Şimdi Ara

Sol ön tekerden sürekli gelen koku (Peugeot 107-otomatik)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, ön bilgilendirmeyle başlayayım: 2008 model otomatik peugeot 107, araç 147bin km'de. Aracın 3. sahibiyim ve son 12bin km'si bana ait, o nedenle nasıl kullanıldı geçmişinde bir sorunu arızası var mıdır emin değilim.
    Bir gün gece saati yollar da boş diye biraz arabayı zorladım. Yani zorladım dediğim 120-130'u geçmedim ama daha önce görmediğim devirleri gördüm (normalde otomatikte kullanıyorum da o gün tiptronike aldım kalkışta 4-5bin devir falan oldu sanırım). Bundan mı kaynaklandı bilmem ama ertesi gün 3-5 km yol gittikten sonra bir yanık kokusu aldım. Ne olduğunu anlayamadım. Sonraki gün bir 15-20 km yol aldıktan sonra koku baya bariz bir hale geldi. Cam açıkken öksürtecek kadar koku geliyordu. Durdum kaputu açtım hararet midir diye ama duman falan yoktu, su seviyesi eksikti su ekledim maks çizgisine kadar yarım litre aldı. Neyse biraz daha gittim kokuda azalma yok. Varınca dikkatlice arabayı dolaştım koku sol ön tekerden geliyor. Lastik sıcak değildi. Bir iki gün böyle kullandım bir arkadaşa gösterdim birkaç km yol gittikten sonra diske dokundu bu çok sıcak dedi. Tanıdık lastikçi vardı geçen ona götürdüm, tekeri söktü diske baktı biraz gaz verdi freni test etti vs görünürde birşey yok tekerin dönmesini engelleyen, sürten dedi, sen bunu servise götür dedi. Sert fren yaptın mı belki fren basılı kalmıştır dedi ama yapmamıştım.
    10 gün kadar oldu kokuya rağmen yine de kullanıyorum arabayı mecburiyetten. Ustaya gidecek zaman da bulamadım henüz. Arabanın sürüşünde bir değişiklik fark etmedim, frende vites değişimlerinde herhangi bir sorun yok. Ama koku hiç azalmadı.
    Ustaya servise gitmeden önce tecrübeli arkadaşlara bir danışmak istedim. En azından sorun ne olabilir masraf çıkarsa ne çıkar bileyim. Sonra acemi görüp fiyatı uçurmasınlar
    Şimdiden teşekkürler







  • Hocam konu hakkında yeterli bilgim yok fakat aynı sorunu olanlardan yola çıkarak fikir yürütülebilir.
    http://forum.donanimhaber.com/m_21939526/tm.htm
    http://www.alfaturk.com/forum/yuksek-devirde-yanik-kokusu-t3229.0.html
  • Yorumunuz için teşekkürler hocam linkleri okudum. Benim sorunum da (ilgili midir bilmem ama) yüksek devir kullandıktan sonra başladı ama 10 gündür 2-3bini geçmediğim halde (otomatik moddayım) kokuda azalma ya da kesilme hiç olmadı. 2 km gideyim cam açıksa koku başlıyor. Artık camı kapatıp havalandırma açmaya başladım, öyle gelmiyor koku.

    Ekleme: Hatta sol camı kapatıp sağ camı açınca da koku gelmiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfsilk -- 16 Temmuz 2015; 1:23:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.