Şimdi Ara

Son yıl liseyi bırakıp açıktan bitirmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
17.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ever beyler&bayanlar
    bıktım inanın şu liseden(arkadaş vs. İyide hocalar sistem vs dayanamıyorum artık) bu militarist yapı günümün çoğunu alıyor başkada bi halta yaramıyor

    arkadaş çözemediği basınç sorusunu hocaya sordu yapamadı bana sordu(çokta iyi olmadığım halde) yaptım. O fizik dehası kadın sakal yüzünden okula almayınca sinirim hopladı. Kadınada hak vermek lazım. Hayatında yapabildiği tek şey saç sakal kılık kıyafete laf söyleyip maaş almak. Onca yıldır babam vergi öder 1 lira hakkım varsa o kadının maaşında haram olsun.
    Neyse sırf oda değil eğitim çok yetersiz bana hiçbir şey katmıyor. Uykusuzluk yorgunluk vs saymazsak.
    Fizik geo kimya mat hocalarına baktım geocu hariç diğerlerinden daha çok şey biliyorumdur. Ee zaten bişey öğretmiyorsun arkada 2 test çözüyorum. Yazıyoruz dersi dinliyoruz o bu şu. Çok engel oluyor gençler okul. Artık gücüm kalmadı zaten zor yorucu bi sınav maratonu bide bu hocaları hiç çekemeyeceğim.
    Bırakmayı düşünüyorum dershaneye gidiyorum mezun grubuna yazılabilirim belki. Hani liseyi bırakıp dershaneden giden biri var mı bi yol yordam gösterse.
    Kendimden eminim ya okul olmasın 8 9 saat çalışırım ben okul yoruyor
    8 de kalksam 12 e kadar 12 2 mola desem 2 7 ders 7 den sonra gezer tv izler nette takılırım hayatada dersede daha çok vakit kalır.
    Birde işin aile boyutu var. Bana güvenirler ona eminimde nereye kadar.. Konu komşu akraba ben ilk 5- 10 k hedeflerken şunların çocuğu okuldan atılmış vay tembel mantığında moral bozacak :\ karışık bi durum. Bi yorum atın ya illa okulu bırakıp açığa gitmiş olmanız gerekmez haklı/haksız söyleyin bir şeyler. Fikre ihtiyacım var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Arkdaşım sakın okulunu bırakma,biraz sabret,son senen değil mi zaten,sabrın sonu selamettir.Okuldan puan gelecek,boştan yere açık liseyle uğraşacaksın bir sürü iş.Sen sabret sakin olmaya çalış.Çok fazla stres etme ama Okulunu Bırakma Sakın :)) Başarılar dilerim.
  • Biraz da politik sebeplerle bu açıkdan bitirme olayını zararsız hale getirmeye çalışıyor OSYM. Geçen sene bunun adımları atıldı, bu sene de atılacağı belli. Kendi cemaatlerine üye olan öğrencileri açıktan bitirmeye teşci ediyorlar. Ne olacağını söylemek zor. Geçen sene istediklerini yapamayınca bir arkadaşım tıp kazanacağı halde diş hekimliğine gitti. Gelişmeleri takip etmek ve iyice karar vermek gerekir. Ama üç sene sabretmişsin, bir sene daha sabredebilirsin bence.
  • Obp 45 puan gelir 40 olsun yine razıyımda güvenemiyorum belli sebeblerle yarın açık öğretim çok kolay sınav oluyor açık öğretim yarı puan alacak derler kalırım öyle.. Hani belli olsa.. Sırf okulu hocayı sevmeme durumu değil. Bana zarar veriyor. Benden aldıkları bana verdikleri arasında çok büyük bi uçurum var. Öğretmenler aşırı bilgisiz olup birde senle uğraşırsa harbi kabusa dönüyor. Benim düşünmemi engellemekten başka icraat ve amaçları yok resmen.
    Cumartesi sabah gittim dershaneye öğlen evdeydim 2 saat dinledim geceye kadar ders çalıştım arada 2 3 saat dinlendim tabi pazar öğleydi erken kalktım 1 saat fizik çözdüm dershaneye gittim eve geldim 7 civarı 3 saat filan dinlendim 12 e kadar yine ders çalıştım. Hani kafam yerinde değil yorgunluk ders sakalı unutmuşum. Sabahın köründe soğukta okula git. Okula almasınlar. Hani öyle apaçi filanda değilim hiç uyarı, yarın kes filan yok. Ee millet lysye çalışırken devamsızlık kullanırken ben sıcakta okulda olacağım? Ya 1 günde değil sıkıntı zihniyet çok yoracak engel olacak gibi duruyor.
    Az çok bi emek veriyorum hayalim için ama destek olmayan hatta hiç bi halta yaramayan şu lisenin moralimi bozmasına dayanamıyorum artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aradığın cevabı verecek kişiyi tanıyorum:ben :D çünkü son sene bırakıp bir yurda yerleştim .evet zaman çok fazla kalıyor sana ama sakın yurda gitme ev ortamında kesin 10k ya girersin ama lise 4 bu yaa en güzel dakikaların geçeceği yer ne yazıkki ben o dakikalardan nasiplenemedim ama gerçekten obp ye de geçildi buda sana çok fazla + olarak dönecek çünkü açık lise sınavları çok çok çok kolay .Neden olmasın bence
  • ah ulan bizimkiler izin verse 1 sn okulda durmam yok lise son anı filanmış çokta tın

    sabah 8 de başlar akşam 5 te biter gel eve ölü gibisin. uyusan filan anca 7-8 gibi başlıyabilirsin. 12-1 e kadar çalışsam iyi güzel. ama yetmiyo geçen senelerin konularını hep unutmuşum. çok zaman lazım. al bugünde kaçtım. devamsızlık daha 3.haftada 2.5 oldu. kaça kaça bitircez bu seneyi.

    özet okulunuz tam günse açık liseye geçin.
  • 1sene kalmış son sene okadar sıkmazlar ygs-lys den dolayı serbest bırakılar ygs-lys sınavı yaklaşıncada izin rapor fln verirler yazıktır 1 sene için bırakma okulu okadar sene dayanmışsın 1 sene sık dişini



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabatli1903 -- 1 Ekim 2012; 15:38:17 >
  • bu finaldeki bi tane kadın siniri hoplattı babama söyledim kaydı sildir diye adam akıllı bi dershaneye giderim
    toplasan 1 er konu bitmiştir derslerden
    4 dergi
    3 5 soru bankası
    740 lira istediler.
    Ben böyle..
    Şu tatlı su devrimcilerini görebilir miyim? Bi gelsinler cemaat dershanesi şu bu derler. Bu final kayseri şirket ortağı hangi partiden millet vekili adayıymış onu bi öğrensinler birde 2 haftalık dershane 3 5 kıytırık kitap için istedikleri parayı.. Ahh ulan ah.
    Bakalım ne olacak söyledim babama adam akıllı para isterlerse sildir yoksa dursun kayıt diye. Hep kadın denk geliyor bi erkek gelse ahh..
    Ama ister kazanayım ister kazanmayım bu yıl bitsin okul+dershane arabaları parlatmayan en adi.. !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cetger

    bu finaldeki bi tane kadın siniri hoplattı babama söyledim kaydı sildir diye adam akıllı bi dershaneye giderim
    toplasan 1 er konu bitmiştir derslerden
    4 dergi
    3 5 soru bankası
    740 lira istediler.
    Ben böyle..
    Şu tatlı su devrimcilerini görebilir miyim? Bi gelsinler cemaat dershanesi şu bu derler. Bu final kayseri şirket ortağı hangi partiden millet vekili adayıymış onu bi öğrensinler birde 2 haftalık dershane 3 5 kıytırık kitap için istedikleri parayı.. Ahh ulan ah.
    Bakalım ne olacak söyledim babama adam akıllı para isterlerse sildir yoksa dursun kayıt diye. Hep kadın denk geliyor bi erkek gelse ahh..
    Ama ister kazanayım ister kazanmayım bu yıl bitsin okul+dershane arabaları parlatmayan en adi.. !


    senden bu kafayla hiçbir şey olmaz. git açıktan bitir liseni.




  • death Sende haklısın beni tanıyan zaten şaşırıyor ders çalışmama hani bi umut kazanırız filan ortam insanlar değişir filan diye ama.. Zor gibi duruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açık liseyi bitirmek için, en az 8 dönem sınava girmen gerekiyor. 1 yıl, üç dönemden olusuyor. 8 dönem de 2,5 yıl demek. Suan 1 sene daha okuyup alacagın diplomayı 2,5 senede mi almak istiyosun? Şaka mısın? Git okula bitir, son senen zaten, kurtul. Hiç bulaşma açık liseye falan.
  • 2.5 mu işte bunu bilmiyordum sağol değmez 2.5 yıl heba etmeye yani 1 yıl daha katlanacak bünye.
    Dershane konusunda yardım alayım birde. İstedikleri parayı indirme olasılığım yok mu? Bırakan filan oldumu daha önce.. Kabus gibi bi gün be..

    Biraz öncede flodan bi kız aradı onla kavga ettim
    1 ay içinde ayakkabı sonucu gelmesi gerekiyor 1 ay 9 gün olcak bugün işte 2.defa mail attı dün ptesi salı cevap gelir dedi. Biraz önce aradı bu hafta içi sonuç belli olacak diye mail geldi incelemede ürün demiş bi ay içinde inceleme yapamamaları normal tabi kolay gele dedim somurtarak iyi günler derken suratına kapadım.
    Bugün bi bitseydi hayırlısıyla..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ashley91

    Açık liseyi bitirmek için, en az 8 dönem sınava girmen gerekiyor. 1 yıl, üç dönemden olusuyor. 8 dönem de 2,5 yıl demek. Suan 1 sene daha okuyup alacagın diplomayı 2,5 senede mi almak istiyosun? Şaka mısın? Git okula bitir, son senen zaten, kurtul. Hiç bulaşma açık liseye falan.

    benim arkadaşım 11. sınıfta kaldı 1 sene açıkta 11 ve 12 yi verdi. Bu senede üniversiteye yerleşti. :)
  • millet bu açık lise konusunda bilgisiz,ve öyle kalması iyi,yoksa bi hamle yapabilirler.
    buradaki arkadaşların çoğu sallamış.
  • yav bizim okuldada yeni akım başladı okulu bırakıp açıkdan bitirme valla bende düşünmüyo değilim fakat bizim koşullarımız daha farklı okul açılalı 3 hafta olmadı 10 kişi okulu bıraktı (okul : anadolu yakasnda iyi bir anadolu lisesi diplma notum =70) arkadaşlarla bugun konustuk daha okulda bir sürü gereksiz sınava çalısıcagız (ing alm edeb trafk vb) bunun yerıne acıkta ana dersleri çalıssak daha iyi olur gibi aslında ama ailelerde bilgisiz oldugu ıcın
    ne yapcagımızı bilmiyorz lüütfen bilen biri yardım etsin konu açığım çok 2 ygs ye gırdım 60-65 yaptım hedef ilk 20 bin HELP ME

    edit : lise tam gün



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5A6475FBD -- 1 Ekim 2012; 18:26:09 >
  • Kardeşim daha bugün geçtim açık liseye. Sistem şu; açık liseye geçtiğinde sana okul 172 kredi veriyor. Sen bu krediyi 190a tamamlayacaksın ocak ayında ki sınavda. Sonra diplomanı alacaksın eline. Açık lise sınavları 20 soru. 9unu yaptım mı geçersin. 12 ve üstünü yaparsan açık lise bu sene ki uygulamaya göre sana daha çok puan veriyor üniversite sınavında. Sistem bu sene değişti sen geçen senelerde gitseydin açık liseye okuldan daha az puan verecekti ama bu sene o kalktı. Yazın bu belli değildi o yüzden yaptırmadım kaydımı ya daha düşük puan gelirse diye. Okul başladı yürürlüğe girdi bu. Allahtan şansımada açık lise kayıtları uzamış 12ekime kadar. Bugün bi 7 saat falan ders çalıştım çokta verimli oldu. Ama sakın dershane de mezun bölümüne gitme. Çünkü orada hocalar nasıl olsa bunların temeli var geçen seneden diye direk zor örneklerle başlıyormuş. Verimli olmaz yani. Ve dersini ev ortamında değilde kütüphaneye falan git. Herkes çalışıyor. Insanın içinde daha da bi çalışma aşkı oluyo. Eğer sabrederim 1 sene dersen git yaptır kaydını.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yealdıraum

    Kardeşim daha bugün geçtim açık liseye. Sistem şu; açık liseye geçtiğinde sana okul 172 kredi veriyor. Sen bu krediyi 190a tamamlayacaksın ocak ayında ki sınavda. Sonra diplomanı alacaksın eline. Açık lise sınavları 20 soru. 9unu yaptım mı geçersin. 12 ve üstünü yaparsan açık lise bu sene ki uygulamaya göre sana daha çok puan veriyor üniversite sınavında. Sistem bu sene değişti sen geçen senelerde gitseydin açık liseye okuldan daha az puan verecekti ama bu sene o kalktı. Yazın bu belli değildi o yüzden yaptırmadım kaydımı ya daha düşük puan gelirse diye. Okul başladı yürürlüğe girdi bu. Allahtan şansımada açık lise kayıtları uzamış 12ekime kadar. Bugün bi 7 saat falan ders çalıştım çokta verimli oldu. Ama sakın dershane de mezun bölümüne gitme. Çünkü orada hocalar nasıl olsa bunların temeli var geçen seneden diye direk zor örneklerle başlıyormuş. Verimli olmaz yani. Ve dersini ev ortamında değilde kütüphaneye falan git. Herkes çalışıyor. Insanın içinde daha da bi çalışma aşkı oluyo. Eğer sabrederim 1 sene dersen git yaptır kaydını.

    Hocam bu puan olayını anlamadım fazla şimdi hocalarla hesapladık 60 üzerinden bana 40 puan gelıcekmış oraya gitsem ne kadar değişir ? sınavlar kolay oluyormuş iyi bi anad lisesinde 3 sene eğitim aldım sınavlardan 80 üstü yapabılırmıyım ? hangi derslerin sınavına giricem açıkta? birde şimdi açık a gidersem herhangi bi sakat durum var mı yani ülkeyi biliyorsun yani her an her şey değişebiliyor oraya gitsem 1 ay sonra karar çıkıp kalmayalım son olarak 12. sınıf bilgileri (türev integral , limit organık kımya) bunları dışarda öğrenemezsin diyorlar illa okulda eğitimini alıcakmıssın yoksa yapamıyormussun diyor hocalar ne kadar doğru




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yealdıraum

    Kardeşim daha bugün geçtim açık liseye. Sistem şu; açık liseye geçtiğinde sana okul 172 kredi veriyor. Sen bu krediyi 190a tamamlayacaksın ocak ayında ki sınavda. Sonra diplomanı alacaksın eline. Açık lise sınavları 20 soru. 9unu yaptım mı geçersin. 12 ve üstünü yaparsan açık lise bu sene ki uygulamaya göre sana daha çok puan veriyor üniversite sınavında. Sistem bu sene değişti sen geçen senelerde gitseydin açık liseye okuldan daha az puan verecekti ama bu sene o kalktı. Yazın bu belli değildi o yüzden yaptırmadım kaydımı ya daha düşük puan gelirse diye. Okul başladı yürürlüğe girdi bu. Allahtan şansımada açık lise kayıtları uzamış 12ekime kadar. Bugün bi 7 saat falan ders çalıştım çokta verimli oldu. Ama sakın dershane de mezun bölümüne gitme. Çünkü orada hocalar nasıl olsa bunların temeli var geçen seneden diye direk zor örneklerle başlıyormuş. Verimli olmaz yani. Ve dersini ev ortamında değilde kütüphaneye falan git. Herkes çalışıyor. Insanın içinde daha da bi çalışma aşkı oluyo. Eğer sabrederim 1 sene dersen git yaptır kaydını.

    Benim lise tam gün ve 6 saat çalışıyorum okulda da resimdir bedendir en az 10-12 saçma ders çalışacağım dersleri katarsak seninle aynı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslancaca

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yealdıraum

    Kardeşim daha bugün geçtim açık liseye. Sistem şu; açık liseye geçtiğinde sana okul 172 kredi veriyor. Sen bu krediyi 190a tamamlayacaksın ocak ayında ki sınavda. Sonra diplomanı alacaksın eline. Açık lise sınavları 20 soru. 9unu yaptım mı geçersin. 12 ve üstünü yaparsan açık lise bu sene ki uygulamaya göre sana daha çok puan veriyor üniversite sınavında. Sistem bu sene değişti sen geçen senelerde gitseydin açık liseye okuldan daha az puan verecekti ama bu sene o kalktı. Yazın bu belli değildi o yüzden yaptırmadım kaydımı ya daha düşük puan gelirse diye. Okul başladı yürürlüğe girdi bu. Allahtan şansımada açık lise kayıtları uzamış 12ekime kadar. Bugün bi 7 saat falan ders çalıştım çokta verimli oldu. Ama sakın dershane de mezun bölümüne gitme. Çünkü orada hocalar nasıl olsa bunların temeli var geçen seneden diye direk zor örneklerle başlıyormuş. Verimli olmaz yani. Ve dersini ev ortamında değilde kütüphaneye falan git. Herkes çalışıyor. Insanın içinde daha da bi çalışma aşkı oluyo. Eğer sabrederim 1 sene dersen git yaptır kaydını.

    Hocam bu puan olayını anlamadım fazla şimdi hocalarla hesapladık 60 üzerinden bana 40 puan gelıcekmış oraya gitsem ne kadar değişir ? sınavlar kolay oluyormuş iyi bi anad lisesinde 3 sene eğitim aldım sınavlardan 80 üstü yapabılırmıyım ? hangi derslerin sınavına giricem açıkta? birde şimdi açık a gidersem herhangi bi sakat durum var mı yani ülkeyi biliyorsun yani her an her şey değişebiliyor oraya gitsem 1 ay sonra karar çıkıp kalmayalım son olarak 12. sınıf bilgileri (türev integral , limit organık kımya) bunları dışarda öğrenemezsin diyorlar illa okulda eğitimini alıcakmıssın yoksa yapamıyormussun diyor hocalar ne kadar doğru

    Aynen güvenemiyorum ülke olarak hani 2 ay sonra derse açık öğretim obpsi normal lisenin yarısı kadar derse harbi kötü olur :( olmaz öyle şey derseniz.. Ülke olarak durum belli her şey olabilir. :) bu kumarı oynamaya değer mi bilmiyorum?

    Ayrıca mezun grubuyla ilgili.. iyi bi sınıftayım zaten tüm hocalar siz bunu biliyorsunuz diye geçiştiriyor sağlam örnekler çözüyor :/ hah bide o var bak harbi iyi net yaparak girdim sınıfa (açıklanmıyor ama eminim çok iyi olduğuna) yeni dershanede büyük ihtimal ortalama bi sınıfa atarlar :((
    off ulaan off

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cetger


    quote:

    Orijinalden alıntı: aslancaca

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yealdıraum

    Kardeşim daha bugün geçtim açık liseye. Sistem şu; açık liseye geçtiğinde sana okul 172 kredi veriyor. Sen bu krediyi 190a tamamlayacaksın ocak ayında ki sınavda. Sonra diplomanı alacaksın eline. Açık lise sınavları 20 soru. 9unu yaptım mı geçersin. 12 ve üstünü yaparsan açık lise bu sene ki uygulamaya göre sana daha çok puan veriyor üniversite sınavında. Sistem bu sene değişti sen geçen senelerde gitseydin açık liseye okuldan daha az puan verecekti ama bu sene o kalktı. Yazın bu belli değildi o yüzden yaptırmadım kaydımı ya daha düşük puan gelirse diye. Okul başladı yürürlüğe girdi bu. Allahtan şansımada açık lise kayıtları uzamış 12ekime kadar. Bugün bi 7 saat falan ders çalıştım çokta verimli oldu. Ama sakın dershane de mezun bölümüne gitme. Çünkü orada hocalar nasıl olsa bunların temeli var geçen seneden diye direk zor örneklerle başlıyormuş. Verimli olmaz yani. Ve dersini ev ortamında değilde kütüphaneye falan git. Herkes çalışıyor. Insanın içinde daha da bi çalışma aşkı oluyo. Eğer sabrederim 1 sene dersen git yaptır kaydını.

    Hocam bu puan olayını anlamadım fazla şimdi hocalarla hesapladık 60 üzerinden bana 40 puan gelıcekmış oraya gitsem ne kadar değişir ? sınavlar kolay oluyormuş iyi bi anad lisesinde 3 sene eğitim aldım sınavlardan 80 üstü yapabılırmıyım ? hangi derslerin sınavına giricem açıkta? birde şimdi açık a gidersem herhangi bi sakat durum var mı yani ülkeyi biliyorsun yani her an her şey değişebiliyor oraya gitsem 1 ay sonra karar çıkıp kalmayalım son olarak 12. sınıf bilgileri (türev integral , limit organık kımya) bunları dışarda öğrenemezsin diyorlar illa okulda eğitimini alıcakmıssın yoksa yapamıyormussun diyor hocalar ne kadar doğru

    Aynen güvenemiyorum ülke olarak hani 2 ay sonra derse açık öğretim obpsi normal lisenin yarısı kadar derse harbi kötü olur :( olmaz öyle şey derseniz.. Ülke olarak durum belli her şey olabilir. :) bu kumarı oynamaya değer mi bilmiyorum?

    Ayrıca mezun grubuyla ilgili.. iyi bi sınıftayım zaten tüm hocalar siz bunu biliyorsunuz diye geçiştiriyor sağlam örnekler çözüyor :/ hah bide o var bak harbi iyi net yaparak girdim sınıfa (açıklanmıyor ama eminim çok iyi olduğuna) yeni dershanede büyük ihtimal ortalama bi sınıfa atarlar :((
    off ulaan off

    olmaz öyle şey
    okul olmayan köyler var,oradaki insanlar öyle okuyor. hapise girenler var islah evinde okuyanlar,okulu zorlukla bitiremeyenler , kendi oy veren kitlesi falan var.
    öyle bişey yapamazlar,yetim hakkı yemek gibi bişey olur o.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.