyor artık sanırım baska birinden yardım istemen gerekebilir
  • illa ki birisi cikar herhalde ya ben cok aradim bu basligi buldum dedim wolvarine bulur ama olmadi baskasi denk gelir artik lütfne yardimci olun valla cok moralim bozuk :(
  • ...wolverine kardeş bu incelemeni okumuş ve çok beğenmiştim.....o zamanlar....sistemi daha kurmamıştım daha...9940b bulamamıştım,ddts almayı düşünüyordum...çok faydalı oldu bana...z-5500 olmadı,z5300 aldık hayırlısıyla..ama z-5500 çok fazla gelecekmiş hakkaten...neyse bunun forumla alakası yok......bu ddts yi biyerden bulsakta alsakmıki acaba...sistemi dıgıtal yapsak daha şık olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @RİF_D -- 6 Haziran 2005, 20:17:52 >
  • Ispider valla az buz para degil o decoder ona paran varsa zaten 5500 alırdın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ıspider

    ...wolverine kardeş bu incelemeni okumuş ve çok beğenmiştim.....o zamanlar....sistemi daha kurmamıştım daha...9940b bulamamıştım,ddts almayı düşünüyordum...çok faydalı oldu bana...z-5500 olmadı,z5300 aldık hayırlısıyla..ama z-5500 çok fazla gelecekmiş hakkaten...neyse bunun forumla alakası yok......bu ddts yi biyerden bulsakta alsakmıki acaba...sistemi dıgıtal yapsak daha şık olur.

    ..........bu mesajı yazan benmiyim...Allah Allah..harbiden çok saçma sapan birşey....heralde nöbetime denk geldi...deli saçmanası......neyse şaka yaptım diyeyimde anlamsın kimse,he he he.... aptal spiderman iyice sapıttın artık.........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @RİF_D -- 7 Haziran 2005, 18:06:24 >




  • iyide benim probleme cvp vericek yok mu gigaworks s 750 ve audigy 2 zs notebook ses kartina nasil baglarim bu aleti ya delircem artik tik yok baglanmio?
  • Ses kartıyla gelen kabloyu ddts decoderle gelen yukardaki resimlerde de yer alan analog dönüştürücüye bağlayabilirsen işlem tamamdır. Bu kartla gelen kablolar o dönüştürücüye uymuyorsa o zaman bilemem...
    quote:

    Orjinalden alıntı: keith

    iyide benim probleme cvp vericek yok mu gigaworks s 750 ve audigy 2 zs notebook ses kartina nasil baglarim bu aleti ya delircem artik tik yok baglanmio?
  • iyide abicim hic bisey anlamadim boyle iki satirla nasil anlattin koca decoder baglantisini ben resimleri ekleyim bare hepsini ayri ayri cektim belki daha aciklayici olabilrsin. (EKLEDIM RESIMLERI)













    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keith -- 8 Haziran 2005, 10:13:44 >




  • birda bu thx console'un resmini koymak istedim DIGITAL OUTPUT secenegi secilmiyor iste gösterim ektee







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keith -- 8 Haziran 2005, 11:21:01 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.